ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: Τι σχέση έχει το πιο Βάρβαρο Έθιμο, με την Ορθόδοξη Συνείδηση;

73
1445

Ένα κατάλοιπο Ειδωλολατρικής, Παγανιστικής προέλευσης, που ακόμα η Επίσημη Εκκλησία δεν έχει καταδικάσει.

Εκατοντάδες χιλιάδες αμνοερίφια σφάζονται κάθε χρόνο για αυτή την ημέρα του Πάσχα. Έως και δύο εκατομμύρια σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Με τις πιο απάνθρωπες συνθήκες, στοιβάζονται σε επίσημους και παράνομους χώρους σφαγής και κυριολεκτικά σε μακάβριες ουρές σφαγιάζονται, κλωτσούνται,κακομεταχειρίζονται, ενώ το επόμενο βλέπει το προηγούμενο να σφαγιάζεται και βελάζει, μυρίζοντας το αίμα και τον θάνατο.

Ένα ‘απόκοσμο’, απάνθρωπο έθιμο, Βάρβαρο και αντι-Χριστιανικό Έθιμο, μια παράδοση που έχει σχέση με αρχαίγονους Πολιτισμούς και που διατηρείται τον 21ο αιώνα, δυστυχώς υποβαθμίζοντας την Εικόνα της Εκκλησίας, που βγάζει ακόμα σε λοταρία άμοιρα ζώα.

Αυτές τις ημέρες σε πολλές περιοχές της χώρας μη απογαλακτισμένα αμνοερίφια, του ‘γάλακτος’ όπως προστάζουν οι γραφές, στολίζονται με κόκκινες κορδέλες και αφού μεταχειριστούν σαν κατοικίδια για 2-3 μέρες, ξαφνικά τα κρεμάνε και τα σφάζουν ακόμα και μπροστά σε μικρά παιδιά.

Σε ποιο σημείο των Ευαγγελίων, των κειμένων που αποδίδονται στο Χριστό μας, αναφέρεται αυτό το επαίσχυντο αυτό απομεινάρι αγριότητας?

ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ από τους Χριστιανούς για να γιορτάσουν το Χριστιανικό Πάσχα, δηλαδή το πέρασμα του Μessiah, από τον θάνατο στην αιώνια ζωή θυσιάζοντας τα δύστυχα αυτά ζώα απλά για να συμβολίσουν τη θυσία του κατά Ιωάννη αποκαλούμενου Αμνού του Θεού (1:29), δηλαδή του Χριστού. Ο Ιωάννης, προφανώς, χρησιμοποιώντας αυτή τη μεταφορά, ήθελε να περάσει το μήνυμα ότι ο Χριστός θα θυσιαζόταν σαν αμνός (αγνός, αθώος) για να αίρει τις αμαρτίες μας και να μας χαρίσει την αιώνια ζωή. Θυσιάστηκε, όμως, ο ίδιος. Δεν θυσίασε κανένα ζώο στη θέση του, ενώ αντιθέτως έλεγε ότι θέλει έλεος και αγάπη και όχι θυσίες.

Η Ημέρα της Ανάστασης είναι ημέρα ΑΓΑΠΗΣ και Συγχώρεσης, γιατί αμαυρώνεται ο συμβολισμός αυτός, από τέτοιες βάρβαρες συμπεριφορές;

Με κλωτσιές και σπρωξίματα, με συμπεριφορά άγριου ζώου, σφαγιάζονται κατά εκατοντάδες, τα σύμβολα του Πάσχα, το σύμβολο της ηρεμίας και Ομορφιάς της Φύσης, Το βρέφος αρνάκι.

Το κτηνώδες του θεάματος της έκθεσης μπροστά στο φιλοθεάμον κοινό και σε παιδάκια, ενός τρομοκρατημενου αθώου ζώου που αντιλαμβάνεται πως κινδυνεύει και υποφέρει αφάνταστα, σαν τον αιχμάλωτο που εκτίθεται σε πλειστηριασμό στο σκλαβοπάζαρο ή τον ετοιμοθάνατο που περιμένει το δήμιο. Ένα θεολογικό ερώτημα που θα μπορούσα να απευθύνω στην κρατική Εκκλησία είναι αν αντιλαμβάνεται ότι ο ισχυρισμός της πως ο θεός της αγαπάει λιγότερο τα αρνάκια από ότι οι φιλόζωοι είναι αυταπόδεικτα βλάσφημος. Τι θεός είναι αυτός που δεν νιώθει την αγωνία των αρνιών και τα θέλει σφαγμένα στην ποδιά του, μέσα από μια μαρτυρική διαδικασία που θα αυξήσει τον πόνο τους και τις τοξίνες τους.

Μα τι σχέση μπορεί να έχει η Πίστη μας, η Ορθόδοξη, Χριστιανική μας συνείδηση μ’ αυτόν τον Ανατολισμό…Μόνο Πακιστάν, Αφγανιστάν και κάτι Βόρειοι στα Νησιά Φερόες, έχουν έθιμα τέτοιους μαζικούς σφαγιασμούς.

Ειλικρινά, στα μικρά μας χρόνια, που δεν είχαμε την τηλεόραση να μας θυμίζει τη βαρβαρότητα του «εθίμου», η σφαγή των αμνών γινόταν αθόρυβα και σε μερικές περιπτώσεις τελετουργικά! Υπήρχαν (ίσως υπάρχουν ακόμη) οικογένειες που αγόραζαν το αρνάκι τους ζωντανό, το κρατούσαν στο σπίτι και το έσφαζαν στην αυλή τους! Ουδείς σχολίαζε τη βαρβαρότητα εκτός από τα παιδιά, που έκλαιγαν συνήθως, αφού είχαν προκάμει να αγαπήσουν τον χαριτωμένο συγκάτοικό τους.

Σήμερα, όμως, η σφαγή, η αγριότητα με την οποία μεταχειριζόμαστε τα αμνοερίφια, το θέαμα των κοπαδιών στη βοσκή και αμέσως η εικόνα των τσιγκελιών της αγοράς, σοκάρει.

Γιατί ξεχάστηκε η εικόνα του Ιησού με τον αμνό στους ώμους; Ως μικρή συμμετοχή στην προσπάθεια για την απαλλαγή από το βάρβαρον του όλου πλέγματος, υπόσχομαι αποχή από τη σούβλα την Κυριακή του Πάσχα.

Αν υπάρχει Χριστιανική Συνείδηση και δεν συναισθανόμαστε  ότι αυτή η βαρβαρότητα δεν είναι ο Λόγος του Κυρίου,η Σημασία των Ευαγγελίων,το μήνυμα της Ανάστασης, τότε δεν πάμε καλά….

Κ.Γ.

73 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΙΝΤΕ ΝΤΕΝΕΚΕ ΠΟΥ ΣΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΕΘΙΜΑ.ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΞΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ USA ΙΣΡΑΗΛ

    ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΓΓΛΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΚΛΠ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΑΜΑΧΟΥΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ?ΠΟΛΛΑ ΤΑ $$$$$ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ USA.H ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ.

      • Οχι εσύ φταις που γραφεις βλακείες πασχαλιατικα . Μιας και ερχεται η Τατιανα στην Κω δεν πας να κλαφτεις εκει με δυο μπροκολλα αγκαλια ??? Θα γινεις πρωτο θεμα σε ολη την Ελλαδα ….. Καραγκιοζη…..

  2. Νύχτα τρόμου στην Λευκωσία: Ισλαμιστές επιτέθηκαν με σκεπάρνι στους πιστούς στην εκκλησία

    Πολυπολιτισμικό σοκ δέχθηκε χθες το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης ο κυπριακός Ελληνισμός καθώς 20 αλλοδαποί έκαναν επίθεση στους πιστούς στην εκκλησία της Φανερωμένης στο κέντρο της παλιάς πόλης στη Λευκωσία.

    Οι αλλοδαποί εικάζεται ότι ήταν μουσουλμανικού θρησκεύματος και είναι ένα δείγμα του τι πρόκειται να ακολουθήσει σύντομα και στην μητροπολιτική Ελλάδα.

        • βλέπε : ΒΟΥΣ = Βόδι . Λογοπαίγνιο έκανα καλέ!!!! Το συνηθίζουν οι απόφοιτοι δημοτικού, οι οποίοι στη συνέχεια διαπρέπουν στα πανεπιστήμια και τρολλάρουν τον κόσμο και τους φυτοφάγους!! ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!. Για αυτό το φώναξα πριν ΜΟΣΧΑΡΙΑ!!!! ΜΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ!!!!

  3. αναγνωστη βαρβαροι ειναι οι ισλαμιστες που κοβουν κεφαλια και προωθουν στην ευρωπη η νεα ταξη

    πραγματων της αμερικης αγγλιας γερμανιας γαλλιας.το προβλημα ειναι οι ισλαμιστες ,δεν ειναι η θρθοδοξια.

    • Βρε όλοι εσείς οι πονόψυχοι χριστιανοί, αντιπρόσωποι της αγάπης,

      τι μανία είναι αυτή να αναφέρεστε αμέσως, φυγόπονα, στο ισλάμ, με το που σας ασκούν κριτική για τα κουσούρια σας; Όπως οι τρομοκράτες κόβουν βάρβαρα και φριχτά τους λαιμούς των ανθρώπων και τους αφήνουν να πνιγούν στο αίμα τους, το ίδιο απάνθρωπα σφάζουμε και εμείς τα καημένα τα ζωντανά και τα αφήνουμε να πεθάνουν μέσα στην αγωνία και τον πόνο. Το πρώτο το λέμε τρομοκρατία ενώ το δεύτερο έθιμο.

    • Δείξε τις εικόνες απ το άρθρο αυτό στο παιδί σου,και ρώτησέ το μετά αν του άρεσε,

      αν είναι περήφανο για τον πατέρα του…
      Είναι απ τη σημερινή καθιερωμένη σκλαβοζωοπανήγυρη στο Αγρίνιο.
      https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/dytiki-ellada/mataiosi-tis-zoopanigyris-sto-agrinio-logo-vasanismou-ton-zoon/2475135/
      Δεν έχεις μόνο εσύ ψυχή και και αισθήματα,έχουν και αυτά.Επιτέλους κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά με τις αρρώστιες τριγύρω μας….Άνοιξε τα μάτια σου,γιατί το μυαλό μάλλον είναι πηγμένο.

  4. Δηλαδή όλα τα άλλα ζώα που τρώμε τα σκοτώνουμε χριστιανικά; Φαντάσου όμως και πόσα γλυτώνουν από τις νηστείες. 40 μέρες το Πάσχα, Τετάρτη και Παρασκευή όλο τον χρόνο που δεν τρώμε κρέας, 15 μέρες πριν από το Δεκαπενταύγουστο και μια εβδομάδα τα Χριστούγεννα.

  5. Γιατί ειδικά αυτές τις Άγιες Ημέρες δεν λειτουργεί ο Ευαγγελισμός στην Κοραή παρά μόνο γίνονται οι χοροστασιες σε μικρά παρεκκλήσια που δυσκολεύουν το έργο των ιερέων, των ψαλτών και των πιστών;

  6. ΝΑ Ο ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΣΚΕΠΑΡΝΙ (!) ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

    Σοκ για τους πιστούς στην εκκλησία της Φανερωμένης στη Λευκωσία η επίθεση 20 αλλοδαπών που σκόρπισαν τον τρόμο.

    Συγκεκριμένα, ενώ οι πιστοί εντός του ναού έδιναν το παρών τους στην Ακολουθία του Νιπτήρος, στον προαύλιο χώρο αλλοδαποί σκορπούσαν τον τρόμο.
    Βρίζοντας τους πιστούς οι οποίοι βρίσκονταν εντός του ναού, προκαλούσαν ανησυχία για αρκετή ώρα. Νεαρός φέρεται να έτρεχε κρατώντας σκεπάρνι στο χέρι και να προκαλεί συμπλοκές με τους άλλους παρευρισκόμενους στον προαύλιο χώρο, απειλώντας μάλιστα και πιστούς, ενώ με την εμφάνιση της αστυνομίας εξαφανίστηκε.
    Λέτε οι επιτιθέμενοι να ήταν κάτι άλλο από μουσουλμάνοι;
    Είναι σαφές ότι η Ορθοδοξία και όσοι την ασπάζονται δέχονται καθημερινά ένα συνεχές κυνηγητό είτε από τους άθεους είτε από ισλαμιστές, που όμως όλως τυχαίως έχουν τον ίδιο σκοπό. Την μετοίκιση αλλότριων πληθυσμών στις δύο ελληνικές χώρες.
    Ας μη γελιόμαστε και ας ετοιμαζόμαστε και στα μέρη μας για παρόμοια περιστατικά…

  7. Δεν εξηγείται αλλιώς. Προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις εμπλέκοντας την Ηθική των ζώων με τη Χριστιανική ηθική, με έναν τρόπο που μόνο ένας ανεκπαίδευτος και αχρείος γνώστης της Ηθικής Φιλοσοφίας θα μπορούσε να κάνει. Έχεις να διαβάσεις πολύ, μα πάρα πολύ, για να διατυπώσεις μια αξιοπρεπή θέση για το θέμα αυτό και σίγουρα όταν ή μάλλον εάν φτάσεις στο κατάλληλο επιστημονικό-ερευνητικό επίπεδο δε θα δημοσίευες σε ηλεκτρονική εφημερίδα αλλά σε έγκριτο επιστημονικό περιοδικό επώνυμα. Μέχρι τότε ….. μη ξαναδημοσιεύσεις τίποτα και ξαναγίνεις φαιδρός.

    • Τη γνώμη του είπε ο άνθρωπος. Για να πούμε τη γνώμη μας πρέπει να τη γράψουμε σε έγκριτο επιστημονικό περιοδικό? Γιατί δε μας λες εσύ τη γνώμη σου για το θέμα που έχεις φτάσει στο κατάλληλο ερευνητικό επίπεδο? Ή μάλλον πες μας σε ποιο επιστημονικό περιοδικό έχεις δημοσιεύσει εσύ την έρευνά σου γι’αυτό το θέμα για να τη διαβάσουμε κι εμείς να μορφωθούμε. Τσοπανάκο!

      • Ρε σάλτα να βρεις δυο μπαλες κριθαρι και κανα δυο μαρουλια να μυρηκασεις μπας και συνελθεις. Μπεεεεε. Μπεεεε . Οπως λεει και η διαφημιση δεν εισαι ο εαυτος σου. Φαε δυο μαρουλια και ενα κουνουπιδι να στανιαρεις. Σε επιασε ο πονος για τα ζωα και ξεκινησες να γραφεις π@π@ριες σε ιστοσελιδες. Αντε και στην Ανιτα Πανια μετά να γελασουμε και λιγο….. Χαχαχαχαχα!!!!!

        • Δεν ξέρω σε ποια διαφήμιση αναφέρεσαι ούτε και γνωρίζω ποια είναι η Ανιτα Πανια. Είναι κάποια έγκριτη ερευνήτρια κι αυτή σαν εσένα; Χαχααχαχα!

    • Μήπως είναι η λάκ ...που χρησιμοποιείται,τα ληγμένα,ποια ηθική των ζώων μπέρδεψε?

      με την Χριστιανική Ηθική,πας καλά,ή χρίζεις διερεύνησης ψυχολογικής ο ίδιος? Το θέμα του πόνου στα όντα όλα ανεξαιρέτως είναι το ίδιο.Όσο πονάει ένας άνθρωπος,άλλο τόσο πονάει και ένα ζώο,τουτέστιν έχει αισθήματα,συναισθήματα,νιώθει,καταλαβαίνει,αισθάνεται πριν το σφάξουν και γι αυτό αλλοιώνονται οι ορμόνες του….Τσοπανάκος που πας να το παίξεις εξυπνάκιας,αλλά συστήνεται σαν ηλίθιος .Χαρήκαμε πολύ καμένε…

      • Καταλαβαίνω το κόμπλεξ κατωτερότητας σου, επειδή δεν κατάφερες να σπουδάσεις. Έγινες, όμως, μεγάλη συγγραφέας, αυτοδίδακτη με έναν τεράστιο πλούτο γνώσεων στο μυαλό σου και μια αξεπέραστη ικανότητα κατανόησης του επιστητού!!!!

        Δεν πειράζει, γράψε για τα συνασθήματά σου, κοπελιά, βγάλτο έξω σου, να ξεθυμάνεις!!! Μην αλλοιωθούν και εσένα οι ορμόνες σου… χαχαχαχαχαχααχαχαχα!!!!!

        • και εν βόθρω ηθικώς.Άντε πήγαινε πλύνε στα σκωτοφλέμονα και άσε τις σπουδές και …ορμόνες.

        • Το να σπουδάσεις είναι δηλαδή ανωτερότητα?Δηλαδή ο Γιατρός που σπούδασε και παίρνει φακελάκι,είναι πρότυπο για σένα,οι σπουδασμένοι-κούτσουρα,που έφεραν την χώρα εδώ που είναι στον πάτο δηλαδή,πρέπει να νιώθουν ανώτεροι?Πες μου την σχολή σου να γράψω το παιδί μου….εν Βόθρω δυστυχώς….αν είναι έτσι οι σπουδές,ε…ας μείνουμε στα σκοτάδια…Τι σπούδασες ακριβώς Ζωή?και συ ηθικολόγος?

    • Μην τον πιέζεις πολύ. Με το ζόρι έβγαλε το Γυμνάσιο. Τώρα διαμαρτύρεται για τα ζώα και αύριο θα διαμαρτύρεται για τα κουνουπίδια που τα βράζουμε και πονούν πριν τα φάμε!!!!

      • Μήπως θέλεις και πτυχία να αναρτήσω βλάκα?
        Καλύτερα να πάρεις μέρος σε συζήτηση για τα χοιροσφάγια και τη γιορτή της εξαδέλφης σου ‘μαρίδας’.Μιλάμε για πολύ αντικαταθλιπτικό,αλλά μη…μη σου βάζω δύσκολα…και χαλάσω την όρεξή σου και την..έγνοια για το παχύ σου έντερο!

  8. Δηλαδη με αυτό που λες στο τέλος, εσύ δεν τρως κρεατάκι? Δεν σφάχτηκε αυτό?? Το κοτοπουλακι, η χοιρινή μπριζολίτσα, το αρνίσιο το παϊδάκι δε το τρως φιλαράκι? Κοίτα όλα τα σφαγεία του κόσμου ανεξαρτήτως θρησκείας να δεις πόσα ζώα σφάζουν καθε καθημερινή ημέρα και μετά κάνε συγκρίσεις. Βρε μπας και είσαι κανάς vegan φυτοφάγος και μας πουλάς τρέλα Πασχαλιάτικα για να τραβήξεις την προσοχή??? Βρε άντε βέλαξε παραπέρα!!!

  9. Όλοι εσείς οι veggans, καλό θα είναι, όπως θέλετε να σας σέβονται για τις προτιμήσεις σας, το ίδιο να κάνετε και με εμας τος υπόλοιπους που τρώμε κρέας. Είναι επιλογή, όχι βάρβαρο έθιμο. Ό τρόπος που σφαγιάζονται, έχει να κάνει με τον άνθρωπο και όχι με όλους αυτούς που τα τρώνε… έχω δει πολλους veggans να κανιβαλίζουν όταν δεν τους βλέπουν… Καλό είναι όλοι να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και όχι να πολεμάμε ότι είναι διαφορετικό, άλλωστε αυτό δεν είναι που πρεσβεύεται; Καλή και ευλογημένη Ανάσταση με υγεία σε σωμα και μυαλό!

    • ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΡΒΑΡΟ ΕΘΙΜΟ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ. ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΣΦΑΓΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΜΙΑ ΣΦΑΓΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΧΑΔΙ? ΣΕΒΑΣΤΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΡΩΕΙ Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΟΝΤΩΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΒΑΡΒΑΡΟ ΕΘΙΜΟ. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

        • Σώπα ρε διάνοια! Και πώς ακριβώς «θανατώθηκε»? Άκου «θανατώθηκε»? Άντε να μη σου ευχηθώ τίποτα μέρα που είναι σήμερα. Αστροπελέκι ε αστροπελέκι

        • Μη συναισθανόμενη τον πόνο που επιφέρει σε όντα που συγκατοικούν με τα μέλη της ,που δημιουργήθηκαν απ τον ίδιο Πλάστη,χλευάζει,ειρωνεύεται,σαρκάζει,ενώ ψάλλει τα εγκώμια…ΑΙ ΓΕΝΝΕΑΙ ΠΑΣΑΙ ….ΥΜΝΟΥΝ ΤΗΝ μωρότητα σας…ΒΑΡΒΑΚΕΙΟΣ Η ΣΚΕΨΙΣ,ΒΑΡΒΑΚΕΙΟΣ Η ΗΘΙΚΗ ΣΑΣ.3.200 να το τυλίξω??????Αν σφάζοντας μ αυτόν τον τρόπον τους αμνούς ,φαίνεσθαι Χριστιανοί….ας μου λείπει…..

        • Μαρία αυτά είναι τα Διδάγματα ακροάσεως των Αγίων Ευαγγελίων,των ψαλμών της Μ.Παρασκευής?

          Που είναι η άκρατη σεμνότητα,η μετάνοια,που είναι η ερμήνευση των Αγίων Παθών ,Η σταύρωση και αποκαθήλωση του ΙΗΣΟΥ,που είναι η βία σ έναν δεμένο,που είναι η ‘σημασία’ της ακάνθινης στεφάνης,το όξος,η λόγχη που απεφάνθη τον ‘ΘΑΝΆΤΩΝ’ του Ιησού?Πήγες σήμερα σ ένα κοιμητήριο να κλάψεις για ένα χαμένο συγγενή?Προς τι Υποκρισία,που είναι το μήνυμα του περάσματος απ το Θάνατο στην Ζωή,που είναι το μήνυμα του Επιτάφιου,εκτός αν πηγαίνει για να κάνεις μόστρα!!!!ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.
          ΕΧΕΙς ΑΚΟΎΣΕΙ ΤΑ ΕΓΚΏΜΙΑ ΛΈΞΗ ΠΡΟς ΛΈΞΗ?Τι έγραψε ο αναγνώστης ξέρεις?Ηπιότερο πέρασμα στο θάνατο γι αυτά τα ζωντανά δημιουργήματα του Θεού που τόσα μας προσφέρουν!!!Ειλικρινά ντρέπομαι ΓΙΑ ΣΈΝΑ!!!!!!

  10. Μαζί σου φίλε που έγραψες το κείμενο. Είναι η πρώτη φορά φέτος που συνειδητοποίησα ότι αυτό το έθιμο είναι τρομερά βάρβαρο. Κι εγώ θα απέχω φέτος από τη σούβλα. Χαίρομαι που σκεφτόμαστε το ίδιο!

  11. Δεν είναι τυχαίο που πιάσαμε πάτο...αν αυτή η εκατόμβη αίματος βρεφών αμνοεριφίων λέγεται έθιμο..

    τότε κάτι δεν πάει καλά.Ο άλλος γράφει για τις σφαγές ανθρώπων και το συγκρίνει…ε πάλι και σ αυτήν την περίπτωση δεν αναγνωρίζει ότι ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης έδωσε την Ευχή του για τον ‘κλάδο Ελαίας’,την πολεμική επιχείρηση των Τούρκων ,απέναντι στους Κούρδους που διέλυσαν αυτούς που έκοβαν κεφάλια.Γι αυτό εξαφανίστηκε απ το προσκήνιο,είχε τριβές μέσα στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας.Που ακούστηκε να δίνει την ευλογία του ο ανώτατος κληρικός για ΑΙΜΑ!!!!Που είναι το Ειρήνη Υμίν,που τόσες φορές ακούσαμε χθες στα Δώδεκα Ευαγγέλια.Έχει πάψει να το λέει από Ντροπή ο Βαρθολομαίος.Μεγάλο ατόπημα!!!!!!Αυτά αφού ήθελες να τα ακούσεις.Έδωσε Ευχή για χίλιους σκοτωμένους απ την μεριά των Κούρδων και καμιά 40αριά Στρατιώτες τους,συν τους Βανδαλισμούς και βιασμούς και πείνα.
    http://www.tanea.gr/news/world/article/5510986/sthriksh-bartholomaioy-se-erntogan-gia-tis-stratiwtikes-epixeirhseis-sth-syria/

  12. ΕΣΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΡΑΤΑΣ ΤΙΣ ΝΗΣΤΕΙΕΣ?

  13. Ρε βλ@κ@κο, μπαίνεις και σχολιάζεις με διαφορετικά ονοματα όσους σε έχουν ξεφτυλίσει σχολιάζοντας τις ανόητες απόψεις σου. Μεχρι στο τέλος βάζεις και τον φανταστικό φίλο σου να συμφωνεί μαζί σου στην αποχή απο το κρέας. Στα τρένααααα!!!!! Και μετα στη Λεροοοο!!!!!

    • Ποιος έχει ξεφτιλιστεί,άστο το κρίνει ένα μεγάλο μέρος αναγνωστών,επειδή είναι αναρτημένο και σε άλλα φορουμ.

      Δεν σ έπιασε κανένας απ το λαιμό,να μην φας κρέας.Αλλά επειδή και εσύ είσαι ‘κρέας’,μάθε να διαβάζεις καλά και να κατανοείς το νόημα.Όσο για τις εμμονές,χίλιες φορές να έχει κάποιος εμμονές με τον βασανισμό ζώων,παρά με ‘οτιδήποτε άλλο’..ειδικά με θεραπείες …άντε καλό πάσχα .Τα αυγά σου τι χρώμα τα έβαψες?Κάντα ροζ να πηγαίνουν με τις ταμπλέτες ζανάξ.

  14. Φίλε εισαι καταπληκτικός. Θελω να μου μαθεις τον τρόπο πώς μια χουφτα ανθρωποι θελουν να επιβάλλουν την αποψη τους στην πλειοψηφια και γράφουν ό,τι βλ@κεια θελουν. Αλλα τώρα που το σκεφτομαι αυτοι που το κανουν αυτό δεν είναι φασισταριά???Τελεια βρηκα νεα ταμπελα για τα τρολλ σαν εσενα #veganfasists

  15. Αγαπητέ αρθρογράφε Κ.Γ
    Το άρθρο σας με συγκίνησε πολύ. Θεωρώ οτι πρέπει να το δημοσιεύσετε και σε εφημερίδες των Αθηνών. Επιθυμώ πολύ να συζητήσουμε τις απόψεις σας γιατί φαίνεται ότι μοιάζουμε και σκεφτόμαστε το ίδιο. Ελάτε να με βρείτε στο Ψυχιατρείο δωμάτιο 206.

    Βάσω Παπά
    Τρόφιμος ψυχιατρείου

    • Η πραγματική θρησκεία για τον αριστερό άνθρωπο είναι η ΔΕΞΙΑ
      και
      για τον δεξιό άνθρωπο η ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
      Εάν δεν υπήρχαν οι παραπάνω θρησκείες, δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης ούτε οι αριστεροί, ούτε οι δεξιοί !!!

      Καλά τρολλάρισα εδω μέσα σήμερα, αλλά φεύγω τώρα, γιατι βρώμισε αριστερίλα!!! και κουνουπιδίλα -μπροκολίλα!!! Μπλιάχ!!!

  16. Βασιλης , Ζωή , Άκης , Τάσος , ΜΑΡΙΑ , #veganfasists , Προς αθρογράφο, Ανώνυμος, ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΦΑΕ ΧΟΡΤΑ... κλπ

    Πόσο θα ήθελα να ήταν οι παραπάνω ευαίσθητοι, φιλεύσπλαχνοι, πανέξυπνοι και ανοιχτόμυαλοι Χριστιανοί συνάνθρωποί μας το ίδιο άτομο, αλλά δυστυχώς πρέπει να είναι τόσοι πολλοί, και ακόμα παραπάνω – και ζουν ανάμεσά μας. Είναι υπέρ του να σφάζουν με τον πιο απάνθρωπο τρόπο (κόψιμο λαιμού με χαντζάρα, όπου ο θάνατος επέρχεται αργά και βασανιστικά με πνίξιμο από κατάποση αίματος) ένα ζωντανό ον που καταλαβαίνει, φοβάται, πονάει, υποφέρει.
    Κανείς δε σας απαγόρευσε να τρώτε κρέατα, αλλά να αντιμετωπίζετε με σεβασμό τα ζωντανά που καταβροχθίζετε. Κουτοπόνηροι βουκόλοι.

      • συγκινούσαν τέτοιες βάρβαρες σκηνές. Να πάρετε τα παιδιά σας στις επόμενες σφαγές να μαθαίνουν από τώρα. Μη βγουν τίποτα φλώροι.

      • Από πότε το ηθικό και το ανήθικο ταυτίζονται με τις γνώσεις και τις σπουδές βλάκα?

        Κοίτα μια φάτσα που θέλει να λέγεται ανώτερο ον και να σφάζονται για την στομάχα του με τέτοιο τρόπο εκατομμύρια βρέφη αμνοί…Τι να συγκινηθείς καμένε,η ηθική διδάσκεται και ενίοτε εμπνέεται εξ απαλών ονύχων και δεν τη κουβαλά κανείς εκ γενετής…Πολλές φορές η ξερολακίτιδα ήταν, είναι και θα είναι πάντα το καταφύγιο των απανταχού αρνητών της λογικής συνοχής.

        • Τελικα, πραγματικά εισαι βλάκας. Διερωτάσαι στον τιτλο εαν η ηθικη ταυτιζεται με τις γνώσεις και τις σπουδες και στο κυριως κείμενο αναφέρεις οτι η ηθική διδασκεται.
          Επειδή δεν εχεις βγαλει το γυμνασιο και γραφεις βλακείες, η ηθική ειναι επιστημη ή καλυτερα Φιλοσοφια ως (discipline) απο τοτε που ο Αριστοτέλης εγραφε τα Ηθικά Νικομάχεια. Απο τοτε πρεπει να αρχισεις να διαβαζεις έως και τους σημερινούς φιλοσοφους για να αρθρώσεις λεξη για την Ηθική, αχρείε. Ομως, εαν ειχες παει εστω στο λυκειο και ειχες απολυτήριο ανω του 17, νομίζω οτι τουλάχιστον δε θα εγραφες τις βλακείες και ασυναρτησίες που γράφεις.

          Μη με προκαλέσεις αλλη φορά, βαρεθηκα να σε ταπεινώνω. Εσύ δεν κουράστηκες????

          Στο τελος θα με κατηγορησεις για bullying και αντε να αποδείξω μετα οτι έκανα debate με εναν πανιβλ@κ@. Δε θα με πιστεψει κανείς. Χαχαχαχα!!!!

  17. Ο Κασσάπης που απαγγέλλει Δάντη ...Ανέλαβαν τα δυνατά πιρούνια...τώρα

    Η Ομάδα των εραστών της μπριζόλας,των κοψιδιών και των βοιδοσπλινάντερων ,παραδίδει μαθήματα Λυκείου Μ.Παρασκευή,η ιεροτελεστία ‘σφαγής’ αμνών είναι συνδεδεμένη με την κουλτούρα του και με το παχύ έντερο φυσικά,απ όπου ο πρωκτός αποβάλει ποιήματα!!!!

  18. Ούτε αριστερός είμαι,ούτε ποτέ θα γίνω,ούτε βέβαια φασίστας που δείχνει τη δύναμή του με το πόσες στροφές γυρίζει την σούβλα,ούτε με το πόσα σφαχτά θα απαλύνουν το colum του.Εύχομαι απλά να υπάρχει άλλη ζωή και να είσαι πρόβατο και να σε βασανίζουν με τον ίδιο τρόπο.Πολλά παιδάκια τρώγε,μεγάλες κουβέντες μην λες ποτέ….Η ‘κόλαση’ μπορεί να είναι και δίπλα σου.

    • Κανένα άλλο ωραίο ποιήμα δεν έχεις να γράψεις. Πρέπει όμως να χρησιμοποιήσεις πάλι εκείνο το πλούσιο λεξιλόγιό σου με τις πανέμορφες ποιητικές σου λέξεις.

      Τώρα, δυστυχώς, πρέπει να φύγω από τη μονταζιέρα. Καλά ήταν και σημέρα. Άντε και καλό ψήσιμο!!!

      Υ.Γ. Περαστικά σου για όσα θα δεις να διαδραματίζονται στους δρόμους και στις γειτονιές το Πάσχα, με τα αρνιά στη σούβλα και τα λουκάνικα στο κάρβουνο.

  19. Άξιον Εστί? Χαζογέλασε λίγο ακόμα για να μας δείξει την κατανόηση του Θείου Δράματος!!!!

    Μερικά έθιμα είναι αντιγραφές Αρχαίων Εθίμων προς την Δήμητρα και άλλους Αρχαίους Θεούς.Τελετουργίες.Αυτό δίδαξε ο Ιησούς?Αυτό κατάλαβες απ τη Θεία Λειτουργία Σήμερα?Η ταφή έχει καμιά σχέση με την βρώση ,τον βασανισμό,όλα συμπονούν και συμπάσχουν στο Θείο Δράμα,στην Σταύρωση και Ενταφιασμό και Βασανισμό του Θεανθρώπου,αλλά όλα μπορούν να γίνουν μεζές για τη μάζα των Πιστών που θρηνούν την ταφή της ζωής σκοτώνοντας εκατομμύρια αμνούς.Ο Επιτάφιος Θρήνος έχει διδάγματα,έχει κρυφές εικόνες και συμβολισμούς,έχει εικόνες απ τη Ζωή και το σκοτάδι,απ τη ζωή και το Θάνατο,που εσύ μεταφράζεις με σούβλες και αίμα…Αλλά ξέχασα,μπήκα σ ένα φόρουμ Επιστημόνων και ως αγράμματος δεν πρέπει να ομιλώ με …κοιλιόδουλους!!!!!!

  20. Έχεις κάτσει ποτέ να ακούσεις ένα λόγο του Κληρικού μετά το Χριστόν Ανέστη ή τρέχεις να χλαπακιάσεις την μαγειρίτσα,βρε βλάκα με πατέντα,άκουσες μετά τον Επιτάφιο τι απήγγειλε ο Κώων-Νισύρου Ναθαναήλ,βλάκα?Βρε μαλάκα έχω βγάλει και το Γυμνάσιο και Σπούδασα βλάκα με πατέντα.Σε προκαλώ να μου απαντήσεις,που είναι η αγάπη,που είναι το αγαπάτε αλλήλους,που είναι η συγχώρεση βλάκα που θα με πας στον Περικλή που πίστευε σε σκλαβιά και δουλεία.Μαλάκα Τον Δωδεκαθεισμό με τις τεράστιες αντιθέσεις μου προβάλεις για ηθική ?Βλάκα!!! Και που είναι τώρα ,ποιους πιστούς έχει?Από εκείνη την περίοδο σου έκατσαν οι Θυσίες,και γιατί να μην θυσιάσεις το τομάρι σου βλάκα του εντέρου¨?

    • Καταλαβαίνω τη στενοχώρια σου
      και επειδή δεν εχεις επιχειρηματα καταφευγεις σε σκληρες υβρεις και εκφρασεις πεζοδρομιου.

      Το λεξιλογιο πεζοδρομιου που χρησιμοποιεις εναντιον του Περικλή σε αυτό και στα παρακάτω σχολια σου τα έμαθες ως καλος χριστιανος με πνευμα συγχώρεσης ακουγοντας τα λογια σοφων ιερεων οπως λες ο ιδιος????

      Δεν ντρεπεσαι να αναφερεσαι αυτες τις αγιες ημερες σε προσωπα ιερέων και ταυτοχρονα να ξεστομιζεις υβρεις?? Και ολα αυτά επειδη καποιος Περικλης σου την είπε άσχημα??

      Αγαπητε μου Φίλε, συγγραφεα του αρθρου , ηρεμησε μην παθεις και τιποτα. Ολοι οι ανθρωποι διακαιούνται να εχουν διαφορετικη αποψη και να την εκφραζουν με ευπρεπεια και σεβασμο στον αλλον και τον εαυτό τους.

      Σταμάτα τις επιθέσεις και τις υβρεις εναντιον ολων οσων διαφωνουν με το αρθρο σου. Το ηξερες οτι θα το σχολιάσουν θετικά και αρνητικά. Δηλ. Τι περιμενες να σε επιβραβευσουν όλοι???

      Αντε τώρα ηρεμησε μην παθεις και τιποτα γιατι εισαι και σε δυσκολη ηλικια για ανακοπη. Καλο Πασχα!!!!

        • ΤΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΟΙΛΙΟΔΟΥΛΟΥΣ ?ΑΠΟΨΕ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟΥΣ ΥΜΝΟΥΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ

          ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ‘ ΤΟ ΛΥΤΡΩΤΑ…Ο ΘΕΟΣ ΕΥΛΟΓΗΤΟ ΣΥ’ ΑΠ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΑΛΙΑ….ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΥΒΡΕΙΣ…ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΕΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΟΝΑΕΙ,ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΙΩΘΕΙ….

      • Οι ύβρεις που λες,είναι αντίστοιχες του ύφους και της αλαζονείας,πολύ βέβαια ηπιότερες

        σε ‘βία’…από την εξύμνηση της βαρβαρότητας ενός απάνθρωπου Εθίμου ,απ τον συνάδελφό σου.Μα για ποια διαφωνία μιλάς έναντι ποιου άρθρου?Μήπως δεν πήρες τα λεξοτανίλ?Το διάβασες καλά?Μπορείς Μ.Εβδομάδα,χάριν μιας πλάνης να σφάξεις μπροστά στα παιδιά σου ένα ‘νεογνό’,του γάλακτος?Από πότε η φράση του ‘γάλακτος’ έγινε του ‘αίματος’ και από ποιους?Τα επιχειρήματα τα δικά σου ποια είναι?Πως ξέρεις την ηλικία μου?Πες που κολλάει τόσο αίμα σε μια Χριστιανική και Εορτή αφιερωμένη το τονίζω αφιερωμένη ΣΤΑ ΠΑΘΗ του Κυρίου?Έχεις δει ποτέ σου τον τρόπο θανάτωσης ενός μη απογαλακτισμένου αμνού?ύφος πεζοδρομίου δεν είναι η ‘λεπίδα’?Η υποκρισία σου πως ονομάζεται?Που είναι η εφαρμογή του ‘Ειρήνη Υμίν τέκνα μου’?Θα ήθελες ποτέ να είσουν στη Θέση του?Το να συμφωνείς μ αυτήν την απάνθρωπη διαδικασία, είναι ότι πιο βλάσφημο ,το να υποκρίνεσαι την Χριστιανή ,επιβραβεύοντας τον τρόπο που σφάζονται χιλιάδες όντα χωρίς νάρκωση και μη αναγνωρίζοντας καν το δικαίωμά τους να μην πονέσουν,δείχνει ποιος βρίζει,ποιος χλευάζει,ποιος είναι εν τέλη άρρωστος.

      • Αυτός που πρέπει να ντρέπεται είναι αυτός που λερώνεται με τα αίματα...

        αυτός που δεν λαμβάνει υπ όψη του την φρίκη που περνάνε κάποια ζωντανά ,που δεν τους αναγνωρίζεται το δικαίωμα να μην πονάνε ,να μην βασανίζονται..μάθε να διαβάζεις και να διαχωρίζεις έννοιες και νοήματα.Με σαχλαμάρες ,διαστρεβλώσεις και λαϊκές μικρότητες,μπέρδεψες την ηθική με τον ηθικισμό,που προκαλεί την ανηθικότητα και δεν έχει καμιά σχέση με την θρησκεία,αλλά με τα σύμβολα.Που είναι η Θρησκευτική ευσέβεια ,που διδάσκει ο Κύριος?Έχεις μετατρέψει τον Μυστικό δείπνο σε αίμα και κοψίδια.Εσύ και ο ηθικιστής φίλος σου πρέπει να ντρέπεστε.Εσείς υποστηρίζετε τον πόνο και αίμα συγχέοντας το με την ηθική της Θρησκείας μας.Μ αρέσει που κάνετε και μαθήματα ηθικολογίας.Δεν έγραψε στο άρθρο τίποτα παραπάνω ο άνθρωπος απ την αλλαγή στον τρόπο σφαγής…στην ευαισθητοποίηση κατά του βασανισμού των ‘αμνών γάλακτος’ πριν την ..’Χριστιανική’τελετή΄Τι να το κάνω Κατερίνα το Άγιο Φως,όταν τα καρφιά του Εσταυρωμένου είναι ακόμα ‘σκουριασμένα’.ΑΛΉΘΕΙΑ ΤΙ ΛΕΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ???

      • Διάβασε και αυτό που έγινε από πιστούς στα Έθιμα του Πάσχα.Δείξε το στα παιδιά σου

        http://www.news247.gr/koinonia/kalamata-nekros-skylos-apo-krotides-poy-toy-evalan-sto-stoma.6599315.html

        Υπόψη ότι πολύ λίγα μέσα το ανέδειξαν σήμερα.Είπαμε πρώτα το Έθιμο και ας είναι βαμμένο με αίμα και φρίκη!!!!!Χριστός Ανέστη!!!!

      • Κάποιος είχε πεί οτι ο Θεός δεν έδωσε την ομιλία στα άλογα και στους σκύλους

        …για να μην ξεφτιλίσουν τον άνθρωπο..Η κτηνωδία είναι στην φύση πολλών,δυστυχώς, ανθρώπων,στο όνομα της θρησκείας την οποία σπιλώνουν με κάθε μέσο.Εσύ είσαι ένα απλό παράδειγμα..

  21. Βρε βλάκα,βλάκα με περικεφαλαία ,πανίβλακα,αυτό διαβάζεις στο κείμενο?

    Γράφει τι σχέση υπάρχει με την βαρβαρότητα του εθίμου και την Χριστιανική Συνείδηση βλάκα,ε ορισμέ του ηλίου που παίζει ο Φιλιππίδης στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ΑΠΌ 13/4..Αυτό κατάλαβες?αυτό γράφω για την ηθική,και τα διδάγματα που βγαίνουν απ την Χριστιανική κατήχηση και διδασκαλία,απ την μελέτη των Ευαγγελίων,απ τας γραφάς,απ τον λόγο του Κυρίου,απ τα βαθύτερα νοήματα των κηρυγμάτων του Ιησού.Βρε βλάκα πήγαινε να βάλεις ρίγανη στο σφαχτό και άσε τις θεωρίες και τις διαστρεβλώσεις.Είσαι μαλάκας και βλάκας και ηλίθιος μαζί!!!!
    Και πότε με έχεις διασύρει βλάκα?ποιες είναι οι γνώσεις σου?Άκου τον ΜΑΛΑΚΑ που συγκρίνει τα Νικομάχεια με με την ηθική που δίδαξε ο Μεσσίας….

  22. Η ηθική είναι η θεωρία της ζωής.Άλλο ηθική άλλο ήθος που προσπαθεί να μεταδώσει ο λόγος του Θεού και αλλοιώνεται..απ τα Ράσα.Βλάκα πατενταρισμένε!!!!Ήθος είναι απ το ηθική.ΠΑΤΕΝΤΑ ΗΛΙΘΙΟΥ !!!!Διάβαζε καλύτερα και τι υπονοεί ο καθένας και τι θέλει να πει,αλλιώς πάρε τα λεξικά σουτ απ την αρχή να τα μελετήσεις..και να διαβάζεις και τα σημεία στίξεως .

  23. Περικλή άλλο 'ταυτίζεται ',άλλο γνώσεις,άλλο 'ΣΠΟΥΔΕΣ',άλλο 'διδάσκεται'.ΞΈΡΕΙΣ Η ..ΛΑΚΊΑ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΏΝΕΤΑΙ,

    Όταν φύγει το ‘βλήμα’ ,είσαι μαλάκας,πως να το κάνουμε. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ διάβαζε καλύτερα και μην αφήνεις τις ορμές για απάντηση,να σε εκθέτουν. ΑΛΛΟ ΗΘΙΚΙΣΜΌΣ,ΆΛΛΟ ΗΘΙΚΉ,ΆΛΛΟ ΉΘΟΣ.
    Η θρησκεία μας διδάσκει άλλο,που παρερμηνεύεται εις πάντας τους αιώνας…έτσι όπως ΒΟΛΕΎΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΈΝΑ.
    Γιατί έχεις την τάση να κοκορεύεσαι?να επιδεικνύεις ‘γνώση’,πτυχία,που όμως είναι κενά και έρμαια ‘Φαρισαϊσμού»?Ο Ιησούς έκανε τα πάντα για να γιατρέψει μια ασθενή,να σώσει μια ζωή .έ βλάκα,όχι για να το μεταφράσεις εσύ ότι πρέπει κάθε χρόνο να σφαγιάζονται 3 εκατομ αμνοί με τέτοιο τρόπο.Που είναι η ηθική,οι γνώσεις και που ο Φαρισαισμό και το ήθος που καλλιεργείται απ το λόγο και τα Έργα του Κυρίου.

  24. ειδήμονα ηθικολογε, τερας ταπείνωσης, ευφυέστατε ειμαι-και-πολυ-έξυπνος καυχηματια: hominem unius libri timeo.

  25. γεμάτη με τους ανθρώπους που της αξίζουν. Η ανατίναξη του καημένου σκυλιού στην Καλαμάτα ειναι το νεο βάρβαρο επίτευγμα πονόψυχων συμπατριωτών μας. Τερατα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ