Δημ.Κ.Καραματζιάνης: Ο Μετάνθρωπισμός της πολιτικής!

22
398
Ο Μετανθρωπισμός της πολιτικής
Είναι συνειδητά εφικτός ή θα επιβληθεί εκ της κάλπης ο μετανθρωπισμός της πολιτικής;

Ο Μετάνθρωπισμός της πολιτικής!

Σκέψεις – Προβληματισμοί – Προτάσεις – Δράσεις

 Πρακτικά βαίνουμε σε προεκλογική περίοδο και είναι αναμενόμενες οι  αντιπαραθέσεις και οι συγκρούσεις μεταξύ των διεκδικητών της αρχής. Αυτό που δεν είναι αναμενόμενα αποδεκτό είναι η υποβάθμιση και ευτελισμός του μονοπρόσωπου διαλόγου ή του διπρόσωπου μονολόγου από αμφότερα μέρη ή τους οπαδούς τους.

Η επόμενη ημέρα της πολιτικής απαιτεί ουσιαστικό διάλογο, διάθεση συνεννόησης, πρακτική συναποφάσεων και ευελπιστούμε υπέρβαση ιδιοτελιστικών συμπεριφορών.
Καλώς ή κακώς τα αυτοδύναμα πολιτικά σχήματα, δεν έχουν προπτικές ευδοκίμησης, με το πρόσφατο εκλογικό νομοθέτημα, και ως εκ τούτου απαιτείται η μετανθρώπιση της πολιτικής στάσης και τακτικής.
Άραγε ο ψηφιακός κόσμος θα είναι το ικανό εργαλείο για την μετανθρώπιση  πολιτικά των διεκδικητών ή οι παραδοσιακές τακτικές της μεταπολίτευσης;
Ο κόσμος μας δυναμικά αλλάζει και χωρίς εμάς.
Τουλάχιστον ας δώσουμε την ώθηση στην μετ-αλλαγή, με δράση, υπέρ της κοινωνίας μας, για ένα Ανθρώπινο, Αξιοκρατικό και Δίκαιο μετα-παρόν!

Με το καλό ο νέος χρόνος!

Δημ.Κ.Καραματζιάνης
Καθηγητής Φυσικής-Πληροφορικής

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τι καλά που τα λέτε αλλά πάντα θα υπάρχουν συμφέροντα αντικρουόμενα. Αν εγώ θέλω να βάλω περισσότερες καρέκλες μπροστά στο μαγαζί μου, θα κόψω τη δουλειά του γείτονα. Αν βάλει αυτός περισσότερες καρέκλες θα κόψει τη δικιά μου δουλειά. Εγώ όμως θέλω να είμαι ο μοναδικός με τις πολλές καρέκλες και να απαγορεύεται στους άλλους να κάνουν το ίδιο, οπότε θα ψηφίσω αυτόν που θα μου το υποσχεθεί. Και όπου καρέκλες ο καθένας βάζει το δικό του όνομα. Άλλος θέλει θέση στο δημόσιο για το παιδί του, άλλος θέλει τζάμπα νοσοκομείο και φάρμακα, άλλος θέλει να μην πληρώσει το δάνειο, άλλος πάλι να πάρει δάνειο (που δεν θα πληρώσει), άλλος να χτίσει εκεί που δεν χτίζεις, άλλος να γκρεμίσει αυτό που είναι διατηρητέο και κάπως έτσι διαλέγουμε αυτόν που μας συμφέρει προσωπικά και όχι αυτόν που είναι καλός για το σύνολο.

  2. Το μεταπαρόν μετα της μεταλλαγής ενός μεταανθρώπου στην μεταθάνατον ζωή της μετανθρώπινης μεταπολίτευσης.

  3. Συγνώμη αδυνατώ να καταλάβω….Με το καλό υποψήφιος…Εγώ είμαι χαζός,εσείς? καπνίζω χόρτο και δεν το ξέρω? Αναπάντητα ερωτήματα ενός ζαλισμένου Κώου…Εγώ τώρα τι είμαι? μετάνθρωπος? Πρίνάθρωπος ποιός είναι? Κάθε σπίτι ένας …. και στο δικό μας όλοι….Ρε παιδιά δώσαμε αλλά πήραμε κιόλας…Παντέρημο νησί τι τραβάς κι εσύ…

  4. Εγώ είμαι μιαάνθρωπος μόνο για τους άντρες. Αγαπω τις γυναίκες και τους σκύλους

  5. Γράφει ο Καραματζιάνης… και ως εκ τούτου απαιτείται η μετανθρώπιση της πολιτικής στάσης και τακτικής.
    Τώρα ρε παιδιά ποιος φταίει? Εγώ που δεν καταλαβαίνω ‘η ο Κιάρης που φιλοξενεί ότι νάναι?
    Και τι θα γίνει με το κάθε πικραμένο που βάλθηκε να μας τρελάνει? Ασχολήσου ρε φίλε καλύτερα με το χοτ-σποτ που σου ταιριάζει περισσότερο..

  6. Έχεις δίκιο.. Και άδικο συγχρονως
    Σε γνωρίζουμε για τους αγώνες, την μαχητικοτητα.. Την επαναστικοτητα. Ομως όλοι οι πολιτικοί . έχουν καταντήσει μετανθρωποι της ύλης της εξουσίας.. Και των χρημάτων.. Είναι η νέα γενιά ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΩΝ!!.! Ακόμα και η τεχνολογία μας κάνει μετανθρωπους από ανθρώπους… (αν καταλαβαίνεις τι εννοώ.. ) Είναι η νέα γενιά ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΩΝ στουςνεους!!ΜΑΣ ΑΛΛΆΖΟΥΝ..
    Η κοινωνία έχει ανάγκη από αγάπη, ανθρωπια,ενδιαφέρον, συμπόνια για τον συνανθρωπο και όλοι ι έχουμε γινειΜΕΤΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΌ ΤΟ . χρήμα, την τεχνολογία, την πολιτική. Την » ανάπτυξη.. »
    Χρόνια πολλά

  7. Μου θυμίζεις εποχές καισερλη.. Σαν ιδεολόγο και ηγέτη. Και επαναστάτη. Η ρουφα ας πάει να κομμωτηριαστει.. Γιατί έχει καιρό να το κάνει και την βλέπω με την ίδια κόμμωση.. δεν κάνει για πολιτικη

  8. …δεν είναι για τους απλούς ανθρώπους αυτό το κείμενο… Είναι για τους ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΟΥΣ-που αναφερεις-με υπερφυσικές ικανότητες κατανόησης…και αντίληψης..
    .μόνο το 0,01%

  9. Κύριε Καραμαντζιάνη δεν κατανοώ πόσο κατέχεις αυτούς τους όρους (αν εννοείς) τον αγγλικό όρο posthumanism που είναι μία ιδεολογική τάση όπου η χρήσης του προθέματος post ή meta βάζει ένα σύνορο στον ανθρωπισμό, συνεπώς ένα εμπόδιο, στην φυσιολογική εξέλιξη. Διότι δεν μιλάμε πλέον για τον φυσικό άνθρωπο, αλλά για τον τεχνητό άνθρωπο που προσπαθεί να μοιάσει (υποχρεωτικά) στον πολιτισμό του, να διαρρήξει τους δεσμούς με τη φύση και να καταστεί ένα τεχνητό ον υπερβαίνοντάς την. Ακόμη χειρότερα είναι το συναφές Τρανσουμανισμός που μας μετατρέπει σε βιονικά όντα. Όλα αυτά παραπέμπουν σε φασίζουσες αντιλήψεις της ύπαρξης με ευρεία χρήση της ευγονικής και του ρατσισμού. Θεωρώ απαράδεκτο οτιδήποτε ξεφεύγει από την φυσική επίδραση στην εξέλιξη θεωρώντας τους άλλους υπανθρώπους ή οτιδήποτε άλλο.

  10. .το άγιο πνεύμα των γιορτών μετέτρεψε,.. μετα-νθρωπησε .το κυριο. καρματζιανη από φυσικό,.. σε φιλόσοφο

    • Τί κοινό έχουν ο Ισαάκ Νεύτων, ο Αριστοτέλης, o Αρχιμήδης, ο Αινσταιν και ο Χώκινς;

  11. Αλλα αδυνατώ να καταλάβω γιατί έγραψε ένα τετοιο κείμενο.. Δεν τον έχουμε συνηθίσει σε τετοια κειμενα..φιλοσοφημενα..
    Μηπως η εμπλοκή με τη πολιτική μας κάνει ακατανόητους??
    Ας μείνουμε απλοί .
    Η ευχή είναι Ας μην μας μετα-νθρωπησει η πολιτική .. Η ΕΞΟΥΣΊΑ.. Η ΥΛΗ

  12. οι ευχές σας να ακουστούν, για να πάμε μπροστά χωρίς ρουφιανιές και αμίαντους.

  13. Αφού δεν αρεσουν οι κωοι,..και σρεσει ν βριζεις,φανταζομαι εισαι μονιμος στρατωτικος ..τουλάχιστον..πες μας το ονομα σου.και πυ υπηρετεις.αν φόρας παντελονια.. ειδαλωςδεν σ παιρνουμε σοβαρα . αδερφες του ελληνικου στρατου.. Που σας πληρωνουμε

  14. Ο Μετανθρωπος είναι αυτός που μισεί τον άνθρωπο και ότι είναι ανθρώπινο. Είναι ο αλαλάζων τενεκές με το θολωμένο κρανίο. Ο φασισμός εφευρίσκει όρους όχι μόνο να χωρίσει αλλά και να τρομαξει τους ανθρώπους. Χρησιμοποιεί την προπαγάνδα αναφέρεται στους μυθικούς προγόνους ειναι αντιδιανουμενιστικος και θυματοποει τους άλλους. Αναφέρεται στους αλλοφιλους αλλά στοχεύει σε όλους που διαφωνούν μαζί του. Είναι καθήκον μας σαν Έλληνες να αντιλαμβανόμαστε τις μεθόδους του. Όταν εφευρίσκονται νεολεξιες που τρομάζουν τους αδαείς καλό είναι να προσέχουμε ποιοι και γιατί τις χρησιμοποιούν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ