Γ. Κανετάκης: Επιστροφή στην “κανονικότητα” ή απόδραση από την πραγματικότητα;

14
640

Επιστροφή στην “κανονικότητα” ή απόδραση από την πραγματικότητα;

Ανάμεσα στην νοσηρή πραγματικότητα του σκανδάλου Novartis, ανάμεσα στις ασύμετρες απειλές γειτόνων μας, ανάμεσα στην παγιωμένη και εντεινόμενη φτωχωποίηση όλο και μεγαλύτερων τμημάτων του Ελληνικού λαού, ανάμεσα στην ανεργία και την μετανάστευση του πλέον παραγωγικού τμήματος της κοινωνίας μας, ανάμεσα στην Κα Αντωνοπούλου και το τραυματισμένο ηθικό πλεονέκτημα της κυβερνώσας αριστεράς, η κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ευαγγελίζεται καθαρή έξοδο απο τα μνημόνια και επιστροφή στην κανονικότητα. Και βρίσκει σε αυτό ανέλπιστο συμπαραστάτη τον Κο Στουρνάρα, την κυρία Go back Μέρκελ, τον κύριο Μοσχοβισί! Διπλό το παράδοξο: Αφενός να αναφέρεσαι στο μέλλον της χώρας ορίζοντάς το ως επιστροφή σε κάτι απο το παρελθόν και αφετέρου ένας χώρος ιστορικά τοποθετημένος ως Αριστερά, να προσδίδει σε έναν όρο ακραία συντηρητικό, προοδευτικό και μάλιστα αριστερό(!) πρόσημο.
Θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να ορίσει ως κανονικότητα την επικαιροποίηση του δικού του προεκλογικού προγραμματικού λόγου, του δικού του κυβερνητικού προγράμματος. Και να τοποθετήσει την καθαρή γραμμή που τον χωρίζει απο την κανονικότητα του Κου Στουρνάρα και λοιπών. Να πει ας πούμε οτι σήμερα είμαστε σε θέση να επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό στην κανονικότητα, τις συντάξεις και λοιπές κοινωνικές υποχρεώσεις της πολιτείας στην κανονικότητα, την λειτουργία της βουλής και του πολιτεύματος στην κανονικότητα, την συμμετοχή της χώρας στην διεθνή κανονικότητα, την αξιοποίηση του Δημόσιου πλούτου για την εδραίωση της κανονικότητας κλπ κλπ κλπ.
Γιατί όμως δεν το κάνει?
Γιατί τίποτα απο αυτά δεν μπορεί να κάνει. Μόνο να παρηγορεί. Τους ψηφοφόρους του και την ηττημένη κοινωνία. Και να καθησυχάζει την Ευρωπαική και Αμερικανική ελίτ οτι οι συμφωνίες που υπέγραψαν οι Παπανδρέου – Σαμαράς – Βενιζέλος και Τσίπρας οχι μόνο ισχύουν αλλά είναι και αδιαπραγμάτευτη επί ποινή κόφτη η εφαρμογή τους.
Αποδεχτήκατε πανηγυρικά την εκβιαστική αντίληψη των προηγούμενών σας οτι δεν υπήρχε εναλλακτική, και με την κυβερνητική πλέον θητεία σας, φεύ, την δικαιώσατε. Συνεχίσατε χωρίς παρέκλιση τον δρόμο που λέγατε οτι οδηγεί στην ερημοποίηση της χώρας. Κοιτάξτε απλά γύρω σας.
Η κανονικότητα που επικαλείσται Κε Πρωθυπουργέ είναι το τελευταίο σκαλοπάτι που κατεβήκατε σε τόσο σύντομο χρόνο! Ξεκινήσατε – αν θυμάστε να σκίσετε τα μνημόνια, να στείλετε την Κα Μέρκελ απο εκεί που ήρθε, να αποκαταστήσετε έστω εκείνη την καταραμένη κανονικότητα της γενιάς των 750 ευρώ- των νεόπτωχων της χώρας μας, να επαναφέρετε την απωλεσθείσα ελπίδα και αξιοπρέπεια των Ελλήνων πολιτών, να αλλάξετε όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη! Να, να να….
Ά, ξέχασα! Και να πάρετε απο τους πλούσιους για να δώσετε στους φτωχούς όπως ας πούμε την Κα Αντωνοπούλου…
Η άλλη κανονικότητα, είναι η προ μνημονίων κανονικότητα του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ: Πελατειακό κράτος, κομματισμός και διαπλοκή, τραπεζική ασυδοσία, οικονομική μεγένθυση μέσω αύξησης του δανεισμού, ζούγκλα ενημέρωσης, εισοδηματική κατηφόρα για τα νοικοκυριά, σταθερή εδραίωση στην κοινωνία της αντίληψης της ήσσονος προσπάθειας και ανοχή της στην τηλεοπτική χυδαιότητα.Ο δρόμος για την παρακμή ήταν ήδη στρωμένος και τον διαβήκατε….
Η κυβέρνησή σας αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο πολιτικής κυνικότητας. Πέραν φωτεινών εξαιρέσεων βουλευτών σας που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Ιδεολογικά, προγραμματικά , πολιτικά αποτελείτε ήδη case study για τους σχεδιαστές και αναλυτές πολιτικής σε ακαδημαικό και κοινωνιολογικό επίπεδο. Χωρίς προσχήματα σύρατε τον λαό σε ένα δημοψήφισμα όχι για να τον καταστήσετε σύμμαχο και δύναμή σας οταν χρειάστηκε αλλά για να του γκρεμίσετε και τις τελευταίες αυταπάτες οτι μπορεί να καθορίσει την μοίρα του ελεύθερα και δημοκρατικά. Τον παραδώσατε όπως τον παραλάβατε: Γυμνό. Τα υπόλοιπα είναι ευτυχώς γραμμένα απο τον Γιάννη Βαρουφάκη.
Δεν είχατε κανέναν λόγο κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ να υποσχεθήτε λαγούς και πετραχήλια σε έναν λαό που απελπισμένα θα σας ψήφιζε έτσι κι αλλιώς αηδιασμένος απο το προηγούμενο πολιτικό προσωπικό της χώρας. Θα μπορούσατε απλά να πείτε οτι θα κάνουμε ειλικρινή προσπάθεια να σώσουμε οτι σώζεται στην προοπτική ανάκτησης της Εθνικής και οικονομικής ανεξαρτησίας της χώρας. Και θα ήσασταν εντάξει απέναντι και στον εαυτό σας και σε μας. Δεν εκλεγήκατε για να κυβερνήσετε όπως οι προηγούμενοι!
Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι κύριε Πρωθυπουργέ.
Με χρεοκοπημένο Κράτος, χρεοκοπημένες τράπεζες και χρεοκοπημένα νοικοκυριά που κανείς δεν μπορεί να ξεπληρώσει κανέναν εσείς υπόσχεστε “καθαρή έξοδο”.
Αλήθεια δεν σας καταλαβαίνω.
Έχεται αποδράσει από την πραγματικότητα την οποία όχι μόνο δεν αλλάξατε αλλά σας άλλαξε. Δεν σκίσατε εσείς τα μνημόνια . Τα μνημόνια έσκισαν τον καιροσκοπισμό σας. Είναι νομίζω πλέον φανερή η προσπάθειά σας να παρεμείνετε στο πολιτικό προσκήνιο μέσω της παλλινόρθωσης του δικομματισμού στον οποίο φιλοδοξείτε να αποτελέσετε τον ένα πόλο σφεταιριζόμενοι τον χώρο του πρώην ΠΑΣΟΚ..

Ευχαριστώ,
Γιώργος Κανετάκης

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. αριστερους κομμουνιστες υπουργους απο την αμερικη εισαγωγη πρωτη φορα

    και μαλιστα με δεξιες τσεπες!!ζευγος υπουργων του συριζα παπαδημητριου-αντωνοπουλου.

  2. ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ!!ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΕΣ-ΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ,ΝΔ,ΚΚΕ ΚΛΠ.ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ Δ ΡΑΙΧ!

    ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΣΚΛΑΒΩΝ!!ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ!!!ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ!!!!Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!

  3. Η Ελλάδα σέρνεται. Έχει χάσει ήδη μία 40ετία apo to 1974 γιατί το πολιτικό σύστημα αρνείται να αλλάξει παρωχημένες δομές και πρακτικές… Τα κόμματα, χωρίς καμμιά εξαίρεση είναι χρεοκοπημένα. Δεν δίνουν ελπίδες, δεν πείθουν. Το Δημόσιο εξακολουθεί να αποτελεί την ιερή αγελάδα για το Κόμμα.Κανείς, από την κλεπτομανή συντεχνία των πολιτικών, δεν επιθυμεί την κατάργηση του κατάπτυστου άρθρου 86 που προστατεύει τους κλέφτες υπουργούς, το ασυμβίβαστο βουλευτή – Υπουργού, θητεία βουλευτών κ.λπ.ΤΟ Κ(Υ)ΝΟΒΟΥΛΕΙΟ ΤΩΝ ΚΛΕΠΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ!!!

  4. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ Έβαλαν την κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου (παππού ΓΑΠ), με Υπ. Οικονομικών το Κων/νο Μητσοτάκη να αναγνωρίσει και να επαναδιαπραγματευτεί τα διαγραμμένα χρέη, και αυτά που είχε επιτύχει την διαγραφή τους ο Ι. ΜΕΤΑΞΑΣ, ως εξής:Πρώτο: Αναγνωρίστηκε, αφενός ότι η Ελλάδα θα αποπλήρωνε τα δάνειά της από το 1881 με ποσά διπλάσια από την αξία τους (!), αφετέρου ότι θα έπρεπε να καταβληθεί στους δανειστές, ως ασφάλιστρο κινδύνου (να και το CDS) ποσό ίσο με το 60-70% του κεφαλαίου! ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 2,5 ΦΟΡΕΣ ΕΠΑΝΩ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ!!!
    Τα 100 έγιναν αυτομάτως 270…!!!Η συγκυβέρνηση του 1964 με το νομοθετικό διάταγμα υπ’ αριθμού 43 68 (ΦΕΚ 165 του 1964) υπέγραψε την αναγνώριση του χρέους που είχε σβήσει ο Μεταξάς!!!
    Ο τύπος της εποχής τα τότε MEGAλα «ΜΜΕ» δηλαδή, το αναφέρανε ως «αναρίθμηση του εσωτερικού και ρύθμιση του εξωτερικού δημοσίου χρέους της Ελλάδος»!!!!!!! ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΑΝΕ ΑΝΑΡΙΘΜΗΣΗ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΛΕΝΕ ΑΝΑΔΙΑΡΘΩΣΗ !!!!!!!!
    Μια ζωή σκλαβιά μέσω ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ χρέους και μέσω ξεπουλημένων πολιτικάντηδων!

  5. Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΠΑΧΘΕΣ ΧΡΕΟΣ ΤΟ 1936.
    ΚΑΙ ΤΟ 1963 Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΝ ΚΩΝ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΟ ΕΠΑΝΕΦΕΡΑΝ ΜΕ ΦΕΚ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΜΕΝΟ!! ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2009!!!.ΠΑΛΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟ 201Ο. ΤΥΧΑΙΟ ?ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ? ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ. ΤΥΧΑΙΟ?ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ?ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ 3 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.
    ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ!!!!!!

  6. Η πραγματική Αριστερά της αγαπης, της αλληλεγγυης, της χαρας και της ευτυχιας σύντροφοι είναι σαν την Βαλχάλα, κατι που ακουσαμε σε εναν μυθο που μας πιπιλουσαν για δεκαετιες οτι υπάρχει αλλα μάλλον πρέπει να πεθάνουμε για να τη δουμε.

  7. Μια χαρά τα λες αλλά ξέχασες ένα σημαντικό «θεματάκι» και μάλλον δεν έγινε κατά λάθος. Είναι το θέμα των Σκοπίων με τα δύο τεράστια συλλαλητήρια που έγιναν (εκτός από το δικό μας στο οποίο και φυσικά δεν ήρθες)

  8. Ζητώ το έθνος είμαι με αυτούς που λένε ότι θα βάλουν φυλακή τούς κλέφτες και θα επιστρέφουν τα κλεμμένα! Χρυσή αυγή! Αν αποδειχθεί ότι και αυτή είναι ψεύτες τότε η επόμενη επιλογή αναρχικοί! Λείπαμε για την κατάντια μας!!!!

  9. Τρεις ακόμα συριζαίοι υπουργοί βρέθηκαν να λαμβάνουν «επίδομα ενοικίου»

    Αλέξη, μήπως να ξεκινήσουμε έρανο;

  10. ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ… ΑΣΤΕΓΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ «ΠΡΩΤΗΣ ΦΟΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ

    Ελληνικέ λαέ, δώσε και σώσε τις… άστεγες υπουργάρες της «πρώτης φοράς αριστερά», του… ηθικού πλεονεκτήματος! Δεν ήταν, λοιπόν, μόνο η Αντωνοπούλου που απολάμβανε το… μέλι της εξουσίας, αλλά κι άλλοι υπουργοί…Όπως αποκαλύπτει έγγραφο από τη Διαύγεια, και ο Δημήτρης Μάρδας είχε κάνει χρήση του νόμου για το επίδομα ενοικίου. Ο Δημήτρης Μάρδας ήταν αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (Ιανουάριος -Αύγουστος 2015) και υφυπουργός Εξωτερικών το διάστημα Σεπτεμβρίου 2015-Νοεμβρίου 2016. Κι όχι μόνο αυτός… Για το επίδομα υπήρξε έγκριση πίστωσης (δαπάνη διαμονής) για τον νυν υφυπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Φωτάκη (εξωκοινοβουλευτικό), αλλά και τον Παναγιώτη Σγουρίδη, αντιπρόεδρο των ψεκασμένων, ο οποίος ήταν αναπληρωτής στο υπουργείο Ενέργειας. Ο τελευταίος είχε δηλώσει μόνιμο τόπο κατοικίας την Ξάνθη και είχε καταθέσει αίτηση στη διάρκεια της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και το κονδύλι 7.000 ευρώ εκταμιεύθηκε επτά μήνες μετά την παραίτησή του.
    Εις υγείαν των κορόιδων!

  11. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ «ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΩΝ» – ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ, ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ… ΚΑΛΤΣΟΝ!

    Τον… κώδωνα του κινδύνου της «φασιστικής απειλής» κρούει το κόμμα των λούστρων της Μέρκελ και του Τραμπ, με αφορμή την άγαρμπη και κακοστημένη προβοκάτσια που έστησε το -τριτομνημονιακό!- παρακράτος του, στην αναρχοκομμουνιστική «Φαβέλα» του Πειραιά, ως απάντηση στο 10% (και άνω…) της Χρυσής Αυγής στην δημοσκόπηση της Μέτρον Analysis.Την οποία «Φαβέλα», εμφανίζουν οι συριζαίοι ως… «χώρο ελεύθερης έκφρασης» και «κοιτίδα που προάγει τις έννοιες της συλλογικότητας και της δημοκρατίας»!!!Ολοκληρώνοντας δε την ανακοίνωσή τους τα «πουτανάκια των δανειστών» (δανείζομαι τον όρο από την συριζαία Κορίνα Βασιλοπούλου, περιφερειακή σύμβουλο της Δούρου και διορισμένη στο γραφείο του Κοτζιά – είχε χαρακτηρίσει έτσι τους προηγούμενους μνημονιακούς…), απειλούν πως «η συγκρότηση ενός μετώπου αναχαίτισης των νεοναζιστών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα».
    Συντρόφια, εν όψει του «μετώπου αναχαίτισης των νεοναζιστών», δώστε μεγάλη προσοχή στα… καλτσόν!

  12. και λέει ότι θέλει και όπως τα καταλαβαίνει η κούτρα του.
    Έλεος πια τυχάρπαστοι ξερόλες. Επικίνδυνοι στο full!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ