Σωμ. Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κω προς Υπ. Εργασίας – Δκτή ΟΑΕΔ: Τριτοκοσμικές και προσβλητικές καταστάσεις για επίδομα ανεργίας

6
2147

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ

Πορφυρίου 21 Κτίριο Εργατικού Κέντρου ΒΣΔ Τηλ 2242027936 Φαξ 2242022394

Ανοιχτή επιστολή

Προς

-Υπ. Εργασίας

Γραφείο Υπουργού

-ΟΑΕΔ

Γραφείο Διοικητή

Κοιν

ΚΠΑ 2 (ΟΑΕΔ Κω)

Εργατικό Κέντρο Β. Συγκ/τος Δωδ/σου

Κλαδικά Σωματεία

ΜΜΕ

Κύριες/οι ,

Οσονούπω χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουρισμό στην περιοχή μας , ιδιαιτέρως στην Κω, θα βρεθούν για άλλο ένα χειμώνα άνεργοι.

Η πλειοψηφία τους προσκομίζει την αίτηση εγγραφής στα μητρώα και την αίτηση επιδότησης ανεργίας στον ΟΑΕΔ της Κω, ο οποίος καλύπτει όλο το Β. Συγκρότημα.!

Δεν θα περιγράψουμε μια κατάσταση που σας είναι γνωστή χρόνια τώρα.

Δύο με τρεις υπάλληλοι να φέρουν βόλτα αυτόν τον όγκο εργασίας.

Απαράδεκτο τόσο για τους ίδιους τους υπάλληλους όσο και για τους άνεργους που θα στριμωχτούν στην σειρά για το πολύτιμο χαρτάκι προτεραιότητας και μετά σε πολύμηνη αναμονή για να πάρουν το επίδομα για μόλις 3 μήνες και 5 μέρες!

Οι τριτοκοσμικές και προσβλητικές για την αξιοπρέπειά αυτές καταστάσεις που ζουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό,κλάδο ανάπτυξης,έναν από τους πρώτους που προβάλλει η κυβέρνησή σας ,σε μια περιοχή (Ν. Αιγαίο) που φιγουράρει πρώτη στα ποσοστά κερδοφορίας ,έχουν την δική σας υπογραφή.

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Σερβιτόρων Κω , δεν θα δεχτεί κανένα από τα αστεία επιχειρήματά σας για “απαγόρευση προσλήψεων στο δημόσιο ” και τα περί “δίκαιης ανάπτυξης”.

Η υποστελέχωση των υπηρεσιών,όσων σχετίζονται με τις λαϊκές -εργατικές ανάγκες, είναι κατάσταση που παραλάβατε ,δεν την αλλάξατε ,την χειροτερεύσατε.

Η “δίκαιη ανάπτυξη” είναι τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων και τα ξηλωμένα μας δικαιώματα και η φτώχεια μας.

Είναι το νέο σημαντικό χτύπημα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα που ετοιμάζετε σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ για να κλείσετε την 3η αξιολόγηση με την απόλυτη,φυσικά, στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων ,επιδιώκοντας να επιβάλλετε σιγή νεκροταφείου ενώ εφαρμόζετε απανωτά αντεργατικά νομοθετήματα και εγκυκλίους.

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Σερβιτόρων Κω απαιτεί :

Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να καταβληθούν χωρίς ταλαιπωρία και καθυστερήσεις τα επιδόματα ανεργίας.

Να στελεχωθεί με μόνιμους υπαλλήλους ο τοπικός ΟΑΕΔ

Να επιδοτούνται όλοι οι άνεργοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όσο διάστημα παραμένουν άνεργοι και να έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αυτοί και οι οικογένειές τους

Να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ.

Να σταματήσει επιτέλους ο ΟΑΕΔ να αποδέχεται αναγγελίες προσλήψεων και καταγγελίες συμβάσεων εργασίας εποχικών εργαζομένων ,ενώ δεν έχει ακόμη λήξει η λειτουργία της επιχείρησης.

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Σερβιτόρων Κω μαζί με άλλα σωματεία του νησιού και της περιοχής,με την συμβολή του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου Β Συγκ.τος Δωδ/σου και όλων των εργαζομένων δεν θα σας επιτρέψει να κάνετε και το φετινό χειμώνα ανυπόφορο.

Το Δ.Σ

13/10/17

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συμφωνώ και για την ταλαιπωρία αλλά αυτά που ζητάτε είναι λίγα. Εγώ προτείνω επίδομα ανεργίας 800 ευρώ για όλο το χρόνο.

  2. Τοσα χρονια τα ιδια προβληματα στο κλαδο των ξενοδοχουπαληλων,και η εκαστοτε κυβερνηση το χαβα τους!Κοινως μας γραφουν εκει που δεν πιανει το μελανι!

  3. Μου αρεσει που θελετε αυξηση της ανεργιας στα 600 ευρω ενω ολοι οι ξενοδοχει,θεοις να τους κανει,δηλωνουν οτι πληρονουν μισθους 500 ευρω και το ΙΚΑ εδω κοιμαται.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ