Μ. Χατζηαντωνίου: Παιχνιδίζοντας … στα σοβαρά Δικαίωμα και υποχρέωση μας για δεύτερη ευκαιρία!!

11
1043

Παιχνιδίζοντας … στα σοβαρά

Δικαίωμα και υποχρέωση μας για δεύτερη ευκαιρία!!

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες ο χρόνος καλπάζει….

Μέσα στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, μέσα στη θλίψη της κοινωνίας μας με το χαμό τόσων προσφιλών προσώπων επιτρέψτε μου να μην αναβάλω για άλλη μια φορά την κοινοποίηση όσων θέλω να σας πω και να πράξω! Θέλω να σας προσκαλέσω, να σας προκαλέσω και βεβαίως να σας παρακαλέσω για μια δεύτερη ευκαιρία αναθεώρησης, ανασυγκρότησης, ανάδρασης και δράσης στην αντιμετώπιση των ζητημάτων της πατρίδας μας σε προσωπικό, τοπικό, εθνικό, πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και να ζητήσω για δεύτερη φορά ένα συνειδητό ΣΥΓΝΩΜΗ που προσωπικώς δεν έδρασα πιο δυναμικά και αποτελεσματικά!

Μπορεί για δεύτερη φορά να αδιαφορήσετε, να διαφωνήσετε, να μην σας δώσω να κατανοήσετε τον τρόπο σκέψης και δράσης που προτείνω, τι τελικά θέλω να πω, αλλά νοιώθω πως έχω δικαίωμα και υποχρέωση να το πράξω! Ας δείξουμε υπομονή με όρια, επιμονή χωρίς όρια και ας κάνουμε την υπέρβαση με βάση τις πανανθρώπινες αξίες και την ανθρώπινη φύση.

Με τη φράση «Την επομένη, τι απομένει;», ας κάνουμε το πρώτο παιχνίδισμα…. στα σοβαρά και ας δούμε τις «δεύτερες μέρες» που έφυγαν!

Πέρασε η Δευτέρα, η δεύτερη μέρα του Οκτώβρη 2017 του δεύτερου μήνα της σχολικής περιόδου, όπως και η δεύτερη μέρα του δεύτερου μήνα του 4ου χρόνου της θητείας του Δημοτικού και Περιφερειακού συμβουλίου και ειδικότερα των αντίστοιχων αρχών!

Πέρασε και η δεύτερη μέρα μετά τις 10 βδομάδες από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε το νησί μας για δεύτερη φορά στους νεότερους χρόνους.

Όπως πέρασε και η δεύτερη μέρα μετά από 7 μήνες (από τους 10), του Έτους Δωδεκανήσου για τα 70 χρόνια από την απελευθέρωση μας!

Πέρασε επίσης και η δεύτερη μέρα του δεύτερου μήνα από την Εκκλησιαστική Αρχιχρονιά.

Πέρασε όμως και η δεύτερη μέρα μετά τη δεύτερη εβδομάδα από την Ορκωμοσία των πρωτευσάντων αριστούχων των 7 Ιατρικών Σχολών της χώρας μας και από την υπογραφή πρωτοκόλλου για το «Διεθνές Δίκτυο Αρχαίων Ασκληπιείων» στο Ασκληπιείο της Κω!

Είναι επίσης η δεύτερη μέρα μετά τη δεύτερη εβδομάδα που πέρασε από την εκδήλωση στην αδελφή πόλη Λάρισα με τίτλο «Ιπποκράτης – Η Αέναη Επιστροφή» και που προκάλεσε ενδιαφέρουσες αλλά και ανεγκέφαλες αντι-Ιπποκρατικές αντιδράσεις!

Είμαστε στη δεύτερη εβδομάδα μετά την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» (16-22/9/17) με θέμα «Καθαρή, συνεργατική και έξυπνη κινητικότητα» και πάμε στη δεύτερη εβδομάδα μετά την εβδομάδα «Ειρήνη και Τουρισμός» (Πρόταση των ΔΡΕΠΠΟ ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ 21/9 – 27/9)

Η κυβέρνηση (που εκλογικά είναι «δεύτερη φορά αριστερά») ξεπέρασε την δεύτερη αξιολόγηση( σαν Πύρρεια νίκη) και αγωνίζεται εναγωνίως για την τρίτη αξιολόγηση.

Η παράταξη «Δύναμη Αλλαγής» υπό τον Γιώργο Κυρίτση διαχειρίζεται τη δημοτική αρχή για δεύτερη φορά στην Κω( την πρώτη ως Καποδιστριακή και την δεύτερη ως Καλλικρατική) και προσπαθεί για δεύτερη φορά να κάνει αλλαγές, αλλά ουσιαστική αλλαγή δεν πρόκειται να κάνει ούτε μετά τη δεύτερη φορά.

Προσωπικώς είναι η δεύτερη φορά που δημιουργώ συλλογικό σχήμα πολιτών με στόχο την ουσιαστική συμμετοχή μας στην πορεία του τόπου μας, ( Σ.Π.Ω.Ρ.Α. και ΠΑ.Ν.ΔΗΜ.Α.) αλλά και τη δεύτερη φορά δεν μπόρεσαν να κάνουν δεύτερο βήμα. Όλοι σχεδόν θεωρούν ότι δεν υπάρχει δεύτερος πολίτης σε αυτή τη διαχρονική προσπάθεια μου και η ίδια η ζωή θα δείξει πια είναι η αλήθεια!

Μπήκαμε για τα καλά στο Φθινόπωρο κι ας μη το καταλαβαίνουμε όσοι ζούμε στην περιοχή μας και είμαστε προς το τέλος της τουριστικής περιόδου. Μια περίοδο που κάνουμε τη δεύτερη προσπάθεια μας να συγκροτηθούμε ως κοινωνία, ως οικογένεια, ως πρόσωπα!

Πέρασε το δεύτερο διήμερο που έκλεισα το εξηκοστό δεύτερο έτος της ηλικίας μου και κλείνω 37 χρόνια που είμαι στα σχολεία ως εκπαιδευτικός-Δάσκαλος

Την Πέμπτη τη δεύτερη μέρα από σήμερα (5.10.2017) είναι η Παγκόσμια ημέρα του εκπαιδευτικού και είναι μια ευκαιρία για δούμε τον σημαντικό και ουσιαστικό ρόλο του.

Προτίμησα να υπηρετήσω περισσότερο στο 2οΓΛ Κω και στο 2οΓυμνάσιοΚω. Έχω προτείνει μια ενιαία πιλοτική δράση των 2ων σχολικών μονάδων του νησιού μας και πιστεύω πως στη δεύτερη προσπάθεια θα το πετύχουμε!!

Κι αφού παιχνιδίσαμε με τη λέξη «δεύτερη» ας σοβαρευτούμε γιατί έφυγε και η Τρίτη μέρα και μέχρι να διαβάσουμε αυτό το κείμενο ή να καταλάβουμε την ουσία της σοβαρής πλευράς των πραγμάτων μέσα από το ανούσιο ίσως παιχνίδισμα θα έχει περάσει, όπως τόσα χρόνια, ο πολύτιμος χρόνος! Πιστεύω αλλά και όλα δείχνουν πως με τον εθελοτυφλισμό μας, οι αρνητικές έως και καταστροφικές συνέπειες της μέχρι τώρα στάσης και συμπεριφοράς μας θα είναι μη αναστρέψιμες!!

Μένουν ακόμα 90 ημέρες μέχρι το λεγόμενο ελπιδοφόρο 2018! Η αβεβαιότητα και οι αβάστακτες καταστάσεις σε όλα τα επίπεδα που βιώνουμε βλέπω να εντείνονται ενώ δεν βλέπω ουσιαστική και δυναμική ανασυγκρότηση των πολιτών, των συλλογικοτήτων και της κοινωνίας μας! Βλέπω όμως ότι πέρασαν 44 χρόνια ολιστικής συμμετοχής μου στα κοινά του τόπου μας και κάνω μια αποτίμηση και εκτίμηση των αποτελεσμάτων! Σκέφτομαι ότι πέρασαν 25 χρόνια που δημιούργησα την ΕΠΟΑΝ ( Εταιρεία Πολιτιστικής Ανάπτυξης), 14 χρόνια που δημιουργήσαμε την ΔΡΕΠΠΟ «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ» (Δράσεις Επικοινωνίας Παιδείας Πολιτισμού) και 4 χρόνια που προτείναμε την «ΠΑ.Ν.ΔΗΜ.Α» (Παλλαϊκή Νέα Δημιουργική Αυτοδιοίκηση) και το ερώτημα που τίθεται, αν τίθεται, είναι που συνέβαλαν όλα αυτά τα σχήματα! Αναλογίζομαι ότι ήταν αρχές του 1987 που ανέλαβα με ενθουσιασμό την διεύθυνση του Πνευματικού Κέντρου του δήμου μας και ήταν τέλος του 1992 που έκρινα να παραιτηθώ από τη μόνιμη πια αυτή θέση μου, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση της τότε δημοτικής αρχής, χωρίς εγωισμό και άλλες προσωπικές βλέψεις.

Στην κρίσιμη αυτή καμπή της πορείας του τόπου μας ας αναλογιστούμε τι πράξαμε και τι οφείλουμε να πράξουμε όλοι μας.

Αφού δεν μπορούμε να εντάξουμε συνολικά και από την αρχή τον εαυτό μας στην ενιαία και εξελικτική συλλογικότητα, γιατί αφήνουμε να επικρατούν και να καθορίζουν τη ζωή μας οι καιροσκόποι σπουδαρχίδες, ας συντονίσουμε με καθαρή, έντιμη και συνειδητή συνεννόηση τις προσωπικές μας βλέψεις και … παραβλέψεις σε ένα στόχο που θα συμφωνήσουμε!!

Πιστεύω πως είμαστε στη μέση της πορείας μας και « Αν είναι η αρχή το ήμισυ του παντός,

το ήμισυ είναι το άπαν του τέλους!»

Μηνάς Γ. Χατζηαντωνίου

Εκπαιδευτικός

Υπεύθυνος

ΔΡΕΠΠΟ «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ»

(Δράσεις Επικοινωνίας Παιδείας Πολιτισμού)

«ΠΑ.Ν.ΔΗΜ.Α»

(Παλλαϊκή Νέα Δημιουργική Αυτοδιοίκηση

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πάντα έφηβος ρομαντικός ποιητής αλλά ο κόσμος έχει άλλα βάσανα. Δεν τον νοιάζουν οι καλλιτεχνικές σου ανησυχίες (που καλά κάνεις και τις έχεις), τον νοιάζει πως θα πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ του σπιτιού του, πως θα πληρώσει τον φουσκωμένο λογαριασμό της ΔΕΗ, πως θα αγοράσει όλα όσα χρειάζονται τα παιδιά του για το σχολείο και τα φροντιστήρια, πως θα ζεστάνει την οικογένεια του τώρα που αριστερή κυβέρνηση μειώνει το επίδομα θέρμανσης (και τον ΕΝΦΙΑ θα τον καταργούσε και που παρεμπιπτόντως δεν αγωνίζεται εναγωνίως αλλά υπογράφει ότι της στείλουν),

    • ΑΧαμνειάς. Αχ βρε Μηνά, αχ βρε Μηνά, στερνή μου γνώση, να σε είχα πρώτα...

      Η ζωή δεν είναι θέατρο ούτε παράσταση να κατεβαίνεις σκάλες… Δεύτερη ευκαιρία δώσαμε και στον και αυτός μα ξέσκισε στα μνημόνια. Στα τέσσερα το 3ο και πάλι στα τέσσερα το 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ που εξ αιτίας των ζωντανών που τον ψήφισαν και τον στήριξαν θα μας ξεσκίσει η φασιστοαριστερή κυβέρνηση ΣφΥΡΙΖΑ. Εσύ πάντως δεν τους στήριξες στο πρώτο μέρος της θεατρικής παράστασης, έτσι Μηνά;;;;;;;;;

  2. Μηνάς Γ. Χατζηαντωνίου
    Ευχαριστώ για την παρέμβαση, την εκτίμηση και την ευγένεια σου!Για όσα λες, που απασχολούν τον κόσμο και τον βασανίζουν, μιλώ κι εγώ! Αν είχαμε προσέξει εδώ και χρόνια και συμμετείχαμε με γνώση και επίγνωση, με ευθύνη και υπευθυνότητα δεν θα είχαμε φτάσει στο σημείο αυτό!! Παρακαλώ να παρακολουθήσεις τις παρεμβάσεις μας και να συμμετέχεις, όπως και οι περισσότεροι συμπολίτες μας! Μέσα στα δύσκολα θα το χαρούμε αφάνταστα!Όσοι ονειρευόμαστε και ερωτευόμαστε ακόμα, είμαστε πιο ρεαλιστές από πολλούς που χώθηκαν στη στημένη πεζότητα του συστήματος!!Έχουν γνώση οι φύλακες….Να είσαι καλά!! Καλή συνέχεια!

  3. ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΔΕΎΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΊΑ, δώσαμε και στον χωρίς τσίπα ΤΣΙΠρΑ και τρώμε στην μούρη τα αποτελέσματα...

    Ας όψονται όσοι έδωσαν δεύτερη και μισή ευκαιρία στους τεμπέληδες που δεν δούλεψαν ποτέ στην ζωή τους να παίζουν με την ζωή των εργαζομένων και των συνταξιούχων για να γλύφουν το μέλη τα τετράποδα της φασιστοαριστερής κυβέρνησης ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ…

  4. Μηνάς Γ.Χατζηαντωνίου ΠΑ.Ν.ΔΗΜ.Α (Παλλαϊκή Νέα Δημιουργική Αυτοδιοίκηση)
    Αν διαβάσετε ξανά το κείμενο, όπως και τα άλλα κείμενα μου, μα πιο πολύ μελετήσετε τις θέσεις και δράσεις μου θα δείτε ότι επιμένω στη στάση, ενεργοποίηση και συμμετοχή με γνώση και επίγνωση των ίδιων των πολιτών!! Ευθύνη έχουν σίγουρα αυτοί που είναι στην εξουσία, όμως εμείς τι κάνουμε;;;; Θέλει μακρόχρονη, άοκνη και πολύπλευρη διαδικασία για να συνεννοηθούμε και να συντονιστούμε τώρα πια!! Η συζήτηση δεν μπορεί να γίνεται μόνο στην Aegeanews και με αυτόν τον τρόπο!! Έπρεπε τα δημοτικά ΜΜΕ από την αρχή της ίδρυσης τους να έχουν άλλο ρόλο, ο «ΟΡΦΕΑΣ» σε συνδυασμό με τη νέα τεχνολογία όπως και άλλοι χώροι, οι συνοικιακές ομάδες σε όλη την Κω ( αν μιλάμε για το νησί μας), οι συλλογικότητες, οι ίδιοι οι πολίτες κλπ, κλπ να ενεργοποιηθούν για μια ουσιαστική ενημέρωση και συλλογική δράση!! (Συνεχίζεται..)

    • Βρε Μηνά γιατί δεν ζήταγες από τον ΣφΥΡΙΖΑ την παραχώρηση της ΕΡΤ για εκφώνηση διαγγέλματος;;;;

      Θα μπορούσες να δοκιμάσεις δυο φορές από τα συντρόφια σου… Δεν έστειλες και μια αίτηση στον ΚΑΡΑΝΙΚΑ. Μμ

  5. Μηνάς Γ. Χατζηαντωνίου «ΠΑ.Ν.ΔΗΜ.Α» (Παλλαϊκή Νέα Δημιουργική Αυτοδιοίκηση)
    ..συνέχεια : Είμαστε ο καθένας στον κόσμο του, δεν ακούμε τον άλλον και δεν παράγουμε σκέψη! Παρακαλώ προσπαθήστε λίγο σε ένα άλλο τρόπο αντιμετώπισης των πραγμάτων!! Πάντα είχα άποψη και έπαιρνα ανοιχτά θέση σε κάθε τομέα της ζωής της κοινωνίας μας και στα πολιτικά τεκταινόμενα του τόπου μας! Βεβαίως ψήφισα τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και την Δύναμη Αλλαγής στις επαναληπτικές εκλογές! Με αυστηρή τεκμηριωμένη κριτική και κατάθεση θέσεων!! Και η κυβέρνηση και η δημοτική αρχή είναι απολύτως ξεκομμένες από το λαό και του πολίτες!! Γι` αυτό είναι καταδικασμένες στην αποτυχία, όσο τραβούν αυτό το δρόμο!!! Όλα θα αναδειχθούν στην πορεία!!! Δεν την γλιτώνουμε!!! Όμως αυτός ο απαράδεκτος και εμετικός τρόπος στυμμένης και ανεγκέφαλης ανώνυμης «κριτικής» είναι καιρός να σταματήσει!! Και γι αυτό θέλει μεγάλο και συλλογικό αγώνα!!! Να είμαστε καλά και καλή συνέχεια!! Ευχαριστώ!!! ΜΓΧ

    • Πώς το βλέπεις δηλαδή να γίνεται αυτό; Άντε και μαζευτήκαμε. Και έχω ΕΓΩ πρόβλημα γιατί ο διπλανός έφτιαξε παράνομη πέργκολα. Νομίζεις ότι όσο και να συζητάμε θα πεισθεί να την γκρεμίσει; Άλλο παράδειγμα. Έχω τουριστικό μαγαζί και δεν πάει καλά γιατί όλοι ψωνίζουν απέναντι. Ζητάω λοιπόν να μπει φόρος μεγάλος στο ταξίδι. Ο τουριστικός πράκτορας όμως διαφωνεί. Γενικά τα προβλήματα είναι ατομικά και τα συμφέροντα συγκρουόμενα. Και αν πάμε και στα μεγάλα προβλήματα πχ της παιδείας, των φροντιστηρίων κλπ εκεί πια είναι που δεν θα γίνει τίποτα εκτός και αν πιστεύεις ότι θα μπορούσαν ποτέ όλοι οι καθηγητές να μαθαίνουν στα παιδιά την ώρα του σχολείου αυτά που μαθαίνουν στα φροντιστήρια. Πες μου κάποια παραδείγματα προβλημάτων που σε απασχολούν για να δούμε (έστω και από εδώ μέσα) αν μπορούμε να βάλουμε μια βάση συζήτησης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ