Homebody: Στηρίζουμε Κω! Παρέχουμε Δωρεάν Διακόσμηση σε Επιχειρήσεις – Μηχανισμός εντοπισμού σεισμού με αισθητήρα

0
2217

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω του https://www.homebody.gr/help .
Η κοινωνική προσφορά μπορεί να πάρει πολλές μορφές: δωρεές, έρανοι, φιλανθρωπίες και συσσίτια. Οπωσδήποτε, η σημασία της είναι μεγάλη, καθώς συμβάλλει στην επίλυση σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων ,όπως η φτώχια, και συγχρόνως δημιουργεί στενούς δεσμούς συνεργασίας και συναλληλίας μεταξύ των πολιτών.
Το HomeBody, λοιπόν, αποφάσισε να στηρίξει το νησι που πρόσφατα έπληξε ο εγκέλαδος, Κω. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του επικεφαλής, σε επιχειρήσεις οι οποίες έχουν υποστεί ζημειές θα προσφέρεται δωρεάν μελέτη αρχιτεκτονικής εσωτερικού χώρου και διακόσμησης, ως μια προσπάθεια για συμβολή στην επανακίνηση του τουρισμού και ενίσχυση των επαγγελματιών στο νησί. Έτσι, το κόστος επισκευής των επιχειρήσεων μπορεί να ελαχιστοποιηθεί, αλλά και δίνονται κίνητρα για αναβάθμιση τους, με λιγότερα έξοδα, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλων των πολιτών.

Homebody: Η διαδικτυακή πλατφόρμα με ελληνική καταγωγή που φέρνει την επανάσταση στη διακόσμηση! (https://www.homebody.gr)

Πώς το γνωρίσαμε;

Η πρώτη επαφή του Homebody με το καταναλωτικό κοινό έγινε με αφορμή το 4ο technology forum της Θεσσαλονίκης, που διεξήχθη στις 17/5/2017. Ωστόσο, η δημιουργία της πλατφόρμας είχε ξεκινήσει ήδη από την περίοδο του Πάσχα. Βέβαια, τότε η εφαρμογή βρισκόταν ακόμη σε πιλοτικό στάδιο. Μόλις στις 17/7/2017, έκανε το ντεμπούτο της στην αγορά και είναι πλέον διαθέσιμη στους υποψήφιους πελάτες.

Ποιοί είναι;

Πίσω από το brand Homebody βρίσκεται μια νέα Startup εταιρεία με στόχο να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τη διακόσμηση. Συγκεκριμένα, επιθυμούν να την καταστήσουν προσιτή στο ευρύ κοινό, τονίζοντας, παράλληλα, τη σημασία της για το ευ ζην. Η αρχική ιδέα, όπως και η οργάνωση της προσπάθειας αυτής, είναι έργο του Μηνά Μάριου Κόντη (17), ο οποίος επιστράτευσε τη βοήθεια της Ζώγιας Καλούδη (18) και της Μαρίας Γαλανοπούλου (18), προκειμένου να υλοποιήσει την πρωτότυπη ιδέα του. Αξίζει να σημειωθεί πως τα μέλη της ομάδας λόγω της νεαρής τους ηλικίας είναι ικανά – και σίγουρα πρόθυμα- να εισηγηθούν καινοτομίες στο χώρο της διακόσμησης.

Πώς θα το καταφέρουν αυτό;

Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της παροχής υπηρεσιών με τηλεπικοινωνιακά μέσα και κυρίως με το διαδίκτυο. Έτσι μειώνεται αισθητά το κόστος λειτουργίας της και εξοικονομείται χρόνος.

Τι ακριβώς προβλέπει η διαδικασία;

Οι τιμές ξέκαναν από 80 ευρώ ανά δωμάτιο με πλήρη επιλογή επίπλων υλικών και διακοσμητικών ενώ τα ακριβότερα πακέτα περιέχουν την οπτικοποίηση του χώρου σε τρισδιάστατο ψηφιακό αρχείο και τη δημιουργία κατασκευαστικών σχεδίων.

Η διάρκεια συνεργασίας με τον πελάτη είναι 2 εβδομάδες. Μέσα από τη διαδραστική πλατφόρμα του homebody υπάρχει αμφίδρομη επικοινωνία και ο πελάτης στέλνει φωτογραφίες από το χώρο , έπιπλα που έχει ή του αρέσουν , ενώ ο διακοσμητής του στέλνει τα σχέδια (την πρόταση διακόσμησης), σχολιάζονται και επεξεργάζονται ξανά.

Ουσιαστικά, ο πελάτης πληρώνει αρχικά όπως στο online Design. Μετά το πέρας της διακόσμησης και αφού αγοράσει τα έπιπλα που του προτάθηκαν ή αυτά που επιθυμεί από τα συνεργαζόμενα καταστήματα (που είναι σχεδόν όλα) του επιστρέφεται η αρχική χρέωση και μέρος του κόστους των επίπλων, ως έκπτωση.

Η υπηρεσία είναι δυνατόν να είναι δωρεάν με την αγορά επίπλων (αξίας 2000€ και άνω) διότι οι συνεργασίες μας με τα μεγάλα η μικρά brand επίπλων μάς δίνουν τη δυνατότητα να διαπραγματευόμαστε καλύτερες τιμές και βελτιωμένη εξυπηρέτηση πελατών.

Για όσους παραμένουν δύσπιστοι, τα πλεονεκτήματα του Homebody παρατίθενται με απόλυτη ειλικρίνεια:

-Προσιτή-Δωρεάν Διακόσμηση

-Κέρδος από τις Επιπλέον εκπτώσεις σε παρά πολλά καταστήματα (τελικά ο πελάτης πληρώνει λιγότερα από ο,τι αν πήγαινε μονός του να αγοράσει έπιπλα)

-Προσαρμοστικότητα-Εξατομικευμένες υπηρεσίες- για όλα τα γούστα και τα στυλ.

-Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση χώρου

– Βελτίωση ποιότητας ζωής

-Καλύτερη εξυπηρέτηση στο κατάστημα

Τέλος, κρίνεται σκόπιμο στον επίλογο αυτού του άρθρου να φιλοξενηθεί η ευσύνοπτη, αλλά πλούσια σε νόημα φιλοσοφία που καθοδηγεί τα βήματα της νέας πλατφόρμας:’’ Η εταιρία πρεσβεύει την αρχή της διαθεσιμότητας της διακόσμησης σε όλους, καθώς η διακόσμηση είναι τόσο αισθητική απόλαυση όσο και πρακτική ευκολία και ρύθμιση του τρόπου ζωής , της λειτουργικότητας του χώρου και της βέλτιστης αξιοποίησης του.’’

 

Το HomeBody παραδίδει μαθήματα κοινωνικής αλληλεγγύης!

https://www.youtube.com/watch?v=dXHlgTp0h64

Η κοινωνική προσφορά μπορεί να πάρει πολλές μορφές: δωρεές, έρανοι, φιλανθρωπίες και συσσίτια. Οπωσδήποτε, η σημασία της είναι μεγάλη, καθώς συμβάλλει στην επίλυση σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων ,όπως η φτώχια, και συγχρόνως δημιουργεί στενούς δεσμούς συνεργασίας και συναλληλίας μεταξύ των πολιτών.

Το HomeBody, λοιπόν, αποφάσισε να στηρίξει το νησι που πρόσφατα έπληξε ο εγκέλαδος, Κω. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του επικεφαλής, σε επιχειρήσεις οι οποίες έχουν υποστεί ζημειές θα προσφέρεται δωρεάν μελέτη αρχιτεκτονικής εσωτερικού χώρου και διακόσμησης, ως μια προσπάθεια που αποσκοπεί στην επανακίνηση του τουρισμού και την ενίσχυση των επαγγελματιών στο νησί. Έτσι, το κόστος επισκευής των επιχειρήσεων μπορεί να ελαχιστοποιηθεί, αλλά και δίνονται κίνητρα για αναβάθμιση τους, με λιγότερα έξοδα, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλων των πολιτών και των τουριστών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω του https://www.homebody.gr/help .

 

Μηχανισμός προστασίας από τους σεισμούς

https://youtu.be/iQzHdgw9D44


Η ομάδα πρόσφατα ξεκίνησε την ανάπτυξη ενός μηχανισμού που εντοπίζει τον σεισμό προτού γίνει ισχυρός και ειδοποιεί το χρήστη ώστε να εγκαταλείψει έγκαιρα το χώρο και να οδηγηθεί σε ασφαλές μέρος.

Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με αισθητήρα κίνησης και πομπό για σύνδεση στο διαδίκτυο. Μόλις μια συσκευή ανιχνεύσει δόνηση, την καταγράφει και διαβάζει τα δεδομένα από ίδιες συσκευές που είναι τοποθετημένες σε κοντινό μέρος (π.χ. ίδια πόλη), ώστε να επιβεβαιώσει το σεισμό και να ειδοποιήσει τον κάτοικο.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ