Πανικός στα ΑΤΜ: Καπνός οι καταθέσεις από εκατοντάδες λογαριασμούς – Τι συμβαίνει

6
17511

Γιατί αδειάζουν από καταθέσεις εκατοντάδες λογαριασμοί;

Αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη βρίσκονται πολλοί καταθέτες που βλέπουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ξαλαφρωμένους ή και μηδενικούς.

 

Πρόκειται για εκατοντάδες οι άνθρωποι με χρέη στην εφορία και τα ταμεία που καθημερινά βλέπουν τα χρήματά τους να κάνουν φτερά από τον λογαριασμό τους στην τράπεζα, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ενταχθεί το κυνήγι από την κυβέρνηση εναντίον εκείνων που χρωστούν στο Δημόσιο.

Με τα χρέη προς εφορία και ταμεία να αυξάνονται κατά ένα δισεκατομμύριο το μήνα το Κέντρο είσπραξης χρεών έχει ξεκινήσει ένα πραγματικό σαφάρι κατασχέσεων. Ουσιαστικά μπαίνουν στο στόχαστρο όλοι.

Συνολικά βρίσκονται στις κόκκινες λίστες περισσότεροι από 1.600.000 πολίτες, ο αριθμός αυτός μάλιστα είναι διπλάσιος από τον περυσινό, γεγονός που δείχνει ότι οι πολίτες με αδυναμία πληρωμής αυξήθηκαν, ενώ ταυτόχρονα το κράτος άρχισε να αναζητά χρήματα από περισσότερους και ειδικά από εκείνους που έχουν μικρά χρέη.

Στο στόχαστρο δεν μπαίνουν μονάχα οι λεγόμενοι μεγαλοοφειλέτες, αλλά ακόμη και όσοι έχουν μικρά χρέη μέχρι το ποσό των 5.000 ευρώ.

Χιλιάδες είναι αυτοί από τους οποίους προσδοκά το Κέντρο Είσπραξης να εισπράξει και τα περισσότερα χρήματα καθώς τα ποσά τα οποία χρωστούν είναι πιο εύκολο να αποπληρωθούν.

Ταυτόχρονα είναι εκείνοι που μπαίνουν σε επόμενη φάση στο στόχαστρο με μαζικές αποστολές επιστολών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για εξόφληση ή ρύθμιση της οφειλής.

Σε πρώτη φάση θα επιχειρηθεί αντί των αναγκαστικών μέτρων οι οφειλέτες να καταθέσουν έστω ένα μικρό ποσό, έναντι οφειλής και να γλιτώσουν τις κατασχέσεις.

Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν συμβεί ο οφειλέτης θα βρεθεί στην κόκκινη λίστα και κινδυνεύει με κατάσχεση από τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Ήδη όλα τα στοιχεία των μικροοφειλετών, των ανθρώπων με χρέη κάτω από τις 5.000 ευρώ έχουν μεταβιβαστεί στο κέντρο είσπραξης και ουσιαστικά όλοι, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είναι στο στόχαστρο εφόσον υπάρχει τραπεζικός λογαριασμός με διαθέσιμο ποσό.

ΠΗΓΗfimes.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

6 ΣΧΟΛΙΑ

    • Εσυ εισαι απο τους βολεμενους τυχερα η ατυχα καλοπληρωτες ??? για να καταλαβω δηλ … η ορνιο εισαι ή εισαι με τους προδοτες …γιατι απο 24 11 2011 κατηγορουνται για εσχατη προδοσια ολοι τους …και που ως τωρα κανουν το παπι …αλλα πανω απολα …ειναι μια εγκληματικη οργανωση που ληστευει ΕΡΓΟΩΡΕΣ δουλειας επιβιωσης …αφου αυτα τα καθικια εχουν αφαιρεσει, κλεψει, υπεξαιρεσει, μαζι με τις τραπεζες 238 δις € απο αυτους που τωρα χρωστανε την δυνατοτητα να πληρωνουν ….ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΤΗΣ προδοτης? που κανονικα επρεπε να τους κυνηγας για εσχατη προδοσια?

  1. ΚΑΙ ΠΩς ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΣΠΙΤΙ..ΠΑΙΔΙΑ,ΕΞΟΔΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ..ΝΕΡΟ,ΦΨΣ ΤΗΕΛΡΦΩΝΟ.ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ..,ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΧΡΩΣΕΙς ΕΙΝΑΙ 1000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΑΙ Ο ΜΙΣΘΟς 700???
    ΤΙ ΘΑ ΤΑ ΤΑΙΣΟΥΝ…ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ….?ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΓΑΙ ΝΑΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΜΕ ΤΟΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ..ΕΝΦΙΑ,ΕΦΚΑ..ΠΑΓΙΟ ΗΛΕΚΡΤΙΚΟ 50 ΕΥΡΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΙς..ΠΑΓΙΟ ΓΙΑ ΝΕΤ,ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΠΑ..ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ,ΣΤΑ ΠΟΤΑ,.ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ..

  2. ΑΠΟΡΙΑ? εισαι για κλαματα στο μελλον …γιατι ο καιρος εχει γυρισματα κοσμογονικα

  3. Ο πρώτος λογαριασμός κάθε ατόμου είναι ακατάσχετος, με νόμο του κράτους, ακόμα και για χρέη προς το Δημόσιο! Αυτοί που πλήττονται είναι όσοι έχουν δεύτερο, τρίτο κλπ. λογαριασμό…. πιθανώς και αυτοί που από άγνοια ή αμέλεια, δεν έχουν δηλώσει κάποιο λογαριασμό τους ως κύριο, άρα και ακατάσχετο…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ