«Θερμοπύλες»: Δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής καταστρατηγούν το Σύνταγμα – Η αφροσύνη της «αριστεροφροσύνης»

17
684

«Θερμοπύλες»: Δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής καταστρατηγούν το Σύνταγμα και αναδεικνύουν την αφροσύνη της «αριστεροφροσύνης».

  • Το πρόβλημα κ. Βούτση δεν είναι η Ορθοδοξία αλλά το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα

 

Mια απαξιωμένη Βουλή από τους Δανειστές-Δυνάστες- επιβολή ψήφισης νομοσχεδίων, που τα έχουν συντάξει οι ίδιοι, με τραγικές για το Λαό και τη χώρα συνέπειες- και μια αυτο-απαξιωμένη  Εθνική Αντιπροσωπεία –σκάνδαλα, διαπλοκή, διαφθορά, ύβρεις, χυδαιολογίες, απειλές, τραμπουκισμοί, εντός της Βουλής, που φθάνουν μέχρι τη χειροδικία και δεν έχουν προηγούμενο, αποτελούν τροχοπέδη και αποθαρρύνουν την  προσπάθεια των πολιτών ενωμένοι να βγούμε από την πρωτόγνωρη κρίση. Εξηγούν δε την πολύ χαμηλή εκτίμηση που έχουν για τη Βουλή και τους Βουλευτές, όπως αποτυπώνονται στις δημοσκοπήσεις. Την ίδια χαμηλή εκτίμηση έχουν και για τα κόμματα και τις Κυβερνήσεις. Σύμφωνα με μια τελευταία έρευνα το 88% των Ελλήνων δεν εμπιστεύεται την Κυβέρνηση και το 95% τα πολιτικά κόμματα.

Το πολιτικό προσωπικό της Χώρας είναι η μόνη κοινωνική ομάδα, που δεν τιμωρείται για ό,τι λέει ή πράττει ή παραλείπει να πράξει. Η δε Βουλή, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια των μνημονίων, φαίνεται να λειτουργεί ως πλυντήριο για τις ανομίες της πολιτικής τάξης και τις ευθύνες για την υπερχρέωση της χώρας. Και όμως! Αν και κόβονται μισθοί και συντάξεις, υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού σε  σχολεία, νοσοκομεία, Δήμους, τόσο οι μισθοί όσο και ο αριθμός των Εθνοπατέρων μας παραμένουν τρομερά δυσανάλογα του μισθού του μέσου Έλληνα και του συνολικού πληθυσμού της Χώρας. Η Ελλάδα με πληθυσμό 11 εκ. κατοίκους έχει Κοινοβούλιο με 300 βουλευτές! Η Γερμανία με πληθυσμό 82 εκ. δηλαδή 7/πλάσιο της Ελλάδας έχει στο σύνολο 690 βουλευτές (σε αναλογία η Ελλάδα έπρεπε να έχει 2200 βουλευτές!). Η Γαλλία με 66εκ. έχει 920 βουλευτές, η Ισπανία με 46 εκ. έχει 614, η Ολλανδία με 17 εκ. έχει 225 βουλευτές! Αρνητικά πρώτη είναι η χώρα μας σ’ όλη την Ε.Ε. και στον αριθμό υπουργών, αναπληρωτών υπουργών, που φθάνουν περί τους 50 (!!) πέραν των γ. γραμματέων κ.λπ. όταν η Ιταλία, η Γερμανία και άλλες  έχουν όλους-όλους 12-16 υπουργούς!! Με την αναγκαία μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200 θα υπάρξει και άμεση μείωση κατά 1/3 όλων των κονδυλίων, που διατίθενται για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου. Πόσοι άραγε από τους βουλευτές μας, που καθένας κοστίζει στο Λαό, περίπου 500χιλ. ευρώ το χρόνο (απολαβές, αμοιβές από συμμετοχή σε επιτροπές, μισθοδοσία προσωπικού φύλαξης-γραφείου-συμβούλων κ.ά.) ακολούθησε το δρόμο της τιμής και της αυτοθυσίας;

Εντύπωση κάνει η περίεργη και ένοχη σιωπή της Τρόικας, του Δ.Ν.Τ και της Ε.Ε. που φροντίζουν επιμελώς να μην αγγίζουν ούτε προσχηματικά τα σκάνδαλα, τις ευθύνες για την υπερχρέωση της χώρας, την ασυλία και τα προνόμια του πολιτικού προσωπικού. Μήπως για να το έχουν στο χέρι και να το χρησιμοποιούν για τις δουλειές τους, ως εντεταλμένους διεκπεραιωτές της βούλησής τους. Σπάνια δε και μοναδική η ενότητα και η ομοψυχία που αυτό επιδεικνύει  στη διατήρηση των προνομίων του.

Αν θέλουμε λοιπόν να νοικοκυρέψουμε το Δημόσιο και να περιορίσουμε την κρατική σπατάλη και την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος από εκεί πρέπει να αρχίσουμε. Και, σίγουρα, κ. Βούτση, το καίριο πρόβλημα στη Χώρα μας δεν είναι η Ορθοδοξία ούτε αποτελεί έγκλημα και τροχοπέδη προς την πρόοδο η αγάπη προς την πατρίδα, η πίστη και ο σεβασμός προς τη Θρησκεία, γενικά, καθώς και η στήριξη του θεσμού της οικογένειας. Η καπηλεία αυτών των θεσμών, προκαλεί όντως νοσηρά κοινωνικά φαινόμενα, όπως φυσικά και η άρνησή τους. (Μ. Μηλιαράκης εφ. «Χριστιανική»). Δεν είναι δε σωστό, ο Πρόεδρος της Βουλής να προβαίνει σε δηλώσεις που καταστρατηγούν το ίδιο το Σύνταγμα. Μήπως πρέπει να ξαναδιαβάσετε το Προοίμιο του; Ταυτόχρονα, οι δηλώσεις αυτές μήπως φανερώνουν  και την αφροσύνη, που συχνά-πυκνά συνοδεύει την επίδειξη «αριστεροφροσύνης»;

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΡΟΣΥΝΗΣ»

«Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική. Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» ούτε «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια». Δεν είμαστε λαός Ορθόδοξος. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι «ταλιμπάν της Ορθοδοξίας», η δήλωση του κ. Βούτση στην ΕΡΤ.

Η Ορθοδοξία όχι μόνο δεν είναι πρόβλημα αλλά οδοδείκτης για μια αγωνιστική πορεία εξόδου από την πολυεπίπεδη κρίση, που γεννούν τα από τη φύση τους συντηρητικά, αντιδραστικά και αντιανθρώπινα συστήματα τα οποία αντιμετωπίζουν τον άνθρωπο ως άτομο μιας απρόσωπης μάζας. Ως αντικείμενο χρήσης και όχι ως πρόσωπο αγάπης, ως μια μετοχή στην αιωνιότητα.

Φυσικά και δεν είμαστε κ. Πρόεδρε, «ταλιμπάν της Ορθοδοξίας», αφού η Ορθοδοξία δεν χρειάζεται ταλιμπάν, αλλά αντίθετα το κάλεσμά της είναι: «Όστις θέλει οπίσω μου ελθείν…», ένα κάλεσμα ελευθερίας. Ως γνωστό όλες οι Θρησκείες εξαπλώθηκαν και εξαπλώνονται δια πυρός και σιδήρου.  Μόνο ο αλώβητος Χριστιανισμός, η Ορθοδοξία, κηρύχτηκε με λόγια, βεβαιώθηκε με θαύματα και σφραγίστηκε με αίμα. Η εποχή μας, πράγματι, δεν μπορεί να είναι «βαθύτατα συντηρητική», όμως εσείς και το κόμμα σας, ως Κυβέρνηση σήμερα, τη συντηρητική εποχή που κληρονομήσατε από τα συντηρητικά και ψευτοσοσιαλι(η)στικά κόμματα Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ την κάνατε βαθύτατα συντηρητική. Ενώ υποσχεθήκατε την εφαρμογή ενός προοδευτικού προγράμματος, εφαρμόζετε το πιο αντιδραστικό, αντιλαϊκό και απάνθρωπο πρόγραμμα, σύμφωνα με τους κανόνες και τις επιταγές  του πιο συντηρητικού και βάρβαρου κοινωνικού συστήματος, του ακραίου Φιλελευθερισμού! Αντί να καταργήσετε όπως είχατε δεσμευθεί τα δύο προηγούμενα Μνημόνια, νομιμοποιήσατε την μνημονιακή πολιτική, υπογράψατε και 3ο Μνημόνιο, πιο φαρμακερό, και υποθηκεύσατε το δημόσιο πλούτο για 99 χρόνια. Και όμως στη δήλωσή σας μιλάτε για μεταμνημονιακή Ελλάδα. Συνηθισμένοι στην αυτογελιοποίηση αρχίσατε το «παραμύθι», ότι τα δύσκολα πέρασαν, η χώρα αλλάζει σελίδα, το 2018 βγαίνουμε από τα Μνημόνια! Ένα νέο μεγάλο ψεύδος, μια μεγάλη απάτη. Το γνωρίζετε καλύτερα από εμάς, ότι θα εφαρμόζονται πολιτικές που θα υπαγορεύονται από τους Δανειστές, τουλάχιστον μέχρι το 2060(!) προκειμένου να διασφαλίζεται η αποπληρωμή του χρέους. Η μνημονιακή εποπτεία θα ισχύει, έως ότου η Χώρα εξοφλήσει το 75% του χρέους της και το κατοχικό Ταμείο για 99χρόνια. Τα έχετε υπογράψει…!

Αν θέλουμε, αγαπητέ κ. Πρόεδρε, να βοηθήσουμε τον Λαό και τη Χώρα σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία, υπάρχει και η οδός της αλήθειας και της μετάνοιας. Όλων, πολιτικών και πολιτών για τα λάθη, που μας οδήγησαν έως εδώ. Αν αγωνιζόμαστε δε για μια πιο εξισωτική και δίκαιη κοινωνία ας μην ξεχνάμε και τα λόγια του Ιησού Χριστού και Θεανθρώπου: «Όστις θέλει πρώτος είναι έστω πάντων διάκονος» και «αλλήλων τα βάρη βαστάζετε».  Αυτά έχει ανάγκη η κοινωνία και όχι τα πολιτικά ψέματα και την πολιτική απάτη, που χαρακτηρίζουν τις τελευταίες δεκαετίες το πολιτικό μας σύστημα.

Για την ομάδα Πολιτών Κω «Θερμοπύλες»

Κρητικός Αντώνης,  Τρακόσσας Βαγγέλης

Φωλιά Ειρήνη, Γούλα Κυρανιώ,

Μορένο Ειρήνη, Σβέντα Μαρία, Αυγουστίδης Γεώργιος,

Κουκούλας Θέμος, Ελευθεριάδης Σάββας,

Κίννας Νίκος, Βασδέκης Δημήτρης,

Νικηταράς Θανάσης, Τρακόσσας Μιχάλης.

 

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η χώρα διοικείται από ένα συνονθύλευμα χαβαλέδων και εμμονικών κρατιστών, νεοκομμουνιστών και αναρχοκομμουνιστών, εκπαιδευμένων από την τρυφερή τους ηλικία στην προπαγάνδα, στη βία και στην ανορθολογικότητα. Οι νέοι επίδοξοι διασώστες της οικονομίας, ούτε νέοι είναι, ούτε εκπαίδευση στη διάσωση έχουν. Το ανάποδο μάλλον. Προβιά νέου έχουν μόνο, αφού κάτω από τα φαινομενικώς νέα και άφθαρτα πρόσωπα κρύβεται ο ιδεολογικός λύκος χρεοκοπημένων και διεφθαρμένων πρακτικών του παρελθόντος (κρατισμός, κομματισμός, ευνοιοκρατία, πελατειακές σχέσεις) οι οποίες, μέσω άλλων προσώπων, επί δεκαετίες σχολαστικά προετοίμασαν τη χρεοκοπία της χώρας. Μας κυβερνούν νέα πρόσωπα μεν, τα οποία διακατέχονται δε από τραγικά παλαιές, δοκιμασμένες και χρεοκοπημένες και στην Ελλάδα και παγκοσμίως ιδέες. Ιδεοληπτικά πρόσωπα και στελέχη τα οποία επί δεκαετίες έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου ώστε να θαύμαζαν ολοκληρωτικά καθεστώτα και να μισούν τις επιχειρήσεις, το κεφάλαιο και το κέρδος, δηλαδή τις πηγές του πλούτου και της ευημερίας όλων των πλουσίων κρατών της γης.

  2. ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.ΑΘΕΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ CIA ΜΕΡΚΕΛ

    ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.

    • Βρε αδέλφια, ο Χριστός ήταν Εβραίος. Τι έχει να κάνει με εμάς τους «εθνικούς» Έλληνες με τα ωραία παραμύθια και μύθους;
      Αν διαβάσεις καλά τις «γραφές», πουθενά δεν αναφέρεται Έλληνας να εμπλέκεται στην Σταύρωση Του, παρά μόνο Εβραίοι και Ρωμαίοι. Για τα Ελληνικά ονόματα που φέρουν πολλοί Εβραίοι, τότε και τώρα, είναι κατάλοιπα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τον απογόνων του της Ελληνιστικής Περιόδου.
      Ένα μεγάλο πλήθος των Εβραίων, ιδιαίτερα οι πλούσιοι και λόγιοι, ασπάσθηκαν Ελληνικά ονόματα, ερχόμενοι μάλιστα σε σύγκρουση με τους ομόθρησκος τους φανατικούς και το Ιερατείο των Ραβίνων.

  3. Γιατί άραγε το παπαδαριό και η ορθοδοξία σας δεν σας πληρώνει τα δάνεια ρε θερμοκέφαλοι χριστιανοταλιμπάν?Τόσα παραδάκια και τόσες εκκλησίες με τόση περιουσία.Είστε ψεκασμένοι τέρμα!

  4. 5000 αγαλματίδια του Λένιν θα εξαφανίστηκαν από δρόμους της Ουκρανίας.Ας βάλουν από ένα σε κάθε σχολείο,

    Αλήθεια, γιατί τα κομμουνιστικά καθεστώτα μίσησαν και μισούν τόσο την θρησκεία του απλού πολίτη; ΟΚ με το ιερατείο να το καταλάβω αλλά ο άνθρωπος που θέλει να κάνει το σταυρό του γιατί να εμποδίζεται; Γιατί σε πειράζει το σκήνωμα του αγίου και δεν σε πειράζει η μούμια του Λένιν; Γιατί σε πειράζει η θρησκευτική εικόνα και δεν σε πειράζουν τα αγάλματα και οι εικόνες των «ηγετών»;

  5. Ρώμη: Νέο κρούσμα βιασμού από μετανάστη- Θύμα μια νεαρή τουρίστρια

    Νεαρή Φινλανδή έπεσε θύμα βιασμού κοντά στο κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό «Τέρμινι» της Ρώμης. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο δράστης, ο οποίος κατάγεται από το Μπανγκλαντές, είχε λάβει από τις ιταλικές αρχές άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους.http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/630433_romi-neo-kroysma-viasmoy-apo-metanasti-thyma-mia-neari

  6. μπραβο στο Ν1.
    ακριβης αναλυση των πιο αχρηστων κι επικινδυνων σταλινικων καταλοιπων που εχουμε την ατυχια να οριζουν τις τυχες μας.
    ας ξυπνησουμε κι ας καταλαβουμε οτι οσο δεν ξεσηκωνομαστε , τοσο θα μας οδηγουν στον ολεθρο της παγκοσμιοποιησης την οποια προσκυνανε απλα για να βολευτουν οι ιδιοι και οι ημετεροι τους.
    η ελλαδα που φτιαχνουν ειναι η ελλαδα διχως ελληνες.
    οι πακιστανοι θα παρουν τα παντα κι εμας θα μας κουνανε το δαχτυλο και θα μας απειλουν καθε φορα που θα εκφραζουμε την αποψη μας. —–ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΛΗΤΕΣ——ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ——

  7. Μπράβο σας, αλλά από λόγια χορτάσαμε νομίζω ότι πρέπει να ξεκινήσουν τα έργα τώρα.

  8. ΜΕΤΑ ΤΑ LIDL ΚΑΙ Η NESTLE ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΗΣ! ΤΥΧΑΙΟ;

    Μετά τα Lidl τα οποία αφαίρεσαν τον Σταυρό από φωτογραφίες εκκλησίας της Σαντορίνης που είχαν στις ετικέτες προϊόντων τους, και η NESTLE κάνει ακριβώς το ίδιο!Έτσι, σε γιαούρτι ελληνικού τύπου που πουλάει στα σουπερμάρκετ της Ελβετίας οι εκκλησίες εμφανίζονται χωρίς Σταυρούς! Προφανώς, για να μην «ενοχλούνται» οι «μειονότητες»!Αυτή η ιεροσυλία θα είχε κάποια εξήγηση εάν γινόταν σε μουσουλμανικές χώρες ή στο Ισραήλ, αλλά όταν αυτό συμβαίνει σε χριστιανικό κράτος όπως η Ελβετία, η οποία μάλιστα έχει Σταυρό στη σημαία της, σημαίνει άλλα πράγματα! Πως υπάρχει κατευθυντήρια γραμμή από τους νεοταξίτες (οι οποίοι μόνο μουσουλμάνοι δεν είναι…) για εξαφάνιση του χριστιανισμού, διότι είναι εμπόδιο στην ισλαμοποίηση της Ευρώπης! Όποιος βρίσκει την εξήγηση αυτή «υπερβολική», συνωμοσιολογική», κ.τ.λ., ας μας πει κάποια άλλη και πολύ ευχαρίστως θα δημοσιεύσουμε την άποψή του!

  9. Ρε παιδιά έριξα ένα τάμα στον προφήτη ηλία.Πότε περίπου θα πιάσω το τζόκερ να πάω και εγώ ο Χριστιανός κανά ταξιδάκι?Ας πάω έστω στων χουντικών τα μνήματα να αφοδεύσω κάργα για τα δεινά που περνάμε τώρα!

  10. κ.Κιάρη στον Φετινό Δρόμο Θυσίας της Ιεράς Μονής Πανορμίτου Σύμης συμμετείχαν και Τούρκοι αθλητές

    http://www.panormitisymis.gr/index.php/anakoinoseis/688-to-en-xonais-thavma-kai-o-dromos-thysias-2017
    »’… ἐπίσης τό πολύ ἐντυπωσιακό γεγονός, ὅτι ἐφέτος συμμετεῖχαν στόν ἀγώνα καί Τούρκοι ἀθλητές, ἐκδηλώνοντας ἔτσι τόν μεγάλο σεβασμό τους στόν Παμμέγιστο Ἀρχάγγελο.»’
    Μόνο οι ιδεολήπτες Διεθνιστές της μπάφας,των καταλήψεων,των απανταχού αλληλέγγυων,και του αποχαυνωτισμού,δεν θέλουν τα σύμβολα και την Θρησκεία.Γιατί δεν διενεργούν ένα δημοψήφισμα μιας και τους αρέσουν οι διχασμοί,για τον αν επιθυμεί ο λαός τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας να δουν τι ποσοστό θα πάρουν…Παρόμοιο μ αυτό των επερχόμενων εκλογών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ