ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Κω: Οι προτάσεις μας για το μεταναστευτικό

12
616

Θέμα: Μεταναστευτικό

 

Αγαπητοί φίλοι,

εξηγήσαμε και στον υπουργό τις θέσεις μας και τις προτάσεις μας για το φλέγον θέμα του μεταναστευτικού. Σήμερα, ταλαιπωρούνται τόσο κοινωνίες ολόκληρες, όσο και οι μετανάστες πρόσφυγες. Άνθρωποι πεταμένοι στις πλαγιές, στα ποτάμια, στην ύπαιθρο γενικότερα, με αυτοσχέδιες καλύβες, οι οποίες δε τους προσφέρουν κάτι ουσιαστικό. Αυτοί οι ξεριζωμένοι άνθρωποι πού τρώνε, πού πλένονται, πού αφοδεύουν; Όταν βλέπεις το παιδί σου μέσα στις λάσπες, στο κρύο, στη βροχή, είναι φυσικό να αντιδράσεις και μάλιστα, με τρόπο παραβατικό, εις βάρος της κοινωνίας και της χώρας που σε φιλοξενεί.

Εξηγήσαμε στον υπουργό, πως από δω και στο εξής, δεν πρόκειται να δούμε νέο φούρναρη, διότι ο κόσμος θα ξεσηκωθεί, θα μισήσει αυτούς τους ξεριζωμένους, εξ’ αιτίας του λανθασμένου τρόπου αντιμετώπισης από τις κυβερνήσεις.

Αναγκαζόμαστε να δημοσιοποιήσουμε τις προτάσεις μας, για να μάθει κι ο κόσμος τι είπαμε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

1ον: προτείναμε να δημιουργηθεί ένα νέο σώμα παραλαβής και φύλαξης, με ειδικό σκοπό εντολές κι εκπαίδευση, διότι η αστυνομία, απλά δεν κάνει. Άλλος είναι ο ρόλος της και η εκπαίδευση των αστυνομικών, άλλο πράγμα πρέπει να εφαρμοστεί στους παραβατικούς.

2ον: αλλαγή νομοθετικού πλαισίου. Πρέπει να ισχύσουν νόμοι όμοιοι με αυτούς που ισχύουν στις χώρες προέλευσής τους. Δηλαδή, όπως τιμωρούνται εκεί για κάθε παραβατική πράξη, να τιμωρούνται κι εδώ.

3ον: το ειδικό σώμα, που θα δημιουργηθεί, θα τους παραλαμβάνει απ’ το Λιμενικό και θα έχει την ευθύνη φύλαξης και της μεταφοράς σε μικρότερα, νησιά. Εκεί θα δημιουργηθούν εγκαταστάσεις με ο,τι είναι απαραίτητο για μια ανθρώπινη διαμονή κι από εκεί θα γίνεται το ξεκαθάρισμα, δλδ ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν, ποιους θέλουμε να μείνουν και να εργαστούν στη χώρα μας-αν θέλουν κι αυτοί.

Είπαμε επίσης, στον υπουργό ότι οι πρόσφυγες μετανάστες επιλέγουν να έρθουν στη χώρα μας, επειδή είμαστε πολύ μαλθακοί, αναποτελεσματικοί, ανίκανοι να φυλάξουμε τα σύνορα της χώρας μας. Επειδή είμαστε εν τέλει, μόνο λόγια της Χαλιμάς.

Ελπίζουμε να μην χρειαστεί μετά από δύο χρόνια, να έρθει κάποιος άλλος υπουργός, διότι ο εν ενεργεία θα έχει αντικατασταθεί , και να μας ανακοινώσει ότι θέλουν ένα άλλο κέντρο 5.000 θέσεων για τη διαχείριση του προβλήματος.

Οι ΜΚΟ να απομακρυνθούν όσες λειτουργούν αρνητικά προς το συμφέρον και τους νόμους  της χώρας κι αυτές που θα μείνουν, να ελέγχονται αυστηρά από το Κράτος τόσο για τα οικονομικά τους, όσο και για τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Δεχόμαστε πως μέρος των προτάσεων μας δεν είναι τόσο ανθρώπινες, εντούτοις πρέπει να διαφυλαχθούν οι τοπικές κοινωνίες όσο είναι καιρός, προτού να έρθουν τα χειρότερα.

Προτείνουμε ανεπιφύλακτα ως τόπο φύλαξης μικρά νησιά ενδεχομένως κι αλλά αυστηρά μέτρα στέλνοντας έτσι το μήνυμα απανταχού, πως όσοι έρθουν, θα διαμένουν σε περιορισμένο χώρο, ευελπιστώντας στην αποτροπή – μείωση των μεταναστευτικών ροών.

 

 

 

Με σεβασμό στον συμπολίτη

Ο πρόεδρος

Βαγγέλης Τζόγιας

12 ΣΧΟΛΙΑ

 1. …..Σωστα ομιλεις Βαγγελη μου!
  Επισης να τονισω πως οι παραβατικοι πρεπει να διωχνωνται με τις κλοτσιες!!
  Και οικογενειες συρων με ρεβουλα και λιγα ατομα!!

  • Δεν σκεφτήκατε βρε Βαγγελάκη να τους χώσετε στον κρατήρα του ηφαιστείου της Νίσυρου που δεν χρειάζεται κσο περίφραξη κσι από ότι λρμε άρχισε να ξυπνά….

 2. Δηλαδή θα τους κόβουμε τα χέρια όταν κλέβουν Βαγγέλη μου??
  Όταν βιάζουν θα τους λιθοβολούμε ??
  Και θα έχουμε και άτομα με ειδική εκπαίδευση ?? Κάτι σαν σκληρούς χρυσαυγίτες ???
  Και θα τους στέλνουμε εξορία στην Μακρόνησο (που έχει και τις υποδομές) ??
  Και δεν είναι και τόσο ανθρώπινες αυτές οι προτάσεις ???
  Βαγγέλη μου θα με κάνεις να πηδηχτώ από το παράθυρο !!!

 3. Κύριοι,σχετικά με τα ατυχήματα,να βάλετε σε κάθε Αποκριάτικη Εκδήλωση στην Είσοδο του Κέντρου

  μία πινακίδα,που να γράφει,ότι όποιος έχει καταναλώσει αλκοόλ,ν αφήσει στο πάρκινγκ το αμάξι του και να πάρει ταξί,ή να τον οδηγήσει άλλος σπίτι του.Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κυκλοφορεί πιωμένος και να κινδυνεύουν απ την οδηγική του επήρεια αθώες ζωές,γιατί αν περιμένετε από συνειδήσεις ..δυστυχώς επτωχεύσαμεν.Πιο πάτος δεν πάει.

 4. Κίνηση Κώου πολίτη, η πρόταση μου: Δέστε μια 30κιλη πέτρα…. και πηδήχτε από την πολεμικιά απόψεις…ναζί!

 5. Έχετε κάψει φλάντζα…Με τις ίδιες ιδέες ξεκίνησε και κάποιος γνωστός «ανθρωπιστής» από μία μπυραρία του Μονάχου του κρατιδίου την Βαυαρίας στην Γερμανία….Η εφαρμογή των ιδεών του στοίχησαν εκατομμύρια ζωές σε όλο τον κόσμο….

 6. Δ.Κ.Καραματζιανης - Καθηγητής Φυσικής Πληροφορικής / Πρόεδρος Εν Κω Πελοποννησίων

  Αγαπητέ Βαγγέλη κάπου τα έχετε μπλέξει τα πράγματα. Για αρχή ενημερωθείτε για την διαφορά του πρόσφυγα από τον μετανάστη. Δεν υπάρχει ( ευτυχώς ) ο όρος «πρόσφυγας μετανάστης». Οταν ξεκαθαριστεί αυτό σαν έννοια, μπορείτε να προχωρήστε σε ό,τι προτάσεις νομίζετε. Δημοκρατία ( θεωρητικά τουλάχιστον, ευτυχώς ) έχουμε. Δεκτή κάθε άποψη – κάποιες προτάσεις με βρίσκουν σύμφωνους – έστω και ουτοπική, θετικό ότι υπάρχει και διατυπώνεται με θάρρος και επιχειρήματα. Ολοι είναι χρήσιμοι σε μια ανθρώπινη κοινωνία, οι νόμιμα ευρισκόμενοι και εκφραζόμενοι. Καλή συνέχεια.

 7. Ευτυχώς όλοι έχουν καταλάβει πλέον ότι η βλακεία είναι ανίκητη και κανείς δεν ασχολείται με τέτοιες προτάσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.