Γεννήθηκε στην Αυστραλία, κυριαρχεί στα Δωδεκάνησα

5
1286

Ο Νίκος Πουλιού είναι αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Divine Hotels

Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Divine Hotels, κ. Νίκος Πουλιού, μπορεί να γεννήθηκε στην Αυστραλία αλλά σήμερα ηγείται ενός μεγάλου ξενοδοχειακού ομίλου που δραστηριοποιείται κυρίως στα Δωδεκάνησα με φιλοδοξίες να επεκταθεί ακόμα περισσότερο.

Με την ευκαιρία των εκδηλώσεων «Patmos Revelation» τις οποίες στήριξε και η εφημερίδα «Νέος Κόσμος», ο κ. Πουλιού της παραχώρησε την ακόλουθη σύντομη συνέντευξη.

Πότε ήρθατε στην Αυστραλία;
Οι γονείς μου έφτασαν στη Μελβούρνη το 1958 κι εγώ γεννήθηκα εκεί το 1964. Μολονότι είμαι παιδί μεταναστών δεν μεγάλωσα στην Αυστραλία, αλλά στην Ελλάδα.

Πότε φύγατε από την Αυστραλία;
Το 1969, όταν επέστρεψε η οικογένειά μου στην Κω.

Σε ποια πόλη ζήσατε και δραστηριοποιηθήκατε επιχειρηματικά;
Στο νησί της Κω. Εδώ μαζί με την σύζυγό μου, Τζουλιέτα Βασιλείου, ξεκινήσαμε τα πρώτα μας επιχειρηματικά βήματα.

Πείτε μας δυο λόγια για την δραστηριοποίηση του ομίλου σας στην Ελλάδα;
Ο όμιλος «Divine Hotels» είναι μια αλυσίδα ξενοδοχείων, που δραστηριοποιείται από την δεκαετία του 1960 στην περιοχή των Δωδεκανήσων. Φιλοσοφία του ομίλου υπήρξε πάντα η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών φιλοξενίας, γαστρονομίας, αισθητικής και ευεξίας με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των φιλοξενούμενων αλλά και της τοπικής κοινωνίας. Άλλωστε, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι τα δυο πιο σημαντικά ξενοδοχεία του Ομίλου μας, το «Kos Aktis» και το «Patmos Aktis» ήταν εγκατελειμμένα Ξενία που τους δώσαμε ξανά πνοή.

Σε ποιες περιοχές και σε ποια νησιά έχει εστιάσει ο Όμιλός σας;
Στην ευρύτερη περιοχή των Δωδεκανήσων. Αυτή τη στιγμή δραστηριοποιούμαστε σε δύο νησιά, στην Κω και στην Πάτμο.

Ποια η σχέση σας με τον αθλητικό τουρισμό;
Σπούδασα στα ΤΕΦΑΑ, στη σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με δίπλωμα ειδίκευσης στην προπονητική και συγκεκριμένα στην καλαθοσφαίριση. Κάθε χρόνο, φιλοξενούμε αθλητές του μπάσκετ για την ομάδα Ιπποκράτης Κω, προσφέρουμε τις εγκαταστάσεις μας για προπόνηση και το εστιατόριό μας για τη προετοιμασία ειδικών γευμάτων, κατάλληλων για αθλητές. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να στηρίζουμε τοπικές δράσεις και συλλόγους.

Πρόσφατα αποφασίσατε να υποστηρίξετε τον αθλητικό τουρισμό της Πάτμου με την συμμετοχή σας στο «Patmos Revelation». Πώς πήρατε την απόφαση αυτή;
Αναμενόμενα, η μακροχρόνια σχέση μου με τον αθλητισμό ως προπονητής, πρόεδρος συλλόγου «ΑΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΩ», χορηγός σε αθλητικές ομάδες της Κω και Πάτμου. Όλα τα παραπάνω, με ώθησαν σε συνδυασμό με την παρότρυνση της οικογένειάς μου, στη στήριξη του αθλητικού τουρισμού. Επίσης, η εμπλοκή του Δήμου Πάτμου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την εταιρεία «Active Media» στην οργάνωση και προβολή της εκδήλωσης ήταν ένα σημαντικό εχέγγυο για την επιτυχία του «Patmos Revelation».

Ποια ήταν η εμπλοκή σας στη διοργάνωση αυτή;
Το κολύμπι ανοικτής θαλάσσης, πραγματοποιήθηκε στον κόλπο του Γροίκου, στην παραλία ουσιαστικά του ξενοδoχείου «Patmos Aktis Suites & Spa».
Επιπλέον, συμμετείχαμε ως βασικός χορηγός φιλοξενίας, στους διοργανωτές του «Patmos Revelation» από την Αθήνα. Προσφέραμε φιλοξενία, φαγητό, ανθρώπινο δυναμικό και εγκαταστάσεις. Σκοπός μας να προσφέρουμε με κάθε δυνατό τρόπο στην επιτυχημένη αυτή διοργάνωση, ακόμη και με το να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας σε ότι αφορά τις δυσκολίες της Πάτμου.

Μείνατε ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή σας;
Η συμμετοχή μας και η διοργάνωση ως σύνολο, ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Αρχικά, αναδείχθηκε το φυσικό περιβάλλον στον κόλπο του Γροίκου, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο «Patmos Aktis Suites & Spa» και πραγματοποιήθηκε το κολύμπι ανοικτής θαλάσσης. Στη συνέχεια, όσοι επισκέφθηκαν το ξενοδοχείο μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, ακόμη και να συμμετέχουν στο «Patmos Revelation». Σημαντικότερο δε από όλα, το η προβολή της Πάτμου, ως προορισμός και πόλος έλξης αθλητών. Όλα τα παραπάνω, μας κάνουν να ανυπομονούμε για το επόμενο «Patmos Revelation».

Ποιες είναι οι χώρες που κυρίως προσελκύει το ξενοδοχείο σας στην Πάτμο;
Η μεγαλύτερη μερίδα των επισκεπτών μας είναι Έλληνες και ακολουθούν χώρες όπως η Τουρκία, Ιταλία, Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Θα θέλατε να πραγματοποιηθεί και στην Κω κάτι παρόμοιο;
Αναμφισβήτητα! Το νησί του Ιπποκράτη διαθέτει τόσο τις υποδομές όσο και το κατάλληλο κοινό. Αξίζει να αναφέρω πως η Κως δικαίως θεωρείται και «το νησί του ποδηλάτου», μιας και διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους ποδηλατοδρόμους (σχεδόν 11 χιλιομέτρα) με πολλούς φανατικούς οπαδούς, ντόπιους και επισκέπτες. Έπειτα, υπάρχουν ατελείωτες αμμώδεις παραλίες αλλά και πολλά μονοπάτια, ιδανικά για πεζοπορία, στις ορεινές πλευρές του νησιού.

Ποια είναι τα επόμενα επιχειρηματικά σας σχέδια;
Αρχικά, στόχος μας αποτελεί η συνεχής αναβάθμιση της ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρουμε. Στη συνέχεια, η ανάπτυξη σύγχρονων εναλλακτικών μορφών τουρισμού που θα αναδεικνύουν αποτελεσματικά τα πλεονεκτήματα του τόπου μας (βλ. αθλητικός τουρισμός), δημιουργώντας συνάμα νέες θέσεις εργασίας. Με σεβασμό στην παράδοση και τα έθιμα της τοπικής κοινωνίας συνεχίζουμε να αισιοδοξούμε και να ευελπιστούμε σε μία περαιτέρω ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή των Δωδεκανήσων.

Πηγή : rodiaki.gr/
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΝΙΚΟ! ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΟΥ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ, ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΚΑΜΑΡΩΝΑ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
    ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ, ΤΗΝ ΓΛΥΚΕΙΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΙΟΥΛΙΑ!
    ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

  2. Καλή επιτυχία σε όλα Νίκο.Τα Δωδεκάνησα έχουν πολύ τουριστικό μέλλον και το δικαιούνται.

  3. Ο Νίκος είναι ένα από τα δυνατά παραδείγματα επιχειρηματια -ανθρώπου. Απλός, χαμογελαστός, προσιτος, δραστήριος. έχει όλο το «πακέτο » του ανθρώπου που διαφημίζει την Κω και τα Δωδεκάνησα σε όλο τον κόσμο. Συγχαρητήρια και πάντα δυνατός να φτάσει εκεί που επιθυμεί!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ