Γ. Βάσσος: ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΘΕΕ ΝΟΥ Νέο σχήμα ετοιμάζει για τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ

12
891

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΘΕΕ ΝΟΥ

Νέο σχήμα ετοιμάζει για τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ- σύμφωνα πάντα με διάφορες διαρροές- για τις ερχόμενες εκλογές. Και το όνομα αυτού – ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτικές Δυνάμεις, ή ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμπαράταξη. Αυτό θα πει αριστερά, και όχι αυτό που ξέραμε εμείς στα παλιά που λένε χρόνια. Ποιοι θα μετέχουν σε αυτό τον καινούργιο αχταρμά το ξεκαθάρισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο προ ημερών με την δήλωση ότι, ενώνονται δυνάμεις και πρόσωπα στον χώρο μας, που δεν ανήκουν αποκλειστικά στην αριστερά. –Ακόμα επιμένει ότι είναι η αριστερά, αλλά όπως λέει ο λαός, όπως μπαίνουμε, ή όπως βγαίνουμε-. Οι δυνάμεις και τα πρόσωπα προέρχονται από τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας,- για τους δυο καινούργιους στην κυβέρνησή του υπουργούς, και τους ποταμίσιους -,της οικολογίας , αυτός ξέρει ποιους εννοεί, της λαϊκής Κεντροδεξιάς, – αυτούς που μείνανε από τους ΑΝΕΛ φαίνετε να λέει, και του προοδευτικού κοινωνικού φιλελευθερισμού, -μάλλον κάποια Κατερίνα. Όσο και να προσπαθεί κάποιος δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις τα άτομα που έφυγαν από τους ΑΝΕΛ , ότι εκφράζουν την λαϊκή κεντροδεξιά, παρά μόνο αν είσαι Αλέξης ο κουλουτούμπας. Εδώ είναι που θα τρίζουνε τα κόκκαλα των κεντροδεξιών που περασμένου αιώνα. Ξεχνάμε που οι ίδιοι οι ευρωπαίοι φίλοι του Πρωθυπουργού είπαν ότι κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ με ακροδεξιούς, στοχοποιώντας τους ΑΝΕΛ . Σήμερα έγιναν λαϊκή κεντροδεξιά, κατά τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού. Αναρωτιέται κάποιος πως αυτοί που ήρθαν μαζί σας είναι κεντροδεξιοί, και οι υπόλοιποι που δεν ήρθαν, είναι ακροδεξιοί . –Όποιος συνεργάζεται μαζί σας φορά την μάσκα που εσείς θέλετε; – Μάθαμε ότι υπάρχει και κοινωνικός προοδευτικός φιλελευθερισμός. Όταν άκουσα τον Πρωθυπουργό να λέει στο υπουργικό συμβούλιο για προοδευτικός κοινωνικός φιλελευθερισμός αμέσως προσπάθησα να βρω και να διαβάσω, που υπάρχει στον φιλελευθερισμό προοδευτικότητα. Όλα τα κείμενα, ή τα ποιο πολλά ανοίγαν σελίδες στην εποχή της Θάτσερ, αλλά πουθενά ότι είναι προοδευτικό το φιλελεύθερο σύστημα. Είναι άκρος συντηρητικό που έχει μόνο ως μόνο στοιχείο επιβιώσεις, το ανεξέλικτο κέρδος του ιδιωτικού κεφαλαίου , και την πλήρη κατάργηση του κοινωνικού κράτους. Αλήθεια όταν μιλά ο πρωθυπουργός και τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για σύγκλιση προοδευτικών δυνάμεων εννοούν αυτούς; Δηλαδή τα στελέχη των ΑΝΕΛ και την κ. Παπακώστα; Αυτή είναι η σύγκληση των δημοκρατικών δυνάμεων; Τι Άλλο θα ακούσουμε θεέ μου.

<<Κάποτε στον στρατό για να μας πούνε το καλό που έκανε η χούντα, ερχόντανε ένας αξιωματικός και έλεγε, πως τώρα οι δρόμοι είναι ελεύθεροι και δεν υπάρχουν διαδηλώσεις, μπορεί ο καθένας να πηγαίνει στην δουλειά του. Είναι όλοι οι δρόμοι ελεύθεροι. Στις διαδηλώσεις ήταν οι κακοί. Εμείς είμαστε οι καλοί. Και τώρα. Κάποιος υπουργός πήγε και μίλησε στα παιδάκια σε κάποιο σχολείο ότι παλιά τρώγανε από τα σκουπίδια, ενώ τώρα – που ήρθαν οι καλοί- σταμάτησαν . –Τέτοια λάθη φίλε Τάσο γιατί; Μαζί έχουμε δώσει αγώνες….- >> ΒΑΣΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. χαχαχα θα θυμασαι τον ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ και θα κλαις γιαννη χαχαχα

    τωρα θα δεις τα καινουργια μετρα που ετοιμαζουν οι νεοναζι συριζα νδ κλπ εναντιον του λαου.

  2. Μπορείς να μας πεις πόσα στοίχισε η Αγροτική στον κοσμάκι που εσείς οι συνδικαλιστές την χώσατε μέσα με δισσεκατομμύρι δάνεια αερα;;

  3. και μάλιστα πριν την κατάρρευση, από παλιά. Μάνος, Κοντογιαννόπουλος, Ανδρουλάκης, Δαμανάκη κλπ. Τώρα προσπαθεί με το ρυάκι.

  4. Είναι γεγονός αναμφισβήτητο, ότι ο μόνος μεταπολεμικός Ηγέτης της Ελλάδος που χάρισε τα αγροτικά χρέη, ήταν ο Γεώργιος Παπαδόπουλος.
    Ωστόσο, το ίδιο έπραξε κι ένας άλλος Ηγέτης, αλλά προπολεμικά. Ήταν βεβαίως ο Ιωάννης Μεταξάς! Ο «Πρώτος Αγρότης», όπως τον ονόμασαν οι ευγνώμονες Έλληνες αγρότες!
    Η ρύθμιση (διαγραφή) των αγροτικών χρεών προς τους ιδιώτες (τοκογλύφους!) που δάνειζαν τους αγρότες με υπέρογκους τόκους (και που σχεδόν πάντα έπαιρναν για αντάλλαγμα τη γη τους, όταν οι αγρότες δεν είχαν λεφτά να τους πληρώσουν…), έγινε με τον Αναγκαστικό Νόμο 677 «Περί Ρυθμίσεως Χρεών», που έγινε στις 14 Μαΐου του 1937.

  5. 0λα τα χρε’η των αγροτών μέχρι της 31-3-1968. Και συγκεκριμένως: – Όλα τα οφειλόμενα από του έτους 1945 μέχρι τελους 1962 και ρυθμισθεντα το 1963. – Όλα τα βραχυπρόθεσμα καλλιεργητικά δάνεια, ζωοτροφών κλπ. – Όλα τα μεσοπρόθεσμα δάνεια, χορηγηθέντα δια την ανάπτυξιν των γεωργικών εκμεταλλεύσεων. Β) Όλα τα χρέη των γεωργικών συνεταιρισμών, οργανώσεων και κοινοπραξιών μέχρι της 21-4-1967. Και συγκεκριμένως: -Όλα τα ρυθμισθέντα του έτους 1965. – Αι οφειλόμενοι ληξιπρόθεσμοι δόσεις μέχρι 31-3-1968 των μέσομακροπροθέσμων δανείων. -Τα άνοιγματα που οφείλοντο μέχρι 31-3-1968 προς την Α.Τ.Ε. λόγω ανωμάλου λειτουργίας των. Ανώτατον όριον των διαγραφομένων χρεών ωρίσθη το ποσον των 100.000 δρχ. της εποχής εκείνης. Εν συνόλω εχαρίσθησαν 7.764.650.000 δρχ. {7.380.000.000 εις τους αγρότας και 384.000.000 δρχ. εις συνεταιριστικός οργανώσεις) της εποχές εκείνης με τιμήν ενός δολλαρίου εις τριάκοντα δραχμάς! 643.844 αγροτικοί οικογένειαι κυριολεκτικώς εγλύτωσαν από την καταστροφήν!

  6. Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΠΑΧΘΕΣ ΧΡΕΟΣ ΤΟ 1936.

    ΚΑΙ ΤΟ 1963 Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΝ ΚΩΝ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΟ ΕΠΑΝΕΦΕΡΑΝ ΜΕ ΦΕΚ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΜΕΝΟ!! ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2009!!!.ΠΑΛΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟ 201Ο. ΤΥΧΑΙΟ ?ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ? ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ. ΤΥΧΑΙΟ?ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ?ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ 3 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.
    ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.

  7. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ Έβαλαν την κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου (παππού ΓΑΠ), με Υπ. Οικονομικών το Κων/νο Μητσοτάκη να αναγνωρίσει και να επαναδιαπραγματευτεί τα διαγραμμένα χρέη, και αυτά που είχε επιτύχει την διαγραφή τους ο Ι. ΜΕΤΑΞΑΣ, ως εξής:Πρώτο: Αναγνωρίστηκε, αφενός ότι η Ελλάδα θα αποπλήρωνε τα δάνειά της από το 1881 με ποσά διπλάσια από την αξία τους (!), αφετέρου ότι θα έπρεπε να καταβληθεί στους δανειστές, ως ασφάλιστρο κινδύνου (να και το CDS) ποσό ίσο με το 60-70% του κεφαλαίου! ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 2,5 ΦΟΡΕΣ ΕΠΑΝΩ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ!!!
    Τα 100 έγιναν αυτομάτως 270…!!!
    Μια ζωή σκλαβιά μέσω ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ χρέους και μέσω ξεπουλημένων πολιτικάντηδων!

  8. Η Ελλάδα σέρνεται. Έχει χάσει ήδη μία 40ετία apo to 1974 γιατί το πολιτικό σύστημα αρνείται να αλλάξει παρωχημένες δομές και πρακτικές… Τα κόμματα, χωρίς καμμιά εξαίρεση είναι χρεοκοπημένα. Δεν δίνουν ελπίδες, δεν πείθουν. Το Δημόσιο εξακολουθεί να αποτελεί την ιερή αγελάδα για το Κόμμα.Κανείς, από την κλεπτομανή συντεχνία των πολιτικών, δεν επιθυμεί την κατάργηση του κατάπτυστου άρθρου 86 που προστατεύει τους κλέφτες υπουργούς, το ασυμβίβαστο βουλευτή – Υπουργού, θητεία βουλευτών κ.λπ.ΤΟ Κ(Υ)ΝΟΒΟΥΛΕΙΟ ΤΩΝ ΚΛΕΠΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ!!!

  9. Γιάννη μην γράφεις,εκτιθεσε ,σαν συνδικαλιστής…. οι συνδικαλιστές φάγατε….με χρυσά κουτάλια

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ