Ερώτηση συμπολίτη μας για το δρομάκι στο Albergo Gelsomino & η απάντηση για την αποκατάστασή του

36
2032
Θέμα: ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΔΡΟΜΑΚΙ
Κύριε Κιάρη καλησπέρα σας.Θέλω να σας θυμίσω πως στο δικό σας site πριν λίγους μήνες δημοσιεύσατε τα πρόστιμα μικρών επιχειρήσεων που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης μας και τα οποία αφορούσαν κατάληψη κοινοχρήστου χώρου, μάλιστα τα συγκεκριμένα πρόστιμα έρχονται από την περίοδο που η Κως δέχτηκε το τεράστιο χτύπημα του σεισμού των 6 και πλέον ρίχτερ.
Ο δήμος και η δημοτική αστυνομία μας είπαν πως έκαναν την δουλεία τους, σωστά!!! Σας στέλνω 2 φωτογραφίες από το ομορφότερο και ανακαινισμένο κτήριο της πόλης μας, δεν θα αναφερθώ στο όνομα του όλοι το γνωρίζουμε όπως όλοι γνωρίζουμε και το δρομάκι που οδηγούσε από την Ακτή Κουντουριώτη στην παραλία. Εδώ ο δήμος μας η δημοτική Αστυνομία η πολεοδομία ,το υγειονομικό ακόμη και η υπηρεσία νεότερων μνημείων κρατούν τα μάτια τους κλειστά.Μα κανείς δεν βλέπει πως έχει καταπατηθεί κοινόχρηστος χώρος και έχουν τοποθετηθεί μεταλλικός φράχτης, ψυγεία υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και μονάδες κλιματισμού.Δυο μέτρα και δυο σταθμά και από το δήμο και από τις υπηρεσίες απέναντι στους Κωους πολίτες; Κρίμα που ανάμεσα σε δυο κτήρια Ιταλικής κληρονομιάς να υπάρχει αυτή η παράγκα με την ανοχή όλων!!!
Σας ευχαριστώ για την δημοσίευση.
Μ.Χ
*Κύριε Κιάρη σας στέλνω το άρθρο 1ο απο την έγκριση όρων της δημοπρασίας που αναφέρετε στην περιγραφή του Ακταίον όπως το αποτύπωσαν οι μηχανικοί των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου μας.
Άρθρο 1ο
Περιγραφή ακινήτου
Δημοτικό ακίνητο επί της οδού Βασ.Γεωργίου 1 με Κτηματολογική Μερίδα 1220 Α Πόλεως Κω που βρίσκεται εντός του Ο.Τ.40 του σχεδίου πόλεως ΚΩ (κτίριο «ΑΚΤΑΙΟΝ»).
Η επιφάνεια του οικοπέδου κατά Κτηματολόγιο είναι 346,00 μ2. Το κτίριο αναπτύσσεται σε τρεις ορόφους με συνολικό εμβαδόν 658,30μ2 . Συγκεκριμένα το ημιυπόγειο και το ισόγειο έχουν εμβαδόν 197,60 μ2, ο ημιόροφος έχει εμβαδόν 65,50 μ2, ο 1ος όροφος έχει εμβαδόν 197,60 μ2 και ο 2ος όροφος έχει εμβαδόν 197,60 μ2. 
Μ.Χ
Όπως ενημερωθήκαμε πάντως από την πλευρά της επιχείρησης δεν πρόκειται για κοινόχρηστο χώρο, αλλά για χώρο που περιλαμβάνεται στην κτηματολογική μερίδα του Albergo Gelsomino.
Αυτό φαίνεται άλλωστε και σε παλιές φωτογραφίες από τα χρόνια της Ιταλοκρατίας αλλά και πολύ αργότερα που γυρίστηκε η ταινία με την Τζένη Καρέζη και τον Θανάση Βέγγο στο εν λόγω κτίριο (φωτό). Μάλιστα στην ταινία «Μαργαρίτα Μαργαρώ» φαίνεται σε κάποια σκηνή ο Θανάσης Βέγγος να κάθεται πάνω σε αυτό τον τοίχο που ενώνει το Ακταίον με το διπλανό πρώην κτίριο της Φιλαρμονικής (τρώγοντας καρπούζι…)
Σε ότι αφορά τα μηχανήματα που φαίνονται, πολύ σύντομα θα επανέλθει ο αρχικός τοίχος στο ύψος που ήταν και πριν (στα 2μ) ώστε να αποκατασταθεί αρχιτεκτονικά η αρχική εικόνα του ιστορικού κτιρίου. Τόσο από την πλευρά του δρόμου, όσο και από την πλευρά της θάλασσας (φωτο).

36 ΣΧΟΛΙΑ

    • Μηχανικός. Το σχέδιο πόλης περιβάλλει το ΑΚΤΑΊΟΝ όπως και το ΞΕΝΙΑ (Κως Ακτή) με κόκκινη γραμμή.

      Άρα ρυμοτομεί τα αρχικά οικόπεδα και ο χώρος γύρω από τα κτήρια είναι κοινόχρηστος. Απαγορεύεται απόλυτα η κατασκευή τοίχου στο Ακταίον μια και το ρυμοτομικό τον θεωρεί δρόμο. Η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων πάνω στο κύμα είναι αρμοδιότητα της κτηματικής εταιρείας του δημοσίου Ρόδου και θα πρέπει να επιβάλει τέλη κατάληψης κοινόχρηστου χώρου. Οι της δημοτικής αρχής, Δήμαρχος και αντιδήμαρχος που είναι μηχανικοί το ξέρουν, όμως για καθαρά προσωπικούς λόγους κάνουν τα στραβά μάτια…

    • …..ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΓΓΟ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΚΑΡΠΟΥΖΑΚΙ?

  1. Βρισκόμαστε στο 1960. Δυστυχώς εκεί μας πήγανε. Το είχε φτιάξει έτσι ως αποθήκη και ο ενοικιαστής του 1960. Αποθήκη το κάναμε και σήμερα. Αρε Καίσαρλη με τις συνεργατικές σου. Κατέστρεψες την πόλη

  2. ΧΑΧΑΧΑ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΧΑΧΑΧΑ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΕΠΙ ΙΤΑΛΩΝ!!! ΧΑΧΑΧΑ

    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

  3. Κύριε Κιαρη απόσπασμα από τον διαγωνισμό του Ακταιον.
    Άρθρο 1ο
    Περιγραφή ακινήτου
    Δημοτικό ακίνητο επί της οδού Βασ.Γεωργίου 1 με Κτηματολογική Μερίδα 1220 Α
    Πόλεως Κω που βρίσκεται εντός του Ο.Τ.40 του σχεδίου πόλεως ΚΩ (κτίριο «ΑΚΤΑΙΟΝ»).
    Η επιφάνεια του οικοπέδου κατά Κτηματολόγιο είναι 346,00 μ2. Το κτίριο
    αναπτύσσεται σε τρεις ορόφους με συνολικό εμβαδόν 658,30μ2 . Συγκεκριμένα το
    ημιυπόγειο και το ισόγειο έχουν εμβαδόν 197,60 μ2, ο ημιόροφος έχει εμβαδόν 65,50 μ2,
    ο 1ος
    όροφος έχει εμβαδόν 197,60 μ2 και ο 2ος όροφος έχει εμβαδόν 197,60 μ2

  4. Αντί να απαντήσει επίσημα ο Δήμος και η πολεοδομία απαντά ο ιδιώτης. Καλά είπε κάποιος ότι στο τέλος θα πουλήσει και τον αέρα της Δημαρχίας.

  5. ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ Κ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΩ?ΕΔΩ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ .ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΚΛΕΙΝΕΙ Κ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΕΣ Κ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΙΣ.ΕΔΩ ΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ Κ ΜΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΤΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΒΛΕΠΕΙ ΟΥΤΕ ΑΚΟΥΕΙ.ΑΠΑΡΙΘΜΩ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΝΑς ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ.ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ Φ….. ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ Κ ΜΕ ΨΥΓΕΙΑ Κ ΡΟΛΑ ΤΟ ΚΛΕΙΝΕΙ.ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ …….ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ.ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΣ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΡΩΤΑ!!!!

    • Συμφωνω μαζί σας!!!! Αλλά ας γινόταν ο πιλότος το ακταίον για μια νεα αλλαγη και να μην γίνει η ταφόπλακα της ιταλικης αρχιτεκτονικής του νησιου μας.

  6. Εκλεισε το δρομάκι. Έκλεισε και τον δρόμο από κάτω. Αύριο άλλος θα πάρει και την πολεμική σκάλα για τα κότερά του. Βάρτε κλειδαριές γιατί Ω ΈΛΛΗΝΕΣ θα σας πάρουν και τα σώβρακα.

  7. Μηχανικός. Το σχέδιο πόλης στο ΑΚΤΑΊΟ όπως και στο ΞΕΝΙΑ περιβάλλει το υφιστάμενα κτήρια με κόκκινη ρυμοτομική γραμμή.

    Άρα όπως ξέρουν όλοι οι μηχανικοί, και ο δήμαρχος που κάνει τα στραβά μάτια, ο περιβάλλον τα κτήρια χώρος είναι κοινόχρηστος και για την τοποθέτηση τραπεζοκαθίσματα θα πρέπει να πληρώνουν τέλη κατάληψης κοινόχρηστου χώρου. Τώρα γιατί ενώ ξέρουν σφυρίζουν κλέφτικα, αυτό είναι δουλειά του εισαγγελέα και κάποιος ελπίζουμε να καταγγείλει την παρανομία. Για τον παλιό τοίχο που θέλουν να φτιάξουν ξανά, αυτόν που θυμήθηκαν με τον Βεγγο, είναι μια εργασία παράνομη, δεν μπορούν να κλείσουν δρόμο κοινόχρηστο που φαίνεται στο ρυμοτομικό, θα λογοδοτήσουν για την παρανομία και οι υπεύθυνοι της πολεοδομίας του Δήμου εάν εκδώσουν τέτοια άδεια και ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ που καλύπτει την υπόθεση.

  8. Δηλαδή θα σηκωθεί 2 μέτρα τοίχος χωρίς τις απαραίτητες μελέτες? Και ποιος θα τις υπογράψει το γραφείο αμιάντου και αυτές?

  9. Βεβαια ο δήμαρχος παντα μιλουσε για τον αθεμιτο ανταγωνισμο,τωρα παραχωρεί δρομάκι δίπλα στο Ακταιον αλλα και ιδιωτικό οικόπεδο με γκαραζόπορτα εντελως δωρεαν!!! Και εσεις με τα μικρα καφε πόλης θέλετε να δουλεψετε μια μια δημοτικη αστυνομια απικο να κοψει κλησεις.ΟΛΟΙ ΑΚΤΑΙΟΝ

  10. Με την Α….. ενοχληθηκαν για μια κατασκευή εδώ κοκοκοκοκοκο,ετσι είναι τα συμφεροντα,οχι μονο κλεινουν τα ματια στις κατασκευες αλλα παραχωρουν και παρκινγκ.Ψηφιστε ξανα Κυριτση!

  11. ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ ΞεΧΆΣΑΤΕ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΌ Κ…..Α ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΕ. ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΧΩΡΟΦΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ. ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑΦΑΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΟ 300 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΜΙΑΝΤΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΛΑΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΤΑΙΟΝ.

  12. Αγγούρια πολλά.😁…..και του χρόνου.Οι απερχόμενοι έχουν ανακυρήξει και ΑΟΖ μεχρι την σκαλα του πολεμικού.τα Θεοφάνεια θα πετάξει και λευκά περιστέρια ,θα κατασκευάσει και λιμενοβραχίονα οπως ολα τα παραλιακα σκλαβαδικα.καλή μας όρεξη!!!

  13. Δείτε την κατοψη στις φωτογραφίες και ας ξανα απαντησει καποιος πως στην ευχη ανήκει ο χωρός στο Ακταιον.Αντε γιατι δεν μιλαμε δεν μιλαμε αλλα καλα ειναι το ξεπουλημα.

  14. Δεν βλέπετε την κάτοψη στραβάδια. Δεν είδατε τον Βέγγο να τρώει καρπούζι πάνω στον τοίχο. Τι στο καλό είδατε. Μόνο τον αμίαντο είδατε. Καταλάβετε το δρομάκι μας ανήκει Και πολλά λέτε για το ξεπούλημα. Τι είναι τρακόσα στρέμματα μπροστά σε ένα δρομάκι. χι χι χι

  15. Άκου να δεις δεν μιλάμε που δεν μιλάμε αλλά να μην πάρουμε ανάποδες γιατί θα πάρουμε και τον μπροστινό δρόμο μέχρι το Αμαρρυλίς. Τακούς βλάκα ε βλάκα

  16. αυτά περί αναστύλωσης της παράγκας είναι αστειότητες. Δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο στα ιταλικά σχέδια. Και τότε που υπήρχε χτίστηκε αυθαίρετα γι αυτο κατεδαφίστηκε….. Όσο αφορά στο δήμαρχο κρίμα γιατί τον ψήφισα. Ως εδώ όμως. ΤΕΛΟΣ

  17. Η κατοχή τα λέει όλα δεν υπάρχει κανένα ακίνητο ανάμεσα στα δύο κτήρια. Ο προϊστάμενος της δημοτικής που ειναι; η πολεοδομια; ο προεδρος της πόλης μας ο οποίος υπογράφει τα προστιμα;;;

  18. ειδατε κατι ωραιο και σας επιασε το κομπλεξ σας. τοσο καιρο που ηταν παρατημενο,πως ηταν το δρομακι;τωρα σας επιασε ολους ο πονος.κομπεξαρες…γιαυτο θα καταντισουμε αποθηκη τον πακιστανων. αυτο σας αξιζει

    • Κόμπλεξ???? Επειδή ειδαμε κατι ωραιο γι αυτό μιλάμε για την παραγκα!!! Αλλα εσυ που την ειδες και που την εμαθες την αισθητικη το κιτσαριο της πολης μας?

    • Ειμαι 65 χρονών παω ποδαροδρομο χειμωνα καλοκαιρι ποτε δεν περασα απο εκει μεσα ελεος αφηστε τις ζηλιες ολοι οι δημαρχοι καποιους βοηθανε ξεχνατε επι Καισερλη σε ποιον χαρησε παλιο κτισμα επι της Πορφυριου και το ειπε ειναι φιλος μου

  19. οδηγούσε σε κεντρική πλατεία και στο λιμάνι, αλλά με δόμηση στοάς, ο όροφος «ανήκε» σε ιδιώτη, σήμερα είναι τουαλέτα καφε μπαρ. Λίγοι γνωρίζουν στο κτηματολόγιο, στην πολεοδομία του Δήμου και στη μόνιμη επιτροπή του ΤΕΕ Κω, μάλλον δεν είναι η μοναδική!

  20. Ειμαι 65 χρονών παω ποδαροδρομο χειμωνα καλοκαιρι ποτε δεν περασα απο εκει μεσαολοι οι δημαρχοι καποιους βοηθανε ξεχνατε επι Καισερλη σε ποιον χαρησε παλιο κτισμα επι της Πορφυριου

  21. Ασχολούμαστε με ….λακιες.Αντι να επιβραβεύσουμε τον επιχειρηματία που αναβάθμισε το καλύτερο κτίριο της Κω και εξαφάνισε τα ποντίκια αρχίσαμε της καταγγελίες. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Το κόμπλεξ υπήρχε υπάρχει και εύχομαι να μην υπάρχει στο μέλλον.

  22. Μπορούμε να αξιοποιούμε μια δημόσια επιχείρηση ή ένα κτίριο με πάρα πολλές μορφές δεδομένου της ιστορίας αυτού του τόπου, μια κριτική είναι ότι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί διαφορετικά,να το αξιοποιήσει ο δήμος ,να γίνει αυτοδιαχειριζόμενος χώρος κλπ εκεί θέλω να θέσω ένα ερώτημα και στην Δύναμη Αλλαγής και στην κοινωνία: είμασε ετοιμοι να αξιοποιησουμε την εκκλησιαστική περιουσία στην Κω; ή θα δείξουμε ανοχή ή και άμεση στήριξη στις αντιδράσεις ή ακόμα σε εξαιρέσεις ακινήτων από το ταμείο εκκλησιαστικής περιουσίας που θα ευνοήσει τους «περισσότερο» θρησκευόμενους ή αυτούς που έχουν απλά καλή σχέση με τον Δεσπότη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ