Κατερίνα Παπαθωμά-Μαστοροπούλου: Πολλά τα ερωτήματα για τον εν λόγω ιό και την προέλευσή του…

4
904

Ως γνωστόν από τα πανάρχαια χρόνια οι πόλεμοι  εγίνοντο και γίνονται βασικά για οικονομικούς λόγους και όχι μόνον , όπως φαίνεται στους παρακάτω στίχους από το προοίμιο των << Κυπρίων Επών>> :

Ην ότε μυρία φύλα κατά χθόνα πλαζόμεν΄ανδρών

<εκπάγλως  εβάρυνε> βαθυστέρνου πλάτος αίης.

Ζευς δε ιδών ελέησε και εν πυκιναίς πραπίδεσσι

σύνθετο κουφίσαι ανθρώπων παμβώτορα  γαίαν

ριπίσσας πολέμου μεγάλην έριν Ιλιακοίο,

όφρα κενώσειεν  θανάτω βάρος’ οι δ’ ενί Τροίη

ήρωες κτείνοντο’ Διός δ΄ ετελείετο βουλή.

{ Ήταν κάποτε που μύριες φυλές ανθρώπων στη γη περιπλανιόνταν

κι <ανείπωτα βαραίναν> της  βαθύστερνης τα πλάτη γης.

Σαν είδε ο Δίας τη σπλαχνίστηκε και στο σοφό μυαλό του

έβαλε να ξαλαφρώσει απ΄ανθρώπους την παντοτρόφα  γή

του Τρωϊκού ανάβοντας πολέμου τη μεγάλη αμάχη,

για να μειώσει με τον θάνατο το βάρος΄ και στην Τροία

οι ήρωες σκοτώνονταν΄και του Δία το θέλημα τελούνταν.}

Με τα όσα δραματικά <αληθινά ή σκηνοθετημένα> μας συμβαίνουν εδώ και δύο μήνες με τον πολυσυζητημένο ιό γεννάται το ερώτημα: να τα αποδώσομε και εμείς στο θέλημα του θεού; Μόνο που τέτοιες αποφάσεις δεν τις παίρνει πλέον σήμερα ο Θεός, αλλά οι υπερδυνάμεις που δυστυχώς συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν μέχρι σήμερα τους Λαούς αποικιοκρατικά και εντελώς εκμεταλλευτικά. Και επειδή οι πόλεμοι δεν γίνονται πλέον με τα γνωστά πρωτόγονα μέσα, να τα αποδώσομε σε υπερσύχρονη μορφή εργαστηριακού –βιολογικού πολέμου; Να το θωρήσομε δηλαδή σαν ένα πολεμικό τέχνασμα – στρατήγημα σαν αυτά που περιγράφει στην Συλλογή του ο  Μακεδόνας συγγραφέας  Πολύαινος

< β΄ήμ.του 2ου μ.χ. αι.> ;

Πολλά τα ερωτήματα για τον εν λόγω ιό. Για την προέλευσή του ακούστηκαν πολλές εικασίες. Δυστυχώς για την ανθρωπότητα μπροστά στον οικονομικό ανταγωνισμό των ισχυρών της γης   << χωρίς Θεό τα πάντα επιτρέπονται  >> όπως έγραψε ο Ντοστογιέφσκι. Για παράδειγμα, ο Κινέζος Λι Σου , κατά τον 3ο αιώνα π.χ.  ο <<μεγάλος συμβουλάτορας>> του Κυρίαρχου αυτοκράτορα των Τσ΄ιν,που ουσιαστικά τον αντικαθιστούσε, και ήταν  ο πλέον αιμοβόρος και δαιμόνιος άνθρωπος (όπως χαρακτηρίστηκε) του εισηγήθηκε τα πλέον σκληρότερα μέτρα, προκειμένου να διασφαλίσει πλήρως την συγκεντρωτική διακυβέρνηση της χώρας όπως : ισχυρή γραφειοκρατία, ενοποίηση νομίσματος , θάνατο στους εμπόρους, κατάργηση της ιστορίας , κάψιμο όλων των  βιβλίων της χώρας και το κυριότερο, διέταξε να ταφούν ζωντανοί 460 σοφοί διδάσκαλοι , φοβούμενος μήπως αφυπνίσουν τον Λαό και εξεγερθεί εναντίον του.

Και ένα δεύτερο παράδειγμα: κατά τα μέσα του 19ου αιώνα η Βρετανία προκειμένου να προλάβει την χρεωκοπία της διαβόητης << Βρετανικής Εταιρείας των Ανατολικών Ινδιών >> (που διατηρούσε 150.000 στρατό για να επιβάλλεται στους τοπικούς άρχοντες και δι΄αυτών στους Λαούς  τους) κήρυξε τους γνωστούς ως <<Πολέμους του Οπίου>>  αποφασισμένη να εξαγάγει με κάθε τρόπο την θανατερή πραμάτεια της στην τεράστια αγορά της Κίνας. Βέβαια στην πορεία άλλες επτά χώρες επέπεσαν ως  <<όρνεα>> προκειμένου να έχουν μερίδιο στα κέρδη. Έτσι ολοκληρώθηκε η πλήρης Άλωση , η  γνωστή ως <<Λεηλασία της Κίνας>> , αφού πρώτα διεφθάρη κατά τρόπον απάνθρωπο και κυνικό ο Λαός της από τους αδίστακτους <<βαρβάρους της Δύσης>> όπως χαρακτηρίζονται στο σχετικό ιστορικό τεύχος. Εισέπραξαν υπέρ-κέρδη σερβίροντας θάνατο.

Βέβαια όσο κι αν άλλαξαν οι εποχές, η νοοτροπία και η απληστία των ισχυρών παραμένουν ίδιες, σερβιρισμένες με άλλο τρόπο φυσικά. Μ΄αυτά λοιπόν και άλλα πολλά τοιαύτα, ων ουκ έστιν αριθμός, πώς να πιστέψει ο πολίτης πως όλη αυτή οι μεγαλοποιημένη και ευφυέστατα μεθοδευμένη υπόθεση του γνωστού ιού αφορά στο προνοητικό ενδιαφέρον για τις Μάζες ( όπως αποκαλείται  απάνθρωπα  το σύνολον των ανθρώπων) ή στο υπολανθάνον μελλοντικό κέρδος των Εταιρειών;  Πιστέψαμε πως οι αναρίθμητες δυναστείες και αυτοκρατορίες ανήκουν στο παρελθόν, ενώ ουσιαστικά μεταλλάχτηκαν στην παγκόσμια αυτοκρατορία του χρήματος. Ο ι αποφάσεις πλέον για τους Λαούς λαμβάνονται φυσικά          << περί ημών, αλλά άνευ ημών και κυρίως καθ΄ημών >>, θέτοντας έτσι την ανθρωπότητα ξανά στην τροχιά του εξανδραποδισμού και πολύ φοβούμαι (και δεν είμαι η μόνη) ότι η καλπάζουσα και αλόγιστη χρήση της τεχνολογίας θα οδηγήσει κάποτε και στην παρέμβαση στον ανθρώπινο εγκέφαλο, στερώντάς μας έτσι και την πνευματική ελευθερία (σαν τα γουρουνάκια της Ομηρικής Κίρκης) όπερ απευκταίον. Δυστυχώς η έννοια του ΑΝΘΡΩΠΟΥ έχει ηττηθεί κατά κράτος, ενώ η παγκοσμιοποιημένη χρηματική δικτατορία, την οποίαν υπηρετούμεν άπαντες εκόντες – άκοντες, ζη και βασιλεύει. Ενδεχομένως να μεθοδεύει και παγκόσμια διακυβέρνηση Μεσιανικού χαρακτήρα παραβιάζοντας τόσο ωμά το παρακάτω χωρίο από την <<Σοφία Σολομώντος >> :  <<Θεέ πατέρων και Κύριε του ελέους ο ποιήσας τα πάντα εν λόγω σου και τη σοφία σου κατασκευάσας άνθρωπο, ίνα δεσπόζη των υπό σου γενομένων κτισμάτων και διέπη τον κόσμον εν οσιότητι και δικαιοσύνη και εν ευθύτητι ψυχής κρίσιν κρίνη…>>.

 

Κατερίνα Παπαθωμά –Μαστοροπούλου

Φιλόλογος-Αρχαιολόγος, Λέκτωρ Κλασ.φιλολ.

Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δηλαδή μπορεί να γράφει ο καθένας οτι του κατέβει και να δημοσιευτεί έτσι χωρίς κανέναν έλεγχο σε ενημερωτικό site?H κυρία φιλόλογος είναι τι ξέρει από μικροβιολογία?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ