«Θερμοπύλες» Κω προς Ερντογάν για τα νησιά του Αιγαίου: INSAF DININ YARISIDIR – ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

20
1640

«Θερμοπύλες» προς Ταγίπ Ερντογάν για τα νησιά του Αιγαίου

INSAF DININ YARISIDIR – ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

  • Η ιστορική αλήθεια διαψεύδει τον Τούρκο Πρόεδρο

 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η χώρα μας βρίσκεται στο μέσον μιας γενικότερης γεωπολιτικής κρίσης με απρόβλεπτες εξελίξεις, που αφορούν στα εθνικά μας θέματα. Εντολοδόχοι, διαπλεκόμενοι πολιτικοί, με φοβικά σύνδρομα και ιδεοληψίες την εγκλώβισαν, εδώ και χρόνια, σε μια άγονη και υποτελή πολιτική μέσα από δεσμεύσεις και περιορισμούς, που απέτρεπαν την επιδίωξη του εθνικού συμφέροντος και παρακώλυαν τη βελτίωση και προαγωγή της θέσης μας στο διεθνές στερέωμα, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της. Ο άκρατος αυτός ενδοτισμός και η συνεχής υποτέλεια δίνουν την ευκαιρία να ξεχειλίζει η προκλητικότητα από τη γείτονα χώρα, ιδιαίτερα τελευταία, δια στόματος του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, θέτοντας ακόμη και θέμα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάννης του 1923!

Ως Νεοσουλτάνος, αρέσκεται συχνά-πυκνά να δίνει μαθήματα παραχαραγμένης Ιστορίας στο πλαίσιο του νεοτουρκισμού-νεοθωμανισμού, που εδώ και χρόνια επιχειρείται μέσω της παραχάραξης και της δόλιας προπαγάνδας. Ξεπερνούν κάθε όριο γελοιότητας, όσα ανιστόρητα και αντικείμενα στην αλήθεια εκστομίζονται σχετικά με το ότι τα νησιά του Αιγαίου ήταν της Τουρκίας από αρχαιοτάτων χρόνων. Ότι, ο Πυθαγόρας ο Σάμιος όπως και ο Ιπποκράτης και ο Όμηρος για παράδειγμα, ήταν Τούρκοι και επειδή θα ήταν πολύγλωσσοι, γι’αυτό μιλούσαν και έγραφαν ελληνικά, ενώ η μητρική τους γλώσσα ήταν Τουρκικά!! Μα, το 572π.Χ. που γεννήθηκε π.χ. ο Πυθαγόρας, υπήρχε Τουρκία ή τουρκική γλώσσα;

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

Κύριε Ερντογάν, στα νησιά του Αιγαίου, όπως και στην Ιωνία γεννήθηκαν οι Έλληνες προσωκρατικοί φιλόσοφοι, οι γίγαντες του πνεύματος, που έθεσαν τα θεμέλια όλων των θετικών επιστημών, της Φιλοσοφίας και των τεχνών και δημιούργησαν ένα Πολιτισμό, από τον οποίο αντλεί και σήμερα, όλος ο πολιτισμένος κόσμος, αρχές και αξίες ζωής. Η πολιτιστική και επιστημονική αυτή έκρηξη συντελέστηκε σε μια ιστορική περίοδο που οι έννοιες «Τούρκος» και «Τουρκία» ήταν άγνωστες, γιατί απλούστατα δεν υπήρχαν ούτε Τούρκοι ούτε Τουρκία. Εξάλλου, και ο ευρωπαϊκός πολιτισμός, αποτελείται από τρεις βασικές συνιστώσες: α) την αρχαία ελληνική γραμματεία και παράδοση β) τον Χριστιανισμό και γ) το ρωμαϊκό δίκαιο και νομικό πολιτισμό.

Αλλά και εδώ στο νησί μας την Κω, αδιάψευστα στοιχεία και μνημεία Χριστιανισμού και Ελληνισμού, αποδεικνύουν την από αρχαιοτάτων χρόνων ελληνικότητα του. Αδιάψευστο όντως μνημείο, συνιστώντας ένα από τα ατίμητα πολιτισμικά μνημεία της πόλης μας, με μακραίωνη ιστορική παρουσία και σπουδαίες μνήμες, που παραμένει μέχρι σήμερα, σε πείσμα του χρόνου και των παραχαρακτών, το μοναδικό όρθιο, ανάμεσα στα 10.000 σ’όλη τη χώρα, Παλαιοχριστιανικό Βαπτιστήριο «τα Επτά Βήματα» του Αγίου Ιωάννου στο παλαιό Κοιμητήριο Κω (βλεπε Φωτογραφία), του 5ου αιώνα μ.Χ.! Αναλογιστείτε κ. Πρόεδρε, αν η μετοίκηση του Μωάμεθ (571-632) από τη Μέκκα στη Μεδίνα (Εγίρα) έγινε στις 16 Ιουλίου 622μ. Χ., οπότε ιδρύθηκε και παγιώθηκε ο Μωαμεθανισμός, δηλαδή τον 7ο αιώνα, μήπως η ύπαρξη Παλαιοχριστιανικού Βαπτιστηρίου του 5ου αιώνα και πάλι σας διαψεύδει, αφού τον 5ο αιώνα όχι Τούρκοι ή Τουρκία δεν υπήρχε αλλά ούτε καν Μωαμεθανισμός;

Εκτός των άλλων, πλησίον του Τζαμιού του Γκαζί Χασάν Πασά (Λόντζιας 17ου αιώνα), στο χώρο των «αρχαίων» υπάρχει ο ναός του Ηρακλέους 2ου π.Χ. αιώνα (βλέπε Φωτογραφίες) Ελληνιστικής Περιόδου. Εκεί οι ανασκαφές των Ιταλών κατακτητών το 1912 έφεραν στο φως το ακέφαλο μαρμάρινο άγαλμα του λιονταριού της Νεμέας μαζί με τη λεοντή του (δέρμα), της ίδιας περιόδου, 2200 περίπου χρόνων, το οποίο και εντοίχισαν στο Τζαμί της Λόντζιας για την καλύτερη με αυτό οπτική επαφή. Διαβάστε παρακάτω πως η προπαγάνδα σας, το «βάφτισε» τουρκικό, παραχαράσσοντας την ιστορική αλήθεια! «Είχε (Γκαζί Πασάς) μαζί του ένα λιοντάρι που είχε εξοικειωθεί με τους ανθρώπους και το κουβαλούσε όπου και αν πήγαινε. Γι’αυτό, όταν ανέγειρε το Τζαμί της Λόντζιας στον περίτοιχό του κάτω από τον μιναρέ, υπάρχει ένα άγαλμα του λιονταριού, το οποίο ήταν σήμα κατατεθέν των έργων του» (Εφημ. «Σταθμός» 12/1/2011, αρ. φύλ. 538). Στην έγγραφη αντίδρασή μας, ο συντάκτης επικαλέστηκε τον Τούρκο χρονογράφο-περιηγητή του 17ου αιώνα Εβλιγιά Τσελεπή (1611-1682), ο οποίος όμως (αγαπά ο Θεός τον κλέφτη αγαπά και τον νοικοκύρη) τον διέψευσε, αλλά και τον εξέθεσε, αφού ανήκε στη σφαίρα της φαντασίας ένας χρονογράφος του 17ου αιώνα να έχει γράψει για τον Γκαζί Πασά (1713-1783), που έζησε τον 18ο αιώνα, δηλαδή ένα αιώνα μετά! Εκτός αν, ο Εβλιγιά ήταν και… προφήτης! Την δόλια παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας επιβεβαιώνει εξάλλου, η ίδια η μουσουλμανική θρησκεία, που απαγορεύει τις απεικονίσεις και μάλιστα ζώων έξω από Τζαμιά!

Λέτε επίσης: «…δώσαμε στους Έλληνες τα νησιά, που αν φωνάξεις από τις ακτές του Αιγαίου, θα ακουστείς απέναντι». Φαίνεται όμως, η αλαζονεία και η ματαιοδοξία που σας διακατέχει, ιδιαίτερα μετά το «πραξικόπημα», δεν σας αφήνει να ακούσετε τις «φωνές» από τις αθάνατες ψυχές και τα αλιβάνιστα κόκκαλα εκατοντάδων χιλιάδων σφαγιασθέντων στα απέναντι των νησιών μας παράλια της Ιωνίας αλλά και των απογόνων (Νέα Σμύρνη, Νέα Ιωνία…), όσων γλίτωσαν και αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν από τις πατρογονικές τους εστίες, αφήνοντάς τους αδιάψευστα στοιχεία, που φωτίζουν με την αλήθεια τους τα αποκαΐδια και τα απομεινάρια του παραδείσου της Ανατολής, που έσβησε στη στάχτη και πνίγηκε στο αίμα των γενοκτονιών.

Αλήθεια, μήπως χρειάζεται να σας υπενθυμίσουμε την Ιστορία των περιοχών που απαρτίζουν τη σημερινή Τουρκία; Να ξεκινήσουμε από την Κωνσταντινούπολη της οποίας το όνομα τόσο πολύ σας ενοχλεί, να πάμε στην πρωτεύουσά σας την Άγκυρα, πόσους και πόσους δεν έχει βγάλει Αγίους, το Ικόνιο την πρώτη πρωτεύουσα των Σελτζούκων, την Καππαδοκία, τη Σμύρνη, την Έφεσο, όπου προσπαθείτε να καλύψετε τις ενεπίγραφες στα αρχαία ελληνικά μαρμάρινες πλάκες, που αποτυπώνουν περίτρανα την ελληνικότητα της! Τα Μύρα της Λυκίας, τόπο καταγωγής του πολιούχου της πόλης μας Αγίου Νικολάου; Έχουμε επίγνωση, ότι πολλοί κατακτητές πέρασαν από την Ελλάδα. Άφησαν τα σημάδια του περάσματός τους. Έμειναν τοπωνύμια και δάνεια γλωσσικά τα οποία έχουν αφομοιωθεί στη γλώσσα μας. Ναι, όπως υπάρχουν ιταλικά κ.α., υπάρχουν και τουρκικά μνημεία αναπόσπαστα κομμάτια της ιστορίας του νησιού από την οθωμανική κατοχή. Όμως, τους διώξαμε και είμαστε περήφανοι γι’αυτό. Προειδοποιούμε ότι θα τους ξαναδιώξουμε, αν επιχειρήσουν να επιστρέψουν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ

Δυστυχώς, οι τραγικές συνέπειες του πολέμου στη γειτονική σας Συρία με τους χιλιάδες νεκρούς, άστεγους και ξεριζωμένους ανθρώπους φαίνεται να μη σας συγκινεί. Διάχυτη, η βάρβαρη νοησιαρχική αντίληψη κυριαρχίας από την οποία διακατέχεστε, η οποία αποτυπώνεται όχι μόνο με τις απρόκλητες απειλές κατά της χώρας μας, αλλά και μέσα στην ίδια σας τη χώρα με τον αυταρχικό κατήφορο και την αντιδημοκρατική διακυβέρνησή σας, όπως και τη «μεγαλοσύνη» που δείξατε, μετά το «πραξικόπημα» στους δικούς σας ανθρώπους με τα απάνθρωπα βασανιστήρια, τη διαπόμπευσή τους, τις συνεχιζόμενες διώξεις.

Όμως, οι λαοί θέλουν να ζήσουν ειρηνικά. Χρόνια τώρα με τους Έλληνες Μουσουλμάνους συμπολίτες μας συμβιώνουμε αρμονικά. Επιτακτικό χρέος μας προς την ανθρωπότητα η ειλικρινής φιλία και η συναδέλφωση των λαών. Οι ίδιοι εμείς οι λαοί, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, πρέπει να απομακρύνουμε τους αντιήρωες της παρακμής, που ισοπεδώνουν χώρες και λαούς. Είναι ανάγκη να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε η δικαιοσύνη, η ειρήνη και οι ίδιες δυνατότητες επιβίωσης να δοθούν σε όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα φυλής και εθνικότητας. Ο κόσμος δεν μεγαλουργεί, όταν απειλεί ή απειλείται, αλλά όταν προσφέρεται και αλληλοπεριχωρείται.

Περισσότερα μας ενώνουν παρά μας χωρίζουν κ. Ερντογάν. Ο Μωάμεθ ο Πορθητής είχε Ελληνίδα μητέρα. Αλλά και εσείς, δεν χρειάζεται να απειλείτε με μηνύσεις Τούρκους ερευνητές, που ισχυρίζονται ότι η καταγωγή σας είναι ελληνική από το χωριό Ποταμιά του Πόντου. Ότι οι πρόγονοί σας ήταν Έλληνες αντάρτες, κάποιος από τους οποίους αλλαξοπίστησε στην πορεία. Ισχυρίζεστε ότι, δεν έχει σημασία η εθνική καταγωγή, αλλά η πίστη και ότι αρκεί, που αισθάνεστε Τούρκος και είστε πιστός Μουσουλμάνος. Δεν διαφωνούμε! Όμως, αν κάποιος πρόγονός σας δεν είχε αποδειχθεί ολιγόπιστος, ίσως ο ίδιος σήμερα να ονομαζόσασταν Ποταμίτης!

 

 

Για την ομάδα Πολιτών Κω «ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ»

Κρητικός Αντώνης

Τρακόσσας Μιχάλης

20 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο Ερντογάν θα εισβάλει στην Ελλάδα διότι εάν δεν το κάνει η Τουρκία θα χάσει μέχρι και 10 δις δολάρια κρυφή χρηματοδότηση 1

    από το Καταρ και την Σαουδική Αραβία.Τόσα είναι τα λεφτά που λαμβάνει κάθε χρόνο η Τουρκία απο τις δύο αραβικές χώρες και αυτό για να μπορεί να υποστηρίζει την δράση των τζιχαντιστών στην Συρία με στόχο την πτώση του Άσαντ και την κατασκευή του αγωγού Κατάρ-Σαουδικής Αραβίας -Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας-Αυστρίας-Γερμανίας.
    Ωστόσο η ίδρυση του Κουρδικού κράτους σε βόρεια Συρία και Ιράκ η οποία είναι ήδη αποφασισμένη απο ΗΠΑ και Ρωσία αλλά και η επικράτηση του Ασαντ στο πόλεμο με την βοήθεια της Ρωσίας και του Ιραν, έχουν ακυρώσει πλέον τον αγωγό.Συνεπώς το Κατάρ και Σαουδική Αραβία δεν θα συνεχίσουν την χρηματοδότηση της Τουρκίας με τα 10 δις τον χρόνο.Οι δύο αραβικές χώρες θα προτιμήσουν τον αγωγό east med, τον υποθαλάσσιο αγωγό Ισραήλ-Κύπρου-Κρήτης-Πελοπονήσου-Αλβανίας-Ιταλίας-Αυστρίας-Γερμανίας.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:
    .https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2016/10/blog-post_6.html#more

  2. Ο Ερντογάν θα εισβάλει στην Ελλάδα διότι εάν δεν το κάνει η Τουρκία θα χάσει μέχρι και 10 δις δολάρια κρυφή χρηματοδότηση 2

    Ο Ερντογάν έχει βάλει στο παιχνίδι και τον ηγέτη του κεμαλικού κόμματος Κιλιτσντάρογλου και μάλλον του έχει τάξει λεφτά απο τα 10 δις των καταριανών εάν βοηθήσει στην προετοιμασία της κοινής γνώμης για πόλεμο εναντίον της Ελλάδας και Κύπρου.Με αυτό τον πόλεμο θα καθυστερούσε, ή και θα ακύρωνε τον αγωγό east med, που θα είναι η αιτία για να χάσει την χρηματοδότηση από το Κατάρ-Σαουδική Αραβία.
    Διαβάστε παρακάτω τι έγραφα πριν από μήνες σχετικά με την χρηματοδότηση της Τουρκίας απο το Κατάρ. Αφορμή στάθηκε μια συζήτηση σχετικά με το ποιος είναι ο κρυφός χρηματοδότης.Μερικοί λένε ότι είναι η Κίνα, εγώ όμως επιμένω ότι είναι οι Άραβες . ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΚΡΥΦΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ -ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΚΑΙ Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ; Η ΜΗΠΩΣ Η ΚΙΝΑ; https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2016/10/blog-post_6.html#more

    • Στοιχειο Ν1... Ας μας δειξουν εστω και μια αρχαια επιγραφη στα Τουρκικα. Μονο ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΕΣ υπαρχουν...

      Ολα τα μνημεια ειναι ΔΙΚΑ ΜΑΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΑ…. και τουτο το γνωριζουν ΑΠΑΝΤΕΣ. Και Τουρκοι και ολος ο υπολοιπος κοσμος. Απλα για διαφορους λογους δεν το συζητανε…το περνανε στο ντουκου…

      • Στοιχειο Ν2 ..... ομολογια και συσταση Τουρκου Ακαδημαικου προς Σουλτανο...

        Η παρελαση της 29 Μαιου στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ αποδυκνειη πως ειμαστεΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ και το πανηγυριζουμε. Αλλος πολιτικος θυμιζει στον Σουλτανο οτι η Τουρκια εινα νεοσυστατο κρατος σε ΕΛΛΗΝΙΚΑ – ΑΡΜΕΝΙΚΑ & ΚΟΥΡΔΙΚΑ εδαφη…

  3. ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΣΟΡΙΣΜΑ ΑΠΕΚΑΛΕΣΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΑ
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ.ΑΥΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ.Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΠΟΝΤΙΟΣ ΧΟΡΕΥΕΙ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ.

  4. Τα ελληνικά ως ξένη γλώσσα επιλογής από την 1η Ιανουαρίου 2017 στα σχολεία της Ρωσίας 1

    Τα ελληνικά ως ξένη γλώσσα επιλογής θα διδάσκονται από την 1η Ιανουαρίου 2017 στα σχολεία της Ρωσίας. Τη σχετική απόφαση και έγκριση των εκπαιδευτικών εγχειριδίων υπέγραψε η Ρωσίδα υπουργός Παιδείας, Όλγα Βασίλιεβα, στις 10 Νοεμβρίου.
    Της υπουργικής απόφασης είχε προηγηθεί σχετική πρόταση για τη διδασκαλία της νέας ελληνικής ως γλώσσας επιλογής από την έδρα Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Κουμπάν στο Κρασνοντάρ (νότια Ρωσία), στο πλαίσιο της πολιτικής της χώρας για τη διδασκαλία των γλωσσών των μειονοτήτων της περιοχής. Τελικά αποφασίστηκε η εκπαίδευση στα ελληνικά ως δεύτερη /ξένη γλώσσα να παρέχεται σε όλη την επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας και συγκεκριμένα στην Ε΄και Στ΄Δημοτικού και στις τρεις τάξεις του γυμνασίου.
    «Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι, γιατί φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο, να είναι ορατή η εισαγωγή της ελληνικής γλώσσας για πρώτη φορά στα ρωσικά σχολεία. Είναι ένα επίτευγμα που χρειάστηκε αρκετά χρόνια προετοιμασίας.

  5. Τα ελληνικά ως ξένη γλώσσα επιλογής από την 1η Ιανουαρίου 2017 στα σχολεία της Ρωσίας 2

    Τα εγχειρίδια για τη διδασκαλία της νέας ελληνικής γλώσσας ως γλώσσας επιλογής, ως μιας από τις ξένες γλώσσες που θα μπορούν να επιλέγουν οι Ρώσοι μαθητές στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού και στις πρώτες του γυμνασίου είναι έτοιμα. Ετοιμάστηκαν με τη δουλειά που έγινε κυρίως στο Πανεπιστήμιο Κουμπάν», δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας, σε συνέντευξη Τύπου, για την παρουσίαση της νέας προσπάθειας, στην οποία καθοριστική υπήρξε η συμβολή του σταθερού προγράμματος του ΑΠΘ «Ιάσων», για την ίδρυση και πρακτική ενίσχυση πυρήνων ελληνικών σπουδών στα πανεπιστήμια της παρευξείνιας ζώνης.
    «Το επίτευγμα αυτό έρχεται σαν αποτέλεσμα πολύχρονων προσπαθειών του ΑΠΘ για την προώθηση της ελληνικής γλώσσας στις παρευξείνιες χώρες», σημείωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ.
    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ .http://www.pronews.gr/portal/20161123/culture/politistika-nea/84084/ta-ellinika-os-xeni-glossa-epilogis-apo-tin-1i-ianoyarioy

  6. ΚΑΛΙΜΑΙΡΑ ΣΙΝΕΛΛΙΝΑΙΣ.ΞΙΠΝΙΣΤΕ ΝΑ ΑΡΧΗΣΟΥΜΑΙ ΤΑ ΣΧΩΛΙΑ…ΑΛΛΑ ΩΤΑΝ ΛΑΙΟ ΝΑΝΗ,ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΑΤΑΙ.ΑΙΤΣΗ ΔΑΣΚΑΛΑΙ;

    • Στοιχειο Ν1... Ας μας δειξουν εστω και μια αρχαια επιγραφη στα Τουρκικα. Μονο ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΕΣ υπαρχουν...

      Ολα τα μνημεια ειναι ΔΙΚΑ ΜΑΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΑ…. και τουτο το γνωριζουν ΑΠΑΝΤΕΣ. Και Τουρκοι και ολος ο υπολοιπος κοσμος. Απλα για διαφορους λογους δεν το συζητανε…το περνανε στο ντουκου…

  7. Αγαπητέ κ.Κρητικέ. Διάβασα το περισπούδαστο κείμενο σας και νομίζω πως σε πάρα πολλά σημεία έχετε δίκιο. Δεν μπορώ να επεκταθώ γιατί τα γεγονότα τρέχουν και πρέπει να φύγω,όμως σας υπόσχομαι πως από σήμερα κιόλας η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας αλλάζει
    Μετά τιμής
    ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερτογκάν.

    • ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ? ΣΩΣΤΑ? ΘΑ ΣΕ ΒΡΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ….

  8. Ήταν ΑΣΦΑΛΩΣ α ν α μ ε ν ό μ ε ν ο την στιγμή, που τα σύνορά μας τα «κρατούν» τελείως Ο Ρ Θ Α Ν Ο Ι Χ Τ Α, για να μπουν λαθρομετανάστες, όχι μόνον απο την Μέση Ανατολή, ΑΛΛΑ και από την Αφρική!
    Από το σύνολο των 184 ατόμων, που πέρασαν στην Λέσβο το τελευταίο τριήμερο, οι περισσότεροι προέρχονται από την Αφρική!Συγκεκριμένα 54 από την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (μα, συγνώμη, τί δεν τους άρεσε στον κομμουνιστικό «παράδεισο» που ζούσαν;;;), 7 από την Αιθιοπία, από 3 από την Αλγερία, την Γκάνα, τη Γουϊνέα και το Μάλι, 12 από το Καμερούν, 2 από το Μπαγκλαντές, 4 από την Σιέρρα Λεόνε, 5 από την (επίσης ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ…) Αγκόλα, 9 από την Ερυθραία, από 1 από τη Νιγηρία, το Σουδάν, την Ακτή του Ελεφαντοστού, την Γκάμπια, την Τζαμάϊκα και από την Τουρκία.
    …»ΕΛΑΤΕ»! «ΠΕΡΑΣΤΕ»! Η …»ΑΓΚΑΛΙΑ» ΤΟΥ ‘ΤΣΙΡΙΖΑ’, ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ…

  9. Λέει και ξαναλέει ο φαφλατάς «Σουλτάνος», τρομάρα του, για την καρδιά του και τα όνειρά του. Την τότε μεγάλη Οθωμανική Αυτοκρατορία. Καλά, και εμείς λέμε για την Περσέπολη, τον Ινδό Ποταμό, την Αίγυπτο των Πτολεμαίων, την Μασσαλία του Αίαντα, την Μεγάλη Ελλάδα στην νότια Ιταλία, την Σικελία, ΟΛΗ την Ιωνία, την Βασιλεύουσα Κωνσταντινούπολη, τον Πόντο και την Παναγία Σουμελά.
    Βρώμικο το γαιοπολιτικό παιχνίδι Δύσης, Ανατολής και Αράβων. Ο καιρός θα δείξει.

  10. Ο Ερντογάν, σε περιοδεία του στην περιοχή της Ριζούντας (η ονομασία που έδωσαν οι Τούρκοι της Ριζούντας είναι RIZE), επισκέφθηκε και το χωριό καταγωγής των γονιών του, την Ποταμιά.

    Στην πλατεία του χωριού ένα μεγάλο πανό έγραφε «Potamya Hos Geldiginiz», δηλαδή η Ποταμιά σας καλωσορίζει.

    Κατέβηκε από το λεωφορείο, χόρεψε με τους ομοχώριούς του που ήταν ντυμένοι με ποντιακές παραδοσιακές στολές και στην ομιλία του είπε ότι ένας απόδημος από την Ποταμιά, όταν επισκέπτεται το χωριό του, το αποκαλεί με την παραδοσιακή ονομασία Ποταμιά και όχι με την τουρκική ονομασία που είναι «Guneysu» (νερό του νότου).
    Ο Τούρκος ερευνητής, για να στηρίξει το εύρημά του, παραθέτει στοιχεία από το φορολογικό αρχείο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για τους κατοίκους του χωρίου Ποταμιά και βρήκε τα στοιχεία του προπάππου το Erdogan, ότι ήταν επικεφαλής αντάρτικης ομάδας Ελλήνων του Πόντου εναντίον των Τούρκων κατακτητών.

  11. Το επίθετο του προπάππου του Ερντογάν ήταν το εξισλαμισμένο Bakatoglu Memis.
    Το φορολογικό βιβλίο στη στήλη εθνική καταγωγή έγραφε τη λέξη «εξισλαμισθείς» και στη στήλη ονοματεπώνυμο το νέο ισλαμικό όνομα.
    Το αρχείο είναι του 1850 και φαίνεται ότι ο προπάππος του Ερντογάν ήταν ο πιο πλούσιος, διότι όλοι οι χωριανοί πλήρωναν φόρους 20-30 γρόσια ο καθένας και ο προπάππος του Ερντογάν πλήρωσε 38 γρόσια.
    Η οικογένεια άλλαξε επίθετο το 1934, διότι η λέξη «Bakat», που ήταν το επίθετο της οικογένειας, εθεωρείτο βρισιά, διότι όλοι οι Έλληνες αντάρτες αποκαλούνταν «Bakat».http://www.tribune.gr/world/news/article/300409/elliniki-katagogi-tou-erntogan-katagete-apo-antartes-tou-pontou.html

  12. Καλά τόσα πολλά ………. είχαμε στο νησί μας και δεν τα πήραμε είδηση; Τι γίνεται ρε παιδιά; Η κατάσταση θέλει πολύ φάρμακο,πολλούς γιατρούς, θέλει επειγόντως πολλές άσπρους μανδύες.

    • Πόσο δίκιο έχουν οι Κώοι Συμπολίτες σας όταν σας αποκαλούν … μεμονωμένα θρασύδειλα ανθρωπάρια … προμαζέματα της Κοινωνίας … εξαγορασμένα γιουσουφάκια των ΜΚΟ … απομεινάρια του σταλινιστικού φασισμού … και βάλε!!!!!

  13. Βάζει τα πράγματα στην θέση τους, με επιχειρήματα χωρίς μισαλλοδοξίες και φανατισμούς. Και τονίζει την αναγκαιότητα της ειρήνης. Μακάρι και μερικοί σχολιάζοντες υβριστές να τηρούσαν την πρακτική των λογικών επιχειρημάτων και της νηφαλιότητας. Κρίμα για αυτούς….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ