Νίκος Τσακίρης: Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΞΩΤΙΚΑ

6
819

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΞΩΤΙΚΑ

Φέτος τα Χριστούγεννα ίσως και πιο νωρίς μας επισκέφθηκε ο Αι-Βασίλης ,που δεν είναι άλλος από τον Πρωθυπουργό που μοίρασε το πλεόνασμα σε μια σειρά από συνανθρώπους μας , αφού η κρίση που κρατά οκτώ χρόνια τους έκανε πάμφτωχους και άνεργους . Το λεγόμενο κοινωνικό μέρισμα που το `14 ΄0ταν το έδωσε ο τότε πρωθυπουργός  Σαμαράς το χαρακτηρίσαμε χυδαιότητα αφού πρώτα τους πετσόκοψαν μετά τους έδωσαν και μια ελεημοσύνη , αυτά θα μου πείτε ότι ανήκουν στον μακρινό ΣΥΡΙΖΑ ,που ήταν περιθωριακός και λαϊκιστής τώρα έγινε σοβαρός, παίρνει επαίνους από τους Ευρωπαίους ,από τον Σόϊμπλε και τους παρατρεχάμενους του. Τώρα έμαθε να πιάνει τους στόχους , να μιλάει για ανάπτυξη ,όπως και οι προκάτοχοι του, να ψηφίζει τροπολογίες για να προστατεύονται οι πλειστηριασμοί, εν ολίγοις δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε ποια είναι η Τρόικα και ποιοί οι κυβερνητικοί.

Αφού φόρεσε την φορεσιά του Άι-Βασίλη και μοιράζει μερίσματα , ξέχασε ότι από κάπου τα πήρε όλη την χρονιά σαν κακός Δρακουμέλ . Αφού μας ξεζούμισε ο μαρξιστής Τσακαλώτος , (τους ελεύθερους επαγγελματίες , τις ονομαστικές επιχειρήσεις , και γενικά όλες τους μικρούς και τους μικρομεσαίους ,αν υπάρχουν ακόμα , ) μας βγήκαν και καμαρώνουν για το πλεόνασμα και κάνουν και τους χουβαρντάδες. Γιατί τα πράγματα τα βλέπω διαφορετικά , και οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν να είναι άλλες και όχι αυτές που γίνονται εδώ και τρία χρόνια. Α) θα μπορούσε να προχωρήσει σε μείωση της φορολογίας . β) θα μπορούσε αυτά τα πλεονάσματα των τριών χρόνων , 500εκ του Σαμαρά , και δύο χρονιές του Τσίπρα περίπου 2,4 δις να τα επενδύσει στον τομέα που ήθελε και να δημιουργήσει σταθερές θέσεις εργασίες σε κάποιες χιλιάδες ανθρώπους . γ) θα μπορούσε να εξαγοράσει το δημόσιο με σχήματα ΣΔΙΤ (με ιδιώτες ) όλες τις επιχειρήσεις που είναι στον προϋπολογισμό του `18 με έσοδα 2,7 δις ή τα αεροδρόμια τα ξεπούλησε για 1,2 δις . Αλλά αυτή είναι άλλη πολιτική είναι η πολιτική της προοπτικής και θέλει δουλειά για να γίνουν και δεν εξαγοράζεις και ψηφαλάκια , ενώ η πολιτική του μερίσματος φέρνει ψηφαλάκια , μην ξεχνούμε τους αείμνηστους δημάρχους και κοινοτάρχες με τα ρύζια και τα μακαρόνια και τα κοτόπουλα.

Ερχόμαστε στην αύξηση του ΦΠΑ που ενώ έχουν πλεονάσματα πάνε και κόβουν την έκπτωση του 30% επικαλούμενοι την Τρόικα λες και δεν υπάρχουν οι ίδιοι να πουν ότι στα νησιά σας εσείς ευρωπαίοι έχετε δώσει οικονομικά προνόμια γιατί να μην έχουν και τα δικά μας ένα προνόμιο αφού αναγνωρίζεται την δυσκολία διαβίωσης στον νησιωτικό χώρο ? Αλλά με τις πρώτες αντιδράσεις δίνουν παράταση 6 μηνών στα νησιά που έχουν hot spot λες και είναι οι μετανάστες που ακριβαίνουν την ζωή σε ένα νησί , και για να χρυσώσουν το χάπι βγαίνουν τα ξωτικά ( Υπουργοί και βουλευτές ) και μοιράζουν μερίσματα εφάπαξ σε όλους τους νησιώτες λες και με αυτά θα καλύψουν δια βίου την αύξηση του 30% του ΦΠΑ, ενώ και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι διαβίωση στα νησιά είναι πολύ ακριβότερη. Υπόσχονται δε μεταφορικά ισοδύναμα και παρατηρητήρια .

Νεκτάριε ( Υφυπουργός νησιωτικής πολιτικής ) προτού να προχωρήσεις σε οτιδήποτε θα πρέπει να λειτουργήσει σωστά η αγορά, δεν πρέπει να έχουμε μονοπώλια ( Bluestar γραμμή Δωδεκάνησος ) όπου βλέπουμε το παράξενο η Κως 20 μίλια πιο μακρινή απόσταση από τα αντίστοιχα λιμάνια της Κρήτης και να πληρώνει σχεδόν το διπλάσιο, μια νταλίκα για να πάει και να έρθει από Πειραιά ( Κως 72 € το μέτρο πήγαινε έλα από Πειραιά ) Κρήτη 40€ το μέτρο πήγαινα έλα από Πειραιά με την ΑΝΕΚ και 350 με την ΜΙΝΟΑΝ άρα κάτι πάει στραβά από την γέννηση του και ότι και να δώσεις σε ισοδύναμο αυτό θα χάνεται. Σου προτείνω να φτιάξεις μια Fraport νησιωτική ( ΣΔΙΤ) με μετόχους το υπουργείο Ναυτιλίας τις περιφέρειες Νοτίου και Βόρειου Αιγαίου τους νησιωτικούς δήμους και με ιδιώτες έτσι να υπάρχει ανταγωνισμός και να πέσουν οι τιμές στις ακτοπλοϊκές μεταφορές . Άλλο παράδειγμα μονοπωλίου στην Κω είναι η ΕΚΟ όπου έχουμε πιο ακριβά καύσιμα ακόμα και από την Ρόδο που έχει 24 % ΦΠΑ . Αφού πάρεις μέτρα για να μειωθούν οι τιμές τότε μπορείς να εφαρμόσεις μεταφορικό ισοδύναμο για να ωφεληθεί ο πολίτης διαφορετικά θα είναι χρήματα πεταμένα στο πορτοφόλι των εχόντων. Αλλά το αλλόκοτο είναι ότι ψηφίζετε στον προϋπολογισμό του ` 18 τις περικοπές ενώ τις παροχές όχι, αλλά ψάχνεις προγράμματα και ταμεία. Για να γίνει κάποιος πιστευτός πρέπει να αναγράφονται στον προϋπολογισμό , έτσι έχω μάθει .

Εύχομαι καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο .

 

Τσακίρης Νίκος

 

6 ΣΧΟΛΙΑ

    • Βρε Νικολάκη μερικοί σαν και εσένα κατά τα άλλα δεν ψήφισαν και έκαναν κυβέρνηση τους φασιστοαριστερούς ΣφΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ;;;

      Μερικοί σαν και εσένα που τώρα έβγαλαν τις παρωπίδες και τις τδίμπλες από τα μάτια δεν έκαναν βουλευτή τον γίγαντα Κάπτεν Ηλία τον ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρο τον αποτυχημένο των 150 σταυρών που στα τέσσερα ψήφισε τα μνημόνια;;; Τώρα το μόνο που δεν έγραψες αναμάρτητη Μαγδαληνή είναι το ιστορικό κυβερνηση και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο….

  1. Ο καθενας και ενα Κυβερνητικο Προγραμμα Σωτηριας της Χωρας, Ο καθε αυτονομαζομενος…Αριστερος εχει την ΛΥΣΗ !!! Ετσι απλα καθεται και την γραφει σε ενα κομματι χαρτι και ,το χειροτερο απ’ ολα ειναι, οτι μπορει και να το πιστευει κι ολας!!!! Κοψε απο εδω, ραψε απο εκει, κανε αυτο και υστερα κανε το αλλο και θα ..χαραξει ο ηλιος της σωτηριας.!!! Ο καφενες του χωριου, για αργοσχολους χειμωνιατικους αγροτες, σ’ολο το μεγαλειο του.!!!!Ποιος Τσακαλωτος, ποιος Τσιπρας κατσε να σου πω ΕΓΩ τι πρεπει να κανει μια Κυβερνηση για να σωσει ΟΛΟΥΣ τος ΕΛΛΗΝΕΣ. Να οι κρατικες επενδυσεις, να οι χιλιαδες θεσεις εργασιας, να η μειωση της…φορολογιας και τα δισεκατομυρια ,δισεκατομυρια πλεονασμα, να το ενα να το αλλο και αν ….ξεχασα κατι δεν πειραζει. Τα ξαναλεμε, εδω θα ειμαστε φτανει να φυγει ….Τσιπρας !! ‘η να μου δωσετε μια εμμισθη θεση !!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ