ΑΡΔΗΝ ΚΩ: Η ΑΦΙΣΑ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ

5
426

Η ΑΦΙΣΑ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ

 

Ἡ ἱστορία εἶναι γνωστή. Το κίνημα ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΖΗΣΩ δημιούργησε ἀφίσα σχετική με το ἔμβρυο και τίς ἀμβλώσεις και ἡ Πανελλήνια Ἕνωσις Φίλων Πολυτέκνων ἐνοικίασε χῶρο τῶν διαφημιστικῶν πλαισίων σταθμῶν τοῦ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ καί ἀνάρτησε την ἀφίσα.

Ἀπό τούς μηδενιστές και θιασῶτες τῆς πολιτικῆς ὀρθότητας, ἐθεωρήθη «σκοταδιστική» και ἡ ὑπάλληλος ἡγεσία τοῦ Ὑπουργείου Μεταφορῶν, ὑπακούοντας εἰς τά κελεύσματα των, ἐπέβαλε την ἀπόσυρσίν της.

Ἡ Νέα Δημοκρατία τῆς οἰκογενείας Μητσοτάκη και ἡ Κυβέρνησίς της, ἀποδεικνύονται και ἀπό αὐτό το περιστατικό, δέσμιοι τῶν ἐθνομηδενιστικῶν παραγόντων και ὑπηρετοῦν την «πολιτικήν ὀρθότητα», αὐτό το ὄχημα τῆς ἐπιστημολογικῆς ἀποικιοκρατίας και πολιτιστικῆς ὑπονομεύσεως.

Δεν εἶναι τυχαῖο ὅτι οἱ ἥρωες τοῦ Μεταμοντερνισμοῦ εἶναι φρικιά, τέρατα, τραβεστί και ἐκφυλισμένοι. Αὐτός εἶναι ὁ νόμος τοῦ στύλ.

Ἡ ἐποχή τῆς νεοφιλελεύθερης μαζικοδημοκρατίας προάγει τήν υἱοθέτησιν προτύπων «ἰδιωτικῆς αὐθεντικότητας» διαλύοντας τόσον την ἐξωτερικήν ἀντικειμενικότητα, ὅσον και την ὑποκειμενικότητα, ἡ ὁποία μετατρέπεται εἰς «ἀσήμαντον ἰδιοτροπίαν».

Το σῶμά μας και ἡ ψυχή μας ἔχουν διαμορφωθεῖ διά την πολιτισμικήν ὕπαρξιν. Ζωή σημαίνει να ἔχουμε την ἱκανότητα και να γνωρίζουμε την ἀνάγκη, να ἐπιτελοῦμε τίς σωματικές μας ροπές συμβολικῶς, δηλαδή συμφώνως πρός νοηματοδοτημένους ὁρισμούς τοῦ ἑαυτοῦ μας και τῶν ἀντικειμένων τῆς ὑπάρξεώς μας. Κανείς πίθηκος δεν δύναται να ἀντιληφθῆ την διαφορά μεταξύ «ἁγιασμοῦ»και νεροῦ, δεδομένης τῆς ἰδίας χημικῆς συστάσεως. Ἀλλά ἀκριβῶς αὐτή ἡ συμβολική περιστοίχισις τοῦ σώματος, τῶν ἀναγκῶν και τῶν ὁρμῶν του, εἶναι το ἀποτέλεσμα τῆς δυνατότητας τοῦ ἀνθρώπου.

Ὁ ἄνθρωπος δύναται να μυῆται εἰς ἕναν ἄλλον τρόπον κατανοήσεως και προσλήψεως τοῦ κόσμου και νά αἰσθητοποιῆ τίς δυνατότητές του εἰς ἄλλην ποιοτικήν διάστασιν μεταμορφώνοντας τίς αἰσθήσεις και τά αἰσθητά.

Διότι ὁ ἄνθρωπος ἔχει διανοητικές δυνάμεις διά τον κόσμον τῶν τεσσάρων διαστάσεων.

15 Ἰανουαρίου 2020

ΑΡΔΗΝ ΚΩΣ

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. τώρα όμως μπορείτε να απαιτησετε το ίδιο για άλλες αφίσες, όπως πχ αφισες υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ (LGBTQI) κοινοτητας.
    προσωπικα πιστεύω οτι οι άνδρες δεν πρέπει να εκφράζουν καμμία δημόσια άποψη για τις αμβλωσεις. Ας εχουν, ελευθερη χωρα ειμαστε αλλά κομψό θα ηταν να μην τις εκφραζουν.
    δυστυχώς στην καπιταλιστική Δυση οι πολίτες επιτρέπεται να εχουν διαφορετικές απόψεις γεγονός που οδηγεί σε τριβες και κοινωνικη δυστυχια.Στην ΕΣΣΔ αφαιρούσαμε το στρες της ελευθερης άποψης και επιλογής με σκοπό την πνευματική ηρεμία και προκοπή.

  2. Πραγματικά με εξέπληξε η ταχύτητα με την οποία, οι κυβερνώσα φιλε-δεξιά παρενέβει, για να κατεβάσει με βαθιά δημοκρατικό τρόπο, την αφίσα/όνειδος, για να μην ενοχλήσει τους ευαίσθητους υπερασπιστές της πολιτικής ορθότητας. Ξεπέρασε σε αντανακλαστικά ακόμα και το ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου προβεβλημένοι πραιτοριανοί/βολευτές, μόλις που πρόλαβαν να αλαλάξουν κάτι κλισέ, περί «σκοταδισμού και μεσαίωνα».

    Όλα αυτά την ίδια στιγμή που η χώρα αντιμετωπίζει ενδεχομένως μη αναστρέψιμο πρόβλημα υπογεννητικότητας, όπου σε κάθε σοβαρή κράτος θα είχε φροντίσει το ίδιο, να χρηματοδοτήσει μια τέτοια καμπάνια προς ενημέρωση των πολιτών του.

    Δεν πειράζει που τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν, που τα στρατόπεδα υποφέρουν από λειψανδρία, που η περιφέρεια ερημώνει και που οι νέοι μας φεύγουν στο εξωτερικό, το δικαίωμα στην άμβλωση μην πειράξουμε και μας πουν παλιομοδίτες οι Ευρωπαίοι. O tempora o mores.

  3. Πολύ κακιά αφίσα και άκρως σεξιστική. Στοχεύει μόνο στο να ευαισθητοποιήσει τις γυναίκες. Δεν αντιμετωπίζεται έτσι η υπογεννητικότητα κυρίες/οι. Είναι μεγαλύτερο έγκλημα να γεννηθεί ένα παιδί και να ζήσει σε ακατάλληλο περιβάλλον από επιπόλαιους και εξαιρετικά συχνά ποικιλοτρόπως κακοποιητικούς γονείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ