Ρόδος: Οδηγός σχολικού κατηγορείται για ασελγείς χειρονομίες σε βάρος 16χρονης

0
459

Για το Φθινόπωρο αναβλήθηκε η εκδίκαση από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου της υπόθεσης οδηγού σχολικού λεωφορείου, ο οποίος κατηγορείται για ασελγείς χειρονομίες και προτάσεις σε βάρος 16χρονης μαθήτριας με ειδικές δεξιότητες.

Ειδικότερα η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί την Τετάρτη (23/5) από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου στο οποίο προσέφυγε ο οδηγός δια του συνηγόρου, ασκώντας έφεση σε μία προσπάθεια να μειώσει την πρωτόδικη ποινή που του έχει επιβληθεί.

Ο οδηγός καταδικάστηκε στις 14 Ιουλίου 2017 από το πρωτόδικο δικαστήριο (Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου) σε φυλάκιση ενός έτους μετατρεπόμενη προς 10 ευρώ την ημέρα ενώ του επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην δικαιοσύνη μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε το 2014 σε βάρος του οδηγού του σχολικού λεωφορείου, για τον οποίο και ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ωστόσο με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου που εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2016, ο οδηγός παραπέμφθηκε να δικαστεί για την υπόθεση αυτή στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα όλα έγιναν στις 3 Απριλίου 2014. Ο οδηγός μετέφερε τα παιδιά στα σπίτια τους από το σχολείο και τελευταία έμεινε η 16χρονη μαθήτρια, την αξιοπρέπεια της γενετήσιας ζωής της οποίας και προσέβαλε βάναυσα. Μάλιστα τα όσα φέρεται να είπε ο οδηγός στην νεαρή κοπέλα προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της με αποτέλεσμα να βάλει τις φωνές.

Σημειώνεται πως απολογούμενος ο οδηγός αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και ισχυρίστηκε ότι η μήνυση σε βάρος του ήταν προσχηματική και αποτέλεσμα της δυσαρέσκειας της ανήλικης μαθήτριας μετά την απαγόρευση του διευθυντή του σχολείου της, να της επιτρέπει να μετακινείται από και προς το σχολείο με εκπαιδευτικό για τον οποίο και έτρεφε αισθήματα συμπάθειας.

Τελικά μετά την χθεσινή αναβολή η υπόθεση θα εκδικαστεί τον προσεχές Νοέμβριο.

Πηγή: rodiaki.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ