Γ. Βάσσος: Κυρίτσης – Γλυνός: Έχασαν από τον ίδιο αντίπαλο… Συγχαρητήρια στον Παναγιώτη, συγχαρητήρια στο νέο Δήμαρχο

18
2483

Έχασαν από τον ίδιο αντίπαλο Εχω ευθύνη γι αυτά που γράφω και γι αυτά που λέω, όχι γι’ αυτά που εσείς καταλαβαίνετε.

Μελετώντας πρόχειρα τα αποτελέσματα των εκλογών στην Κω, και συγκεκριμένα των περιφερειακών, βλέπεις ξεκάθαρα το αλισβερίσι που έγινε μεταξύ περιφέρειας και δήμου. Λέγαμε πως η πολιτική βρωμάει, γιατί είχαμε συνηθίσει να την βλέπουμε να εξυπηρετεί συγκεκριμένες πολιτικές και συμφέροντα, που είχαν να κάνουν μόνο με την τότε δεξιά. Σήμερα την βλέπουμε να είναι γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, είναι που βρωμάει ποιο πολύ, γιατί θέλουν να λέγονται και αριστεροί .

Εγώ προσωπικά το διαπίστωσα το 2014 τότε που το ψηφοδέλτιο που συμμετείχα είχε την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και μερικά μέλη της κομματικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Λέρου μοίραζαν ψηφοδέλτια του δεξιού υποψηφίου, και στην Κω ήταν υποψήφιοι με τον δεξιό συνδυασμό.

Στις 26-05-2019 η Ν.Δ στην Κω πήρε 5.000 ψήφους για την ευρωβουλή και στην περιφέρεια πήρε 9.500. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 3.500 περίπου και η υποψήφια που πριμοδοτούσε στην περιφέρεια πήρε 1.100.

Η συμφωνία ψηφίστε μας στον δήμο, και εμείς στη περιφέρεια από κομματικά επιτελεία, αποτυπώθηκε στις εκλογές.

Αν μου πείτε γιατί δεν το είπα πριν αφού το ήξερα, θέλω να πληροφορήσω πως πριν ένα μήνα το είπα στον Μανώλη Γλυνό, μαζί με τον Νίκο Κανταρτζή, ότι στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ Κω είναι η στήριξη του Χατζημάρκο. Και είχα δίκιο . Ήταν ένα σχέδιο που είχαν οι πίσω από τον Νικηταρά, και το έβαλαν σε εφαρμογή.

Για να επαληθευτή ο φίλος μου ο Παναγιώτης που μου είπε τον χειμώνα. Εγώ θα ρίξω τον ΣΥΡΙΖΑ και τον δήμαρχο, και θα βγάλω περιφερειάρχη πάλι τον Χατζημάρκο. Δήμαρχος θα βγει αυτός που θα πω εγώ.

Ο αγώνας του φίλου μου του Παναγιώτη ήταν να βγει πρώτος στον πρώτο γύρο ο Νικηταράς, γνωρίζοντας πως ο Κυρίτσης δεν μπορεί να διαχειριστή την ήττα της πρώτης Κυριακής.

Εδώ φίλε Παναγιώτη δεν γνωρίζουν πως η πολιτική δεν είναι συνταγές μαγειρικής, ούτε γεμιστά μερικών γυναικών γύρο από ένα τραπέζι.

Είναι μελέτη και επίγνωση των προβλημάτων που δημιούργησαν την ήττα στον πρώτο γύρο, και γρήγορη επίλυση πριν ακολουθήσει χιονοστιβάδα. Αφού γνωρίζεις γιατί έχασες, εύκολο είναι να κερδίσεις.

Η ήττα στον πρώτο γύρο ενός αγώνα ,θέλει μελέτη στα σημεία που ήταν αδύνατος ο αθλητής, αλλαγή τακτικής, και αιφνιδιασμό του αντιπάλου, οργανωμένα. Αν στην παλαίστρα αποφασίσει μόνος του ο αθλητής τις κινήσεις που θα κάνει, θα χάσει.

Αν ο προπονητής αποφασίσει μαζί με το επιτελείο του , θα αντιστραφεί όποια ήττα ήταν στο προηγούμενο γύρο, και τότε λένε πως κέρδισε η τακτική που ακολούθησε .

Η λειτουργία ενός δήμου, ή μιας περιφέρειας είναι συλλογική προσπάθεια , και σε ήττα και σε νίκη. Αναλαμβάνω την ευθύνη της ήττας δεν είναι λειτουργία δημοκρατική , γιατί προσδιορίζει πως και για την νίκη είναι προσωπική υπόθεση.

Είναι από τα πολύ αρνητικά κατάλοιπα που έχει κληρονομηθεί από παλιά στον δήμο της Κω, και άθελα συνεχίζετε θυμίζοντας δήμαρχο αυτοκράτορα που θρονιάστηκε τις δεκαετίες μετά τον εμφύλιο. Ένα μικρό παραθυράκι στην δημαρχεία Μιλτιάδη Φάκο.

Εγώ φίλε Παναγιώτη δεν θα έχανα αυτές τις εκλογές. Φτιάχνοντας μια καλή ομάδα , θα πολιτικοποιούσα αυτό το χύμα που σας εξυπηρετούσε [ όχι γιατί δεν είναι πολιτικές ] αλλά θα έβαζα ταξικά χαρακτηριστικά αυτών που έχουν εκλεγεί και φωτογραφικά υπερέχει το ψηφοδέλτιο της Δύναμης Αλλαγής.

Θα έβαζα τον ρόλο της γυναίκας στα κοινά του δήμου που υπερέχουν οι εκλεγμένες στην Δύναμη Αλλαγής. Και δυο κινήσεις μη ανακοινώσιμες.

Αν δεις ιστορικά και με 26 μονάδες διαφορά κερδήθηκαν με την παρουσία μου, και στην Άρτα δυο φορές, και στην Καλλιθέα δυο φορές, και στην Πάτρα.

Αυτές οι εκλογές ήταν πάρα πολύ εύκολες στον δεύτερο γύρο γιατί ήταν φωτογραφικά τα σημεία της διαφοράς, και προσβάσιμοι οι χώροι.

Θα μάζευα όλα τα μικρά κομματάκια της εβδομάδας προ του εκλογών, γιατί δεν θα έχανα για κάτι μεγάλο, αλλά για πολλά μικρά.

Αν είναι να χάσω μόνο για το ΔΗΡΑΣ, πάει να πει ότι έκανα λάθος .

Όταν ζήτησα τα αποτελέσματα να τα δώ την βραδιά των εκλογών, στο Ε.Κ της Δύναμης Αλλαγής για να εκτιμήσω όσο μου επιτρέπουν οι δυνατότητες μου ,μου είπαν πως δεν είναι δουλειά δική μου αυτό…

Συγχαρητήρια στον Παναγιώτη ……. Συγχαρητήρια στον καινούργιο Δήμαρχο …..

ΒΑΣΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

18 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ότι αναλύσεις και να κάνετε, για να δικαιολόγησε τε την τόσο μεγάλη ηττα, εγώ θα σας απαντω: η κοινώνια μίλησε…

  Κερνάω σοδες πάντως..

 2. Μάλλον δεν πήρες το πραγματικό μήνυμα γιαννακι. Ο νικητής δεν ήταν ούτε ο Παναγιώτης ούτε ο θεοδοσης ήταν ο λαος. Που δεν φοβήθηκε ούτε απειλές ούτε εκβιασμους. Σκέφτηκε μόνο το νησι. Απελευθερωθηκε από το φοβο.μόνο επί χούντας υπήρχε τετοις φόβος στους πολιτες. Και για πρώτη φορά τέτοια στασιμότητα τέτοια οπισθοδρομηση. Παντελής απουσια. Σύγκρουση του δημάρχου με ολους. Περιφεριαρχη βουλευτές υπουργούς κυβέρνηση αντιπολιτευση. Έβαλε τους πάντες απέναντι στο νησι. Όσο για τη διαχείριση οι απευθείας αναθεσεις στους κολλητους έσπασαν κάθε οριο. Μόνο το νησι δε σκεφτόταν ο απελθων δημαρχος. Σκεφτόταν τους κολλητούς και την επανεκλογή του. Μπορώ να αναφέρω πολλά αρνητικά που δεν έχουν τελος. Αυτός λοιπόν ο περήφανος λαός εδοσε τέλος σ αυτή την ελεεινή κατασταση. Καθάρισε πιστεύω για πάντα την κοπρο του αυγεια.

 3. Έχει απόλυτο δίκιο, αλλά ο κόσμος πλέον κουρασμένος δεν μπορεί να διαβάσει τα ψιλά γράμματα.

 4. Δεν ξερω ποιος κερδισε ουτε με νοιαζει.Χαμενος είναι ο απλος κοσμος και αυτό θα φανει συντομα.

 5. γιαυτό αναδεικνύεις κάθε είδους παράγοντες και αγνοείς τη δύναμη των απλών ανθρώπων να κατανοήσουν προβλήματα και να προτείνουν λύσεις (Νόαμ Τσόμσκι)

 6. γκρεμισαμε τον καισερλη με τις συνεργατικες,τωρα γκρεμισαμε τον κυριτση.ο καισερλης συνεργατικες,ο κυριτσης τρενακια

  οι ντουτσε ΤΕΛΟΣ.Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

 7. ΕΠΕΙΔΉ ΤΑ ΠΈΝΤΕ ΧΡΟΝΙΆ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΛΆ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΗΝ ΒΆΡΙΑ ΉΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΕΡΛΗ
  ΣΕ ΚΑΛΩ ΕΦΟΣΟΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΕ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ Ν ΑΝΑΤΡΕΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΤΙ.
  ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΟΝ ΨΗΦΙΣΕ ΓΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

 8. Υπό την έννοια της απλής αριθμητικής όπου τα πάνω τα δέχεται κάτω και τα κάτω πάνω, καθ’ όσον η ελλάνιος πολιτεία εξαίρεσε τον Παναγιώτη όστις αριθμητικά υπερτερούσε του Κυρίτση και ο Μάρκος Μπότσαρης του Παπαφλέσσα. Αλλά η ορθότητα του ζώντος εθνικισμού και των πάσης αδελφών πασόκων εις Κω και Ρόδον, πλην του Φάκκου που προδόθηκαν μέσω τρικυμιών. Καθόσον αποποιήθηκαν τα κακουχίας της κλιματικής αλλαγής και του ανέφικτου της απουσίας ημών νυν και αεί. Και εν τέλει υπερίσχυσαν οι πάτρονες και την πατήσαμε εμείς οι εχέφρονες εις Πάτρας και εις Καλλιθέαν. Ερωτώντας την σποράν του έθνους γιατί έχασες αφού κέρδισες. Ζήτω η βαθυστόχαστος προκοπή και η περιποίηση της γλύκας των ψυχών υμών. Αλλά και ο κύριος που περί τα άλλα τυρβάζει.

 9. Ο Κυρίτσης έβαλε αυτογκόλ. Έχασε μόνος του. Όλες οι άλλες αναλύσεις είναι για τα κομμωτήρια.

 10. Εκ του αποτελεσματος ολοι εχουν το δικαιωμα να βγαίνουν και να γράφουν υποθετικες αυτοβιογραφικες φανφαροαναλύσεις… Στα μισα που γραψατε σας το υπογραφω εχετε πεσει εξω, τα αλλα μισα ειναι αυτονοητα.. Την πολιτικη σας αναλυση την κανετε για να ανυψωσετε το εγω σας.. Ευχαριστουμε, ο επομενος!

 11. αλλά δεν άκουσε για τον Τσόμσκι που ισχυρίζεται πως ο απλός άνθρωπος έχει την ικανότητα να εντοπίζει προβλήματα και να δίνει λύσεις, έτσι βάζει σε κεντρική θέση παράγοντες και όχι το λαϊκό στοιχείο…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.