Δ. Καραματζιάνης: Brotherhood οf τhe Nations ή Brotherhood οf Wolfs : Η μετεξέλιξη του Φασιστό-Ρατσισμού

23
314

Brotherhood οf τhe Nations ή Brotherhood οf Wolfs :

Η μετεξέλιξη του Φασιστό-Ρατσισμού

 

Διαβάζοντας στον τίτλο της χθεσινής εκδήλωσης στο χάν(ε)ι τη λέξη Brotherhood, που σημαίνει Αδελφότητα, και παρατηρώντας προσεκτικά χαρακτηριστικά έργα ορισμένων εκ των εξαίρετων εκ των 50 καλλιτεχνών, συνειρμικά η α-λήθεια (= μη λήθη), μού έφερε το αιματοβαμμένο ολοκαύτωμα των Αδελφών μας στην Σμύρνη το 1922 στα των Κώων πατρώα παράλια της Ιωνίας.

Συνεχίζοντας την περιήγησή μου στους πίνακες, τα έργα με τα πρόσωπα των Αγίων της Ορθοδοξίας, θυμήθηκα τους Τουρκοκρήτες, μπουρμαλάρ ή μπουρμάδες ή ξεκουκούλωτοι (επειδή δεν φορούσαν κάλυμμα στην κεφαλή), ή μουρτάδες (δηλ. γυρισμένοι και εξωμότες), Χριστιανοί Κρητικοί που εξισλαμίσθηκαν μαζικά σε διάφορες περιόδους, προκειμένου να αποφύγουν τον κεφαλικό φόρο των απίστων (jizya), καλούμενοι και ισλαμοχριστιανοί, ψευδότουρκοι, λινοβάμβακοι, τουρκορωμηοί, κρυφοί, κρυπτοχριστιανοί και προπάντων Έλληνες.

 

Δεν μπόρεσα να μην θυμηθώ και το Μαύρο ’97 (πόλεμος μεταξύ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και του Βασιλείου της Ελλάδαςτο 1897 ) που τους ανάγκασε να γίνουν πρόσφυγες και να έχουμε απ’ αυτούς και τα Αδέλφια μας στην Κω.

 

Δεν μπόρεσα να μην θυμηθώ το 2015, το ανελέητο απάνθρωπο κυνήγι εκμετάλλευσης των Σύριων προσφύγων και άλλων λαθρομεταναστών μουσουλμάνων που η «Αδελφότητα των Εθνών» τους έπνιγε βίαια στην θάλασσά του Αιγαίου μας.

 

Δεν μπόρεσα να μην θυμηθώ το 2016, τέτοια εποχή, τις αθρόες συλλήψεις, ξυλοδαρμούς, απολύσεις και φυλακισμούς των υπόπτων «Γκιουλενιστών». οπαδών της αντιπολίτευσης του Φετχουλλάχ Γκιουλέν και το κλείσιμο εκατοντάδων σχολείων πανεπιστημίων και σχολών.

 

Δεν μπόρεσα να μην θυμηθώ το 2017, την τούρκικη πυραυλάκατο με τον Χουλουκί Ακάρ να δρα ευθαρσώς παρανομώντας διεθνώς, συνεχίζοντας τις Αλυτρωτικές βλέψεις των γειτόνων της «Αδελφότητας των Εθνών». ή

 

Δεν μπόρεσα να μην θυμηθώ το 2018 τον εμβολισμό της κανονιοφόρου «Νικηφόρος» του Πολεμικού μας Ναυτικού, που με τους χειρισμούς της τοπικής Διοίκησης του Ναυστάθμου της Κω, έληξε αναίμακτα και πλήθος άλλων αλυτρωτικών ενεργειών με θυσίες από μεριάς μας, όπως τους τρεις Ήρωες πιλότους μας στα Ιμια το 1996.

 

Η έκθεση στο Χάνι της «Αδελφότητας των Εθνών» καλώς έγινε!
Να μας θυμίζει ότι οι κάτοικοι στα παράλια της Μικράς Ασίας ήταν γενιάς εξισλαμισμένων Ελλήνων, με κοινά τραγούδια, λέξεις, γλυκά και εδέσματα και δεσμοί αίματος, που 2500 χρόνιας ιστορίας το μαρτυρούν παντού, και δεν τα σβήνουν 800 χρόνια παρουσίας του Κεμαλικού πολυεθνικού συνοθηλεύματος.

Η έκθεση στο Χάνι της «Αδελφότητας των Εθνών» ή μήπως «Αδελφότητας των Λύκων», καλώς…. έγινε Αδέλφια!

 

 

Δημ.Κ.Καραματζιάνης
Καθηγητής Φυσικής – Πληροφορικής

Πρόεδρος Εν Κω Πελοποννησίων

23 ΣΧΟΛΙΑ

  1. καρα δλδ μαυρος στα τουρκικα.
    το οτι και οι 2 χωρες ειναι στο νατο το θυμηθηκες? ‘η αυτο σου διεφυγε οταν πηγες στο χανι?

    • Ανώνυμε που με είδες σε φωτογραφία να με δούμε και εμείς; Επίσης π.χ. το καραβανσαράι το [karavánsarái] & καραβανσεράι το [karavánserái] είναι κατάλυμα για τους ταξιδιώτες, το καραγάτσι το [karaγátsi] = το δέντρο φτελιά. και πλείστα άλλα. Ετσι λοιπόν έχουμε γιατί αφορά και πολλούς συμπατριώτες μας:
      κάρα η [kára] κεφαλή ή κρανίο ιερού λειψάνου: Έγινε λιτάνευση της κάρας του πολιούχου της πόλεως.
      [λόγ. < ελνστ. ἡ κάρα (αρχ. τό κάρα, ἡ κάρη)]. κάρα άκλιτο (ελληνιστική κοινή : θηλυκό· αρχαία ελληνική : ουδέτερο) και σημαίνει :
      1. κεφάλι, ή 2. άνω άκρο 3.κορυφή, 4.χείλος ποτηριού αλλά κυρίως 5. (συνεκδοχικά) πρόσωπο, άνθρωπος,
      Από των προγόνων την παρακαταθήκη: " ὦ κοινὸν αὐτάδελφον Ἰσμήνης κάρα" (Σοφοκλής, Αντιγόνη, 1)
      (πολυαγαπημένη μου αδερφή Ισμήνη).
      και για μην ξεχνιόμαστε, Ε.Ε και ΝΑΤΟ στο ίδιο συνδικάτο και σε λίγο θα είναι και οι Σλαβόφωνοι πρώην Γιουγκοσλάβοι, δεν σημαίνει κάτι αυτό, το έλεγε και ο γελαστός πρωθυπουργός μας.
      Δεν θα επανέλθω σε ανώνυμο σχόλιο. Σ' ευχαριστώ για την ευκαιρία να διευκρινίσω, έστω και αυτές τις βασικές απορίες.

  2. ΘΑΡΘΕΙ ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΕΡΙ ΘΑ ΑΝΑΒΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΙΩΝΙΑΣ! ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΝΤΑΣ ΗΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ!!!!

    • γιουρούσι με τσέτες, όπως έκαναν στους προγόνους μας στην Σμύρνη, κσι μαζί και τους υπεύθυνους για την σημερινή κατάντια.

  3. …κάπου λες για Προσευχή, την ‘Προσευχή’ του Σπύρου Zαγοραίου (αν πούμε) θα βοηθήσει σε όλα αυτά που λες;

  4. ΟΙ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ-ΑΓΓΛΙΑΣ-ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.

  5. Ετοιμαστείτε για νέο πόλεμο στην καρδιά των Βαλκανίων. Όχι μόνο για την εσωτερική αποσύνθεση των εθνικών κρατών στα Βαλκάνια σε περιφέρειες και μειονότητες εξ ων συνετέθησαν υπό τον απόλυτο υπερεθνικό έλεγχο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αλλά και για την περίσφιξη του πολεμικού κλοιού γύρω από την Ρωσία.Η κυβέρνηση με την κίνησή της αυτή και με τις συμφωνίες της, απλά ετοιμάζει το πεδίο της νέας πολεμικής αναμέτρησης. Κι αυτή τη φορά μας βλέπω να συμμετέχουμε ενεργά.
    dimitriskazakis

  6. ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΥ! ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑ ΟΠΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΝΑ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΝΕΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑ ΟΠΟΥ ΑΝΑΚΉΡΥΞΕ ΘΕΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΟΤΙ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ! ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΓΧΥΣΗ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΙΑ ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΦΙΛΑΥΤΙΑ ΟΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΡΚΉ ΛΥΠΗ ΕΝΑ ΥΠΑΡΞΙΑΚΟ ΚΕΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΓΗΙΝΑ ΑΓΑΘΆ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ! ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑΣΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΜΑΣ! ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ Π.Χ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ…! Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ! ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ! ΝΑΙ ΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΕΝΑΙ ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΤΑΛΑΓΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΓΑΘΗ ΠΡΟΑΙΡΕΣΗ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΟΥ ΑΠΟΡΙΑ ΑΦΟΥ ΕΓΩ ΩΣ ΓΗΙΝΟΣ ΚΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ ΑΔΥΝΑΤΩ…!

      • Το να μιλάς στον εχθρό σου να εύχεσαι γι’αυτόν που σε αδικεί, να συγκρατείς την οργή σου, να έχεις μνήμη θανάτου…….,.με πολύ βέβαια προσωπικό αγώνα, σφού δεν είναι μια εύκολη υπέρβαση για την πεπτωκυία φύση μας, μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο δίκαιη και εξισωτική κοινωνία! Όσο πλησιάζει ο ένας άνθρωπος αγαπητικά και ανιδιοτελώς τον άλλο τόσο πλησιάζει τον Θεό και με καθαρά καρδία όλα είναι δυνατά, αφού τότε η προσευχή μας φτάνει στο θρόνο του Θεού! Ποιος άραγε μπορεί να ισχυριστεί σήμερα ότι εχει καθαρά καρδία, τουλάχιστον αιτούμεθα να αποκτήσουμε με τη βοήθεια του Θεού με πολύ προσωπικό αγώνα! «ΠΑΝ ΔΩΡΗΜΑ ΑΝΩΘΕΝ ΕΣΤΙΝ» Η ενθαδικότητα του ανθρώπου όσο απομακρύνεται από το Θεό γίνεται κσι δυσκολότερη. Η μονσξιά, η απληστία, η ανασφάλεια θα τον κυριεύουν και η ψυχοσυναισθηματική του ισορροπία θα διαταράσσεται οδηγούμενος σε τραγικά αδιέξοδα….!!

    • Ο ΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΤΗΝ ΓΑΛΗΝΗ Η ΤΗΝ ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΣΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ! Ο ΕΩΣΦΟΡΙΚΟΣ ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΤΥΦΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΔΕΝ ΕΝΩΝΟΥΝ ΜΗΔΕΝΙΖΟΥΝ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΔΕΝ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΤΗΣ ΕΥΚΟΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ….!

  7. Απο πού πηγάζει τόσο μίσος? Μάθε να γίνεις καλός άνθρωπος στην κοινωνία. Μην σκορπάς μίσος αλλά άπλωσε αγάπη στους γύρο σου.
    Και πάψε να χρησιμοποιείς λάθος και όπως σε βολεύει την Ιστορία. Μιλάς για «800 χρόνια παρουσίας του Κεμαλικού πολυεθνικού συνοθηλεύματος» όταν ο Κεμάλ γενήθηκε μόλις 130 χρόνια πριν, και ήταν ο ίδιος ο Κεμαλ και οι ομοιδεάτες του που έριξαν τον Σουλτάνο και την Οθωμανική αυτοκρατορία για να ιδρύσουν μια δημοκρατική Τουρκία και μια πιο φιλοευρωπαική Τουρκία.

  8. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΒΑΡΙΚΗ ΦΥΛΗ.ΚΥΝΗΓΟΙ ΚΕΦΑΛΩΝ.ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΚΑΥΜΕΝΕ?

    • Εγω πάντος τόσους βλέπω να πηγένουν καθημερινά απέναντι και όλοι γυρνάνε με τα κεφάλια τους πίσω.
      Λιγο λιγότεροι δημοκρατικοί απ εμάς ίσως. Ενα πράμα σα να ψηφίζεις ο λαός ΟΧΙ και να γίνεται ΝΑΙ…!

  9. Ε. ρε τι έχουμε να δούμε ακόμα και να ακούσουμε..Όλα τα προμαζέματα φασισταριά θα μας δείξουν τώρα τί σημαίνει συνυπάρχω ειρηνικά με άλλους λαούς….Σπίτι σας…Άιντε πιά μας τα έπρηξες…..

    • Εσύ είσαι φασιστής και αρχι-ρατσιστής που μισείς τους ομοεθνείς σου και τους χαρακτηρίζεις προμαζέματα. Εσύ εοσαι η αιτία της κατάντιας αυτής της χώρας με τον ραγιαδισμό σου. Εκτός κι αν είσαι τούρκος σπιούνος και χαφιές και χαλιεσαι με τις αλήθειες γιατί σας χαλά τα παραμυθάκια ης χσλιμάς που ξεφουρνιζέτε.

  10. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ! ΕΧΕΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ! ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΣΟΥΛΤΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

  11. ΤΡΙΚ(Υ)ΜΙΑ ΜΕ ΤΡΙΚΙΜΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ! ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΉ ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΟΠΩΣ Ο ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΩΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΎΟΥΝ!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ