Δ. Χόνδρος: Με τα ΜΑΤ στο νησί της φιλοξενίας… (Σπουδαίο επίτευγμα για Κω! Να το αναρτήσουν σε ταμπέλα για τους τουρίστες…)

16
1262

«Αλλά ακόμα και σε νησιά όπως η Κως που κατάφεραν, στηριζόμενα στις δικές τους δυνάμεις, να επιστρέψουν δυναμικά στον τουριστικό χάρτη, η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να αποτελέσει εμπόδιο. Κοντεύει ένας χρόνος από τον καταστροφικό σεισμό και η κατάσταση στο λιμάνι και τους αρχαιολογικούς χώρους είναι απελπιστική. Η κυβέρνηση αντί να αναλάβει τις ευθύνες της, πανηγυρίζει επειδή κατάφερε να ολοκληρώσει τη μελέτη αποκατάστασης του λιμανιού σε 9 μήνες ενώ «κανονικά» αυτό θα ήθελε δύο χρόνια. Σπουδαίο επίτευγμα! Να το αναρτήσουν σε ενημερωτική ταμπέλα για τους τουρίστες!»

Οι εικόνες από την Μυτιλήνη τα είπαν όλα. Ο κ. Τσίπρας χρειάστηκε την προστασία των ΜΑΤ για να τον προστατέψουν(;) από τους κατοίκους ενός νησιού που οι υπουργοί του πρότειναν ….για Νόμπελ Φιλοξενίας, λόγω της στάσης τους στο προσφυγικό!

Δυστυχώς για την κυβέρνηση, ήταν τόσο μαζική η συμμετοχή στις διαμαρτυρίες που ούτε ο … Καρτερός δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι όσοι έκλεισαν τα μαγαζιά τους, δημιουργώντας την εικόνα μιας νεκρής πόλης και συμμετείχαν στο μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας είναι μαύρο «μέτωπο» ή ακροδεξιοί, ή υπάλληλοι της ολιγαρχίας που θέλει να ρίξει την αριστερή κυβέρνηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Γιατί είναι, στην πλειοψηφία τους, απελπισμένοι μικροεπιχειρηματίες που συνθλίβονται από την πολιτική του κ. Τσίπρα. Από την αδυναμία της κυβέρνησης του, τρία χρόνια τώρα, να καταρτίσει ένα σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών. Από την αποτυχία του στη μάχη για τη διατήρηση των μειωμένων των συντελεστών του ΦΠΑ, τους οποίους θα υπερασπιζόταν μέχρι ..θανάτου ο κυβερνητικός του εταίρος, κ. Καμένος.

Η οικονομική ανάπτυξη, τις τελευταίες δεκαετίες, παρά τις στρεβλώσεις και την μονομέρεια της, επέτρεψε στα μεγάλα νησιά του Αιγαίου να επαναπατρίσουν, σημαντικό μέρος του ανθρώπινου δυναμικού τους αλλά και να αποτελέσουν τόπους εσωτερικής μετανάστευσης, προσφέροντας δουλειές. Αύξησαν τον πληθυσμό τους, ευημέρησαν και τροφοδότησαν με μεγάλα ποσά από φόρους τα κρατικά ταμεία.

Η κυβέρνηση, αντί να κοιτάξει πως θα περισώσει αυτό το «οικονομικό θαύμα» των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου αλλά και των Δωδεκανήσων, και στα δύο θέματα που αντιμετωπίζουν (προσφυγικό, ΦΠΑ) έκανε το ακριβώς αντίθετο από αυτό που υποσχέθηκε! Ο ΦΠΑ αυξήθηκε και θα αυξηθεί και άλλο από τον Ιούλιο, στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου. Και τα νησιά έγιναν αυτό που απέκλειε με το τόσο κατηγορηματικό του ύφος, ο κ. Τσίπρας. Αποθήκες ψυχών.

Αλλά ακόμα και σε νησιά όπως η Κως που κατάφεραν, στηριζόμενα στις δικές τους δυνάμεις, να επιστρέψουν δυναμικά στον τουριστικό χάρτη, η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να αποτελέσει εμπόδιο. Κοντεύει ένας χρόνος από τον καταστροφικό σεισμό και η κατάσταση στο λιμάνι και τους αρχαιολογικούς χώρους είναι απελπιστική. Η κυβέρνηση αντί να αναλάβει τις ευθύνες της, πανηγυρίζει επειδή κατάφερε να ολοκληρώσει τη μελέτη αποκατάστασης του λιμανιού σε 9 μήνες ενώ «κανονικά» αυτό θα ήθελε δύο χρόνια. Σπουδαίο επίτευγμα! Να το αναρτήσουν σε ενημερωτική ταμπέλα για τους τουρίστες!

Οι νησιώτες έχουν γυρίσει την πλάτη στον κ. Τσίπρα και για ένα ακόμα σημαντικό λόγο. Για το θράσος της κυβέρνησης του, που παρά την εμφανή αποτυχία της πολιτικής της, ζητάει και τα ρέστα. Μπορεί χθες ο πρωθυπουργός, θορυβημένος από τις διαμαρτυρίες, να δήλωσε ότι οι νησιώτες έχουν τα δίκια τους αλλά μέχρι χθες οι υπουργοί του ήταν σε άλλη γραμμή.

Ότι η κυβέρνηση του τα έχει όλα καλώς καμωμένα και για την κατάσταση που επικρατούσε στα νησιά, έφταιγαν οι δήμοι που δεν έδιναν και άλλους χώρους για νέα hot spots και γενικά οι τοπικές κοινωνίες που δεν καταλάβαιναν, δεν βοηθούσαν, δεν ήταν τόσο προοδευτικές όσο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα αυτά πληρώνονται. Δεν θυμάμαι άλλον πρωθυπουργό, σε επίσκεψη του στα νησιά, να έχει αντιμετωπιστεί περίπου ως ανεπιθύμητο πρόσωπο.

Πηγή: tovima.gr

16 ΣΧΟΛΙΑ

    • που 40.000 άτομα γιουχάιζαν και γελούσαν με τον Παττακό;

  1. αφιερωση στον χονδρο.Γ.Παπαδόπουλος 1984- Που οδηγείται το Εθνος

    Το 1984 (30 Ιαν.) ο Γεώργιος Παπαδόπουλος Εθνικός Κυβερνήτης της Χρυσής Επταετίας 1967-73 πολιτικός δεσμώτης μέσα απο τις φυλακές Κορυδαλλου με Διάγγελμα ίδρυε την ΕΠΕΝ. Βλέποντας τους κινδύνους που συσσωρεύονται απειλητικά για το Εθνος ο ΗΓΕΤΗΣ έσπαγε την σιωπή του και προειδοποιούσε τον Λαό για τον επερχόμενο όλεθρο. Δυστυχώς δεν εισηκούσθη τότε για να οδηγηθούμε απο τος βρυκόλακες-πολιτικάντηδες σταδιακά και σταθερά και με απόλυτη ακρίβεια σιδηροδέσμιοι σε νέα τριπλή Κατοχή. Η ομιλία αυτή του ΗΓΕΤΗ ,επίκαιρη οσο ποτέ άλλοτε .ίσως αφυπνίση εστω σήμερα την ύστατη αυτή ώρα τους «πάντα ευκολόπιστους και παντα προδομένους» Ελληνες και να πράξουν το Καθήκον τους απέναντι στο Εθνος. Το βίντεο περιέχει αποσπάσματα της ομιλίας τα πιο επίκαιρα.Ολόκληρο το Διάγγελμα στο http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q… και στο.http://www.youtube.com/watch?v=9LYxQz….

    • είχε σάπια κρέατα Μπαλόπουλου, θαλασσοδάνεια σε ξενοδόχους, χαρίσματα στους Βαεδινογιάννηδες και ο φτωχός αξιωματικός Παπαδόπουλος έμενε ζάμπα (;) σε σπίτι του Ωνάση!

  2. με την χουντα των πολιτικων κλεφτων και ληστων του λαου.

  3. Τι έγινε Δημητράκη; Κωλοτούμπα; Τώρα δεν τους θέλουμε τους λαθρομετανάστες; Και η συνεργασία με τον Ζερβό τι θα γίνει; Ώστε δεν είναι φασίστες όσοι διαμαρτύρονται; Και είναι μόνο μικροί επιχειρηματίες; Δηλαδή τους άλλους δεν τους πειράζει που κυκλοφορούν οι λαθρομετανάστες στην πόλη; Τους μη επιχειρηματίες δεν τους πειράζει να πληρώνουν παραπάνω ΦΠΑ;

  4. βρε κουρδιστοά πράσινα στρατιωτάκια σε ποιούς νομίζετε οτι απευθύνεστε….Αν νομίζεις οτι με κατηγόριες κατά Σύριζα θα ξαναχτίσετε το παλαιό ΠΑΣΟΚ για καμμιά θεσούλα και να τρωγωπίνετε στην υγεία των κορόϊδων πλανάστε πλανην οικτράν… αυτά τέλος .

  5. Προγραμματισμένη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Χίο θα συνοδεύεται από την 96η Επιλαρχια Αρμάτων.

  6. Βρε Δημητρη τοσα χρονια αρθρογραφεις επαινοντας το Πασοκ για τα καλως καμωμενα του…εζησες την τρελλη ανοδο του κ την ακομα ποιο συνταρακτικη καθοδο του…μυαλο δεν εβαλες..?? τι χαζομαρες γραφεις κ σ’εχουν πρωτη μουρη στις τοπικες εφημεριδες..?? δεν πειρες χαμπαρι οτι το ΠΑΣΟΚ Κ Η ΝΔ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ..?? ΔΥΕΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ Κ ΜΑΣ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΝ ΔΙΣ ΕΥΡΩ…ΟΠΟΥ Κ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ…ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ…ΣΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ…ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ..ΚΕΕΛΠΝΟ…ΣΗΜΕΝΣ..ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ…ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ..?? ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΖΗΣΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΠΟΥ Κ ΕΜΕΙΣ ΨΗΦΙΖΑΜΕ…ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ (ΣΥΡΙΖΑ) Κ ΕΚΑΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ Κ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΔΙΠΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ..ΒΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ »ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ» Κ ΓΡΑΒΑΤΩΜΕΝΟΥΣ ΑΡΧΙΔΟΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΑΜΕ ΧΡΟΝΙΑ…ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΔΟΜΑΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΣΟΝΟΣ (ΠΑΣΟΚ-ΔΥΣΗ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Κ ΟΠΟΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ)…ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΜΑΔΙΚΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΙΣΧΙΝΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΑΣ…ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ…??

  7. ευτυχψως και έγινε το hot spot στη Κω και σώθηκε το νησί. Όλα τα άλλα είναι βλακείες για τα χαζά παιδάκια και τους υπαλλήλους του Μαρινάκη

  8. Ήρθε και ο Συριζαίος να βάλει 3 αναρτήσεις και να πει ότι του Σύριζα είναι καλώς καμωμένα χωρίς να σκέφτεται ότι το 80% του Σύριζα είναι το παλιό Πασόκ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ