Αναγνώστης (κλείσιμο Ακτής Κουντουριώτη): Γιατί ο δήμαρχος οδηγήθηκε σε αυτήν την βιαστική απόφαση;

17
2866

 

Μετά από 4 χρόνια ξαφνικά ο δήμαρχος αποφάσισε με κάποιους επαγγελματίες να κλείσει το λιμάνι στα αυτοκίνητα. Στην αρχή άφησε να αιωρείται ότι θα ήταν όλες τις ώρες. Τελευταία μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν το έκανε από 18:00 έως 00:00.

Προκύπτουν όμως τα παρακάτω ερωτήματα:

Γιατί δεν δόθηκε στην δημοσιότητα η πρόταση απο το 2015 για δημόσια διαβούλευση από τους δημότες ,φορείς?

Γιατί δεν ενημερώθηκαν το δημοτικό συμβούλιο, οι δημοτικές παρατάξεις για να υποβάλλουν τις θέσεις τους?

Υπάρχει συγκοινωνιακή μελέτη επιπτώσεων?

Γιατί τέθηκε η κοινωνία στο περιθώριο?

Γιατί δεν έγιναν τα απαραίτητα εργα υποδομής οπως περιφερειακός,περιμετρικοί δρόμοι, μεταφορά εμπορικού λιμανιού για να αποσυμφορηθεί το λιμάνι?

Γιατί δόθηκαν άδειες σε τρενάκια που επιδείνωσαν το πρόβλημα? Η Ρόδος έχει ενα δημοτικό τρενάκι.

Γιατί δεν εγινε η μεταφορά του κτελ?

Γιατί 4 χρόνια δεν έγινε ούτε 1 μετρο ποδηλατοδρομος?

Γιατί δεν ολοκληρώθηκε ο ποδηλατόδρομος στο λιμάνι?

Γιατί δεν ρωτήθηκαν οι επαγγελματίες της Β.ΓΕΩΡΓΙΟΥ,ΑΡΤΕΜΙΣΙΑΣ,Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ,Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,ΑΒΕΡΩΦ,ΚΑΝΑΡΗ ,ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ κλπ.

Γιατί αποφασίζει ο δήμαρχος με κάποιους επαγγελματίες αδιαφορώντας για το σύνολο?

Γιατί επιχειρείται ο διχασμός της κοινωνίας ?

Γιατί ο δήμαρχος οδηγήθηκε σε αυτήν την βιαστική απόφαση που θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην κυκλοφορία και στο νησί?

Αναγνώστης.

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιατί ο δήμαρχος είναι ……##&€» είναι η συνέχεια στα γιατί του άρθρου, Και όσο είναι δήμαρχος αυτός θα υπάρχουν πολλά γιατί. ..

  2. Οι Κώοι οι ξύπνιοι ενώ οι υπόλοιποι κοιμούνται. Γιατί η Ρόδος με τον 10 πλάσιο τουρισμό δεν κλείνει το λιμάνι της? Γιατί εκεί προφανώς ο κόσμος ξεσηκώνεται (βλέπε Μπουτάρης), και δε χαρίζεται στις σκοπιμότητες της Δημοτικής Αρχής. Εκεί υπάρχει άλλη Δημοκρατία, αυτή η οποία ο λαός(οι πολίτες) ακούγονται και η γνώμη τους μετρά. Εδώ, στην Κω για να θησαυρίσουν κάποιοι (20καταστήματα), πρέπει να υποστούν ταλαιπωρία χιλιάδες πολίτες από τους οποίους στερούν το δικαίωμα της μετακίνησης με όχημα στην παραλιακή του λιμανιού, εκτός και αν ανήκουν σε αυτούς που επέλεξε ο Δήμαρχος να έχουν δηλαδή προνόμια και μετακινούνται σε δρόμο που ο Δήμαρχος βαπτίζει πεζόδρομο. Επειδή ο Δήμαρχος δόξα το θεό έχει κάνει μέσω του Δήμου αρκετά ταξίδια, να μας πει σε ποια μεγάλα κοσμοπολίτικα νησιά παγκοσμίως το λιμάνι κλείνει για τα οχήματα των πολιτών και πόσο δε περισσότερο όταν δεν δίνει μέσω διάνοιξης νέων οδών λύσεις για την αντιμετώπιση του μποτιλιαρίσματος που θα δημιουργηθεί? Περαστικά μας για να θησαυρίζουν κάποιοι, όχι όμως στις πλάτες των πολλών….

  3. αναγνωστη ερχονται εκλογες και αφου το εργο του δημαρχου ειναι ανυπαρκτο

    ειπε ας θολωσουμε τα πραγματα να τους βαλω να τσακωθουν μεταξυ τους και εγω θα απολαμβανω.παλαια τακτικη των επαγγελματιων πολιτικων

  4. να κλείσετε τα δικα σας λολοι…Λιμάνι δεν είναι σπίτι σου,ανήκει σε όλους,πρέπει να είναι προσβάσιμο από όλους για όλες τις ώρες,για όλο τον χρόνο.Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να λες ότι πρέπει να κλείσει?Ποιος είσαι εσύ και 40 ..λάκες που θα ορίσετε τον τρόπο ζωής ενός νησιού?Τόσων κατοίκων?τόσων μεροκαματιάρηδων.Αυτή η κίνηση είναι Αυταρχική,ιταμή,προκλητική,φασιστική,μονόπλευρη,συμφεροντολογική.Προς τι τέτοια μανία,τέτοια κόντρα.Αει στο…. φασίστες!!!!

  5. Μ. Χατζημιχαήλ: Για να σοβαρευτούμε λίγο… Η δεκαετία του 1970 που έκλεινε το λιμάνι από αυτοκίνητα, έχει περάσει ανεπιστρεπτί!!

    Η δεκαετία του 1970 που έκλεινε το λιμάνι από αυτοκίνητα, έχει περάσει ανεπιστρεπτί!!! Ωραία και ρομαντικά χρόνια αλλά βρισκόμαστε 50 χρόνια αργότερα!!!!
    Τα μηχανοκίνητα οχήματα έχουν εκατονταπλασιαστεί!!!
    Οι επισκέπτες του νησιού από μερικές δεκάδες χιλιάδες, ξεπέρασαν το εκατομμύριο!!!
    Αυτό που με καλές προθέσεις συζητάτε, απλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ!!!
    Θα στραγγαλιστεί όλη η πόλη!!!
    Εκτός κι άν σκέφτεστε υποθαλάσσιο τούνελ που θα ενώσει Ψαλίδι με Λάμπη!!!
    Ας σοβαρευτούμε επί τέλους!!! https://www.aegeanews.gr/news/dimosias-krisis/178886/chatzimichail-gia-sovareftoume-ligo-dekaetia-tou-1970-pou-ekleine-limani-apo-aftokinita-echei-perasei-anepistrepti/

  6. αποικιοκρατες αγγλοι.το ιδιο και εδω απο τον τοπικο ΝΤΟΥΤΣΕ

  7. Γιατί αγαπητέ τα μαγαζιά του Λιμανιού πρέπει να λειτουργούν 24ωρο και να αυξήσουν τα υπερκέρδη.

    Γιατί πρέπει εμπορικά να ανεβεί η περιοχή λόγω Μαυρογιαρούρικων προεκλογικών υποσχέσεων,για την τόνωση της κίνησης των ημετέρων περιοίκων,γιατί με το 24% θα πέσει ο τζίρος και τέλος για λόγους αθέμιτου προς τους άλλους ανταγωνισμού.

  8. Απάντηση:
    Γιατί ό Κύριος Δήμαρχος τής πόλης μας είναι προοδευτικός κ θέλει νά αλλάξει τήν μορφή τού νησιού μας..
    Τί δέν καταλαβαίνουμε ;
    Πρόοδος….. αλλαγή…
    Γιά νά μήν μέ πάρετε στά γιαούρτια άς σοβαρευτούμε..
    Εκλεγμένος Δημοκρατικά, πολιτικώς Δικτάτορας….αποφασίζομεν εμείς οί εκλεγμένοι μέ τούς δέκα καταστηματάρχες κ εσείς χορεύετε…
    ΤΟ Σ Ο Α Π Λ Α

  9. Αν δεις τα σχόλια στο Διαδικτυακό συμπόσιο που άνοιξε ,θα δεις συμπολίτες σου να απαντούν αόριστα και μονολεκτικά μ ένα 'μπράβο'

    και διάφορα προτρεπτικά σαν ‘είσαι μπροστά’ ΄προχώρα’ κ.λ.π σαχλαμάρες από ανθρώπους που δεν νιώθουν που δεν νοιάζονται αν συνάνθρωποι τους αγανακτούν να πάνε στον κάματο,αν σε κάποιες οδούς δεν υπάρχει ορατότητα στα στοπ,αν η κυκλοφορία είναι υπερβολικά βεβαρημένη ,αν σε κάποιες παρακαμπτήριους το αμάξι περνά τσίμα-τσίμα,και τους προστεθεί ακόμα ένα οδηγικό άγχος,αυτοί σκέφτονται μόνο την πάρτι τους και με κανένα επιχείρημα άξιο συμμετοχής σε δημόσιο διάλογο,έχουν συμφέροντα Οικονομικά και ατομικά. Αυτός ο διαχωρισμός σε κατηγορίες των πολιτών είναι μια μικρογραφία το γιατί πιάσαμε πάτο!!!Για μια χούφτα χασομέρηδες και άλλους τόσους επαγγελματίες του κατεστημένου,ξαφνικά θυμήθηκαν τους Τουρίστες,που θέλουν να τους μαντρώσουν σε ένα τρίγωνο ,αφού με τα All Incluss,τα κουκιά δεν βγαίνουν!!!! Αυτά συμπολίτη ….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ