Βασίλης Γεωργούλης: Αιμοδοσία και Εθελοντισμός

0
405
Ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια αλλά το θυμόμαστε μόνο όταν υπάρχει ανάγκη, είναι η ανάγκη για αίμα.
Αυτό το υγρό της της ζωής μας που ρέει μέσα μας και πολλές φορές είναι αναγκαίο και για αίμα αλλά και για τους συνανθρώπους μας.
Το αίμα το οποίο είναι πανευκολο αν το δώσουμε στα νοσοκομεία και στους τοπικούς συλλόγους αλλά δυστυχώς πολλές φορές το αμελούμε η φοβόμαστε να το δώσουμε.
 Στη χώρα μας δυστυχώς λόγω πολλών ατυχημάτων οι ανάγκες είναι τεράστιες με αποτέλεσμα να μην επαρκεί ειδικά τους μήνες των εορτών και του καλοκαιριού. Κάθε τόπος έχει το σύλλογο αιμοδοτών του και κάθε επάγγελμα συνήθως το σωματείο του και την τράπεζα αίματος του.
 Εμείς πρέπει απλά κάθε 3- 6 μήνες να επισκεπτόμαστε τα σημεία αιμοδοσίας η το νοσοκομείο της περιοχής μας και με 10 λεπτά από την καθημερινότητα μας να δίνουμε την φιάλη που μας αντιστοιχεί. Απλά σε φιλικό πάντα περιβάλλον και χωρίς φόβο. Με τη φιάλη μας μπορούμε να σώσουμε μια ζωή και αντίστοιχα μια φιάλη κάποιου συνανθρώπου μας μπορεί να σώσει τη ζωή μας η κάποιου συγγενή μας.
 Είναι ηθική και ανθρώπινη υποχρέωση και ανάγκη να δίνουμε αίμα και να βοηθήσουμε να μειωθεί ή δυνατόν να χαθεί η έλλειψη αίματος στη χώρα μας. Μην περιμένουμε να το χρειαστούμε εμείς πρώτα για να καταλάβουμε την αξία του.
Σας ευχαριστώ με ευχές για καλές γιορτές και ευτυχισμένο νέο έτος! Βασίλης Ν. Γεωργούλης Υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Συλλόγου Αιμοδοτών Κέρκυρας Ηλίας Πολίτης
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ