Βασίλης Γεωργούλης: Από την άκρα δεξιά του 1974 στην άκρα Αριστερά του 2018

6
602

Οικονομική κρίση, κοινωνικός διχασμός, ρατσιμος και ξενοφοβία. Πως φτάσαμε εως εδώ και απο την άκρα δεξια μέχρι το 1974 περάσαμε στην ακρα Αριστερά του 2018 με κίνδυνο της κύλησης ξανα στην άκρα δεξιά.

Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια η χώρα μας βρίσκετε σε συνεχόμενες αλλαγές οικονομικές και κοινωνικές. Παράλληλα απο την δεκαετία του 80 μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και την απόλυτη κυριαρχία των Ηνωμένων Πολιτειών η Ευρώπη και Μέση Ανατολή δέχεται συνεχώς αλλαγές συνόρων, χωρών και κοινωνικών καταστάσεων!

Ο αγώνας των Μεγάλων δυνάμεων για την απόκτηση ενεργειακών πόρων παγκοσμίως έχουν επηρεάσει και την χώρα μας σε μεγάλο επίπεδο! Σύγκρουση χωρών για.την απόκτηση λιμανιών, ζωνών Οικονομικών έχουν δημιουργήσει χώρες ευάλωτες, δουλοπρεπεις, με κυβερνήσεις συμφερόντων των Μεγάλων δυνάμεων και λαούς εξαθλιωμένους και ευάλωτους στις ορέξεις κάθε επιτήδειου που θέλει να τους εκμεταλλευτεί οικονομικά και πολιτικά. Ψήφοι αγανάκτησης, ψήφοι διαμαρτυρίας, ψήφοι ελπίδας πάνω σε ψεύτικες υποσχέσεις και στην εκμετάλλευση του πόνου του καθένα μας!

Η Ελλάδα μετα το 1974 και ειδικά αρχές του 80 ταλαιπωρημένη απο τους πολέμους, τα δικτατορικά καθεστώτα, το κυνηγητό των πολιτών βάση το κοινωνικό φρόνημα και τις βασικές ελευθερίες άρχισε να περνά σε μια νέα εποχή, δημοκρατική, γεμάτη ευημερία οικονομική άνεση. Πακτωλός διορισμών, και επιδοτήσεων, Ελευθερία λόγου και έκφρασης, ελευθερία και άνεση σε όλες και όλους τους Έλληνες χωρίς ανταλλάγματα και κόπο. Ταυτόχρονα αυτο άρχισε να δημιουργεί εγκατάλειψη των δύσκολων επαγγελμάτων, εγκατάλειψη των παραγωγικών επαγγελμάτων, της βαριάς βιομηχανίας της χώρας και αύξηση του εικονικού επίπεδο διαβίωσης!

Όλα αυτά δημιούργησαν έναν λαο που το μόνο που κοίταζε το προσωπικό συμφέρον καθώς η χώρα έπαιρνε την πορεία προς την καταστροφή. Οικονομική κρίση και ρόλος στην κοινωνία μας μετά την περίοδο ευημερίας. Γνωρίζοντας οτι στη χώρα μας είναι ακόμα τα σημάδια της ακροδεξιάς ο κόσμος προσπάθησε αρχικά να δώσει ευκαιρίες στα κόμματα της ευημερίας χωρίς όμως τα θεμιτά για αυτον αποτελέσματα!

Η Ελλάδα μη έχοντας δική της οικονομική δύναμη και ελευθερία, ζώντας τόσα χρόνια με δανεικά και έχοντας μόνο την σημαντική γεωπολιτική της θέση που αιώνες τώρα προσπαθούν να αποκτήσουν έπεσε επιτέλους στην παγίδα που της έστεισαν. Ενας λαός υπερήφανος που όποτε βρέθηκε απέναντι στον πιο ισχυρό εχθρό με πρόσφατο παράδειγμα το Πολυτεχνείο τον πέταξε στη θάλασσα πέφτοντας στην παγίδα των παροχών και της εικονικής Δημοκρατίας.

Βρέθηκε η άκρα Αριστερά μεσω του ΣΥΡΙΖΑ να χαρίσει την ελπίδα και φυσικά την χαριστική βολή στην τελευταία ρανιδα οικονομική και κοινωνική αυτού του υπερήφανου λαού! Μεσω των πολέμων στην περιοχή μας κύματα μεταναστών γέμισαν την χώρα και φυσικά οι υπεύθυνοι που τους δημιούργησαν τους εγκλώβισαν στην χώρα μας, στην προσπάθεια να βοηθήσουμε τους ανθρώπους αυτούς κάποιοι χρησιμοποιούν κάποιους για να σπείρουν διχόνοια μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών είτε μέσω βίαιων περιστατικών είτε μεσω επίδειξης παροχών σε μετανάστες απέναντι σε Έλληνες!

Παράλληλα το ενεργειακό παζάρι εχει ξεκινήσει στην ανατολικη Μεσόγειο και στο Ιόνιο και σαν μέσω του παζαριού οι μεγάλες δυνάμεις χρησιμοποιούν το σκυλάκι τους τον Ερντογάν ως ρυθμιστή του παζαριού. Ο κόσμος εχει αρχίσει δυστυχώς βλέποντας οτι και η άκρα Αριστερά έχει αποτύχει έχουν αρχίσει πάλι οι φωνές και τα φαντάσματα της ακροδεξιάς να.\ ξαναζωντανευουν.

Ο Εθνικός διχασμός μέσω της αποτυχημένης ακροαριστερας πολιτικής και της εσκεμμένης απο τις μεγάλες δυνάμεις χρήσης της ειναι προ των πυλών. Η πρόταση μου για να σταματήσουν όλα αυτά και να δωθει ενα ισχυρό μήνυμα σε όλους αυτούς που τόσα χρόνια οδηγούν την χώρα στον γκρεμό και τον Έλληνα στην εξαθλίωση. Στηρίζουμε τις καθαρά Ελληνικές επιχειρήσεις και μάλιστα τις τοπικές γιατί χωρίς τις τοπικές κοινωνίες δεν υπάρχει συνοχή. Απασχολουμαστε σε κλάδους όσο το δυνατόν πρωτογενείς και δευτερογενείς με σκοπό την ανάκαμψη της Ελληνικής παραγωγής μεταποίησης και εμπορίας(συμπεριλαμβανομένων και των επιχειρήσεων της μονής βαριάς βιομηχανίας που μας έμεινε του τουρισμού).

Συνεχίζουμε να βοηθάμε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη ανεξαρτήτου χώρας τάξης χωρίς να τον εκμεταλλευόμαστε.

Στις ερχόμενες εκλογές συμμετέχουμε άπαντες και τοποθετούμε αντιπροσώπους βάση του συνολικού τους έργου είτε σε τοπικό είτε σε Εθνικό επίπεδο και αν ειναι δυνατον σε κανένα παραδοσιακό κόμμα και σε κανένα ακραιο.( δοκιμάστηκαν όλοι και έπαιξαν το παιχνίδι των μεγαλων δυνάμεων όσο για τα άκρα ας κρατήσουν τη διχόνοια για τον εαυτό τους). Σε περίπτωση που θέλουμε παραδοσιακά κόμματα επιλέγουμε μόνο πρόσωπα και ποτέ κόμμα. Ας αφήσουμε την χώρα να διοικηθεί απο άξιους μια φορά ανθρώπους χωρις συμφέρον. Η υποχρεωτική συμμετοχή στις εκλογές σημαίνει συμμετοχή στην δημοκρατία. Η μη συμμετοχή επιτρέπει δημοκρατική ολιγαρχία όπως τελευταία που μας διοικεί το 24% Μόνο μια χώρα ενωμένη με ισχυρή παραγωγή και ενεργά δημοκρατικούς πολίτες μπορεί να ανταπεξέλθει στις σκληρές και δύσκολες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε!

Σας ευχαριστώ

Βασίλης Γεωργούλης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η πολυμέρια που συνδέεται με την ιστορική αποφυγή της ενότητας των πουλιών και των ιχθύων και συνεργάζεται με τους μπολσεβίκους που αποφεύγουν να κτυπήσουν της καμπάνες της αγάπης λεηλατούν τα πνευματικά δικαιώματα των ρωμαίων αυτοκρατόρων. Δυναμώνουμε γιατί το ατσάλι όσο πιο πολύ το κτυπάς τόσο μετατρέπεται σε χαλβά Φαρσάλων που είναι ένα θρεπτικό γλύκισμα. Εμπρός αδέλφια μου να κατακτήσουμε την κορφή του δίκαιου. Εμπρός να πάρουμε πίσω τα 300 στρέμματα Ζήτω το έθνος της Μαδαγασκάρης.

    • Επαναλαμβάνεστε όπως και στα άρθρα των θερμοπυλων. Οι εμμονές και η ειρωνία δεν βγάζουν πουθενά! Δυστυχώς όταν βγαίνουν άρθρα που αναδεικνύουν αλήθειες οι στρατευμένοι σχολιαστές εκ του ασφαλούς προσπαθούν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά.

  2. ΠΟΙΟΝ ΕΧΘΡΟ ΠΕΤΑΞΑΜΕ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ?ΑΠΛΑ Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ Κ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ .ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ Κ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ Κ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ Κ ΑΜΕΣΗ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ Κ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ-ΧΑΛΒΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ Τ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΑΡΟΣ ΔΑΓΚΩΤΟ ΟΛΑ Τ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ

  3. Η κριτική στο Συριζα οτι είναι άκρα αριστερά πέρα το ότι μειώνεις την δύναμη της αντικαπιταλιστικής και κομουνιστικής αριστεράς τον βάζεις στο κάδρο των ακραίων χωρίς να είναι .Ο Σύριζα είναι ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που προέρχεται από την ευρωπαϊκής ρεφορμιστική αριστερά, που αν θεωρείς ότι η ανατροπή του συστήματος είναι μια ακρότητα ,η ευρωπαϊκή αριστερά και πριν το 90 ήταν κατά της Σοβιετικής Ένωσης και ποτέ δεν τάχθηκαν υπέρ ενός άλλου υπαρκτού σοσιαλιστικού συστήματος. Επίσης τι μας λες ; μας λες ότι στην πολιτική ψηφίζουμε πρόσωπα, ναι άλλα αυτά τα πρόσωπα, τι θα ήταν; αν δεν υπήρχε ο κομματικός μηχανισμός…ο Μπακογιάννης αν βγει δήμαρχος στην Αθήνα δεν θα τον στηρίξει ο μηχανισμός της τ.ο. της ΝΔ;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ