Δ. Καλλούδης: Ω του Ιπποκράτους χώρα… Ούτε Ιατρική σχολή, ούτε σχολή Νοσηλευτών

6
840
Ο χρήστης Dimitris Kalloudis κοινοποίησε μια φωτογραφία.

______________ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΧΟΛΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ______________

Στο Ιταλικής εμπνεύσεως και κατασκευής Μουσείο της ΚΩ, δεσπόζει το φερόμενο ως άγαλμα του ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ, του μεγάλου αυτού γιατρού που λάμπρυνε με τις ιατρικές μεθόδους του την ΙΑΤΡΙΚΗ.
Ο περίφημος όρκος του ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ που οι γιατροί σ’ όλο τον κόσμο ορκίζονται, είναι αριστούργημα ηθικού μεγαλείου για τις θεμελιώδεις αρχές, της εξανθρωπισμένης ιατρικής.


ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΧΟΛΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ_ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ

Τα θυμήθηκα όλα αυτά βλέποντας ένα χάρτη με όλα τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ ανά την επικράτεια. Δεν υπάρχει πόλη, χωριό, και μικρό νησάκι που να μην έχει πανεπιστημιακή σχολή, ή ΤΕΙ.
Το νησί του ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ, ευτύχησε να εκλέξει τέσσερις βουλευτές, που πήραν αξιώματα, έγιναν υπουργοί, υφυπουργοί, γεν. γραμματείς που τότε είχαν μεγάλη δύναμη και ήταν κραταιοί, με αναμφισβήτητη ισχύ που θα μπορούσαν να κάνουν πολλά, δεν έκαναν τίποτα.
ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ (ΤΕΛΗΣ) ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΪΣΑΡΛΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ.

Η Κως έχει επιβαρυνθεί με μεγάλες, πολύ μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, τέτοιες, που δεν αντέχει άλλες το νησί και δίνουν δουλειά και ζωή στο νησί για πέντε μήνες, Μια πανεπιστημιακή σχολή όμως???

Το 1996 τρείς Κώοι, ο Δικηγόρος-Ιστορικός Βασίλης Χαντζηβασιλείου, γράφει το κείμενο, ο Τσαμπίκος Καματερός την πρωτότυπη μουσική, και η αφεντιά μου, που πιστεύουν στην μεγάλη ιδέα του Ιπποκράτη και με ευαισθησίες, οργανώνονται και δημιουργούν ένα ντοκυμαντέρ υπό τον τίτλο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΚΑΙ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΣΤΗ ΚΩ» χωρίς καμιά οικονομική βοήθεια, από κανένα Υπουργείο, από καμιά δημοτική αρχή. Αντίθετα πληρώσαμε για να επισκεφτούμε και να βιντεοσκοπήσουμε το Ασκληπιείο και το Μουσείο. Μόνο ο τότε Υπουργός Αιγαίου Αρ, Παυλίδης, χρηματοδοτεί για να μεταφραστεί στα αγγλικά, για ταξιδέψει σ’ όλο τον κόσμο και σ’ όλα τα πανεπιστήμια.Ο δε κύριος Νίκος Κανταρζής όποτε βρεθώ στη Κω ζητάει και παίρνει DVD για να τα χαρίσει σε πανεπιστήμια για να προβληθεί η ΚΩΣ.
Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Δήμος όποτε θέλει να προβάλει τον Ιπποκράτη και την ΚΩ, ακόμα και στα συνέδρια, προβάλλουν το ντοκυμαντέρ.

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ

Ω ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΧΩΡΑ……
Ω ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΗΣ ΚΩ………..

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σχολή Νοσηλευτικής? Ιατρική Σχολή? Εδώ ένα νοσοκομείο της προκοπής που θα ήταν το λιγότερο που θα μπορούσε να περιμένει κάποιος από το νησί του Ιπποκράτη δεν υπάρχει.

    Ας αφήσουμε τις πολύ ωραίες ιδέες για σχολές και ας ζητήσουμε πρώτα τα αυτονόητα. Πλήρης και λειτουργικό νοσοκομείο με πλήρης στελέχωση του ΕΚΑΒ σε όλο το νησί.

    • Και ποιος ευθυνεται για το κακο μας το χαλι? ΕΜΕΙΣ & ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ. Βγαζουμε ΟΧΙ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ αλλα ΠΟΝΗΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ…

  2. Εσύ ζεις την εποχή του Αντρέα όπου από το μπαλκόνι της δημαρχίας εξάγγειλε την ιατρική σχολή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ