Επιστολή προς Υποψηφίους Δημάρχους

17
4081

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

Του Γιώργου Γεροβασίλη

Αγαπητές και Αγαπητοί Υποψήφιοι,

Κατανοώντας πλήρως την επιθυμία του καθενός σας να αναλάβει τα ηνία της τοπικής αυτοδιοίκησης σε μια κομβική χρονική στιγμή για το νησί, και σας εύχομαι ισόποσα να την εκπληρώσετε, έχω την υποχρέωση ως Κώος να σας επιστήσω την προσοχή όσον αφορά την επόμενη μέρα.

Μπορεί οι προεκλογικές συζητήσεις να έχουν πάρει φωτιά για τα καλά, τα «στρατόπεδα» να αρχίζουν να «χτίζονται» και να «πολεμάνε» για την παράταξη που υποστηρίζουν ωστόσο εσείς πρέπει να μείνετε έξω από όλο αυτό. Μπορεί οι καυγάδες να εντείνονται όσο φτάνουμε στην πολυπόθητη για πολλούς ημερομηνία ωστόσο όλοι θέλουν το καλό του νησιού και δεν τους νοιάζει τόσο από ποιον δήμαρχο, και ας μην το λένε.

Σύμφωνα με τον Ν. 4555/2018 τον γνωστό «Κλεισθένη Ι» οι αλλαγές που έχουν επέλθει είναι σημαντικές. Μια από τις βασικές αλλαγές του που θα σταθώ είναι η θεσμοθέτηση του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η κατανομή του συνόλου των εδρών κάθε Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνει στους συνδυασμούς που συμμετείχαν στις δημοτικές εκλογές, ανάλογα με τον αριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβαν στον Α΄ γύρο. Αν τώρα κάποια παράταξη λάβει άνω του 50% στον πρώτο γύρο υπάρχει πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου και με απλά λόγια έχουμε εκλεγείσα δημοτική αρχή. Αν όμως δεν συμβεί αυτό η διαδικασία επαναλαμβάνεται για εκλογή δημάρχου πλέον ανάμεσα στις πρώτες δυο παρατάξεις.

Με το νέο σύστημα ισχυρή θέση δίδεται και στον τρίτο κατά σειρά όπου θα παίξει σημαντικό ρόλο σε τυχόν επαναληπτική διαδικασία στην διελκυστίνδα ανάμεσα στους δυο προκριθέντες για την δεύτερη Κυριακή.

Αν κάποιος αποκλείει πιθανές συνεργασίες μεταξύ παρατάξεων που πριν τις εκλογές ήταν ορκισμένοι εχθροί, ας το σκεφτεί καλύτερα.

Να θυμάστε πως δεν υπάρχουν ψηφοφόροι και μη, υπάρχουν μόνο Κώοι.

Θα σας αφήσω με μια φράση του Μενάνδρου :

Αρχής τετευχώς, ίσθι ταύτης άξιος.

(Δηλαδή, Αν αποκτήσεις κάποιο αξίωμα, να φανείς αντάξιός του.)

Με εκτίμηση,

Γεροβασίλης Β. Γεώργιος

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ένας νεαρός, καθόλα ευγενής με το κείμενο του αυτό συμβουλεύει τους υποψήφιους δημάρχους. Μάλιστα τους εξηγεί και τον νόμο λες και οι υποψήφιοι κατέρχονται στον στίβο έχοντας άγνοια του νόμου. Το περίεργο όμως είναι ότι ο νεαρός συμβουλεύει, όταν είναι γνωστό σε όλους, χιλιάδες χρόνια τώρα, ότι οι νέοι είναι μπροστάρηδες στις μάχες και στους πολέμους και όχι συμβουλάτορες που συνήθως είναι προνόμιο των ηλικιωμένων. Σίγουρα ο κύριος Γεροβασίλης επιθυμεί με αυτό το κείμενο να μας πει ότι είναι παρών. Αλλά πρέπει να γνωρίζει ότι οι νέοι που επιθυμούν να είναι παρόντες στον στίβο της ζωής και των κοινών δίνουν μάχες, καλές ή κακές. Οτιδήποτε άλλο ενέχει σκοπιμότητες.

    • ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΣΑΣ…. ΜΑΘΕ ΒΛΑΜΜΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΕΡΑ… ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ….. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ, ΤΑ ΞΥΝΩ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ ΦΑΣΗ…. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΕΟ ΠΟΥ ΑΡΘΡΩΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΟ…. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ, ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΑΚΑΚΑ?

      • Προς τι ο πανικός και το υφάκι , γράψε και εσυ την γνώμη σου και οχι τις ασυναρτησίες και τα σχόλια χωρίς νόημα, η Κως αποφάσισε όποτε καληνύχτα
        Όσο για το παιδί που έγραψε το κείμενο με για του και χαρά του, θα φανεί ο καθένας και τα έργα του την ημέρα της κρίσης .

  2. Κύριε πολιτικέ αναλυτή εσεις που δεν έχετε σκοπιμότητες γιατι δεν γράφετε την αποψη σας επώνυμα;

  3. Από τις προηγούμενες αναρτήσεις του κυρίου Γεροβασίλη είχα συμπεράνει (κακώς) ότι προετοίμαζε το έδαφος για επερχόμενη ανάμειξη στις εκλογές. Αυτά τα οποία έγραφε και γράφει είναι πολύ σωστά. Σίγουρα όμως γνωρίζει πόσο κωλοτούμπες είναι οι πολιτικοί μας, (εγχώριοι και γενικώς) και γνωρίζουν ότι πριν την τελική αναμέτρηση δεν μπορούν να εκτεθούν. Αν πχ ο Χ υποψήφιος ανακοινώσει ότι πρόκειται να συνεργαστεί μετεκλογικά με τον Ψ υποψήφιο, τότε είτε τον Χ είτε τον Ψ ψηφίσεις είναι περίπου το ίδιο και είναι κάτι που σίγουρα δεν θέλουν οι υποψήφιοι. Από την άλλη εκτός από βέλη δεν έχουμε ακούσει ρητές διαβεβαιώσεις ότι ο Χ δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να συνεργαστεί με τον Ψ ακριβώς γιατί 1ον γνωρίζουν τον νόμο και 2ον γιατί ξέρουν ότι ο κόσμος ξεχνάει πολύ γρήγορα όλα όσα λέγονται προεκλογικά. Τρανό παράδειγμα ακόμα και η Αμερική, όπου μέχρι ο υποψήφιος να πάρει το χρίσμα του κόμματος αλληλοκατηγορούνται και μετά συμπορεύονται.

    • Σας ευχαριστώ. Το ότι γράψατε το παραπάνω δείχνει παιδεία. Συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα σας.

  4. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ,ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ9 ΝΟΜΙΖΩ ΤΟΝ ΧΑΤΑΚΤΗΡΙΖΕΙ Η ΕΥΓΕΝΕΙΑ)ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΙΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΑΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΓΑΠΑ!ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΓΝΩΜΗ ΡΩΤΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ , ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΑΥΤΑ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΨΩ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΙΜΑ Η ΦΙΛΙΑ ΤΟΥ !

  5. δηλαδη τωρα εσεις κε γεροβασιλη συμβουλευεται ελληνες που θελουν να ασχοληθουν με την πολιτικη εστω και τοπικα οπου αυτο συνεπαγεται διαχρονικα = μιζες , απευθειας αναθεσεις, προσωπικο και κοινωνικο κομπασμο,αδιαφορια για ολους και ολα απο την πρωτη κιολας μερα συνετιστουν με τα λεγομενα σας πραγματικα εκπλήσσομαι.

  6. Ευχής έργο θα ήταν να κάνατε πολ. ανάλυση στην κατάντια μας…
    Για ποιό λόγο δεν αναλαμβάνουν μερίδιο ευθύνης οι Δήμαρχοι;
    Τόσα λεφτά και μίζες εισάγουν, δεν μπορούν να εξάγουν κατι τις;
    Ποιά η έμπρακτη συμπαράσταση στα εξωντωτικά τέλη και αυξήσεις ΔΕΗ π.χ.;
    Βάλε κι άλλο πόνο, τπτ άλλο.
    Πώς δείχνουν οτι θέλουν τον λαό ξύπνιο και όχι με παρωπίδες δικές τους;
    Πώς εκτιμούν οτι κατέβηκαν οι γέροι πο το χωριό να τους τιμήσουν με τη ψήφο τους;
    Αστα αυτά παιδάκι μ, ποτέ μην τα ρωτάς…
    Λές να το κολλήσανε απο τις Εκκλησιάζουσες;

  7. Δηλαδή ο αναλυτής έχει άδικο εεε. Λες και δεν τους έχουμε φάει στην μάπα. Γράφεις μια παπ@ριά. Δηλώνεις έτσι παρών και κάποια στιγμή εμφανίζεσαι. Τι μας είπε ο ποιητής. Να τα βρούν οι υποψήφιοι. Δηλαδή να τα βρουν οι πολιτικοί απατεώνες που είπε ο Αβρίθης με τους έντιμους. ΛΕς ΚΑΙ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ.

  8. Εδώ υποψήφιος-α δήμαρχος ήθελε να βάλει στο ψηφοδέλτιο φαντάρο. Αφού το ανακοίνωσε το μάζεψε γρήγορα γρήγορα και μετά σιωπή. Καλά καλά δεν ξέρουν ποιοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία και ποιοι όχι θα ξέρουν τα υπόλοιπα; Άσε που οι μισοί υποψήφιοι είναι βαθιά νυχτωμένοι, με γνώσεις μηδέν. Όσο για το γνώθι σαυτόν ας μην το σχολιάσω. Μη μου πείτε ότι δεν είναι ο κάθε υποψήφιος-α δήμαρχος υπεύθυνος για το ποιο θα έχει δίπλα του. Καλά τα λέει το παιδί. Εγώ πάντως παλικάρι μου θα σε ψήφιζα. Αλλά καλά κάνεις και δεν κατεβαίνεις. Μάλλον κάτι παραπάνω ξέρεις. Για όσα γράφεις καλά κάνεις. Δημοκρατία έχουμε. Ότι θες γράφεις, ότι θες λες, όποιος θέλει βάζει υποψηφιότητα και εμείς είμαστε εδώ για να συγκρίνουμε όχι για να κρίνουμε.

  9. Ήθος , ευγένεια, ταπεινότητα ειναι χαρακτηρίστηκα του ΓΙΩΡΓΟΥ.Αυτοι που σχολιάζουν ας φροντίσουν να τον γνωρίσουν πριν! Το μέλλον ειναι μπροστά του αν η ταπεινότητα και η ευγένεια που τώρα τις εχει σε υπερθετικό βαθμό τον συνοδεύει!Γιωργο μακάρι και οι άλλοι νέοι μας που έχουμε αρκετούς ενεργοποιηθούν και αναλάβετε προτοβουλιες που αν το επιχειρήσετε τα πολιτικά πράγματα θα αλλάξουν! Μπορείτε εγώ το πιστεύω και το ευχομαι !

  10. ΓΙΩΡΓΟ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙΣ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΟΥΣ .ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ .ΣΑΝ ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ .ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΎΕΙΣ ΤΟ ΝΕΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΥΦΟΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΓΡΑΦΗΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ