ΣΥΡΙΖΑ Κω: Ξεκίνησαν τα Αναπτυξιακά Προγράμματα Βορείου & Νοτίου Αιγαίου ύψους 50εκ. ευρώ

3
573

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση ξεκίνησαν τη Δευτέρα τα Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. Τα δύο Προγράμματα είναι ειδικά σχεδιασμένα για τα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και θα χρηματοδοτηθούν αποκλειστικά από εθνικούς πόρους ύψους 50 εκατ. ευρώ. Με την σημερινή υπογραφή της υπουργικής απόφασης από τον Αναπληρωτή Υπουργό ξεκινά άμεσα η διαδικασία υποβολής και ένταξης έργων στα Προγράμματα. Ο κ. Χαρίτσης, δήλωσε:

«Με τα Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα Βορείου και Νοτίου Αιγαίου κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας και παρέχουμε τα κατάλληλα εργαλεία στις τοπικές κοινωνίες που θα τις βοηθήσουν να ξεκλειδώσουν τις αναπτυξιακές τους δυνατότητες. Αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις που θέτει η νησιωτικότητα και στηρίζουμε τα νησιά που σήκωσαν το κύριο βάρος των προσφυγικών ροών. Καλούμε όλους τους αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς, που μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα στα Προγράμματα, να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για έργα στοχευμένα, που απαντούν στις αναπτυξιακές ανάγκες των νησιών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών τους. Τα Προγράμματα είναι ήδη έτοιμα και τις επόμενες μέρες θα ενταχθούν τα πρώτα έργα.»

 

Από το Γραφείο Τύπου υπουργείου Οικονομίας

Γραφείο ΣΥΡΙΖΑ – ΒΟΡ. ΔΩΔ/ΣΟΥ

Αλεξάνδρου Υψηλάντου 8 – 85300-Κως

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πω, πω, πω λεφτά, θα γίνουν εργοτάξια τα νησιά του Αιγαίου με τα 50 εκατομμύρια... Βρε πάτε καλά;;;

    50 εκατομμύρια πληρώνουν οι νησιώτες για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές την εβδομάδα βρε αλήτες. Πάντως στην Κω ο ΣφΥΡΙΖΑ έκανε έργο… τα δύο ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΛΑΘΡΟ στο Αμανιού και έκοψε μόνο την βραδινή βάρδια στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, δεν πρέπει να έχουν παράπονα.. .

  2. ΔΥΟ ΔΥΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΕΚΑ ΔΕΚΑ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΙΚΟΣΙ ΕΙΚΟΣΙ ΟΙ ΚΑΡΑΝΙΚΕΣ ΨΕΥΤΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

  3. ΝΟΥΜΕΡΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΑ ΓΕΛΑΝΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ