Β. Γεωργούλης: Αντικαπνιστικός νόμος. Νόμος υπέρ υγείας των πολιτών ή νόμος καταπάτησης προσωπικής ελευθερίας πολιτών;

23
775

Αντικαπνιστικός νόμος. Νόμος υπέρ υγείας των πολιτών ή νόμος καταπάτησης προσωπικής ελευθερίας πολιτών;

Αυτές τις ημέρες επανήλθε πιο «βελτιωμένος ο νόμος κατά του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. ένας νόμος που στην ουσία αφαιρεί το δικαίωμα τών πολιτών σε μια βλαβερή συνήθεια σε χώρους που το κάπνισμα συνηθίζεται ή επιβάλλεται πολλές φορές.

Το κάπνισμα που σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού της χώρας το έχει στη ζωή του και είναι μια συνήθεια νόμιμη και πολύ ακριβή στην πώληση της γίνεται παράνομη στην εφαρμογή.

Ο κόσμος βρίσκεται διχασμένος και οι καταστηματάρχες σε σκέψεις μιας και αυτός ο νόμος θα επιδράσει αρνητικά στις τοπικές κοινωνίες.
Η πώληση καπνικων προϊόντων είναι ένα τεράστιο έσοδο για το Ελληνικό δημόσιο, όπως και οι καπνιστές που χρησιμοποιούν τους χώρους που θα απαγορευτεί περίπου το 70% των καταναλωτών αυτών. Οι συνέπειες αυτού του νόμου τη στιγμή που ειδικά οι μικρές επιχειρήσεις που δεν θα μπορούν να δεχτούν καπνιστές θα αναγκαστούν είτε να κλείσουν είτε να χαροπαλευουν για να επιβιώσουν.

Το κράτος θα μειώσει τα έσοδα του μιας και μία μερίδα καπνιστών θα αποβάλλουν την βλαβερή αυτή συνήθεια και θα δημιουργηθεί άλλη μια «τρύπα» στον κρατικό προϋπολογισμό που θα κληθούν πάλι οι πολίτες να πληρώσουν. Περιοχές με κόσμο σε καφέ και μπαράκια θα αδειάσουν, θα γεμίσουν τα σπίτια με παρέες που θα θέλουν να διασκεδάσουν και θα δημιουργηθούν θέματα σε ώρες κοινής ησυχίας.
Ο νόμος αυτός πρέπει και μπορεί λοιπόν να ισχύσει αλλά μόνο υπο όρους και σε συγκεκριμένα καταστήματα όπως τα εστιατόρια και τα ταχυφαγεία.

Μπορεί να ισχύσει μόνο με ειδικούς χώρους καπνιστών και άψογο εξαερισμό. Μπορεί να ισχύσει μόνο αν σεβαστούμε και τους καπνιστές και τα δικαιώματα τους.

Πρέπει να σταματήσει η πολιτική των άκρων και να δημιουργούμε νόμους γέφυρες μεταξύ των πολιτών και όχι διχασμού. Πρέπει να λειτουργούμε ενωτικά στις κοινωνικές ομάδες και ίσα σε όλους και όχι διχαστικά και με νόμους μεροληπτικους. Σας ευχαριστω
Βασίλης Γεωργούλης

23 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επιτέλους ..!!
  Άμα θέλουν να καπνίζουν να καπνίζουν σπίτια τους..Δεν είναι υποχρεωμένος ο υπόλοιπος κόσμος να αναπνέει τον καπνό …

 2. Εσύ κάπνισε όσο θέλεις, μα μη με αναγκάζεις εμένα να καπνίζω για το χατήρι σου.

 3. «Ο νόμος μπορεί να ισχύσει μόνο αν σεβαστούμε και τους καπνιστές και τα δικαιώματα τους». Τα δικαιώματα των μη καπνιστών δεν τα αναφέρεις βλέπω.

 4. Δεν γνωρίζω κατά πόσο ακριβώς θα μειωθούν τα έσοδα του κράτους από τη μείωση των καπνικών προϊόντων που αναφέρετε, αλλά πιστεύω ότι η μείωση της δαπάνης για την υγεία από τις βλάβες του καπνίσματος, θα είναι μεγαλύτερη.

 5. ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΘΟΣΟΥΝ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΕΝΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΚΑΠΝΙΖΑΝ ΟΠΟΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΙΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙΣ ΑΣΕ ΜΑΣ ΜΩΡΕ ΦΙΛΟΣΟΦΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 6. Εσύ δεν καταπατάς την προσωπική μου ελευθερία όταν καπνίζεις σε κλειστό χώρο παρά τη θέλησή μου επειδή δεν υπάρχει νόμος; …. Θα αδειασουν λέει τα μαγαζιά επειδη δε θα καπνιζουν, θα γεμισουν τα σπιτια λεει καπνιστες.. Έλεος ………; Δε θα βγαινει ο αλλος σε ενα μπαρ επειδη ας πούμε για μια ωρα δεν καπνίζει.Γ… τα επιχειρήματα.Ε τότε να καπνιζουμε και στο αεροπλανο.. Η μονη χωρα στην Ευρωπη που καπνιζουμε παντου ειμαστε, ακομα και στην Τουρκία απαγορεύεται παντού.Έλεος….Τόσα μνημόνια τελικά έχουν εξήγηση φίλε.Ζείτε ανάμεσά μας..

 7. Νόμος προστασίας από τους ηλιθιους καπνιστές, που δεν μας σέβονται

  ….
  Είμαστε αναγκασμένοι να ανεχόμαστε τον καπνό των μαστουρωμενων, ανοητων όταν θέλουμε να πάμε να πιούμε ένα καφέ, με τα παιδιά μας..? Αν θες να καπνίσεις μεγάλε, γιατί δεν το κάνεις σπίτι σου? Έχεις μάθει σεβασμό..? Κάνε ότι θες φθάνει να μην ενοχλεί τους τριγύρω σου.. .

 8. απλά… Δεν θα ανεχομαστε και την συμπεριφορά σας,,δίπλα μας αγενείς,.. Να πηγαι ετε σε ειδικούς χώρους, να καπνιζετε. Όχι δίπλα στα παιδιά μας

 9. Κάνεις μεγάλο λάθος και σε διαψεύδει ολόκληρος ο υπόλοιπος πλανήτης εκτός από την Ελλαδάρα με τους Ελληνάρες. Σε όλον τον κόσμο το κάπνισμα απαγορεύεται παντού και ο χαρμάνης βάζει το μπουφανάκι του, βγαίνει έξω, κάνει το τσιγαράκι του και επιστρέφει. Και μιλάμε για το κρύο της αρκούδας στην Ελβετία, Σουηδία, Γερμανία, Αγγλία, Ολλανδία ακόμα και στη Ρωσία και στην Τουρκία τα έχουν καταφέρει να το κόψουν χωρίς να κλείσουν τα μαγαζιά ούτε να μειωθούν τα δημόσια έσοδα και χωρίς πρόστιμα στα μαγαζιά. Είναι ο λεγόμενος σεβασμός προς τον άλλον. Όσο για το «τα μικρά καταστήματα» κλπ αυτό που ήξερες με τους ξεχωριστούς χώρους για καπνιστές και μη καπνιστές δεν ισχύει. Απαγορεύεται παντού.

 10. Διότι πάντα βρίσκουν κερκοπορτες,…σε συμβουλεύω να κάνεις 2 πράγματα
  Να πας να ελέγξεις τα συκώτια σου, πως έχουν γινει..
  Να διαβάσεις για τις επιπτώσεις του καπνίσματος,προς τον καπνιστή αλλά και του παθητικού καπνίσματος, δηλαδή τις επιπτώσεις προς τους άλλους
  Να περάσεις από γιατρό ψυχολόγο να σε εξετάσει, εσένα και όλους τους καπνιστές αν πάσχετε από ψυχολογικά θέματα υγεία σας
  Και μετά .. Μπορείς να συνεχίσεις να εκθέτεις τον εαυτό σου με… τέτοιες απόψεις…

 11. που διαβάζω σ’ αυτό το άρθρο, που αναρωτιέται κανείς αν πρέπει να δώσει απάντηση.

 12. αν δεν έχεις καταλάβει ότι το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους είναι αγένεια, τι να σου πω!

 13. Έχει γεμίσει ο κόσμος από ……. που έχουν μάθει να μην σέβονται… Γιατί μην μου πεις ότι έχετε δικαιώματα.. Γιατί έχω και εγώ τότε δικαιώματα, να προστατέψω τον εαυτό μου από σας,… Έχουμε καταντήσει όπου οι βιαστές, οι ανώμαλοι, οι ψυχολογικά άρρωστοι, οι γκει, οι λεσβιες, οι παιδεραστές, έχουν δικαιώματα…Να μαΣ προσβάλουν, και να σας ανεχόμαστε με τις ανωμαλίες σας μπροστά μας.. . Όχι ρε δεν έχετε..το δικαίωμα δημοσίως να το κάνετε .

  • Αίντε πάνε πέσε από το γκρεμό που σου φταίνε οι ομοφυλόφιλοι και μιλάς για δικαιώματα κουρκούβιαλε ποντικομούρη!

 14. Αν δεν δειχνεις φιλοζωία αν τολμήσεις να πεις κάτι εναντίον της ροής των….επενδυτων ..που λιαζονται…και εάν είσαι καπνιστης αξίζεις!!!!το λιθοβολισμό!!!!αρκεί να ..μισείς τον ΑΝΘΡΩΠΟ!!!!πέτυχαν οι ιθύνοντες!!!!ζητώ η ηλιθιότητα!

  • Θα πιάσουμε εμείς καρκίνο επειδή εσείς είστε θεριακλήδες? Τι λέτε ρε τετράποδα? Ρε ουστ!!!

 15. Αφού χρόνια τώρα κατάφεραν να μείνουμε ηλίθιοι!!!! πανηλίθιοι για την αλήθεια!!!καλώς ορίσατε νόμοι χειραγώγησης!!!τα χειρότερα έπονται!!!

 16. Ποιος είπε ότι μου φταίνε οι ομοφυλόφιλοι ρε βλακα, ανόητε.. Είπα για την αγένεια για τα δήθεν δικαιώματα αυτών που πιστεύουν ότι έχουν δικαίωμα να εκφράζουν τα πάθη και την αρρώστια τους δημόσια…

 17. Δεν υπάρχει καμία καταπάτηση. Θέλετε να ψοφήσετε από καρκίνο στα πνευμόνια και καρδιακά? Μεγιά σας με χαρά σας. Εμείς δεν έχουμε καμία υποχρέωση να ανασαίνουμε την τσιγαρίλα σας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.