Μ. Κώστογλου: Δεν έχουμε κάνει αποδεκτό το διορισμό μας ως εκκαθαριστές του ΕΦΤ, διότι υπάρχουν ζητήματα…

0
1113
Δεν έχουν υπογράψει σύμβαση με τη διοίκηση του Φορέα, παρά το γεγονός ότι, ορίστηκαν το 2015 ως εκκαθαριστές του
• Μ. Κώστογλου: «Ούτε εγώ ούτε ο συνάδελφός μου έχουμε κάνει ακόμα αποδεκτό το διορισμό μας ως εκκαθαριστές του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού, διότι υπάρχουν διοικητικά ζητήματα για τα οποία έχουμε κάνει αιτήσεις προς τη νομική υπηρεσία του δήμου προκειμένου να μας απαντήσει και να μας γνωστοποιήσει για το πώς ενδεχομένως μπορεί να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία»

 

 

Ο «Σ» απευθύνθηκε στον κ. Μιχάλη Κώστογλου, έναν εκ των δύο εκκαθαριστών του Ενιαίου Φορέα Κω – Νισύρου (ο έτερος είναι ο κ. Γιάννης Πολίτης), προκειμένου να μας διευκρινίσει πότε θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος του Φορέα. Όμως, όπως διαπιστώνεται, προκύπτουν κι άλλα ιδιαιτέρως σοβαρά ζητήματα.

«Δεν μπορώ να γνωρίζω το πότε ακριβώς θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος του ΕΦΤ. Το θέμα είναι ότι, έχουμε και οικονομικά ζητήματα αλλά και διοικητικά ζητήματα για τα οποία έχουμε κάνει αιτήσεις προς τη νομική υπηρεσία του δήμου προκειμένου να μας απαντήσει και να μας γνωστοποιήσει για το πώς ενδεχομένως μπορεί να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία» μας απάντησε.

Στο ερώτημά μας, τι εννοεί «διοικητικά ζητήματα», απάντησε ότι, δεσμεύεται (προφανώς από το απόρρητο των ελέγχων δεδομένου ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί) και δεν μπορεί να μας απαντήσει. Μας είπε όμως ότι, υπάρχουν θέματα που από την αρχή δεν έχουν οριοθετηθεί σωστά. «Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι, υπάρχει αντίφαση στις κωδικοποιήσεις καταστατικών του Φορέα σε διαφορετικές χρονικές περιόδους», ανέφερε, εξηγώντας πως, για το λόγο αυτό χρειάζεται η νομική γνωμάτευση «προκειμένου να ξέρουμε αν θα ισχύει το α ή το β».

Όσο για τα οικονομικά, τόνισε πως, «είναι πολύ ξεκαθαρισμένα. Ο δήμος της Κω και οι τέως δήμοι Ηρακλειδών και Δικαίου, έχουν δώσει τα τελευταία έξι χρόνια 1.020.000 ευρώ. Δεν χρωστάνε ούτε ένα ευρώ». Ανέφερε πως, χρωστάει η περιφέρεια, ο δήμος Νισύρου, η ένωση ξενοδόχων, κ.λ.π. οι οποίοι θα λάβουν τα σχετικά έγγραφα, αλλά αυτά που προηγούνται, είναι τα διοικητικά θέματα.

Αυτό που είναι επίσης αξιοσημείωτο και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι πως ο κ. Κώστογλου δεν έχει υπογράψει την προβλεπόμενη σύμβαση με τη διοίκηση του Φορέα, όπως και ο συνάδελφός του, για την ανάληψη του έργου της εκκαθάρισης. «Η ανάληψη των καθηκόντων μου ως εκκαθαριστή, δεν έχει ολοκληρωθεί» μας δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως, «ούτε εγώ ούτε ο συνάδελφός μου έχουμε κάνει ακόμα αποδεκτό το διορισμό μας. Είναι ακόμα σε εκκρεμότητα, διότι υπάρχει το διοικητικό πρόβλημα που σας προανέφερα».

Να σημειώσουμε ότι, ο κ. Κώστογλου ήταν ήδη ο λογιστής του ΕΦΤ τα προηγούμενα χρόνια, οπότε, γνώριζε τα οικονομικά στοιχεία, ο έλεγχος των οποίων, όπως μας είπε, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Απαντώντας στο ερώτημα, αφού συμβαίνουν όλα αυτά, γιατί ο δήμαρχος δηλώνει ότι, έχουν αναλάβει οι εκκαθαριστές, είπε πως, έχουν γίνει αρκετές συσκέψεις, έχει ενημερωθεί η δημοτική αρχή για τα προβλήματα και περιμένουν την απόφαση της νομικής υπηρεσίας.

Να σημειώσουμε επίσης πως, το διοικητικό συμβούλιο του Ενιαίου Φορέα, όρισε τους δύο εκκαθαριστές το 2015.

Τέλος, ο κ. Κώστογλου εκτιμά πως, «εντός του τρέχοντος έτους θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανάληψης (δηλαδή, θα έχει επιλυθεί το διοικητικό πρόβλημα) και εντός τριών μηνών, ίσως και λιγότερο, θα έχουμε πλήρη στοιχεία και θα τελειώσει και το έργο μας». Αφού ανέφερε δε πως, το χρονικό όριο της ολοκλήρωσης της εκκαθάρισης ορίζεται από νόμο, κατέληξε λέγοντας: «Εμείς έχουμε έτοιμο το προϊόν της εκκαθάρισης, δηλαδή, γνωρίζουμε λεπτομέρειες περί εισπράξεων οφειλών, πληρωμών κ.λ.π.».

 

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ