Π. Ζαφειράτος: Ανοιχτή επιστολή – Δημόσια πρόσκληση ενάντια στη δημόσια «πρόκληση»

3
1248

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ

ΔΗΜΟΣΙΑ «ΠΡΟΚΛΗΣΗ»

Πριν 40 χρόνια ξεκίνησα να έρχομαι στην ΚΩ και τα τελευταία 20 είμαι μόνιμος κάτοικος . Δημότης της Αντιμάχειας

Αυτό που μου έκανε εντύπωση από την πρώτη σχεδόν μέρα που κατέβηκα από το αεροπλάνο ήταν ότι τις περισσότερες φορές στη πίστα του αεροδρομίου περίμενε ένα ασθενοφόρο , όχι για να παραλάβει κάποιον ασθενή αλλά για να παραδώσει ένα φορητό ψυγείο από φελιζόλ με τα όργανα κάποιου δυστυχή δότη οργάνων που πήγαιναν σαν ανταλλακτικά για μεταμόσχευση.

Στην αρχή, λόγω της συχνότητας του φαινομένου μου έκανε εντύπωση αλλά στη συνέχεια το συνήθισα και το θεώρησα σαν φυσιολογικό γεγονός και ότι κάποια δύναμη είχε αποφασίσει ότι η ΚΩΣ παράγει τα καλλίτερα μοσχεύματα.

Τη μόνη αντίδραση που είδα από τους ΑΝΈΥΘΥΝΟΥΣ « ΥΠΕΎΘΥΝΟΥΣ» ήταν μια δήλωση συμπαράστασης στην οικογένεια του θύματος της ανευθυνότητας τους , η οποία ήταν διαχρονικά ίδια και το μόνο που άλλαζε ήταν το όνομα του εθελοντή δότη , η ημερομηνία του συμβάντος και η υπογραφή του ανεύθυνου « υπεύθυνου».

Δεν είδα δράσεις ουσίας για περιορισμό των αυτοκινητιστικών δυστυχημάτων , για στελέχωση του κέντρου Υγείας στην Αντιμάχεια [για να είναι δυνατή η προσφορά άμεσης πρώτης βοήθειας] , για στελέχωση του Νοσοκομείου της ΚΩ με προσωπικό και απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό. για αύξηση της αστυνόμευσης των δρόμων , για διόρθωση των επικίνδυνων σημείων του οδοστρώματος λόγω κακοτεχνιών και φθοράς τουκλπ κλπ..

Συζητώντας με τον κόσμο , έχοντες ή μη έχοντες οικονομική δυνατότητα , διαπίστωσα μια αποδοχή της κατάστασης σαν φυσιολογική και μια προσδοκία ότι δεν θα τύχει σε αυτούς η κακιά στιγμή αλλά στον γείτονα και όσοι είχαν οικονομική δυνατότητα . ότι μαζεύουν χρήματα όταν του κτυπήσει τη πόρτα το πρόβλημα να μπορέσουν να φύγουν.

Δηλαδή πλήρης εγκατάλειψη , και από τους Ανεύθυνους Υπεύθυνους και από το Λαό που έχει κρεμάσει το μέλλον του στη τύχη.

Εδώ άκουσα τα εξής « με τους Ιταλούς περνάγαμε καλλίτερα , ήρθαν οι Έλληνες και δυστυχήσαμε», « από τύχη ζούμε».

Επειδή όλα αυτά με έχουν φορτώσει με προβληματισμούς και ευθύνες για το ότι όλα αυτά τα χρόνια ήμουν απλός παρατηρητής και όχι δρών πολίτης , επειδή το χρωστάω στη μνήμη της συζύγου που έφυγε μη έχοντας καμία στην ουσία βοήθεια από το ανύπαρκτο σύστημα υγείας της ΚΩ .

Αποφάσισα να απευθύνω αυτή τη πρόσκληση σε όσους νιώθουν ότι μπορούν να συστρατευθούν κάτω από τον ίδιο σκοπό , που είναι η αφύπνιση των απογοητευμένων κατοίκων αυτού του νησιού πού αντί να περιμένουν την καλή η την κακή τος τύχη,

μπορούν

Να πάρουν τη μοίρα στα χέρια τους και να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται από τη ζωή και το κράτος.

Αυτό μπορεί να γίνει δημιουργώντας ένα Φορέα , ιδιωτικού Δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ,που θα ενώσει όσους θέλουν να παλέψουν για τη Ζωή τους , που θα δημοσιεύει προγραμματισμό δράσεων και απολογισμό , για να είναι όλοι οι κάτοικοι ενήμεροι , άρα γνώστες και δραστήριοι πολίτες , που θα μπορεί να αντλεί κοινοτικούς πόρους και ιδιωτικές χορηγίες και από άλλες πηγές , θα ελέγχεται από ορκωτούς ελεγκτές και θα δίνει βοήθεια στους δημόσιους φορείς που έχουν προβλήματα λήψεως αποφάσεων και δράσεων ή θα δρα αυτόνομα .

Πχ για να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας Αντιμαχείας από το Δημόσιο δεν πρόκειται να γίνει ποτέ , με ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να γίνει άμεσα χωρίς κόστος ούτε για τους δημότες ούτε για το κράτος ,εδώ επεμβαίνει ο Φορέας που θα δημιουργηθεί.

Για να έρθει αεροπλάνο να παραλάβει κάποιο επείγον περιστατικό θέλει τέτοιες διαδικασίες που στο τέλος δεν έχει ουσία ,

με τον Φορέα η ανταπόκριση θα είναι άμεση γιατί δεν θα χρειάζεται καμία έγκριση δημόσιου φορέα .

Για να πάει ασθενοφόρο [ αν υπάρχει] από την ΚΩ στη Κέφαλο και να γυρίσει στη ΚΩ είναι 90 χιλιόμετρα , από την Αντιμάχεια είναι 28 αυτά και άλλα πολλά μπορούν να γίνουν με αφύπνιση και οργάνωση των κατοίκων.

Ο πατέρας μου , μου έδωσε μία συμβουλή και σκοπεύω να την ακολουθήσω.

« παιδί μου, μου είπε , όποιος παραδόθηκε , πέθανε»

Δεν σκοπεύω να παραδοθώ.

ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ

Αν πιστεύετε ότι αυτός ο Τόπος είχε ένδοξο παρελθόν και δικαιούται να έχει Παρόν και Μέλλον ,

ελάτε

Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και τις Ελπίδες μας , ένας είναι ένας , δύο είναι τέσσερις . τρείς είναι εννέα κοκ

[ όλοι θα έχετε η θα γνωρίζετε κάποιο, περιστατικό όπου ένας συνάνθρωπος έφυγε γιατί το Κράτος έλειπε ]

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΦΕΙΡΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ

Τηλ επικοινωνίας 6937058803

Email pan.zafeiratos@gmail.com

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ο ιδιωτικός τομέας είναι ήδη στην υγεία στο Νησί και ήταν πολλά χρόνια πριν μπεί επίσημα αφού ντόπιοι γιατροί πρακτόρευαν Αθηναίους (καθηγητάδες ή και σε δημόσια νοσοκομεία). Σε απαντηση θέλω να αποδώσω τιμή και ευχαριστίες σε όσους γιατρούς,νοσηλευτές και παραιατρικούς ασκούν έντιμα τα καθήκοντά τους στο δημόσιο τομέα. Ο γράφων θα έπρεπε να είχε καταλάβει το λόγο που αγοράστηκε και μετασκευάστηκε ένα παλιό κτίριο (Παυλίδης) και τη φυσική του συνέχεια να μη στελεχωθεί ποτέ με προσωπικό (Αβραμόπουλος και όλοι οι επόμενοι)!

  2. Παναη απο που εισαι; απο τα μεγαρα; αν ησουν απο αυτο το νησι θα γνωριζες τους υπευθυνους για τα χαλια της υγειας. Αυτους που αντιταχθηκαν στο νεο νοσοκομειο και σε καθε ενεργεια εκσυχρονισμου και βελτιωσης στην παροχη υπηρεσιων. Εχουν ονομα….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ