‘Αρδην Κω: Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ

2
686

Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ

Ο εμβολισμός του »άοπλου» ελληνικού περιπολικού ανοιχτής θαλάσσης ‘Γαύδος’ από την τουρκική ακταιωρό, και ο συνεπακόλουθος αποκλεισμός της περιοχής από το τουρκικό ναυτικό, αποτελούν τη φυσική συνέχεια του αποκαλούμενου »γκριζαρίσματος» των Ιμίων ως αποτέλεσμα της κρίσης του 1996 επί πρωθυπουργίας Σημίτη.


Ο τουρκικός αναθεωρητισμός, που ξεκινάει από την Κύπρο, κάνει στάση στα Ίμια και ολοκληρώνεται στη Θράκη, προφανώς και δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια και επίκληση του Διεθνούς Δικαίου ή τουλάχιστον μόνο με αυτά. 

Καθίσταται προφανές πως η χώρα έχει ανάγκη, από προχθές, τη σύσταση ‘Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας’ και την οριοθέτηση των δικών μας κόκκινων γραμμών πέραν των οποίων η Τουρκία θα υποστεί τις συνέπειες των πράξεων της τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε διπλωματικό επίπεδο, απαιτείται, επίσης, πολυδιάστατη και ισχυρή διπλωματία η οποία θα εκμεταλλεύεται την όξυνση των σχέσεων Δύσης- Τουρκίας.

Δυστυχώς, στα θέματα εξωτερικής πολιτικής , όπως άλλωστε και σε αυτά της εσωτερικής, το πολιτικό σύστημα έχει δημιουργήσει μία »μαύρη τρύπα» η δίνη της οποίας κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα σε ακρωτηριασμό, αφού όντας ευάλωτη και χρεωκοπημένη έχει, επιπλέον, να αντιμετωπίσει τα μέτωπα της Μακεδονίας, της Θράκης και του Αιγαίου συγχρόνως.

Οι πολυποίκιλες και πολυδιάστατες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας, ούσα στο επίκεντρο του ‘’ανατολικού ζητήματος’’ δεν αντιμετωπίζονται με »νηφαλιότητα και ψυχραιμία» αλλά με »φρόνημα και αποφασιστικότητα’.

Έχει προ πολλού έρθει η ώρα που ο ελληνικός λαός οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει τις ευθύνες του. 

» ‘Αρδην Κω’

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ