ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: Ας βάλουν οι αρμόδιοι 8 πινακίδες stop στους κυκλικούς κόμβους, πριν γίνει κάποιο σοβαρό ατύχημα

14
2089

Μεγάλη παράκληση. Λόγω δουλειάς περνάω αρκετές φορές από του κυκλικούς κόμβους στον επαρχιακό, όπου υπάρχει μια μεγάλη σύγχυση από τους ξένους επισκέπτες του νησιού μας.

Για να μην γίνει κάποιο σοβαρό περιστατικό αφού κάθε χώρα έχει άλλη πρόβλεψη για το ποιος έχει προτεραιότητα κατά την είσοδο-έξοδο σε κόμβο, ας φροντίσουν οι αρμόδιοι να βάλουν 8 πινακίδες stop. Είναι 4 σε κάθε κύκλο.

Ευχαριστώ

Αναγνώστης

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και εγω παρσ τριχα γλίτωσα προχτές στα δελφίνια! Αν και στην πιατσα Ροτόντα που εχει στοπ δεν το βλεπουν πάλι περνάνε οι τουρίστες χωρίς να σταματήσουν! Νομίζουν πως θα πρέπει να ενημερώνονται όταν νοικιάζουν ενα όχημα πως εδω ισχύει αυτό!!

    • ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΚΑΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΓΥΦΤΟΥΛΑΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ. ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ. ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΑΔΕΙΟ. ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΛΟΣ ΘΕΑΤΗΣ. ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ … ΚΑΙ ΚΛΗΣΗ…

  2. Οι κυκλικοί κόμβοι που υπάρχουν στην Ε.Ο Ρόδου Λίνδου δεν θέλουν STOP. Θέλουν ανάποδο τρίγωνο (παραχώρηση προτεραιότητας).Προτεραιότητα έχει ο κινούμενος εντός του κόμβου. Όσοι επιθυμούν να εισέλθουν παραχωρούν προτεραιότητα (κόβουν ταχύτητα και αν δεν κινείται άλλος εισέρχονται). Η 2η φώτο δεν είναι ενδεικτική των κυκλικών κόμβων (roundabout) αφού δείχνουν στοπ σε όσους κινούνται εντός του κόμβου και προτεραιότητα τους εισερχόμενους.

  3. Θα μπορούσαν βέβαια και από τα rent a car να ενημερώνουν κατά την ενοικίαση αλλά δε βαριέσαι, ασφαλισμένο είναι το όχημα αμα μας το τρακάρουν οι τουρίστες θα μας πάρουν άλλο!

  4. Συμφωνώ απόλυτα με τον αναγνώστη. Οι καημένοι οι ξένοι (αλλά και πολλοί Έλληνες) δεν ξέρουν τι να κάνουν στους κυκλικούς κόμβους και σταματάνε όλοι και κοιτάζονται με απορία.

  5. μετα θελουν να κλεισουν το λιμανι για να πουλουνε τζατζίκια και καλαμαράκια.οτι του φανει του δημαρχου

  6. Θα μας μουτζωνουν και πάλι αλλά αυτή την φορά θα είναι για το στοπ!!!Σε όλη την Ευρώπη στοπ μπενει μόνο σε διασταυρώσεις επικίνδυνες και που δεν έχεις καλή ορατότητα.ΣΕ ΟΛΕΣ τις άλλες έχουν το σήμα παραχώρησης προτεραιότηταε(ανάποδο τρίγωνο,βλέπε κόμβος ταξί από Μακρυγιάννη)!!!

    • Κάνεις μεγάλο λάθος.Στη Σουηδία σ όλους τους κυκλικούς κόμβους προτεραιότητα έχει

      αυτός που κινείται εντός της κυκλικής ζώνης δεν σταματάει όπως πρέπει να γίνεται εδώ όταν εισέρχεται απ τα δεξιά ένα όχημα..γι αυτό και υπάρχει πρόβλημα με Σκανδιναβούς οδηγούς..Και εγώ που οδήγησα εκεί σταματούσα και με έκραζαν άγρια.Καλό είναι πριν να μουντζώνουμε άλλους να αποφεύγουμε τις σαχλαμάρες

  7. Υποτίθεται οτι ο δικός μας ΚΟΚ ειναι εναρμονισμένος με την υπόλοιπη Ευρώπη για να μην πω κόσμο. Αλλα δυστυχώς παλι προτοτυπουμε με το να παραχωρούμε προτεραιότητα σε αυτόν που εισέρχεται στον κόμβο (εντελώς παράλογο ). Προτείνω για να παρακαμφθεί αυτη η πρωτοτυπία να μπουν σήματα παραχώρησης προτεραιότητας στις εισόδους του κόμβου ώστε αυτός που ήδη κινείται μεσα να μην σταματά

  8. Η ΣΗΜΑΝΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΒΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ….ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ.
    ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ , ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ…..

  9. Επίσης πρέπει να βάλουμε παντού πινακίδες που δείχνουν:
    — ότι δεν μιλάμε στο κινητό όταν οδηγούμε
    — ότι δεν πετάμε σκουπίδια από το παράθυρο
    — ότι παραχωρούμε προτεραιότητα στους πεζούς
    — ότι …..
    και φυσικά όλα αυτά επειδή στους νομοθέτες του πληκτρολογίου δεν «αρέσει» ο ΚΟΚ!!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ