Βαγγέλης Τζόγιας: Είμαστε για γέλια ή για κλάματα

14
1206

ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ Ή ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

 

Αγαπητοί φίλοι,

χαλαρές οι εορταστικές ημέρες κι έτσι συναντήθηκα με παλιό θεσμικό αυτοδιοικητικό. Η κουβέντα μας αφορούσε τα τροχαία κι όχι μόνο.

Με αφορμή το δημοσίευμα των οικισμών της εφημερίδας «Σταθμός», συζητήσαμε γενικά. Αξίζει να αναφέρω μερικά.

Για τους οικισμούς, μου είπε, οτι όχι μόνο αυτούς, που αναφέρει η εφημερίδα, αλλά στο σύνολο τους είναι χωρίς σχέδιο με ό,τι κακό αυτό συνεπάγεται.

Στο Ζηπάρι, κι αλλού, έχουν σταματήσει δρόμοι, γιατί μπροστά τους ξεφύτρωσε οικοδομή. Του είπα πως στο Ζηπάρι μένω, άρα έχω ξεκάθαρη εικόνα. Ο παραλιακός δρόμος της Λάμπης, που θα μας έλυνε πολλά σημερινά προβλήματα, σταμάτησε διότι μπροστά του έγινε ξενοδοχείο. Ο περιφερειακός στο Ζηπάρι σταμάτησε χρόνια τώρα και ουδείς γνωρίζει το πότε θα τελειώσει. Ο δρόμος στο Τιγκάκι, από τα φανάρια μέχρι το σταυροδρόμι ανήκει στο επαρχείο κι από εκεί και κάτω ανήκει στον Δήμο. Ο παραλιακός από το Τιγκάκι έως την ταβέρνα «Αμπέλι» είναι παράνομος-δεν υπάρχει στα χαρτιά.

Το επαρχείο δεν έχει τεχνικές υπηρεσίες, ούτε προϋπολογισμό, δηλαδή μπορεί απλά να προτείνει. Δεν μπορεί όχι μόνο να φτιάξει κάτι, αλλά ούτε καν να το συντηρήσει. Οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου είναι υποστελεχωμένες.

Η βιοτεχνική ζώνη του νησιού, μια μικραίνει και μια μεγαλώνει. Δεν έχουν κατασταλάξει γι’ αυτή εδώ και 40 χρόνια.

Ο μεγάλος πόνος όμως, είναι ο επαρχιακός. Είναι αυτός που μας καίει ως Κίνηση Πολιτών για τα τροχαία. Αμέσως αναφέρθηκα στο 7ο χλμ, δλδ εκεί που στρίβουμε γι’ Αϊ-Γιάννη, στο νέο Λύκειο.

Μου είπε: «Πιο εύκολο είναι να μεταφερθεί το λύκειο αλλού, παρά να φτιαχτεί ο δρόμος σωστά με ασφάλεια. Δεν μπορεί να γίνει κόμβος, γιατί ο δρόμος του Αϊ-Γιάννη στα χαρτιά αναφέρεται ως “κατσικόδρομος”, δηλαδή…δεν υπάρχει».

Το μεγάλο κακό είναι πως ξεκινώντας από την πόλη μέχρι την Κέφαλο, το 98% των δρόμων δεξιά κι αριστερά είναι χαρακτηρισμένοι είτε ως κατσικόδρομοι, είτε ως ποτάμια μπαζωμένα, δηλαδή δεν υπάρχουν στα χαρτιά.

Φανταστείτε πώς ο δρόμος της Μινιέρας είναι κι αυτός κατσικόδρομος.

Μου είπε επίσης πως όλοι όσοι έχουν ιδιοκτησίες μέσα από τον επαρχιακό 200-300 μέτρα κι έχουν φτιάξει πρόσβαση στον δρόμο, είναι παράνομοι, διότι είναι δρόμοι δουλείας.

Δεν άντεξα άλλο! Του είπα να σταματήσει και πρότεινα αλλαγή συζήτησης, γιατί μου είχε ανέβει η πίεση!

Φίλε δήμαρχε, θα θυμάσαι πρόσφατα στην επιτροπή διαβούλευσης αναφέρθηκα στο ότι τα τελευταία 15 χρόνια, πολεοδομικά, δεν έχει γίνει κάτι στο νησί. Έκανα λάθος. Τουλάχιστον, 30 χρόνια είμαστε αδρανείς.

Διερωτώμαι όμως, τόσα χρόνια, τόσοι δήμαρχοι, έπαρχοι, νομάρχες, περιφερειάρχες, γιατί δε λένε την αλήθεια, για να ξέρουμε όλοι τι γίνεται, βρε αδερφέ! Η δική μας γενιά σιγά σιγά φεύγει και δεν προσφέραμε κάτι ουσιαστικό στο νησί μας..

Και δεν έχω ξεκαθαρίσει μέσα μου αν, τελικά, είμαστε για γέλια ή για κλάματα..

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μα οι ποιο αχριστει γενιά που πέρασε από το νησί είναι οι γενιά σας κομματόσκυλα φάγατε φάγατε
    Δεύτερο παντελόνι δεν είχατε και βρεθήκατε με βίλες !! Καταστρέψατε ότι καλύτερο είχε στο βομω τις τσέπη σας !! Ελεος αδειάστε το τόπο να μπουν νέοι άνθρωποι !!το δικαιούνται το μέλλον είναι δικό τους !!Αλλα τα ίδια παντελακη μου τα ίδια Παντελή μου !!δεν το καταλάβατε την αποχή που είχε στης εκλογές από τους νέους μόνο γεροντάκια με καροτσάκια τρεχαν για να ψηφίσουν !! Δεν τα γράφω αυτά προσωπικά φίλε Βαγγέλη σε εσένα αλα για την γενιά σου ! Κουραστίκαν οι άνθρωποι !! Έπαψαν να ασχολούνται !!

  2. ΑΓΑΠΗΤΕ ΒΑΓΓΕΛΗ. ΕΣΥ ΣΑΝ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ, ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΝΑ ΛΕΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ. ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΤΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Η ΚΑΘΕ ΠΟΛΕΟΔΟΜΗΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙ ΑΠΟ 15 ΜΕΧΡΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ. ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΗ ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ. Α Π Ο Κ Ε Ν Τ Ρ Ω Σ Η. ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΕΙ. ΓΙΑΤΙ; ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ.. ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΓΙΑΤΙ…….ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΘΑΘΕΛΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΩ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ.

    • από Βαγγέλη Τζόγια προς Φίλο —-> Αγαπητέ φίλε, το σχόλιο σου είναι σωστό. Αν όμως κι εμείς κάνουμε 20 χρόνια να συντάξουμε ένα φάκελο προς το αρμόδιο υπουργείο, τότε καταλαβαίνεις γιατί είμαστε σε αυτό το τραγικό αδιέξοδο. Βεβαίως, να βρεθούμε, να είναι κι άλλα άτομα και να κάνουμε κουβέντα. Ο καφές δικός μου. Ο αριθμός του κινητού μου είναι: 6977406672. Αναμένω.

    • κυρησσονται * οικισμοι* και μετα περιμενουμε τα σχεδια οιλεως..Εν τω μεταξυ χτιζουμε οοως μας εηυπηρετεθ…

  3. Ο λόγος είναι τα ψηφαλάκια. Ο σκοπός είναι ΠΑΝΤΑ να εξαρτάται ο πολίτης από τον πολιτικό. Ο πολιτικός είτε είναι δημοτικός είτε επαρχιακός σύμβουλος είτε βουλευτής πρέπει να μπορεί να «βοηθήσει» τον πολίτη με το πρόβλημα του. Σίγουρα κάποιοι, ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο είναι αγνοί αλλά οι «επιτυχημένοι» και «διαχρονικοί» πολιτικοί ξέρουν πως να μαζεύουν τα ψηφαλάκια τους.

  4. Δεν ξέρω κύριε Τζόγια αν συγκινηθεί κάποιος διαβάζοντας αυτά αλλά τα δάκρυα θα είναι από τα κλάματα των επόμενων γενεών Αν κάποια στιγμή κάνουμε κάτι σοβαρό για τον τόπο μας.

  5. Παρακολουθώ με πραγματικό ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις,εκδηλώσεις,αναρτήσεις και φυσικά τα δρώμενα

    της συγκεκριμένης ομάδας,όμως απορώ με την μονοδιάστατη προσέγγιση του προβλήματος..τα οχήματα υπερ-πενταπλασιάστηκαν την καλοκαιρινή σαιζόν,λόγω της εξέλιξης των παρεχομένων Τουριστικών υπηρεσιών,αλλά και την έλευση χιλιάδων κατόχων οχημάτων προς στελέχωση των Μονάδων και Καταστημάτων.Ένα επιπλέον βάρος είναι η αύξηση οχημάτων λόγω του Hot Spot με την δρασηριοποίηση Ένστολων,Αλληλέγγυων,ΜΚΟ,Ύπατης Απάτης,ιατρών και λοιπών ειδικοτήτων με συγκεκριμένα σύνορα,μεταφραστών,φυλάκων,ΜΑΤ,οδηγών,Frontex,ξένων υπηκόων κ.λ.π.Επίσης καμιά δραστηριοποίηση για τους υψηλού επιπέδου πελάτες των All Inclussive,που όπως γνωρίζει και ο τελευταίος υπάλληλος,πίνουν μέχρι ΑΗΔΙΑΣ,δεκάδες ποτά χειρίστης ποιότητας και μετά από 5 ώρες και σε θερμοκρασίες ασυνήθιστες γι αυτούς,πιάνουν τιμόνι,ενώ κάποιων το νευρικό σύστημα είναι επιβαρυμένο με θεραπείες διαφόρων παθήσεων,που με το αλκοόλ τους κάνουν επικίνδυνους…οπότε τρίχες κατσαρές!!!

  6. Οι δάσκαλοι με τα αμάξια τους έχουν γεμήσει τους δρόμους λακούβες!! Αντί να κάνουν μάθημα όλη μέρα κι όλη νύχτα μπας και μορφοθουν τα παιδια μας αυτοί κόβουν βόλτες στις καφετεριες και καταστρέφουν το οδόστρομα. Ποιος θα μας αποζημιώση γιαυτο?

  7. Εγώ κ.Τζόγια δεν είδα τοποθέτηση σύγχρωνων πινακίδων με μειωμένα όρια ταχύτητας που είναι και ο σημαντικότερος

    λόγος των αδικοχαμένων ανθρώπων στην άσφαλτο.Για παράδειγμα ,ένα μεγάλο ποσοστό οχημάτων στον Φάρο (Λάμπη)…λες και τροχοδρομούν για απογείωση..Γιορτές και κάποια τσ….νια ,αλλά και άλλοι περαστικοί οδηγούν με τουλάχιστον την διπλάσια ταχύτητα Εθνικής Οδού,προσπερνώντας ακόμα και λίγα μέτρα πριν τις στροφές…Που είναι ακριβώς τοποθετημένη πινακίδα στην ΑΒΙΚΟ ,που να δείχνει ότι απαγορεύεται να πας προς Ζουρούδη…ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΑ ΟΡΙΑ !!!!! ΟΙ ΔΡΌΜΟΙ ΜΑΣ ΣΤΈΝΕΨΑΝ,ΕΝΩ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΥΠΕΡ ΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ!!!! Γίνονται απίστευτες παραβάσεις και τα ‘τρία εκκλησάκια’ στον Φάρο,είναι λίγα μπροστά σ αυτά που διαδραματίζονται ακόμα και από άσχετους ,που πάνε να μάθουν να οδηγούν εκεί και μπαίνουν στον ποδηλατόδρομο χωρίς να ελέγξουν με τα φώτα στο τέρμα….Έλεγχος μηδέν από Τροχαία.Όταν έχει κάποιο αγώνα ,πολυπληθείς ομάδες μαστουρωμένων κάνουν κόντρες!!!!!Έλεος .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ