Γ.Χ. ΠΑΣΣΑΝΙΚΟΛΑΚΗΣ: ΚΑΛΗ ΑΝΑ(Σ)ΤΑΣΗ κ. ΚΡΗΤΙΚΕ «Λάθος στιγμή, άκομψος τρόπος και προσβολή…»

14
1762
Μ’ αφορμή την κριτική του για την ονοματοδοσία
του γηπέδου Καρδάμαινας σε “Γιάννης Ζαράφτης”
Γ.Χ. ΠΑΣΣΑΝΙΚΟΛΑΚΗΣ: ΚΑΛΗ ΑΝΑ(Σ)ΤΑΣΗ κ. ΚΡΗΤΙΚΕ
“Λάθος στιγμή, άκομψος τρόπος και προσβολή σ’ ένα
αδικοχαμένο πρόσωπο. Όμως, όλοι κάνουμε λάθη,
κι αν έχουμε περίσσευμα ψυχής ζητάμε συγνώμη”
 
Με μεγάλη έκπληξη και λύπη, διάβασα τη φέιγ βολάν επιστολή σ’ όλα τα ΜΜΕ του δημοτικού συμβούλου κ. Κρητικού, ο οποίος ασκούσε κριτική για τον τρόπο ονοματοδοσίας του γηπέδου μπάσκετ, κατά το πρόσφατο 3ήμερο τουρνουά που διοργάνωσε ο “Ηρακλής 2000”.
Κι αναφέρω έκπληξη, γιατί ο αγαπητός κ. Κρητικός δεν μας έχει συνηθίσει σε πολιτική εκμετάλλευση θεμάτων που αγγίζουν τη μνήμη ανθρώπων, ειδικά ενός αδικοχαμένου παιδιού, όπως ο Γιάννης Ζαράφτης, ο οποίος τιμάται από το σύλλογο που αγάπησε κι αγαπήθηκε, επιθυμία των παραγόντων του οποίου υπήρξε κι η ονοματοδοσία του γηπέδου.
Αλλά και μεγάλη λύπη, γιατί παραμονές του ετήσιου μνημόσυνου, με άκομψο κι ειρωνικό τρόπο, συσχετίζοντας το με την πρωταπριλιά, προσέβαλε τόσο τη μνήμη του όσο και την οικογένειά του, η οποία περνάει το δικό της Γολγοθά, στεκόμενος στο διαδικαστικό κομμάτι, λες κι ήταν το μοναδικό που χαλάει την εικόνα της άψογης δημοτικής αρχής που υπηρετεί.
Δε θα σταθώ στο επουσιώδες διαδικαστικό (άλλωστε, πλείστα όσα θέματα θα μπορούσε ν’ αναδείξει ο κ. Κρητικός, κι ειδικά από το χωριό του, για να ασκήσει κριτική στο τοπικό συμβούλιο και στη δημοτική αρχή), αλλά στο ουσιαστικό. Και το ουσιαστικό είναι πως, οι παριστάμενοι στο τουρνουά κι ο Σύλλογος που τιμά τη μνήμη του, απάντησαν δια βοής για το εάν έπρεπε να πάρει το όνομα του αείμνηστου Γιάννη.  
Επειδή επικαλέστηκε Καβάφη, θα ήθελα να του αφιερώσω στίχους από τη “Σατραπεία” και να του ευχηθώ “Καλή Ανά(σ)ταση”:
“Τι συμφορά, ενώ είσαι καμωμένος
για τα ωραία και μεγάλα έργα
η άδικη αυτή σου η τύχη πάντα
ενθάρρυνσι κ’ επιτυχία να σε αρνείται·
να σ’ εμποδίζουν ευτελείς συνήθειες,
και μικροπρέπειες, κι αδιαφορίες.”
  
 
 
Καλή Ανάσταση σε όλους, με ΥΓΕΙΑ.
 
Γιώργος Χ. Πασσανικολάκης
Ο Κώος “εξ-αδελφός” του Γιάννη

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πασανικολακη,αντι να πεις και ενα ευχαριστω,Τι θελεις,να υπερασπιστεις το φακιστα ,που εχει φερει το χαος στο νησι.

    Η κοτα όταν πινει νερο ευχαριστει τον θεο.Γιαυτο ασε τις γιουσουφιες για έναν δημαρχο και μια δημοτικη αρχη ανικανη που δεν μπορει να διαχιριστει το νησακι μας,και εχει φερει την διχονεια,την μιζερια,την καταστροφή,και ολα τα κακα που μας εχουν βρει.Τουλαχιστον μην μιλας.

  2. Ο Κρητικός δεν κάνει καμιά αναφορά στο όνομα ακριβώς επειδή σέβεται τη μνήμη του παιδιού. Με αφορμή την φιέστα κατηγορεί αποκλειστικά και μόνο την δημοτική αρχή. Αυτή δεν σεβάστηκε ούτε τα συμβούλια ούτε το παιδί ούτε τίποτα. Και επειδή δεν συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο και δεν μπόρεσε να πει την γνώμη του εκεί τοποθετήθηκε δημόσια. Τι πιο καθαρό; Οι άλλοι σύμβουλοι που χειροκρότησαν μια απόφαση που ποτέ δεν πήραν τι έχουν να πουν;

  3. ΔΕΝ ΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΑΣΣΑΝΙΚΟΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ. ΠΟΙΟΣ ΠΗΡΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ; ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΕΔΩ.

  4. κ Πασσανικολακη η ουσία δεν είναι ουτε στο όνομα ουτε στον οφειλόμενο σεβάσμια στο παλληκάρι που έφυγε…αλλά στο οτι παρακαμπτουμε τις δημοκρατικές διαδικασιες….να το πω «τυραννία» ; φασισμό ; χουντική αντίληψη ; διάλεξε εσύ τι είναι κ Πασσανικολακη

  5. Βρε ανθρωπακια ακομα και αυτο πατε να το κανετε αντιπολιτευση?Το μονο τελικα που εχετε να πητε ειναι φασιστας και κακος.Εσεις τι ειστε?Καθρευτη εχετε σπιτι?Εχετε χασει το μελι εσεις και οι οικογενειες σας που ειχατε 40 χρονια και εχετε τρελαθει.Τοσα χρονια καμια προταση εχετε εκτος απο το να βριζετε?Ο Λαος του νησιου σας εχει πεταξει στα αχρηστα.Ποτε θα προσαρμοστητε?

    • Γιαννη κρητικε προχωρα και ειμαστε διπλα σου.Ασε τα υποτακτικα ανθρωπακια και τα ρουφιαν..κια του φασισισταριου.

      Το νησι εχει μισησει τον κυριτση και την παρεα του……

  6. ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΕ ΞΕΡΕΤΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΣΣΑΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

    …. λες κι ήταν το μοναδικό που χαλάει την εικόνα της άψογης δημοτικής αρχής που υπηρετεί…. πλείστα όσα θέματα θα μπορούσε ν’ αναδείξει ο κ. Κρητικός, κι ειδικά από το χωριό του, για να ασκήσει κριτική στο τοπικό συμβούλιο και στη δημοτική αρχή

  7. Κυριε Πασσανικολακη συμφωνω σε όλα μαζι σας.αλλα πρεπει καποια στιγμη στην ελλαδα και στο νησακι μας να μην αποφασιζει καθαρα ψηφοθηρικα ο δήμαρχος αλλα οι επιτροπες.τοσο απλα.

  8. Φανταζομαι πως ο κυριος Παασανικολακης συμφωνει και για το νέο ονομα στο κλειστο γυναστηριο της πολης μας.Εκτος αν και εκει αντι για την επιτροπή να συμφωνησει με το ονομα που θελει ο δήμαρχος……

  9. Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕ. ΑΥΤΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ. Η ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΑΛΛΑ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ. ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΦΑΣΑΡΙΑ;;;

  10. Μπραβο στο Γ.Κρητικο που είπε τα πράγματα με το ονομα τους,βεβαια θα επρεπε να το κάνει πιο συχνά. Όσο για τον κυριο Πασσανικολάκη θα πρέπει να αποφασήσει αν του αρέσουν οι δημοκρατικές διαδικασίες οι οι ΕΝΤΟΛΕΣ δημάρχου τύπου αποφασίζομεν και διατάσομεν.

  11. Αυτοι που κατηγορουν τον Κυριτση μηπως του εδωσαν την ψηφο τους να κανει οτι θελει? Δεν ηξεραν? Στο θεμα αυτο μια μικρη κοινωνια χειροκροτησε την αποφαση του τοπικου. Αν ηθελε ο Κρητικος να το κανει θεμα ας το εβαζε στο δημοτικο συμβουλιο. Δεν επρεπε να το κανει θεμα στα μεσα, αμαυρωνοντας τη μνημη του Γιαννη. Θεσμικα

  12. ΟΥΤΕ Η ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΟΥΤΕ Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΛΑΘΩΝ Η ΑΝΟΜΙΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ! ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΆΘΕΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΠΙΟ ΟΜΑΔΙΚΑ ΕΝΩΤΙΚΑ!ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΜΙΑ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ ΕΞΙΣΩΤΙΚΉ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝ(ΧΩΡΕΣΟΥΜΕ)! ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ