Μιχάλης Εκατομμάτης για Η. Καματερό: Αστόχησε οικτρά στην διατύπωση του λόγου του στην Ελληνική Βουλή … Ευλόγως παρερμηνεύτηκε

4
584

(άρθρο του δικηγόρου ΜΙΧΑΗΛ ΕΚΑΤΟΜΜΑΤΗ)

   Αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις – λογύδριο που είπε ο βουλευτής Η. ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων θεωρώ ότι θα πρέπει να επισημανθούν τα εξής:

1. Πράγματι ο Η. Καματερός θα έπρεπε να ζηλεύει τους Μακεδόνες (όχι βεβαίως για την συμφωνία των Πρεσπών) αλλά για την εθνική ομοψυχία, την ομόνοια τους και το υψηλό πατριωτικό φρόνημα τους.

2. Λυπάμαι που ένας βουλευτής μπορεί να νιώθει ανασφαλής όπως δήλωσε γιατί κατοικεί στα Δωδεκάνησα! Αν νιώθει πράγματι έτσι ας αλλάξει την κατοικία του και ας πάει να ζήσει –κατοικήσει στην Μακεδονία που θα αισθάνεται ασφαλής. Το γεγονός ότι επάνω από τα Δωδεκάνησα γίνονται κατά καιρούς αερομαχίες –αναχαιτήσεις Τούρκικων πολεμικών αεροπλάνων ενισχύει και χαλυβδώνει το αίσθημα ασφάλειας όλων των κατοίκων της Δωδεκανήσου δεδομένου ότι έχουμε πλήρη εθνική ομόνοια και εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας μας και υψηλό το αίσθημα του πατριωτισμού και της ετοιμότητας να αντιμετωπίσουμε όποιον επιβουλεύεται την εθνική ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα των νησιών και της Χώρας μας.

3. Ασφαλώς θα ήθελε κάθε Έλληνας κάτοικος της Δωδεκανήσου με συμφωνία με την Τουρκία να επεκτείνουμε τα χωρικά ύδατα μας από 6 μίλια σε 18 μίλια και το FIR Αθηνών από 10 μίλια σε 30 μίλια καθώς και να αναγνωρίσει η Τουρκία τα εμπράγματα δικαιώματα που έχουν οι Έλληνες Δωδεκανήσιοι σε 60.000 στρέμματα περίπου και χιλιάδες σπίτια που βρίσκονται στην Τουρκία από τα οποία εκδιώχθηκαν την χρονική περίοδο της Μικρασιάτικης καταστροφής οι Έλληνες ήλθαν και κατοίκησαν στα Δωδεκάνησα. Αν αυτό εννοούσε ο Η. Καματερός τότε εύγε του, αλλά τότε αστόχησε οικτρά στην διατύπωση του λόγου του στην Ελληνική Βουλή και ο οποίος ευλόγως παρερμηνεύτηκε κατά την αληθή βούληση του από τα Μ.Μ.Ε. και τους πολίτες της Δωδεκανήσου και της Χώρας μας!

Πηγή: Βήμα της Κω

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η αλήθεια είναι πως λεκτικά έκανε τη βλακεία της χρονιάς, καλά δεν έδινε το κείμενό του να το διαβάσουν και κάνα δυό άλλοι για να του πούν τη γνώμη τους. Άσε που η αναφορά για τα Δωδεκάνησα στη συζήτηση για το Μακεδονικό είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Έχει σοβαρό πρόβλημα στο να αρθρώσει συγκροτημένο πολιτικό λόγο και επειδή το καταλαβαίνει προσπαθεί με υπερβολές να τραβήξει την προσοχή. Εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να δούν πολύ σοβαρά για το αν θα πρέπει να τον ξανακατεβάσουν υποψήφιο.

  2. Με κάλυψες. Λυπάμαι για την κατάντια του.

  3. Σύντροφοι της ριζοσπαστικής Αριστεράς, όταν ο αρχηγός σας λέει ότι έπραξε το «πατριωτικό καθήκον» για να μπεί στο ΝΑΤΟ μια γειτονική χώρα, νοιώθετε καθόλου ηλίθιοι για όλα τα αντι-ιμπεριαλιστικά που φωνάζατε τόσα χρόνια;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.