Λουκέτο στα Marks & Spencer: Ποια καταστήματα κλείνουν και γιατί

0
2093

Ποια έξι καταστήματα Marks & Spencer κλείνουν και πού ετοιμάζονται εγκαίνια;

Λουκέτο σε έξι καταστήματά της βάζει η Marks and Spencer, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Steve Rowe, ο οποίος απαρίθμησε τα καταστήματα που θα κλείσουν καθώς και το λόγο για τον οποίο προβαίνει σε αυτή την κίνηση η εταιρεία.

Όπως διευκρίνισε, το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας περιλαμβάνει το κλείσιμο ορισμένων καταστημάτων με αποκλειστικό στόχο την εξυγίανση των οικονομικών καταστάσεών της.

Επιπλέον αναφέρθηκε ότι από το κλείσιμο των καταστημάτων θα επηρεαστούν 380 υπαλλήλοι οι οποίοι όμως δεν θα απολυθούν αλλά θα τοποθετηθούν σε άλλα καταστήματα κοντινά σε αυτά που θα κλείσουν.

Εκτός από τα λουκέτα βέβαια η εταιρεία ετοιμάζεται και για 36 εγκαίνια καταστημάτων μέσα στους επόμενους έξι μήνες όπως αναφέρθηκε. Με το άνοιγμα των νέων καταστημάτων θα δημιουργηθούν περισσότερες από 1.400 θέσεις εργασίας.

Ο κ Rowe εξήγησε ότι το κλείσιμο ήταν απόρροια των νέων συνηθειών του καταναλωτικού κοινού των M & S.

«Είμαστε αναγκασμένοι να προσαρμόσουμε τις επιχειρήσεις μας, έτσι θα παραμείνουμε εναρμονισμένοι με το πελατολόγιό μας» συμπλήρωσε.

Τα καταστήματα που προορίζονται για κλείσιμο βρίσκονται στο Πόρτσμουθ, Σλάου, Γουόρινγκτον, και Γουόκινχαμ καθώς και Simply Food καταστήματα στο Μονκ Κρος κοντά στο Υόρκ και στο Ουόρκσοπ.

Ήδη από τον Νοέμβριο η εταιρεία είχε αναφέρει πως το νέο επιχειρηματικό της πλάνο που στοχεύει στην εξυγίανσή της επικεντρώθηκε στον χάρτη των καταστημάτων και μετά από ενδελεχή μελέτη αποφασίστηκε πως μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια θα κλείσουν αλλά και θα ανοίξουν διάφορα καταστήματα.

Τα σχέδια περιλαμβάνουν το άνοιγμα 200 νέων καταστημάτων τροφίμων ενώ η πώληση ειδών ένδυσης και ειδών σπιτιού θα περιλαμβάνει 60 λιγότερα καταστήματα.

Ο κ Ρόου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα ανοίξουν νέα καταστήματα, κάποια θα μειώσουν το μέγεθός τους κάποια θα μετακινηθούν, άλλα θα κλείσουν ενώ κάποια θα μετατραπούν αποκλειστικά σε καταστήματα διάθεσης τροφίμων.

Πάρα πολλά καταστήματα;

 

Η M&S διαθέτει σήμερα 959 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο: 304 με είδη ένδυσης 615 με τρόφιμα και 40 outlet που πωλούν τα αποθέματα σε εκπτωτικές τιμές.

Όπως και πολλοί άλλοι λιανοπωλητές, η μεγάλη αλυσίδα της High Street έχει έρθει αντιμέτωπη με την αλλαγή στις αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών.

Ο Ρίτσαρντ Χέιμαν, ο κορυφαίος αναλυτής λιανικού εμπορίου, ανέφερε ότι θα υπάρξουν πολλά ακόμα λουκέτα σε πολύ περισσότερα καταστήματα αφού πλέον οι έμποροι έχουν φθίνουσες αποδόσεις από τα συμβατικά καταστήματα τους.

«Αν κοιτάξει κανείς την τεράστια αύξηση των online πωλήσεων τα τελευταία 10-15 χρόνια, μαζί με τον αντίστοιχο αριθμό των φυσικών καταστημάτων, κατανοεί πως κάτι πρέπει να γίνει».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης η Marks & Spencer ανακοίνωσε ότι θα μειώσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας από τα κεντρικά της στο Λονδίνο.

ΠΗΓΗfimes.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ