Αρχική Ειδήσεις Χρήμα - Ασφάλειες Ο Μπέζος ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου; Όχι πια!

Ο Μπέζος ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου; Όχι πια!

0
1221

Έχασε 6 δισ. μέσα σε ένα 24ωρο!

Για μερικές ώρες ήταν ο πλουσιότερος άνρθρωπος στον κόσμο, τελικά όμως «έπεσε» και πάλι στη δεύτερη θέση πίσω από τον Μπίλι Γκέιτς.

Ο Τζεφ Μπέζος (CEO της Amazon), ενώ ήταν για λίγες ώρες στη χρηματική… κορυφή του κόσμου, έχασε σε μια νύχτα 6 δισ. δολάρια και έτσι βρέθηκε -ξανά- και πάλι πίσω από τον ιδρυτήτη της Microsoft.

Την Πέμπτη (27/7) η άνοδος στη μετοχή της Amazon σε συνδυασμό με την πτώση εκείνης της Μicrosoft, είχαν ως αποτέλεσμα ο Μπέζος να εκθρονίσει τον Μπιλ Γκέιτς – για πρώτη φορά σε 7 χρόνια – από την πρώτη θέση της λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων.

Ο CEO της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής του κόσμου, η περιουσία του οποίου ξεπερνά τα 90 δισεκατομμύρια δολάρια, κέρδισε πάνω από 800 εκατ. μέσα σε λίγες ώρες, αφού του ανήκει πάνω από το 16% των μετοχών της Amazon.

Μετά όμως από τα απογοητευτικά κέρδη, η μετοχή της Amazon έκανε «βουτιά» και μαζί της η περιουσία του Μπέζος που μειώθηκε κατά σχεδόν 6 δισ. μέσα σε ένα 24ωρο.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι ο Τζεφ Μπέζος δεν πρέπει να στενοχωρήθηκε ιδιαίτερα που βρέθηκε ξανά… δεύτερος και καταϊδρωμένος πίσω από τον Γκέιτς.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο μεγιστάνας – ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του πριν από 20 χρόνια πουλώντας βιβλία από το γκαράζ του σπιτιού του – έχει αυξήσει τους τελευταίους μήνες την περιουσία του κατά περισσότερα από 25 δισ.

Στο μέλλον, σίγουρα θα δοθεί η ευκαιρία στον δαιμόνιο επιχειρηματία να διεκδικήσει ξανά τα πρωτεία από τον Γκέιτς, κι αυτή τη φορά ίσως καταφέρει να κρατήσει το «στέμμα» για περισσότερο από μερικές ώρες.

Πηγή: protothema

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ