Σωματείο εργαζομένων Νοσοκομείου Κω: Ασθενοφόρο στο νοσοκομείο μόνο πρωινές ώρες και ελάχιστα απογεύματα…

18
2177

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΕΚΑΒ

Τεράστιες ελλείψεις  αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ σε προσωπικό Πανελλαδικά και στο Νοσοκομείο της Κω με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές .Αν και το νοσοκομείο μας διαθέτει παράρτημα του ΕΚΑΒ από το 2014 μετά την λήξη της σύμβασης του ΚΕΕΛΠΝΟ από τα τέλη του περασμένου Νοέμβρη ο συγκεκριμένος τομέας έμεινε αποδεκατισμένος.

Την ίδια στιγμή που οι ανάγκες του  πληθυσμού αυξάνονται λόγω  και του προσφυγικού   κύματος  και μπροστά στην καλοκαιρινή περίοδο που έρχεται η κατάσταση γίνεται όλο και πιο εκρηκτική. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει ασθενοφόρο στο νοσοκομείο παρά μόνο τις πρωινές ώρες και ελάχιστα απογεύματα .Να σημειώσουμε ότι παρ όλο που ζητήθηκε βάση των πάγιων αναγκών του τόπου μας να προκηρυχτούν τουλάχιστον άλλες 8 θέσεις , η νέα προκήρυξη προβλέπει μόνο 2!Nα επισημάνουμε ότι το πλήρωμα ασθενοφόρου αποτελείται απαραίτητα από 2 διασώστες  ανά βάρδια  όπου και προσφέρουν τις  πρώτες βοήθειες .Δεν μεταφέρουν απλά ένα περιστατικό σαν οδηγοί.

Ποιος επιλέγει την ώρα που θα αρρωστήσει ;Ποιος παίρνει την ευθύνη  για το κενό που προκύπτει ;Οι εργαζόμενοι όσο στον συγκεκριμένο τομέα όσο και σε όλη τη δομή του νοσοκομείου, έχουν βάλει πλάτες όλα αυτά τα χρόνια .Δεν φτάνουν μόνο αυτές οι φιλότιμες προσπάθειες .Καλούμε τον κόσμο και όλους τους φορείς να πάρουν την ζωή στα χέρια τους .Όχι άλλη κοροϊδία, να δοθεί  τώρα λύση .

Άμεση στελέχωση του σταθμού ΕΚΑΒ του νησιού μας με μόνιμο προσωπικό.

Δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλους.

Καμία επιχειρηματική    δράση στο χώρο της υγείας.

Λειτουργία του ΕΚΑΒ με ασθενοφόρο όλο το 24 ωρο.

 

 

Το σωματείο

16/1/2017

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Λόγω νησιωτικότητας οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το προσωπικό του ΕΚΑΒ δεν χρειάζονται. Η μεταφορά μόνο με βάρκες...

    Τα παράπονα σας στην φασιστοαριστερή κυβέρνηση ΣΦΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ο τραμπούκος υπουργός Πολάκης κάθε μέρα κάνει δήθεν προσλήψεις και στον διοικητή που ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΜΟΥΓΚΑ Ο ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ…

  2. Δυστυχώς για ακόμη μια Φορά βγήκα Σωστός: Ο Κόσμος της ΚΩ πρέπει να του μπει βαθιά για να Αρχίσει να παίρνει τα Πάνω του και να Ξυπνήσει Επιτέλους από τον ύπνο του Δικαίου που κοιμάται τόσα Χρόνια. Σταματήστε της Διαμάχες Μεταξύ σας και ξυπνήστε επιτέλους για να πάει μπροστά αυτό το Νησί. Αφήστε τους ψεύτες Πολιτικούς που σας Τάζουν Λαγούς με Πετραχίλια δεν πρόκειται ποτέ μα ποτέ να Νιαστούν για κανέναν σας παρά μόνο για την Πάρτι τους. Κάντε κάτι μόνοι σας σαν Δήμος και σαν Κάτοικοι αυτού του Τόπου.

  3. Γιατί διαμαρτύρεστε για την ΥΓΕΙΑ, ο....ψηλός Κάπτεν επανειλημμένα ΕΤΑΞΕ, ΕΤΑΞΕ προσλήψεις στο νοσοκομείο;;;

    Αφού ταχτοποίησε όλα τα τρέχοντα ψηφίζοντας το 3ο και 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ, 24% ΦΠΑ στα νησιά και ΤΩΡΑ ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ κατά δήλωση του δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με την ΥΓΕΙΑ.…. Θα μας φέρει στο νοσοκομείο και στο Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας σε λίγο Σύριους γιατρούς και Πακιστανούς νοσοκόμους από τους 85.000 που θα κρατήσει με επιδότηση εργασίας ο ΤΣΙΠρΑΣ στην Ελλάδα όπως υπέγραψε στην ΜΕΡΚΕΛ…

  4. Πούντοι οι ΓΙΑΤΡΟΙ κοντέ; Εδώ νοσηλευτές δεν υπάρχουν, κάθε βράδυ μια για κάθε όροφο αλλά περισσεύει προσωπικό για γραφείο τύπου!!!

    Αντί να βρει το θάρρος ο Νεκτάριος να βγει και να καταγγείλει το μαύρο χάλι του νοσοκομείο μας, όπως το κατάντησε η περικοπή πιστώσεων από την γιαλατζί αριστερή κυβέρνηση του ΣφΥΡΙΖΑ ο βολεμένος πρόεδρος ψάχνει για γιατρούς ΤΣΟΝΤΑ με ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ… Φυσικά μόνο για αχαριστία απέναντι στους ευεργέτες του δεν μπορεί να κατηγορηθεί, δεν μας λέει τίποτα για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που ο κοντός εδώ και δέκα μήνες με δελτία τύπου ανακοίνωσε την έλευση τους, αλλά όλο χάνουν τον δρόμο για την Κω.…

  5. εμεις ομως ψηφιζουμε συριζα νδ πασοκ ανελ κλπ για να κλεισει και το νοσοκομειο!!!!!!

    και περισσοτερα μνημονια και μετρα!!!!!

  6. Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΤΩΝ 27 ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΟΥΖΑΛΑ!

    Τέσσερις ημέρες το έκρυβε η αστυνομία (κατόπιν «άνωθεν εντολών», βεβαίως…), μέχρι που το αποκάλυψε μια τοπική εφημερίδα της Μυτιλήνης (ο «Δημοκράτης»)…

    Συνολικά 27 υπό περιορισμό παραβατικοί (κλέφτες, αυτοί που τον προηγούμενο μήνα ρήμαξαν την Μυτιλήνη…) λαθρομετανάστες (24 Αλγερινοί και 3 Μαροκινοί), την κοπάνησαν το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης από τον χώρο όπου φυλάσσονταν (υπό περιορισμόν) μέσα στον καταυλισμό της Μόριας. Μάλιστα, η μεγάλη απόδραση των 27 έγινε την ίδια ώρα που επισκέπτονταν τον καταυλισμό ο Επίτροπος Αβραμόπουλος, ο Υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής (Λαθρομετανάστευσης) Μουζάλας και άλλοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι και που υπήρχαν –υποτίθεται!- αυξημένα μέτρα ασφαλείας.
    Το «ωραίο» είναι ότι από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπισθεί ΚΑΝΕΝΑΣ από τους φυγάδες! Κι όλα αυτά σ’ ένα νησί, χωρίς δυνατότητα διαφυγής! Δηλαδή, εδώ μιλάμε για «ξέφραγο αμπέλι» και για πλήρη διάλυση του κρατικού (λέμε τώρα…) μηχανισμού!

  7. Τώρα το πελατειακό κομματικό κράτος βολεύεται με το να διορίζει αφισοκολλητές σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών που παριστάνουν τους πρόσφυγες και προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων από το παράθυρο στην τοπική αυτοδιοίκηση.

  8. Δημαρχε με τους φορους που εβαλες στις επιχειρησεις το 2016 καλυπτεις τους μισθους

    σε 10 διασωστες ολο τον χρονο!!!!!αλλα εσυ μονο τσιμεντο- μελι!!!!!!μονο την τσεπη!!!!

  9. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!! θα φερει διασωστεσ στο νησι του ιπποκρατη

    ο περιφερειαρχης και ο χαλκιδιος

  10. Αρχίστε να τους ξεμπροστιαζετε και να τα βγάζετε όλα στην φόρα και εμείς είμαστε μαζί σας!

  11. Μπραβο στον ταξίαρχο και το στρατό ντροπή για το δήμαρχο ανύπαρκτος στα προβλήματα του νησιού μας πολύ λιγος

  12. Συγχαρητήρια στο σωματείο των εργαζομένων που δεν φοβούνται να πούνε την αλήθεια. Μπράβο!

  13. Tο Σωματείο έχει υποχρέωση να θίγει και τα κακά και τα καλά. Να βγεί και να πει για τις προσλήψεις που έγιναν και από πότε είχαν να δουν πρόσληψη τα τελευταία χρόνια.
    Για τους οδηγούς ασθενοφόρων έχουμε όλοι υποχρέωση να φωνάξουμε λαός -δήμος -περιφέρεια

  14. Μπλα μπλα μπλα μόνο μπλα μπλα και πράξεις μηδέν . Χάνονται ανθρώπινες ζωές άδικα , άνθρωποι παλεύουν 24ωρα χωρίς μηχανήματα ιατρικά … ούτε στις πιο υποαμάπτικτες χώρες δε γίνονται όλα αυτά. Και εμείς μόνο λόγια από τον καναπέ μας αντί να ξεσηκωθούμε και να ξεφτιλήσουμε όλους αυτούς τους ξεφτίλες που μας έφεραν σε αυτό το χάλι. Θέλουμε και τουρισμό κατά τα άλλα με τέτοιες ανύπαρκτες παροχές . Αίσχος και ντροπή μας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ