ΔΧ: Επιασαν δουλειά τα κυκλώματα των μεταναστών στα νησιά (Αφρικανοί το 80% όσων ήρθαν τον Δεκέμβριο…)

19
2048

Γράφει ο Δημήτρης Χόνδρος

Αντιμέτωπη με το εφιαλτικό σενάριο να διολισθήσουν τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου σε ένα άτυπο καθεστώς, αντίστοιχο με  το νησί Ναούρου του Ειρηνικού, στο οποίο προωθούνται και διαμένουν υπό ιδιαίτερα προβληματικές συνθήκες πρόσφυγες που ζητούν άσυλο στην Αυστραλία, βρίσκεται η κυβέρνηση. Στο Μέγαρο Μαξίμου, παρακολουθούν με ιδιαίτερη ανησυχία την αύξηση των ροών οικονομικών προσφύγων από την Τουρκία, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από τις χώρες της Β. Αφρικής και αιτούμενοι άσυλο «στοιβάζονται» στα νησιά του Αιγαίου. Μπροστά στον κίνδυνο δημιουργίας ανεξέλεγκτων καταστάσεων που θα αυξήσουν τη δυσφορία και θα εξανεμίσουν τα όποια οφέλη από την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ, η κυβέρνηση δια του Γ. Μουζάλα, πρότεινε στην Ε.Ε. την δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης προσφύγων και μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα. Ωστόσο, δεν κατάφερε να πάρει το πράσινο φως από τους κοινοτικούς αξιωματούχους , που εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί: «Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας έχετε ήδη χάσει πάνω από 10 χιλιάδες πρόσφυγες. Ποιος εγγυάται ότι αυτοί που θα μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα, δεν θα διαφύγουν για τις χώρες της Δυτικής και Βόρειας Ευρώπης;» είναι το ερώτημα στο οποίο δεν φαίνεται να απαντά, πειστικά, η ελληνική κυβέρνηση. Ο κ. Μουζάλας έχει ήδη εξαγγείλει μέτρα για αποσυμφόρηση των νησιών από τον ….Απρίλιο. Ωστόσο παραμένει αναπάντητο το ερώτημα που θα πάνε όσοι μετακινηθούν, ενώ οι ανακοινώσεις για τη δημιουργία, δίπλα στις υπάρχουσες δομές, νέων κέντρων κράτησης για άτομα με παραβατικές συμπεριφορές αλλά και νέων χώρων εξέτασης των αιτημάτων ασύλου, αντιμετωπίζουν την αντίδραση των τοπικών κοινωνιών που καταλογίζουν στην κυβέρνηση «έλλειμμα αξιοπιστίας». Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Μουζάλας αποφεύγει σε σχέση με το παρελθόν τις επισκέψεις στα νησιά, αντιλαμβανόμενος ότι το κλίμα για την κυβέρνηση παραμένει βαρύ.

Πρόσφυγες από το Νεπάλ και την Μπουρκίνα Φάσο

Τα στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βόρειου Αιγαίου, που αφορούν τις ροές το διάστημα 1-27 Δεκεμβρίου είναι αποκαλυπτικά του νέου σκηνικού που δημιουργείται. Από τα 1075 άτομα που έφτασαν σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, μόνο οι 131 ήταν Σύριοι πρόσφυγες πολέμου. Οι υπόλοιποι είναι οικονομικοί μετανάστες, που προέρχονται χώρες της Αφρικής (Αιθιοπία, Αλγερία, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Μπαγλαντές, Ζάμπια) ενώ καταγράφηκαν και πρόσφυγες από χώρες όπως το Νεπάλ, η Βενεζουέλα, η Κούβα, η Αιτή και η Χιλή!  Οι αφίξεις αυτές αποδίδονται στην ενεργοποίηση ενός διεθνούς κυκλώματος μεταφοράς οικονομικών μεταναστών από την Αφρική στην Ευρώπη και συγκεκριμένα σε ένα παρακλάδι του, που έχει έδρα την ευρύτερη περιοχή της Κωνσταντινούπολης. Αυτοί οι οικονομικοί πρόσφυγες δεν πέρασαν πρόσφατα στην Τουρκία, άλλωστε η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας έχει θέσει σοβαρά εμπόδια στη φτηνή και χωρίς την ύπαρξη βίζας πρόσβαση στην Κωνσταντινούπολη, από τις χώρες της Β. Αφρικής. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, διέμεναν σε καταυλισμούς στην βορειοδυτική Τουρκία και από εκεί μεταφέρθηκαν στην Κωνσταντινούπολη για να προωθηθούν στα ελληνικά νησιά. Χαρακτηριστική είναι η απάντηση που δόθηκε από μετανάστες που προωθήθηκαν στην Κω, όταν ρωτήθηκαν «πως από την από την Κωνσταντινούπολη δεν επελέγη να περάσουν στην Ελλάδα από τη Λέσβο ή τη Χίο.»  «Μας είπαν ότι το πέρασμα στην Κω, είναι το πιο ασφαλές» απάντησαν, χωρίς όμως να διευκρινίζουν αν το «πιο ασφαλές» σήμαινε και περισσότερα χρήματα. Είναι βέβαιο όμως, ότι η ταρίφα, από τις 2 και 2500 χιλιάδες του περσινού καλοκαιριού έχει μειωθεί στα 300 με 500 ευρω.»  Αξίζει να σημειωθεί ότι το «κύκλωμα της Κωνσταντινούπολης», εκτός από τα νησιά προωθεί τους οικονομικούς μετανάστες στην Ελλάδα και μέσω του Έβρου.

Απόγνωση και σπείρες πλαστών εγγράφων

Ποιοι όμως είναι αυτοί οι άνθρωποι; Είναι πράγματι απελπισμένοι που προσπαθούν να βρουν καλύτερες συνθήκες ζωής; Υπάρχουν ανάμεσα τους πρόσωπα που αναζητούν τρόπο να περάσουν στην  Ευρώπη έχοντας ως αποστολή τρομοκρατικά χτυπήματα; Πώς ελέγχονται; Κυβερνητικές πηγές, εμφανίζονται καθησυχαστικές ως προς τον έλεγχο της ταυτότητας τους, αναφέροντας ότι οι αιτήσεις ασύλου εξετάζονται  με ιδιαίτερα αυστηρό τρόπο και με την ενίσχυση έμπειρων στελεχών από τις χώρες της ΕΕ.  «Εξετάζονται δύο η τρεις περιπτώσεις την ημέρα. Αυτό γίνεται σε βάρος της ταχύτητας που πρέπει να επιδιώξουμε στην διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων» αναφέρουν στο «Βήμα».  Από την πλευρά τους, οι αστυνομικές αρχές των νησιών-υποδοχής εστιάζουν στην «δύσκολη» συμπεριφορά τους που αποτυπώνεται στην αύξηση των περιστατικών παραβατικότητας.. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα των 5 Αλγερινών  που διέφυγαν από τον καταυλισμό της Μόριας, στη Μυτιλήνη και κατάφεραν μέσα σε λίγες μέρες να διαρρήξουν περί  τα 20 καταστήματα και επιχειρήσεις στο κέντρο της πόλης. Ωστόσο, εργαζόμενοι σταhot spot , μιλώντας στο «Βήμα» μεταδίδουν μια διαφορετική εικόνα. « Στα πρόσωπα των Σύρων που  έφταναν στο κέντρο υποδοχής, βλέπαμε τις κακουχίες που πέρασαν στην διαδρομή. Διακρίναμε όμως στο βλέμμα τους την ελπίδα ότι θα βρεθούν κοντά στους δικούς τους ανθρώπους στην Ευρώπη. Στους οικονομικούς μετανάστες, διακρίνουμε μόνο απόγνωση. Δεν έχουν καμία προοπτική ξέρουν ότι δεν πρόκειται να τους παραχωρηθεί άσυλο. Οι περισσότεροι από αυτούς προσπαθούν να βρουν τρόπο να διαφύγουν.» Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ενεργοποίηση ενός κυκλώματος που τους εφοδιάζει, μέσω …ταχυδρομείου με πλαστά έγγραφα. Λιμενικοί στη Χίο, τη Λέσβο και τη Σάμο και τη Κω, εντόπισαν τις τελευταίες μέρες σημαντικό αριθμό οικονομικών μεταναστών που με πλαστά έγγραφα επιχείρησαν να μεταβούν στον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής, Για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού τα λιμάνια των νησιών, έχουν ενισχυθεί με άνδρες της αστυνομίας που έχοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους. Όσοι δεν τα καταφέρουν αναζητούν μεροκάματο πέφτοντας συχνά θύματα ανθρώπων που στο τέλος αρνούνται ακόμα και να τους πληρώσουν.

19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η μεγαλύτερη μας ευχή για το 2017 είναι να συνειδητοποιήσουν οι Έλληνες, τόσο οι Πολίτες, όσο και τα πολιτικά κόμματα ότι, η χώρα έχει εισέλθει στο τελευταίο στάδιο της κατάρρευσης της – οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής, καθώς επίσης πολιτισμικής. Επί πλέον ότι, η Ελλάδα δεν κινδυνεύει μόνο να μετατραπεί σε μία αποικία των δανειστών της στο διηνεκές αλλά, επίσης, πως απειλείται όσο ποτέ μέχρι σήμερα η εδαφική της ακεραιότητα – από πολλές διαφορετικές πλευρές.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ http://www.analyst.gr/2016/12/29/titloi-telous-gia-tin-ellada/

    • Μη φοβάσαι ΔΧ. Οι γιαλατζί αριστεροί του ΣφΥΡΙΖΑ και οι σύντροφοι των ψεκασμένων ΑΝΕΛ έχουν έτοιμη την ΚΑΛΟΛΙΜΝΟ για στρατόπεδο.

      Μην ανησυχείς Μητσάρα, με υπουργό άμυνας τον συγΚΑΜΕΝΟ ΜΠΟΥΛΗ και πατριώτες σαν τον ΖΟΥΡΆΡΗ που θα τον στενοχωρήσει η κατάληψη περισσότερων από 16 νησιά… δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Αφού τα οικονομήσουν από την τροφοδοσία των Hot spot που τα έχει αναλάβει η παρεούλα συγΚΑΜΕΝΟΥ όπως ξέρεις από πρώτο χέρι θα αναγκαστούν να τους μαζέψουν στην Γυάρο και σε νησιά ακατοίκητα.

    • Το επόμενο βήμα του ΣφΥΡΙΖΑ, υπηκοότητα σε όλους με δικαίωμα ψήφου στις επόμενες εκλογές.

      Επίδομα ανεργίας 400 ευρώ σε κάθε ένα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επιδότηση κατοικίας, ΔΕΗ, ΝΕΡΟ τζάμπα και σύνταξη στα πενήντα…

  2. Την ώρα που έρχονται στο φως οι αμύθητες περιουσίες και τα εκατομμύρια που έχουν παρκάρει σε ξένες τράπεζες τα κοράκια του Σύριζα, ο Μουζάλας εμπαίζει και ειρωνεύεται τους Έλληνες: «Το επίδομα για τους πρόσφυγες θα πρέπει να έρθει σε αρμονία με τις εθνικές πολιτικές, για παράδειγμα τα μετρητά δεν μπορούν να υπερβαίνουν ανά οικογένεια το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που ισχύει για τους Έλληνες. Δεν είναι δυνατόν μια ελληνική οικογένεια να παίρνει 400 ευρώ και να δώσουμε στους μετανάστες 500 ευρώ».
    Η ελληνική οικογένεια που παίρνει 400 ευρώ, Μουζάλα, δίνει τα διπλάσια για φως, νερό, τηλέφωνο, ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας και για να πληρώνει τα κρατικοδίαιτα κοπρόσκυλα που διόρισε η συμμορία του Τσίπρα. Ο λαθρομετανάστης που θα αρπάξει τα 400 ευρώ έχει ήδη τσάμπα στέγη, ρεύμα, ψύξη-θέρμανση και όλες τις ανέσεις που του παρέχει το ανθελληνικό κράτος .
    Η κυβέρνηση, που προσκυνάει τους ξένους τοκογλύφους και τους λαθροεισβολείς, αποτελεί τεράστια πληγή για την Πατρίδα μας. Χέρι-χέρι με τον Τσίπρα και το μνημονιακό τσίρκο του Μητσοτάκη, που έκανε χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν με… «προσφυγόπουλα».

  3. χοτ σποτ.εκει να πανε οι μκο.το νησι μας το κατεστρεψαν οι λαθραιοι ο καματερος και ο κυριτσης.

  4. εμποριο ανθρωπων ,οργανων,πορνεια ,κυβερνηση εγκληματιων εχουμε

    θα πρέπει το ελληνικό κράτος να στραφεί εναντίον τής συμμορίας αυτής, η οποία «κρύβεται» πίσω από το μεταναστευτικό πρόβλημα. Τα μέλη των ΜΚΟ πρέπει να εκδιωχθούν πάραυτα από τα νησιά και η ελληνική Πολιτεία να κάνει έρευνες για τον ρόλο αυτών και τις διασυνδέσεις τους με τα διεθνή κυκλώματα των τοκογλύφων, του trafficking, της παιδεραστίας και της εμπορίας οργάνων και ναρκωτικών.

  5. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ… ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ»

    Μίλησαν επίσης για την καταστροφή του τουρισμού (βασικής πηγής εισοδήματος για τους Σαμιώτες – το 85% του ΑΕΠ της Σάμου), για το αίσθημα ασφαλείας που έχει κλονιστεί, για την απροθυμία της κυβέρνησης να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και για τις πολυάριθμες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη Σάμο και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι σκοπίμως η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου υλοποιεί σχέδιο να αφήσει μόνιμα στα νησιά χιλιάδες λαθρομετανάστες, παρά τη θέλησή τους. Και ότι πρέπει όλοι οι Σαμιώτες να αντιδράσουν για το μέλλον των επόμενων γενιών!
    (ΥΓ): Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου, αλλά και η οργή και η αγανάκτηση που επικρατούν, απέτρεψαν την εμφάνιση του περιοδεύοντος παρακρατικού θιάσου των «αλληλέγγυων»…

  6. Σ’ ό,τι αφορά τους Λαθρομετανάστες – και στη δική τους περίπτωση—, θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος …Ο νόμος τής κοινωνίας των εθνών. Θα πρέπει να περιοριστούν σε κλειστά κέντρα κράτησης και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να απελαθούν στις πατρίδες τους. Δεν υπάρχει λόγος να «λιμνάζουν» στην Ελλάδα, τη στιγμή που κανένα κράτος δεν είναι διατεθειμένο να τους δεχθεί ως μετανάστες. Δεν είναι δυνατόν η μικρή Ελλάδα να επωμίζεται τόσο μεγάλο «βάρος» μόνη της. Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να εμφανίζεται ως μαύρο «πρόβατο» και να τιμωρείται από τους ετέρους της για ελλειπή φύλαξη των συνόρων της μόνο και μόνο για να διευκολύνει παρανόμους.http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2016/11/to-dikio-ton-ellinon-gonion.html

  7. «Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ένα βρόμικο σχέδιο σε βάρος του λαού και του έθνους με πρωταγωνιστές, τα ξένα κοράκια που καιροφυλακτούν να αρπάξουν τα κόκκινα δάνεια, τους Γερμανούς, τους Αυστριακούς, τους Γάλλους αλλά και κάποιους παγκόσμιους οργανισμούς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που ελέγχονται από τον Σόρος και άλλους διεθνείς κερδοσκόπους.
    Το σχέδιο προβλέπει στεγανοποίηση των συνόρων της Ελλάδας για να εγκλωβίζονται όλοι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στη χώρα μας αλλά και επιστροφή δεκάδων χιλιάδων προσφύγων που βρήκαν καταφύγιο στην Γερμανία, την Αυστρία και την Γαλλία. Σύμφωνα με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επεξεργάζονται το βρώμικο αυτό σχέδιο η Ελλάδα προορίζεται για να γίνει απέραντο πάρκινγκ προσφύγων και μεταναστών για να σταματήσουν οι αντιδράσεις στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης που προκαλούν μεγάλες ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό εξαιτίας της ανόδου των ακροδεξιών και ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων.

  8. «Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ένα βρόμικο σχέδιο σε βάρος του λαού και του έθνους με πρωταγωνιστές, τα ξένα κοράκια που καιροφυλακτούν να αρπάξουν τα κόκκινα δάνεια, τους Γερμανούς, τους Αυστριακούς, τους Γάλλους αλλά και κάποιους παγκόσμιους οργανισμούς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που ελέγχονται από τον Σόρος και άλλους διεθνείς κερδοσκόπους.
    Το σχέδιο προβλέπει στεγανοποίηση των συνόρων της Ελλάδας για να εγκλωβίζονται όλοι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στη χώρα μας αλλά και επιστροφή δεκάδων χιλιάδων προσφύγων που βρήκαν καταφύγιο στην Γερμανία, την Αυστρία και την Γαλλία. Σύμφωνα με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επεξεργάζονται το βρώμικο αυτό σχέδιο η Ελλάδα προορίζεται για να γίνει απέραντο πάρκινγκ προσφύγων και μεταναστών για να σταματήσουν οι αντιδράσεις στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης που προκαλούν μεγάλες ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό εξαιτίας της ανόδου των ακροδεξιών και ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων.

  9. η μονη λυση.η κυβερνηση των ηλιθιων να ανακοινωσει οτι απαντες οι λαθραιοι

    εντος 3 μηνων θα απελαυνονται και μεχρι τοτε να δημιουργηθουν κλειστα κεντρα κρατησης σε ερημικης τοποθεσιες.μεγαλο καρκινωμα οι λαθραιοι.

  10. Δικηγορικός σύλλογος Χίου: Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη που έχουν γεμίσει “πρόσφυγες” τα νησιά – Παράνομη η παραμονή τους 1

    Αντίθετη όχι μόνο προς το ελληνικό Σύνταγμα αλλά και στο κοινοτικό δίκαιο, είναι παραμονή των «προσφύγων» στα ελληνικά νησιά, σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου.
    Το πόρισμα, αναφέρει με σαφήνεια ότι: «Η Συμφωνία της 18ης Μαρτίου 2016 μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας δεν προβλέπει ρητά την υποχρέωση παραμονής των προσφύγων- μεταναστών στα ελληνικά νησιά μέχρι να εξεταστεί η αίτηση ασύλου τους. Η υποχρέωση παραμονής των προσφύγων- μεταναστών αποτελεί προϊόν ερμηνείας. Η ερμηνεία αυτή όπως εφαρμόζεται μέχρι σήμερα ωστόσο είναι αντίθετη τόσο με το Ελληνικό Σύνταγμα όσο και με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Συνεπώς, οι πρόσφυγες- μετανάστες, οι οποίοι εισέρχονται μέσω των ελληνικών νησιών στην Ελλάδα μπορούν να μετακινηθούν προς την υπόλοιπη Ελλάδα μέχρι να εξεταστεί η αίτηση ασύλου τους».

  11. Δικηγορικός σύλλογος Χίου: Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη που έχουν γεμίσει “πρόσφυγες” τα νησιά – Παράνομη η παραμονή τους 2

    Στο κείμενο του πορίσματος η συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, περιγράφεται κυρίως ως μία πολιτική συμφωνία η οποία νομικά φέρει τα χαρακτηριστικά της Συμφωνίας Κυρίων (gentlemen’s agreement», της οποία η νομική ανάλυση βασίζεται στο διεθνές και ανθρωπιστικό δίκαιο αλλά και στον νόμο 4375/206 που αφορά στη διαδικασία χορήγησης ασύλου και ανθρωπιστικής προστασίας στην Ελλάδα.
    Όπως αναφέρεται η πρακτική εγκλωβισμού των μεταναστών στα νησιά «αποτελεί εν πολλοίς πολιτική και στρατηγική απόφαση, ώστε να αποτρέπονται οι μεγάλες ροές, χρησιμοποιώντας τα νησιά ως γεωφυσικό όριο εντός του οποίου θα εγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και οι παράτυπο μετανάστες για άγνωστο χρονικό διάστημα, δημιουργώντας έτσι την απροθυμία και στους υπολοίπους που επιθυμούν να εισέλθουν στην Ε.Ε. να ακολουθήσουν τη συγκεκριμένη οδό».

  12. Σε αυτά τα δύο σημεία χτυπούν τον Ελληνα και τον τσακίζουν ολοκληρωτικά

    Στα χρόνια του Μνημονίου παρατηρούμε ότι τσακίζονται δύο βασικά χαρακτηριστικά της νεοελληνικής κοινωνίας.

    Το σπίτι και η επιχείρηση.
    Η χώρα μας υπήρξε ένα κράτος με τα υψηλότερα ποσοστά ιδιοκατοίκησης αλλά και μικρών επιχειρήσεων / επαγγελματιών.
    Αυτό μεταφράζεται διαφορετικά και ως μια χώρα με μεγάλο ποσοστό ανεξάρτητων ανθρώπων. Συνεπώς καλείστε να μην έχετε σπίτι δικό σας, να πάτε στο ενοίκιο και να βρείτε μια εργασία με ελάχιστα κατοστάρικα το μήνα.

    Αυτό είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν και ήδη το έχουν υλοποιήσει σε μεγάλο βαθμό. http://attikanea.blogspot.de/

  13. ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ!

    Μπορεί οι μισθοί των απλών Ελλήνων πολιτών (όσων δεν είναι άνεργοι…) να κατρακυλάνε συνεχώς και να είναι στις τελευταίες θέσεις στην Ευρώπη, αλλά με τους μισθούς των πολιτικών συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο!

    Έτσι, το ιρλανδικό σάιτ thejournal.ie, κατόπιν απαιτήσεως των αναγνωστών του, αποφάσισε να ερευνήσει τον μισθό των πολιτικών σε ολόκληρη την Ευρώπη και να τους συγκρίνει με τους μισθούς των πολιτών.

    Σύμφωνα με την έρευνα, τα περισσότερα χρήματα λαμβάνουν οι Ιταλοί πολιτικοί, με 125.220 ευρώ το χρόνο, ακολουθούν οι Αυστριακοί, με 121.608 ευρώ το χρόνο, οι Γερμανοί, με108.984 ευρώ το χρόνο και οι Γάλλοι, με 85.713 ευρώ το χρόνο.

    Από κοντά έρχονται και οι Έλληνες πολιτικοί, που έχουν μέσο μισθό 61.620 ευρώ ετησίως (συν τα προνόμια και οι απαλλαγές…) 100.000 ευρώ ετησίως !!!, κατά πολλές φορές περισσότερα από το μέσο κατά κεφαλήν ετήσιο εισόδημα του Έλληνα πολίτη.

  14. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΑΤΕ…ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΗΔΑΜΙΝΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΑΛΟΥΧΙΣΕΤΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ΣΑΣ,ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ ΣΑΣ,ΟΧΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΓΗΚΕ ΑΠΛΑ..ΑΛΛΑ ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΘΥΜΑΤΑ..ΜΕΙΝΑΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΝΥΠΑΡΧΤΟΙ..ΟΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΧΑΖΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ….ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΓΕΛΑΜΕ,ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ,Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ,ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ,ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ,ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΒΛΑΚΩΔΕΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΦΑΝΦΑΡΕΣ,ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΕΟΥΝ Η ΜΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ..ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ