Δ. Καραματζιάνης: Οι σειρήνες της πολιτικής, η Οδύσσεια για την εξουσία και ο λωτός του χρίσματος!

13
646
Σκέψεις – Προβληματισμοί – Προτάσεις – Δράσεις
 

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις που διαδραματίζονται για τον σχηματισμό της λίστας των υποψηφίων των παρατάξεων, διαπιστώνουμε μεταξύ των άλλων τα εξής:

α) Το κάλεσμα των σειρήνων της πολιτικής έχει ήδη ηχήσει, διαχέεται προς όλες τις κατευθύνσεις και ήδη φαίνεται να ανακλά τα πρώτα κύματα της επίδρασής τους, αν κρίνουμε από τους υποψήφιους.

β) Τα αδύναμα και ανίσχυρα δεσμά της ομοιογένειας των απόψεων και της ηθικής των συνοδοιπορούντων ή των έως πρότινος συναγωνιστών, έχουν σπάσει. Οι ταξιδιώτες προς την εξουσία, πλέουν, άλλοι αφημένοι να παρασυρθούν, ενώ και άλλοι πασχίζοντας πλησιάζουν την σειρήνα τους.

γ) Κοινό χαρακτηριστικό η οδύσσεια προς την εξουσία. Ο ανελέητος δρόμος προς την κορφή, γιά την κατάκτηση της εξουσίας. Η μάχη είναι ζοφερή, τα βέλη απο τις φαρέτρες των αντιπάλων, αιχμηρά. Πληγές παλιές ανοίγουν ή χαράζουν νέες, στιγματίζοντας τα βιογραφικά των υποψηφίων των αντιπάλων αδιακρίτως, μοιραία στοχεύοντας ως θύματα και πρώην συνδιεκδικητές της εξουσίας.

Στο πεδίο των εκλογών ο λωτός του χρήσματος, είναι αρκετά ικανός να σμιλεύσει νέες πτυχές στις συνειδήσεις, να ρίξει τίτλος τέλους σε παλιές διεκδικήσεις, να βάλει στη λήθη ήθος και αρχές, ιστορίες φίλων παλιές;

Το τραγούδι των σειρήνων, άραγε τα ώτα των υποψηφίων:

πόσο ερμητικά κλειστά μπορεί να τα διατηρήσει;
πόσο ισχυρά ίσως τα διαπερνά;
πόσο τον αρχικό σκοπό τους είναι ικανοί αυτοί, να πετύχουν;

…θα δικαιώσουν το λαό που με την ψήφο του προσδοκά, προκοπή να δει πάλι στα κοινά!
Αραγε είναι σήμερα αυτό εφικτό;
Δημ.Κ.Καραματζιάνης
Καθηγητής Φυσικής – Πληροφορικής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. χαχαχα ερχονται εκλογες ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ ΧΑΧΑΧΑ

    ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΙΑΝΤΟ.

  2. Φαίνεσαι πολύ αγχομένος φίλε μου και γράφεις σύμφωνα με τα δικά σου βάσανα. Σίγουρα επιθυμείς και εσύ λίγη από την εξουσία των άλλων. Μπερδεμένος πολύ μπερδεμένος, Πρόσεξε γιατί η κατάληξη δεν θα είναι καλή.

  3. Πάρε τον ένα και χτυπά τον άλλο! ΔΕΝ αφήνει το βρώμικο σύστημα τους τίμιους και έντιμους να ανέλθουν ψηλά…

  4. Καθημερινά στην βουλή και στην κοινωνία. Έτσι είναι όπως τα λες φίλε Δημήτρη. ΟΦΑ ( Όπου φυσά ο άνεμος ) για να γλύφουν το μέλι.

  5. Κύριε Καραματζιάνη διακρίνω μια ευαισθησία και αναρωτιέμαι σαν ευαίσθητος άνρωπος που είστε πως καταλήξατε σε αυτούς τους ακροδεξιούς χώρους. ξανασκευτήτε το.

  6. Κάτι γίνεται με το φίλο Δημήτρη.. Ακατανόητα κείμενα βαριάς φιλοσοφικής αναλυσης

    Σε λίγο θα παραδίδει και μαθήματα ανώτερης φιλοσοφιας Εκτός φυσικης

  7. τα γεγονοτα με τους προσφυγες σας εξαφανισαν τα τελευταια 2 χρονακα. ξεφτιλιστηκατε και χαθηκατε. νομιζετε οτι το ξεχασε ο κοσμος;τωρα παλι με τη μακαδονια. ΑΥΡΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ;

    • Οχι 2 αλλά 4 χρόνια στην πρώτη γραμμή. Μάθε κα μετράς στα δάχτυλα του ενός χεριού και μετά άρχισε να μιλάς καναποβούβαλε.

  8. Γράψε καλύτερα.. Τον τίτλο Η οδύσσεια του χρήματος και το κυνήγι της καρέκλας

    οι σειρηνες.. σε προκαλούν για το χρήμα και την εξουσία… ο λωτός σε κανει να ξεχνάς ποιος είσαι..που πας τι θέλεις.Και η Κίρκη δε μεταβάλει σε γουρούνι-απάνθρωπο ζώο … Πόλλοι οι μνηστήρες. Που επιβουλευονται Την καρέκλα…και την εξουσία….

  9. Ο νοών νοείτω, η καρέκλα ζεστή και το μέλι πολύ, το κυνηγάνε από μέλισσες μέχρι κηφήνες της εξουσίας. Αλλά οι κηφήνες είναι πολλοί και παντού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ