ΔΕΗ: Δείτε γιατί «καίνε» οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος

0
1982

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΟΣΟΥΣ «ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ» ΤΩΝ 2.000 ΚΙΛΟΒΑΤΟΡΩΝ ΑΝΑ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ

Υπέρογκοι λογαριασμοί που «μουδιάζουν» φτάνουν στους καταναλωτές, που ήδη δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα πάγια έξοδά τους.

Οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί της ΔΕΗ δεν αφορούν μόνο τις επιπλέον χρεώσεις που περιλαμβάνει το τιμολόγιο του ηλεκτρικού ρεύματος.

Πέραν του συνόλου των «περιβόητων ρυθμιζόμενων χρεώσεων», και της τιμής της κιλοβατώρας που είναι εκτός  πραγματικότητας, στα ύψη εκτίναξε τον λογαριασμό  η αύξηση στην κατανάλωση των κιλοβατώρων.

Δηλαδή όσοι ξεπέρασαν τις 2.000 το τετράμηνο καλούνται τώρα να πληρώσουν στην κυριολεξία τον λογαριασμό, αφού οι χρεώσεις εκτοξεύτηκαν και μοιράζουν «ηλεκτροσόκ».

Όπως φαίνεται στους πίνακες που δημοσιεύει η Ναυτεμπορική, το πραγματικό κόστος μιας κιλοβατώρας αν προστεθούν και οι φόροι και οι λοιπές χρεώσεις, κυμαίνεται από 0,1695 ευρώ έως 0,17056 ευρώ για όσους έχουν κατανάλωση (στο κανονικό τιμολόγιο) έως και 2000 κιλοβατώρες το τετράμηνο. Για όσους ξεπεράσουν αυτό το όριο, η χρέωση εκτοξεύεται στα 0,20645 έως 0,209745 ευρώ. Πρόκειται για «καπέλο» της τάξεως του 23% στο σύνολο του λογαριασμού.

Οι πίνακες δεν περιλαμβάνουν δημοτικά τέλη και φόρους που επίσης εισπράττονται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, ούτε και το τέλος υπέρ της ΕΡΤ.

deH

 

Οι υπολογισμοί αφορούν σε τριφασική παροχή για 120 ημέρες κατανάλωσης και περιλαμβάνονται όλοι οι φόροι που βαραίνουν το ηλεκτρικό ρεύμα.

ΠΗΓΗnewsbomb.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ