Β. Γεωργούλης: Οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στον δήμαρχο Κω κ. Νικηταρά για την στάση του τις τελευταίες ημέρες

4
926

Η Κως και το ανατολικό Αιγαίο τα τελευταία 20 χρόνια. Το κακό έχει ξεκινήσει πολύ πρίν αλλά θα αναφερθώ στα τελευταία χρόνια.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε κάποιες αλλαγές στην καθημερινότητά των νησιωτών μας δυστυχώς προς το χειρότερο.

Ξεκινώντας από την δεκαετία του 2000 όπου άρχισε η ανακατανομή των ακτοπλοϊκών γραμμών διαλύοντας με κάθε κόστος (σκάνδαλα, καθσιρεσεις και λασπολογηση τότε υπουργών)τις τοπικές εταιρίες (ΝΕΛ, ΔΑΝΕ, ΑΓΟΥΔΗΜΟΣ) με την εισαγωγή των μεγάλων (ΜΙΓΚ, ΑΝΕΚ, ΜΙΝΩΙΚΕΣ) οι οποίες ναι μεν έφεραν πιο σύγχρονο στόλο στα νησιά αλλά στην πάροδο των χρόνων αποδείχτηκε ότι το κόστος μεταφοράς και ο χρόνος παρέμεινε ίδιος και σε πολλές περιπτώσεις ειδικά στο κόστος αυξήθηκε.

Τα μικρά νησια λόγω δημογραφικού αλλά και ασυμφωρου για αυτές τις εταιρείες και σε συνδιασμό με τις τελευταίες φοροεπιδρομες και της σκόπιμης ανικανότητας των τελευταίων κυβερνήσεων να στηρίξουν τους ακρίτες μας σταδιακά απογυμνώνονται από κατοικούς. Εξαφάνιση ευεργετημάτων στους νησιώτες όπως το μειωμένο Φ.Π.Α η απαλλαγή από ΚΤΕΟ, οικονομική μεταφορά επιβατών και ελεύθερη τοπική αυτοδιοίκηση να αποφασίζει για τους κατοίκους της και να αναπτύσσει τις τοπικές κοινωνίες έγιναν περασμένα μεγαλεία διηγοντας τα να κλαίς.

Όλες ανεξαρτήτως χρώματος οι κυβερνήσεις σε συνεργασία με τους»φίλους» Ευρωπαίους εταίρους και τον «μεγάλο αδερφό» Αμερικανό ο οποίος σε συνεργασία με τον «μπαμπούλα» γείτονα Τούρκο φρόντισαν και φροντίζουν μεθοδικά τα νησιά μας να παραμένουν γυμνά από κόσμο, φτωχά από οικονομική κατάσταση, παιδιά και υγεία και φυσικά τα τελευταία 5 χρόνια με την προσθήκη προσφύγων και μεταναστών με τον φόβο στα σπίτια τους και με την αλλοίωση του Ελληνικού στοιχείου ( στα νησιά όπως η Κως και η Ρόδος που υπάρχουν μουσουλμάνοι ισχύει το ίδιο γιατί οι μουσουλμάνοι των νησιών αυτών είναι αυτόχθονες Έλληνες και για εμένα ανοίξουν στο καθαρά Ελληνικό στοιχείο).

Αφού λοιπόν ισοπέδωσαν τα πάντα και συνεχίζουν απερίσπαστα σου έργο τους μέχρι να έρθουν οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες να αγοράσουν έναντι πινακιου φακής τα θαλάσσια οικόπεδα, τον υποθαλάσσιο ορυκτό πλούτο των περιοχών αυτών ώστε να έχουν τσάμπα εργάτες προχτές αποφάσισαν να μεταφέρουν τους μετανάστες-προσφυγες στην ενδοχώρα.

Σε άλλες οι περιοχές πιο καλές. Στη Μακεδονία καί στο Ιόνιο. Σε μέρη που πάλι το παζάρι των αγωγών φυσικού αερίου και των εξορύξεων καλά κρατεί. Στο ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα οι δήμαρχοι και οι τοπικές κοινωνίες ξεσηκώνονται, αρνούνται και αντιστέκονται όσο μπορούν απέναντι σε όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν (σε αυτό οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στον δήμαρχο Κω Κο Νικηταρά για την στάση του τις τελευταίες ημέρες) αλλά δυστυχώς αυτό δεν φτάνει. Πρέπει η κυβέρνηση να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να » πατήσει πόδι» στους Ευρωπαίους και στους συμμάχους.

Άμεση μεταφορά των μεταναστών και προσφύγων ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΏΡΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΈΣ ΧΏΡΕΣ ΒΆΣΗ ΑΝΑΛΟΓΊΑΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΎ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉΣ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ. Το πρόβλημα δεν είναι Ελληνικό αλλά παγκόσμιο. Και στην τελική κανένας Έλληνας στρατιωτικός δεν πολέμησε στο Ιράκ η τη Συρία.

Άμεση φορολογική ανακούφιση μέσω επαναφοράς ευεργετημάτων και ενίσχυση των δομών όπως παιδεία και υγεία στα νησιά μας.

Μείωση του κόστους μεταφοράς αγαθών και πολιτών στα νησιά όχι βάση μονίμων κατοίκων αλλά βάση υπηκοότητας. Τα νησιά είναι Ελληνικά και ανοίκουν σε όλους τους Έλληνες και οποιοσδήποτε μπορεί να επενδύσει και να εγκατασταθεί σε αυτά. Ας δούμε μια φορά το κοινό συμφέρον και ας εκμεταλλευτούμε σωστά αυτόν τον παράδεισο που μας έχει προσφέρει Ο Θεός χωρίς κομματικές ταυτότητες και δημοτικές παρατάξεις. Όλοι και όλες μαζί γιατί τα νησιά μας είναι η ίδια μας η χώρα που εδώ και χρόνια αιμορραγεί σε έναν ακηρυχτο πόλεμο σε βάρος των πολιτών τους.

Σας ευχαριστώ

Βασίλης Γεωργούλης

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Με διαφορά ότι καλύτερο έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια. Σε λίγες γραμμές η καθημερινότητα μας από κάποιον που γράφει ως πολίτης… Τίποτα άλλο δεν θα γράψω αλλά στην ουσία του θέματος όλοι κάνουν τους Ευρωπαίους κανένας δεν τιμάει τα χώματα του και την ιστορία μας…Ειναι πολλά τα λεφτά

  2. Ρε φιλε μας τα χεις πρηξει καθε λιγο και λιγακι σχολιαζεις!Εχεις φυγει απο το νησι ετσι και αλλιως δεν εχεις αλλες ασχολιες;ρε με εναν κερμετε που χουμε μπλεξει!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.