Ξ. Αγρέλλη: Φαίνεται πως οι φωτιές τους έκαψαν τη λογική… Πάνω από 10.000 καμήλες θα θανατωθούν στην Αυστραλία, επειδή «πίνουν πολύ νερό»

5
302
Ψαλίδι / Άγ. Γαβριήλ / Εξοχή, Κως

ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ .-ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΖΩΝΤΑΝΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΚΑΤΕΚΑΨΕ Η ΠΥΡΗΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΘΑΝΑΤΩΣΟΥΝ ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΜΗΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΠΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ.-. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ.- ΟΙ ΚΑΜΗΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΝΕΡΟ ΠΟΛΥ;;-;; ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΠΟΥ ΕΜΦΙΑΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ- ΠΟΤΑΜΙΑ- ΛΙΜΝΕΣ- ΚΑΙ ΠΗΓΑΔΙΑ -ΓΕΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΔΕΝ ΣΥΝΤΕΛΟΥΝ ΣΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ;;;- ΟΤΑΝ ΤΟ 1770 Ο ΑΓΓΛΟΣ- ΤΖΕΙΜΣ ΤΟΜΑΣ ΚΟΥΚ -ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΤΟ 1787 ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΣΚΩΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΜΕ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΕΞΩΝΤΟΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΜΕ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΞΑ ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ;;;-ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΠΟΨΙΛΩΣΑΝ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΤΟΥΝ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ;;;-;;ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΛΕΘΡΙΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΑΚΡΙΒΟ ΤΙΜΗΜΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΖΩΑ.- ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑΝ.-

Πάνω από 10.000 καμήλες θα θανατωθούν στην Αυστραλία, επειδή «πίνουν πολύ νερό»

Σε μία επιχείρηση ελέγχου του πληθυσμού τους.

DEA / G. COZZI via Getty Images

Στην εδώ και μήνες καιόμενη Αυστραλία που περνά το πιο δύσκολο καλοκαίρι της ιστορίας της, η ανάγκη για νερό είναι πολύτιμη. Οι καμήλες είναι τα πρώτα ζώα που θα υποστούν τις συνέπειες αυτής της ανάγκης.

Οι καμήλες είναι γνωστές για την αντοχή τους σε συνθήκες ερήμου, αλλά και την ανάγκη τους για πολύ νερό – το οποίο παίρνουν από το λίπος που έχουν αποθηκευμένο στις καμπούρες τους.

Την επιχείρηση μαζικής θανάτωσης 10.000 καμήλων – που θα ξεκινήσει την Τετάρτη μετά από την ανάλογη εντολή των αβορίγινων ηγετών της περιοχής Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara – έχουν αναλάβει επαγγελματίες σκοπευτές.

Οι ντόπιοι, μάλιστα, διαμαρτύρονται για «εισβολές» των θηλαστικών που αναζητούν στις περιουσίες τους νερό.

Η επιχείρηση ελέγχου του πληθυσμού καμηλών εκτιμάται πως θα στοιχίσει 1,2 εκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε πέντε μέρες. Σύμφωνα με το ABC Αυστραλίας, οι σοροί τους θα αφεθούν να ξεραθούν προτού ταφούν ή αποτεφρωθούν.

Οι καμήλες έφτασαν στην ήπειρο – νησί από την Ινδία και το Αφγανιστάν κατά τον 19ο αιώνα για τις ανάγκες του κατασκευαστικού τομέα και της μεταφοράς.

Ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και Ύδρευσης της Νέας Νότιας Ουαλίας (DEW) δήλωσε πως η ανάγκη τους για πολύ νερό δεν είναι το μόνο πρόβλημα που προκαλούν στους κατοίκους, αλλά και το τοπικό οικοσύστημα.

Αναλυτικότερα, εξέφρασε τις ανησυχίες του και για αύξηση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, καθώς τα συγκεκριμένα ζώα αποβάλλουν μεθάνιο που ισοδυναμεί με έναν τόνο διοξειδίου του άνθρακα το χρόνο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η ΓΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΟΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΟΧΙ ΝΑ ΤΑ ΘΑΝΑΤΩΝΟΥΝ ΙΔΙΩΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΙΑ

    • ….Κοπελα μου θα τα θανατωσουν επειδη εχει αυξηθει ο πληθυσμος και δεν εχουν φυσικους εχθρους εκει!!
      Θα γεμισει καμηλες!

      • Κάτσε ρε μπάρμπα νεράκι πίνουν τα ζωντανά, δλδ εσυ που πίνεις πολύ τσίπουρο τι πρέπει δλδ να σου κάνουμε

        • ….Κατσουνα μου οι καμηλες πινουν περιπου 1 βαρελι την ημερα!
          Η Αυστραλια εχει λιγα νερα!
          Δεν βρεχει!

  2. Οι καμήλες δεν είναι Αυτραλιανο είδος. Όπως καί κάποια άλλα πού τα εισήγαγε ο Άνθρωπος και έχουν καταστρέψει γηγενείς πληθυσμούς αλλάζοντας τις ισορροπίες χλωρίδας και πανίδας.
    Δεν συμφωνώ με το μέτρο ας τις στείλουν Αφρική ,Ασία, αλλά Ανθρώπινα λάθη τα πληρώνει πάντα η φύση.
    Πχ.το κόκκινο σκαθάρι εδώ!!!!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ