Ν. Μυλωνάς: ΣΥΡΙΖΑ ΚΩ: ’’Ελάτε να σχεδιάσουμε το μέλλον’’! Τόση παραφωνία σε 3 λέξεις!

42
855

ΘΕΜΑ: ΣΥΡΙΖΑ ΚΩ: ’’Έλατε να σχεδιάσουμε το μέλλον’’! Τόση παραφωνία σε 3 λέξεις!

—Η πρόσκληση στην σημερινή συγκέντρωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ έχει τίτλο ’’Έλατε να σχεδιάσουμε το μέλλον’’. Πόσο κακόηχη παραφωνία μέσα σε 3 λέξεις! Πώς να σχεδιάσεις όταν σου έχουν αφαιρεθεί όλα τα προαπαιτούμενα; Όταν έχεις υποθήκευση την δημόσια περιούσια για 99 χρόνια; Όταν δεν έχεις τραπεζικό σύστημα! Οταν δεν μπορείς να δανειστείς για να χρηματοδοτήσεις δημόσιες υποδομές; Οταν και η παραμικρή απόφαση που αφορά το κράτος και την κοινωνία μας, πρέπει να τύχει της έγκρισης των δανειστών; Τα μοναδικά 2 τοπικά μέτρα ελάφρυνσης ‘’ μειωμένος ΦΠΑ στα 5 νησιά και ταξιδιωτικό ισοδύναμο’’ είναι μικρο-παροχές που δεν εντάσσονται σε μια πολιτική τοπικής ανάπτυξης και δεν συνιστούν διαφοροποίηση της πολιτικής των μνημονίων.

—Οι περισσότεροι από αυτούς που είχαμε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ 2006-2015 σιωπούν. Δεν θέλουν να μιλούν για την κυβερνητική πολιτική της ‘’δεύτερης φοράς αριστερά’’, μετά τον συμβιβασμό του Ιουλίου 2015. Ένα νεκρό πολιτικό τοπίο άφησε πίσω της εκείνη η απότομη και ακραία μεταστροφή. Ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ καθιέρωσε την πρόταση των μνημονίων ως την μοναδική σύγχρονη πολιτική. Την επικύρωσε ως συστημική-καθεστωτική πρόταση με ευρεία λαϊκή αποδοχή. Η συγκρότηση σήμερα μιας πολιτικής πρότασης εναλλακτικής στην μνημονιακή συναντά το τοίχος του συμβιβασμού του ‘15. Ας δούμε ιστορικά το κίνημα αλλαγής στον τόπο μας.

—Το 1974 δημιουργήθηκε ένα κοινωνικό κίνημα για μεταρρυθμίσεις, ριζοσπαστισμούς, μεγάλες ανατροπές, με αντιιμπεριαλισμούς, αντικαπιταλισμούς, αντιμονοπωλιακούς αγώνες. Μετά τη δεκαετία του 1980, με το ΠΑΣΟΚ (αυτή ήταν η πρώτη φορά αριστερά! για όσους θυμούνται το ΄81) υπάρχει ένας ρεαλισμός που στην πορεία γίνεται ακραίος ωφελιμισμός και τελικά κυνισμός που οδηγεί σε οικονομική εξαχρείωση και μεγάλη κρίση που εκδηλώνεται με την παγκόσμια κρίση 2008. Η ζοφερή πραγματικότητα που δημιουργήθηκε αποτυπώθηκε με το πλατύ αντιμνημονιακό κίνημα της περιόδου 2010-12 που ανέδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ σε αξιωματική αντιπολίτευση και κυβέρνηση. Στην εξέλιξη αυτού του σχηματισμού και στην εσωτερική του διαπάλη κρίθηκε σε σημαντικό βαθμό η ζωή μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 ως το 2015 διαμορφώνει δύο κατευθύνσεις. Η μία είναι η κατεύθυνση που θα γίνει κυρίαρχη και παρέμεινε στον ΣΥΡΙΖΑ η λεγόμενη τάση ης κυβερνώσας αριστεράς. Η άλλη τάση θεωρούσε ότι η κύρια αντίθεση στη χώρα των μνημονίων ήταν η εξάρτηση και έθετε ως κύριο ζήτημα την αντιιμπεριαλιστική πολιτική. Στον ΣΥΡΙΖΑ από το 2013 η κυρίαρχή γραμμή είναι το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης και η καταγγελία του Μνημονίου εντός της ευρωζώνης.

Ο συμβιβασμός του ΣΥΡΙΖΑ (συνέχεια του συμβιβασμού του ΠΑΣΟΚ το 1981) και το τελικό αποτέλεσμα ήταν ίδιο: ‘’η επαφή με την κυβέρνηση και το κράτος, συμμετέχοντας σε περιφερειακούς καπιταλιστικούς σχηματισμούς ΝΑΤΟ, Ε.Ε. , ΔΝΤ, κλπ καταστατικά αντίθετους με τους στόχους του κόμματος. οδηγεί στην αναίρεση όλων των βασικών θέσεων του!’’ Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα υπηρετεί το αποικιακό κράτος και οι γεωπολιτικές του κατευθύνσεις είναι ενταγμένες στο άρμα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων θέτοντας την χώρα σε τεράστιους κινδύνους. Η βασική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ στο εσωτερικό της χώρας είναι να μαζεύει όλο το πλεόνασμα και να το αποδίδει στους δανειστές, βυθίζοντας τη χώρα στη φτωχοποίηση και τον μαρασμό, με ωμή και άγρια συστημική βία.

—Σήμερα, η κυρίαρχη αντίθεση στη χώρα, (αντίθεση κεφαλαίου-εργασίας), έχει μια ιστορική ιδιαιτερότητα. Δεν ακολουθήθηκε το μοντέλο της βίαιης συγκέντρωσης κεφαλαίου της Δύσης, αλλά συνυπήρχαν οι πολιτικές υπέρ της μικροιδιοκτησίας (διάθεσης αγρών υπέρ ακτημόνων) και υποβοήθησης της αυτοαπασχόλησης. Μετά το 1974 τα κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κινήθηκαν σε ρυθμούς ανάσχεσης της κυρίαρχης τάσης συγκέντρωσης-συγκεντροποίησης κεφαλαίου-παραγωγής, υποστηρίζοντας ποικιλοτρόπως τη αναπαραγωγή των μικροαστικών στρωμάτων.

Μετά το 1990 υπήρξε κρίσιμη αλλαγή. Η διαδικασία αναπαραγωγής μικροϊδιοκτησίας υποθηκεύεται στο τραπεζικό κεφάλαιο. Είτε με τα στεγαστικά δάνεια, είτε με τα καταναλωτικά δάνεια, αναπτύσσεται το δημόσιο χρέος και το ιδιωτικό χρέος, που εκρήγνυται με τη μορφή των κόκκινων δανείων την περίοδο της κρίσης. Βασική διάσταση του κοινωνικού αγώνα από το 2010 και μετά είναι η ανάσχεση των μνημονιακών πολιτικών τσακίσματος της μικροϊδιοκτησίας και αυτοαπασχόλησης. Όλα τα μνημονιακά μέτρα από το 2010 και μετά έχουν να κάνουν με αυτή την κοινωνική πάλη ενάντια στην φορολογία την ασφαλιστική επιβάρυνση και την υποτίμηση της αξίας της εργασίας. Το χτύπημα της μικροϊδιοκτητικής μορφής παραγωγής και της αυτοαπασχόλησης δένεται και με την αριστερή φαντασίωση: ‘’κυβέρνησης της αριστεράς’’ και το συμφέρον του μονοπωλιακού κεφαλαίου. Θέλουν να την εξαφανίσουν! Αυτή είναι η πολιτική της υπαρκτής σήμερα (κυβερνώσας και μη) Αριστεράς!

Η πολιτική δεν είναι μόνον η «τέχνη του εφικτού» που επαίρεται ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ. Πολιτική είναι σύγκρουση, αντιθέσεις, διαμεσολάβηση των συγκρούσεων και των αντιθέσεων. Είναι η οργανωμένη «αγωνία ενός τόπου για ζωή». Από αυτή την πολιτική ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει οριστικό διαζύγιο και το κενό που έχει αφήσει θα αναπληρωθεί. Αυτό που χρειάζεται είναι αυτονομία. Να ξαναβρούμε τη φωνή μας. Να στηριζόμαστε στις δυνάμεις μας. Να στοχαζόμαστε ελεύθερα, Να πράττουμε. Να τολμάμε. Να δοκιμάζουμε!

Ν. Μυλωνάς

42 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΥΡΙΕ ΜΥΛΩΝΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΤΑ ΖΑΛΙΣΑΣ. ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΤΣΗ ΝΑ ΣΕ ΦΩΤΙΣΕΙ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΕΣΥ ΗΣΟΥΝΑ ΠΤΩΤΟΠΑΛΙΚΑΡΟ ΤΟΥ.

  2. Νάταν η ζήλεια ψώρα να γεμίσει όλη η χώρα. Την έχεις πατήσει Νικολάκι. είσαι εκτός.

  3. Ο φίλος σου και συνεργάτης σου Κυρίτσης είχε πάει και στον Λίβανο. Μπορείς να μας πεις πόσους Λιβανέζους τουρίστες έφερε στην Κω.

  4. ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΥΡΙΕ ΜΥΛΩΝΑ ΑΛΛΑ ΕΙΣΤΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Τι ήταν το τέταρτο μνημόνιο για την αντιπολίτευση. Ήταν η μείωση των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου. Οπότε με την κατάργηση των μειώσεων έχουμε δύο σε ένα. Έχουμε την εξάλειψη του τρίτου μνημονίου και την εξαέρωση του τέταρτου. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τα αντίμετρα η ΝΟΥΔΟΥ και το ΚΙΝΑΛ γελούσανε. Τώρα που καταργήθηκε το τέταρτο μνημόνιο αφού οι συντάξεις δεν μειώνονται και άρα δεν χρειάζονται και τα αντίμετρα, η ΝΟΥΔΟΥ και το ΚΙΝΑΛ ψάχνουν να τα βρούνε και κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν τα εφαρμόζει. ‘Έλα όμως που και τα αντίμετρα σιγά, σιγά εφαρμόζονται

    • ΑΓΙΟΣ μονο στο ονομα μεγαλε.Κανεις προπαγανδα για τους ακατανομαστους ΣυριζΑνθελ αυτοι ψηφισαν στην βουλη την μειωση των συνταξεων και μετα παρακαλουσαν τους ξενους να μην εφαρμοστει αυτο που ψηφισαν με τετοιο σθενος και με π@αρολογια για αντιμετρα που πουθενα δεν υπαρχουν και δεν εχουν εφαρμογη,Για τετοια παρανοια μιλαμε.

  5. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το νεύμα των δανειστών να μην κοπούν οι παλιές συντάξεις τον Ιανουάριο του 2019.
    Αλλά κρύβει από τους πολίτες δύο βασικές αλήθειες:
    Ότι το νεύμα αφορά μόνο στο 2019.
    Και ότι στο σύντομο μέλλον όλες οι συντάξεις θα ξανακοπούν άγρια.
    Η βεβαιότητα δεν αφορά σε μνημονιακές ή άλλες υποχρεώσεις της κυβέρνησης.
    Αλλά στα απλά μαθηματικά.
    ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ.https://shmantikanea.blogspot.com/2018/11/blog-post_914.html#more

    • Εσεις τον ….χαβα σας !!! Ειστε τελειως χαμενοι. Ειστε …κουφα και ….τυφλα ζωα ! Οτι πει ο ΕΜΠΟΡΟΣ ΝΑΡΚΟΤΙΚΩΝ με τις ΒΡΩΜΟφυλλαδες του και τα ΒΡΩΜΟκαναλα των ΖΑΜΠΛΟΥΤΩΝ κλεφτων του Ελληνικου Λαου… ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ η περικοπη ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ !! Αυτο εγινε !! ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του νομου, ζωο. !! ΟΧΙ ΑΝΑΒΟΛΗ !! ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ, ΟΧΙ ΑΝΑΒΟΛΗ , ……ζωο !!! ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΩ !!

        • Εγω μπορει και να ειμαι Κομματοσκυλο οπως λες……αλλα εσυ εισαι σιγουρα ενας εγκληματιας ΦΑΣΙΣΤΑΣ στην Οργανωση των φονιαδων του ΦΥΣΣΑ. Αλητες ναζι που ζειτε με τις πλατες του Σουμπλε, των ναζι βιομηχανων της Βαβαριας και των Ναρκοεμπορων στην Ελλαδα. ΦΟΝΙΑΔΕΣ ησασταν παντα, τωρα θα αλλαξετε;;;;;

  6. Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΥΛΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ .ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 100% !!!

    ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2014 4.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 8.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 100%!! ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!εργα απερχομενου ΑΜΙΑΝΤΟΣ ,LIDL,TUI ,τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου, κλιματιστικα,αιθουσες προκατ, 2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο απερχομενος ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.

  7. ΚΑΝΟΝΙΣΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ. ΚΑΤΙ ΣΚΑΜΠΑΖΕΙ. ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ; ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ;

  8. Πριν από δύο χρόνια μιλούσαν για τέταρτο μνημόνιο. Πρινα πό δύο χρόνια έλεγαν ότι θα κοπούν οι συντάξεις πριν από έξη μήνες έλεγαν ότι θα κοπούν οι μισές συντάξεις Σημερα μας λένε ότι θα κοπούν το 2020. ΠΙΚΡΑ Ε ΠΙΚΡΑ ΜΕΓΑΛΗ

  9. «Μέσα μας τρέχει αίμα Μαρτύρων, γιατί είμαστε απόγονοι Μαρτύρων!» Για τούτους τους λόγους και τις αιτίες θα μεταγγίσουμε το αίμα ακόμα και των βασιλέων ημών εις τους οποίους ρέει αενίως γαλόζιο αίμα εις άπαντας τους υπηκόους μας. Για δε τους γαλαζοαιμους Βασιλείς το αίμα σε ρύακες και χειμάρους θα καλύψει των εχθρών τα φουσάτα περάσαν. ίτε παίδες των Θερμοπυλών και όλων των στενών. Ζήτω το έθνος της Μαδαγασκάρης.

  10. ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ?ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ Η ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ?ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΛΟΛΟΙ Κ ΛΑΜΟΓΙΑ

  11. Πάνε να σκάσουνε οι ΝΟΥΔΟΥΠΑΣΟΚΟΙ. Τους έκοψε τα φτερά ο Αλέξης με την μη μείωση των συντλαξεων. Και πουσαι ακόμα. Θα δώσει τον 13ο μισθό και θα τους στείλει στη Λέρο.

  12. Λύνει το πρόβλημα με τα Σκόπια. Συνεργάζεται με τον Αρχιεπίσκοπο και λύνει προβλήματα της εκκλησίας άνω των 100 χρόνων. Αγκαλιάζει τους συνταξιούχους. Διώχνει από την Ελλάδα το ΔΝΤ αυτή την ακρίδα που πίνει το αίμα των λαών της Λατινικής Αμερικής.

    • Ναι συντροφε παλι δικιο εχεις.Αφου να φανταστεις ειναι ο καλυτερος πελατης της καλτσομανιας με τοσα καλτσον που σκιζει καθε μερα….ρε ουστ απατεωνες. V64

  13. ΔΕΝ ΚΟΒΕΤΑΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΟΥ. ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΔΕΝ ΚΟΒΕΤΑΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΟΥ

  14. Έπερνα 1.653 ευρώ και μου τα κατέβασαν στα 1.160 ευρώ. Αλήθεια δεν άντεχα άλλη μείωση γιατί χρωστώ στην Εφορία.

  15. Μυλωνά καλύτερα να ασχοληθείς με την φύση, κάνε και κανένα ταξιδακι να ξελαμπικαρεις γιατί με την πολιτική αρκετά ασχολήθηκες

  16. Έλεος…..ρε σύντροφε, ΈΛΕΟΣ!!!!!!!!!
    Άί χάσου Μυλωνάκη – Έλεος…..ρε σύντροφεΆί χάσου Μυλωνάκη – ΈΛΕΟΣ!!!!!!!!!Έλεος…..ρε σύντροφε, ΈΛΕΟΣ!!!!!!!!!Άί χάσου Μυλωνάκηηηηηηηηηηη!!

  17. … αντιθέσεις, διαμεσολάβηση των συγκρούσεων και των αντιθέσεων. Είναι η οργανωμένη «αγωνία ενός τόπου για ζωή». ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΑ, μετά καταθέτεις δημοτικό συνδυασμό, το παίζεις Κουβέλης, αφήνεις έκθετη τη δημοτική σου παράταξη, στηρίζεις ένα αυταρχικό άλλο σχήμα με προφανή και συντελεσμένα ανταλλάγματα και ρίχνεις χωρίς κανένα σεβασμό στο εκλογικό σώμα «θεωρία συνωμοσίας μέσω Vodaphon». Στην πράξη καταργείς την πετυχημένη ενιαία τοπική -και αριστερή- έκφραση με την παλιά μέθοδο του σφραγιδοκράτορα, διατηρώντας και τον τίτλο «Συμπαράταξη Ελπίδας» γιά όσο σε βόλευε! Χάνοντας την εκτίμηση πολλών συμπολιτών, Κώων και μη, που απολάμβανες μέχρι και την προπροηγούμενη δημοτική περίοδο! Αγαπητέ Νίκο δική σου επιλογή ήταν να ενταχθείς στη σωρεία Τσιριμώκου, Δαμανάκη, Μπριλλάκη, Κουνελάκη, Μπίστη κ.α. και ανεπαρκής ο μέχρι τώρα απολογισμός, οπότε όλο και λιγότερο βάσιμος είναι ο λόγος σου για την κεντρική πολιτική σκηνή. Καλή σου τύχη!

  18. ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΙ Κ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΣΕ ΕΧΕΙ ΤΑΙΣΕΙ ΠΟΛΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ Ε?ΤΙ ΕΓΙΝΕ?ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΣΟΥ ΒΟΛΕΨΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Η ΑΡΑΧΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Κ ΣΕ ΤΑΙΖΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΗ ΒΡΑΔΥΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ?ΘΑ ΦΑΣ ΜΑΥΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΙΟ ΑΡΑΠΗΣ Κ ΑΠ ΤΟΝ ΑΡΑΠΗ ΤΟΥ ΖΑΜΠΕΤΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΒΟΛΕΜΕΝΕ ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

  19. κ. Μυλωνά έχετε εμμονές… Τόσα χρόνια σας παρακολουθώ. Τα κείμενα σας όλα στρέφονται πάντα μια προς στον Συριζα ,και μια πρός στον Καίσαρλη….Πριν από λίγες μέρες ήταν εδώ η Φώφη Γενηματά…..Τσιμουδιά εσείς……Προσέξετε.Ρίχνετε νερό στο μύλο αυτών που μας χρεοκόπησαν.Ρίχνετε νερό στο μύλο των ακροδεξιών.

  20. Σε παρακολουθώ και πραγματικά συνεχώς με επιβεβαιώνεις. Άδειος σε λόγο και σε επιχειρήματα. Αν νομίζεις ότι έτσι θα κερδίσετε στις εκλογές κάνεις λάθος. Οι άνθρωποι πλέον έχουν πονηρευτεί μετά από τόσες κλοπές και μίζες. Και να σου πω και κάτι. ΑΝ κατάλαβες ο Καραμανλής δεν μιλά.

  21. ΤΕΡΜΑ οι πειραματισμοί των λεγόμενων ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ!
    http://ellinikahoaxes.gr/2015/12/19/ellada-tourkia-nato-stoltenberg/
    Εάν αυτοί που θα ψηφίσουν, στις επόμενες εκλογές,
    κόμματα που έχουν υπογράψει ήδη μνημόνια,
    είναι ΑΠΛΑ προδότες,
    https://www.pronews.gr/oikonomia/elliniki-oikonomia/290270_gkasimatis-ta-mnimonia-paredosan-ethniki-kyriarhia
    τότε,
    οι πατριώτες που θα ψηφίσουν πατριωτικά κόμματα
    που δεν θα έχουν την δυνατότητα να γίνουν Κυβέρνηση,
    είναι ΔΙΠΛΑ προδότες
    και οι πατριώτες που θα ψηφίσουν πατριωτικά κόμματα που κινδυνεύουν ακόμα και να μην μπουν στο Κ-υ-νοβούλιο
    είναι Τ Ρ Ι Π Λ Α προδότες!
    Διότι έτσι αποκαλύπτονται,
    ως υπηρέτες της Νέας Τάξης Πραγμάτων,
    με σκοπό να πνίξουν πατριωτικούς ψήφους
    υπέρ της Νέας Τάξης Πραγμάτων!
    Εδώ το Σύριζα με το ΑΝΕΛ μπόρεσε να συνεργαστεί,
    για να ξεπουλήσουν την ΠΑΤΡΙΔΑ μου! https://www.athensvoice.gr/sites/default/files/407_2.jpg
    ΓΙΑΤΊ να μην μπορούν να βρουν τον τρόπο συνεργασίας,
    οι υποτιθέμενες πατριωτικές παρατάξεις αναμεταξύ τους,
    για την αποκατάσταση της ΑΞΙΟΠΡΈΠΙΑΣ της ΠΑΤΡΙΔΑΣ μου
    και να το παίζουν το «ΜΠΑΛΆΚΙ»
    στον Έλληνα ψηφοφόρο;;;;;;
    https://www.youtube.com/watch?v=s4vj3Wm9JnY

  22. Ήρθαν νεοδημοκράτες που κατέστρεψαν τη χώρα να μιλήσουν στη Κω εσύ τσιμουδιά.Ήρθε η Φώφη Γενηματά με όλους όσοι ήταν τουλάχιστο παρόντες στο μεγάλο φαγοπότι του Πασοκ,εσύ τσιμουδιά…Με το που ήρθε ένας άνθρωπος του Συριζα,που αποδεδειγμένα μέχρι σήμερα δεν έχει καταχραστεί δημόσιο χρήμα, εσύ πρώτος τον υποδέχεσαι με το κείμενο σου μη τυχόν προλάβουν οι δεξιοί..Μπράβο….Όταν θα έρθει η ώρα να δούμε ποιος θα υπάρχει πια να μας γλυτώσει…

  23. Εδώ τα βρήκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ με αποτέλεσμα να ξεπουλησουν την πατρίδα μου….!!! Και δεν μπορούν οι άλλες δημοκρατικές δυνάμεις να ενωθούν για να την ξανακλέψουν!!

  24. ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΜΥΛΩΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΤΡΙΔΥΜΟ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ

  25. ΚΑΡΑΝΙΚΑΚΟ ΕΔΩ ΕΙΣΑΙ?ΚΛΟΠΕΣ Κ ΜΙΖΕΣ?ΝΟΒΑΡΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ Κ ΑΠΟ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΟΛΑ ΨΕΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΛΑΣΠΗ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΣΑΣ ΓΛΕΝΤΑΕΙ Κ Ο ΠΟΛΑΚΗΣ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΜΠΑΣ Κ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΝΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΜΕΣΑ Κ ΠΑΡΕΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΦΥΛΑΚΗ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΠΑΣΟΚΟΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΦΥΛΑΚΑ ΠΑΣΟΚΟΙ ΠΟΥ ΚΡΥΦΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΛΑ Κ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ Κ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΒΑΡΤΙΣ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ Η ΝΔ ΕΧΕΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 90 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ Κ ΣΕΙΣ ΟΥΤΕ 50 ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΙΑΤΙ Η ΝΔ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΑΛΑ ΕΙΣΤΕ ΠΙΣΩ 12 ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΔΩ Κ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛ ΕΙΣΑΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟ ΠΗΡΕΣ ΧΑΜΠΑΡΙ Η ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΟΡΘΙΟΣ?

  26. Κύριε Μυλωνά ξεχνάτε να πείτε ότι η διαδικασία αναπαραγωγής μικροϊδιοκτησίας το 90 συνδέθηκε και με το χρηματηστήριο, καθώς οι κινήσεις κεφαλαίου μπορούσαν να γίνουν πολύ ποιο γρήγορα σε αντίθεση με τα δάνεια που είχαν κάποια διαδικασία για να χορηγηθούν από τράπεζες , επίσης βγάζετε ένα αυθαίρετο συμπέρασμα ότι η μικροιδιοκτησία χτυπιέται…διότι πως ορίζετε εσείς ,μια επιχείρηση μικρή ; πόσους να απασχολεί; και τέλος κύριε μυλωνά η αντίθεση κεφαλαίου εργασίας από ποιον αναπαράγεται; το κεφάλαιο προσπαθεί αυτές τις αντιθέσεις να τις αμβλύνει ή και να κερδίσει την μάχη. Και είναι προς το συμφέρον του να υπάρχετε κι εσείς που είστε οπαδός του Καπιταλισμού διότι και με το ΠΑΣΟΚ του 81 συμφωνούσατε πλαγίως και ο συνασπισμός που ανήκατε μετά, του αναλογεί το μεγαλύτερο ποσοστό ευθύνης για τη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ το 1989 που η ΝΔ είναι όχι απλά ο εκφραστής μιας μερίδας της Αστικής η οποία αγωνίζεται(και τότε αγωνιζόταν) να διατηρήσει την ηγεμονική της θέση ,μέσω της αδράνειας και του συντηριτισμού και τώρα είστε με τον Κυρίτση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ