Βαγγέλης Τζόγιας: Τι γίνεται με ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΧΡΕΟΣ (αυτά που χρωστάμε ο ένας στον άλλο…)

50
1657

TO ΤΡΙΤΟ ΧΡΕΟΣ
Όλοι μας ξέρουμε καλά ότι στην χώρα μας υπάρχουν 3 χρέη. Το ένα είναι αυτό των δανειστών που πιέζουν αφόρητα για την αποπληρωμή του και που ως ένα βαθμό έχουν δίκιο, γιατί τα δανεικά πρέπει να επιστρέφονται. Το δεύτερο χρέος είναι αυτό που όλοι εμείς χρωστάμε στο κράτος και στους Δήμους, στην εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία και όπου αλλού. Το τρίτο χρέος, είναι αυτό που χρωστάμε ο ένας στον άλλο που είναι και το μεγαλύτερο, το πια απεχθές, το πιο καταστροφικό, το πιο απάνθρωπο, διότι πολύ απλά καταστρέφει επιχειρήσεις, οικογένειες, οδηγεί στην αυτοκτονία, στα λουκέτα, στα κατεβασμένα ρολά και πάει λέγοντας…
Είναι αυτά που συνηθίζω να γράφω τελευταία πως αν δεν αλλάξουμε τρόπους, συμπεριφορές και συνήθειες, θα αυτοκαταστρεφόμαστε μόνοι μας συνεχώς στο διηνεκές.
Αφού λοιπόν ο Ελληνάρας ψωνίσει από κάποιο κατάστημα οτιδήποτε, από ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά είδη και ότι άλλο, αφού έχει εξασφαλίσει κάποιες δόσεις ή ένα υπόλοιπο που θα εξοφλήσει σιγά σιγά, γίνεται λαγός, εξαφανίζεται, «μην τον είδατε τον Παναή». Και σαν να μην έφτανε αυτό, μετά κατηγορεί και το κατάστημα στο οποίο άφησε το καρφί του ο μπαταξής. Η κατάσταση όμως είναι χειρότερη, ακόμα πιο τραγική στα συνεργεία οικοδομής και συναφών επαγγελμάτων (ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, αλουμινάδες, μαραγκοί, γυψοσανιδάδες, ελαιοχρωματιστές κλπ). Σε εμάς, η κατάσταση έχει ξεφύγει παντελώς. Τα υπόλοιπα είναι πολύ σοβαρά σε νούμερα και σε τέτοιο βαθμό, ώστε πολύ συνάδελφοι απειλούνται με κλείσιμο των επιχειρήσεων, αφού χρωστούν σχεδόν παντού, μη μπορώντας να εισπράξουν τίποτα από τα χρωστούμενα. Σ’ αυτο συμβάλλει και το άνομο κράτος που έχουμε, αφού νόμοι και διατάξεις δεν εφαρμόζονται ποτέ. Έτσι για να κυνηγήσεις νομικά έναν μπαταξή, θέλεις πιο πολλά στον δικηγόρο από αυτά που θα εισπράξεις, όταν τελικά η υπόθεση τελεσιδικήσει. Γνωστές και οι αυτοκτονίες συναδέλφων στον τόπο μας, μα όλοι ξέρουμε καλά ότι πίσω από αυτοκτονίες και κλειστές επιχειρήσεις, υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί ή αλλιώς μπαταξήδες.
Σ’ αυτή την κατάσταση δεν μας φταίνε ούτε οι δανειστές, ούτε οι Κυβερνήσεις. Υπεύθυνοι είμαστε όλοι εμείς, ο καθένας χωριστά, που δημιουργούμε την τραγικότητα. Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία και συμπεριφορά, αλίμονό μας…

50 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έχεις απόλυτο δίκιο Βαγγέλη μου. Αλλά από μια άποψη είναι καλό. Την εποχή των παχιών αγελάδων όλοι γίνανε αφεντικά. Υπαλλήλοι θα είμαστε έλεγαν (ακριβώς όπως το γράφω με τον τόνο στο ή) και η είσπραξη πήγαινε ή στο καινούργιο αυτοκίνητο, ή στην βιλάρα ή στα μπουζούκια και στις γκόμενες. Δάνεια, εισφορές, εφορίες ήταν τα ψιλά γράμματα. Όσο για τις προσφορές; Άσε το καλύτερα. 3000 για 1 εβδομάδα δουλειά, ακατέβατα και άμα σου αρέσει. Τώρα είναι καιρός να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι και να μείνουν στην πιάτσα αυτοί που θα έπρεπε να είναι επιχειρηματίες και όχι το κάθε μαστοράκι.

  2. Βαγγέλη. Στο χωριό μας λένε: Του Ρωμιού ο νους μετά κατεβαίνει. Τότε όμως απ΄’οτι καταλαβαίνεις είναι πια αργά.

  3. βαγγελη απλη εφαρμογη του διαχρονικου ρητου.ΕΠΙ ΤΗΣ ΧΕΙΡΑΣ

    ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΒΟΗΣΩΜΕΝ!!!!ΑΠΛΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΡΕΥΣΤΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ.

  4. Ο ΠΑΤΑΚΟΣ ΕΙΠΕ ΒΑΓΓΕΛΗ.ΟΙ ΜΟΥΤΣΟΙ ΓΙΝΑΝ ΚΑΠΕΤΑΝΕΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ.

    ΒΑΓΓΕΛΗ ΨΑΞΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΝΑ ΒΡΗΤΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΠΑΤΑΚΟ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ.ΚΑΙ ΑΜΑ ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΑΨΤΕ ΜΟΥ.ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ.ΑΠΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ!!!!!

  5. ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ.Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΠΑΧΘΕΣ ΧΡΕΟΣ 1

    τὸ 1936, ἡ Ἑλλάδα τοῦ Ἰωάννη Μεταξὰ ἀρνήθηκε νὰ συνεχίσει τὴν ἐξυπηρέτηση τοῦ δανείου ποὺ εἶχε συνάψει μὲ τὴ βελγικὴ τράπεζα «Societe Commerciale de Belgique». Ἡ κυβέρνηση τοῦ Βελγίου προσέφυγε στὸ Διεθνὲς Δικαστήριο, ποὺ εἶχε ἱδρύσει ἡ Κοινωνία τῶν Ἐθνῶν, κατηγορώντας τὴν Ἑλλάδα ὅτι ἀθετεῖ τὶς διεθνεῖς της ὑποχρεώσεις.
    Ἡ Ἑλλάδα ἀπάντησε ὅτι ἀδυνατεῖ νὰ ἐκπληρώσει τὶς δανειακές της ὑποχρεώσεις, διότι δὲν μπορεῖ νὰ θέσει σὲ κίνδυνο τὴν κατάσταση τοῦ Λαοῦ καὶ τῆς χώρας! Στὸ ὑπόμνημά της, ἡ Ἑλληνικὴ κυβέρνηση ἀνέφερε :
    «Ἡ Κυβέρνηση τῆς Ἑλλάδος, ἀνήσυχη γιὰ τὰ ζωτικὰ συμφέροντα τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ καὶ γιὰ τὴ διοίκηση, τὴν οἰκονομικὴ ζωή, τὴν κατάσταση τῆς ὑγείας καὶ τὴν ἐσωτερικὴ καὶ ἐξωτερικὴ ἀσφάλεια τῆς χώρας, δὲν θὰ μποροῦσε νὰ προβεῖ σὲ ἄλλη ἐπιλογή. Ὅποια κυβέρνηση κι ἂν ἦταν στὴν θέση της, θὰ ἔκανε τὸ ἴδιο». (Yearbook of the International Law Commission, 1980, v.l., σέλ.25).
    Τὸ ἐπιστέγασμα ἦρθε μὲ τὸ ὑπόμνημα ποὺ κατέθεσε στὸ Διεθνὲς Δικαστήριο ὁ νομικὸς ἐκπρόσωπος τῆς Ἑλληνικῆς κυβέρνησης τὸ 1938, ὅπου τόνισε τὰ αὐτονόητα :

  6. ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ.Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΠΑΧΘΕΣ ΧΡΕΟΣ 2

    «Ἐνίοτε, μπορεῖ νὰ ὑπάρξει μία ἔκτακτη κατάσταση, ἡ ὁποία κάνει ἀδύνατο γιὰ τὶς Κυβερνήσεις νὰ ἐκπληρώσουν τὶς…ὑποχρεώσεις τους πρὸς τοὺς δανειστὲς καὶ πρὸς τὸν Λαό τους. Οἱ πόροι τῆς χώρας εἶναι ἀνεπαρκεῖς γιὰ νὰ ἐκπληρώσουν καὶ τὶς δύο ὑποχρεώσεις ταυτόχρονα. Εἶναι ἀδύνατον νὰ πληρώσει μία Κυβέρνηση τὸ χρέος καὶ τὴν ἴδια στιγμὴ νὰ παρασχεθεῖ στὸν λαὸ ἡ κατάλληλη διοίκηση καὶ οἱ ἐγγυημένες συνθῆκες γιὰ τὴν ἠθική, κοινωνικὴ καὶ οἰκονομικὴ ἀνάπτυξη. Πρέπει νὰ ἐπιλέξει ἀνάμεσα στὰ δύο. Καὶ φυσικά, τὸ καθῆκον τοῦ Κράτους νὰ ἐξασφαλίσει τὴν εὔρυθμη λειτουργία τῶν βασικῶν δημοσίων ὑπηρεσιῶν, ὑπερτερεῖ ἔναντί της πληρωμῆς τῶν χρεῶν της. Ἀπὸ κανένα κράτος δὲν ἀπαιτεῖται νὰ ἐκπληρώσει,

  7. ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ.Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΠΑΧΘΕΣ ΧΡΕΟΣ 3

    μερικὰ ἢ ὁλικά, τὶς χρηματικές του ὑποχρεώσεις, ἂν αὐτὸ θέτει σὲ κίνδυνο τὴν λειτουργία τῶν δημοσίων ὑπηρεσιῶν του κι’ ἔχει σὰν ἀποτέλεσμα τὴν ἀποδιοργάνωση τῆς διοίκησης τῆς χώρας (σᾶς θυμίζει κάτι;). Στὴν περίπτωση ποὺ ἡ ἀποπληρωμὴ τῶν χρεῶν θέτει σὲ κίνδυνο τὴν οἰκονομικὴ ζωὴ καὶ τὴ διοίκηση, ἡ Κυβέρνηση εἶναι ὑποχρεωμένη νὰ διακόψει ἢ καὶ νὰ μειώσει τὴν ἐξυπηρέτηση τοῦ χρέους»!
    Μὲ αὐτὰ τὰ ἐπιχειρήματα λοιπόν,σύμφωνα με το eleytheroi-ellhnes, τὸ Διεθνὲς δικαστήριο δικαίωσε τὴν Ἑλλάδα, δημιουργώντας νομικὸ προηγούμενο, στὸ ὁποῖο μάλιστα τὸ 2003 στηρίχθηκε ἡ Ἀργεντινὴ καὶ ὁ ἀείμνηστος πρόεδρός της, Νέστωρ Κίχνερ, ὁ ὁποῖος ἐπέλεξε νὰ διαγράψει μονομερῶς τὸ μεγαλύτερο μέρος τοῦ δημοσίου χρέους τῆς χώρα του, ἀντὶ νὰ τὴν ὑποδουλώσει στὸ Δ.Ν.Τ.!Mὲ αὐτὴ τὴν ἀπόφαση σώθηκε καὶ ἡ Ἀργεντινή… ἀλλὰ ὄχι ἐμεῖς.

  8. τον έναν και μοναδικό μεταπολεμικό Ηγέτη της χώρας, που χάρισε τα χρέη της αγροτιάς: τον Γεώργιο Παπαδόπουλο! Τα χρέη που χαρίστηκαν ήταν 7.764.650.000 δρχ. και αφορούσαν 643.844 αγροτικές οικογένειες, που μέχρι τότε βρίσκονταν με τη θηλιά στον λαιμό!Έτσι, απελευθερώθηκαν οι αγρότες από τα δεσμά τους και μπόρεσαν να πετύχουν τα επόμενα χρόνια την πολυπόθητη αυτάρκεια της Ελλάδος σε αγροτικά-κτηνοτροφικά προϊόντα, συντελώντας έτσι στο «ελληνικό οικονομικό θαύμα» που πέτυχε η 7ετία. Παράλληλα, και σε συνδυασμό με τα έργα που έγιναν στην ύπαιθρο (εξηλεκτρισμού μέχρι το τελευταίο χωριό -ο γράφων είδε… φως για πρώτη φορά στην ζωή του το 1969-, υδρεύσεως, οδοποιίας, κ.λπ.), οι αγρότες έγιναν κύριοι της γης τους και απόκτησαν μεγάλη αγοραστική δύναμη.

  9. Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ προπολεμικά. Ήταν βεβαίως ο Ιωάννης Μεταξάς! Ο «Πρώτος Αγρότης», όπως τον ονόμασαν οι ευγνώμονες Έλληνες αγρότες!Η ρύθμιση (διαγραφή) των αγροτικών χρεών προς τους ιδιώτες (τοκογλύφους!) που δάνειζαν τους αγρότες με υπέρογκους τόκους (και που σχεδόν πάντα έπαιρναν για αντάλλαγμα τη γη τους, όταν οι αγρότες δεν είχαν λεφτά να τους πληρώσουν…), έγινε με τον Αναγκαστικό Νόμο 677 «Περί Ρυθμίσεως Χρεών», που έγινε στις 14 Μαΐου του 1937. Ο νόμος αυτός προέβλεπε την οριστική διαγραφή στα ιδιωτικά χρέη που αφορούσαν την περίοδο προ της 1/1/1935.Έκτοτε, ο δανεισμός των αγροτών γινόταν από κρατικούς πιστωτικούς οργανισμούς –κυρίως από την Αγροτική Τράπεζα- και τα επόμενα έτη αυξήθηκε κατακόρυφα η αγροτική παραγωγή της χώρας, με αποτέλεσμα, αφενός μεν την επίτευξη της αυτάρκειας και αφετέρου δε την άνοδο του βιοτικού επιπέδου των αγροτών.

  10. ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ.Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΠΑΧΘΕΣ ΧΡΕΟΣ

    ΤΟ 1963 Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΝ ΚΩΝ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΟ ΕΠΑΝΕΦΕΡΑΝ ΜΕ ΦΕΚ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΜΕΝΟ!! ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2009!!!.ΠΑΛΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟ 201Ο. ΤΥΧΑΙΟ ?ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ? ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ. ΤΥΧΑΙΟ?ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ?ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ 3 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
    ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.

  11. ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ.Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΠΑΧΘΕΣ ΧΡΕΟΣ

    ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ Έβαλαν την κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου (παππού ΓΑΠ), με Υπ. Οικονομικών το Κων/νο Μητσοτάκη να αναγνωρίσει και να επαναδιαπραγματευτεί τα διαγραμμένα χρέη, και αυτά που είχε επιτύχει την διαγραφή τους ο Ι. ΜΕΤΑΞΑΣ, ως εξής:Πρώτο: Αναγνωρίστηκε, αφενός ότι η Ελλάδα θα αποπλήρωνε τα δάνειά της από το 1881 με ποσά διπλάσια από την αξία τους (!), αφετέρου ότι θα έπρεπε να καταβληθεί στους δανειστές, ως ασφάλιστρο κινδύνου (να και το CDS) ποσό ίσο με το 60-70% του κεφαλαίου! ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 2,5 ΦΟΡΕΣ ΕΠΑΝΩ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ!!!
    Τα 100 έγιναν αυτομάτως 270…!!!
    Μια ζωή σκλαβιά μέσω ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ χρέους και μέσω ξεπουλημένων πολιτικάντηδων!

  12. Άδειασμα στους ντόπιους υποτακτικούς τους (που βλέπουν… «φως στο τούνελ», «ανάπτυξη», «έξοδο στις αγορές» και άλλες ευχάριστες καταστάσεις…) επιφύλαξαν οι διεθνείς τοκογλύφοι του ΔΝΤ, αποτυπώνοντας την σκληρή πραγματικότητα.Σύμφωνα, λοιπόν, με εμπεριστατωμένη έκθεσή τους, τα επίπεδα διαβίωσης των Ελλήνων θα μπορούσαν να φθάσουν περίπου στο 77% του ευρωπαϊκού μέσου όρου (δηλαδή όσο ήταν το 2009), το… 2040!Η δε ελληνική οικονομία, θα καταγράφει ανάπτυξη μόλις 1% το χρόνο – με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο να είναι 1,3%.Αλλά -προσέξτε!- για να συμβούν όλα αυτά, θα πρέπει –σύμφωνα πάντα με το ΔΝΤ- να συνεχιστεί η συρρίκνωση του ελληνικού πληθυσμού (με την μετανάστευση των απελπισμένων νέων σε άλλες χώρες…), έτσι ώστε όλο και λιγότεροι να μοιράζονται την «πίτα»! Δεύτερη προϋπόθεση, να υπάρχουν Μνημόνια μέχρι τότε (μέχρι το 2040!), να γίνουν «μεταρρυθμίσεις» (ήτοι να μειωθούν κι άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις, να γίνει γενικό ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, να μπουν νέοι φόροι και χαράτσια και άλλα τέτοια.

  13. ….Βαγγελη μου,
    Μονο μια χουντα θα μας σωσει παιδι μου.
    Οι τελευταιοι ειναι αχλαδες!

    • ΠΡΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΟΥΛΗ.Ρε συ μπαρμπα δεν πας σε κανενα καπι που δεν ειναι εργο χουντας μπας και παρεις στροφες…..ελεος πια….

    • ΓΙΑ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΟΥΛΗ.ΑΧΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΝΕΡΟΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΕΙΣΑΙ.ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΜΠΑΡΜΠΑΣ ΠΡΑΜΑ ΚΑΙ ΘΕΣ ΧΟΥΝΤΑ?ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ.ΡΕ ΟΥΣΤ ΧΡΥΣΟΠΟΡΔΕΣ.ΘΑΝΑΤΟΣ

  14. ΧΑΡΟΣ.την επομενη φορα μπαρμπα Σουλη που θα γραψεις παπαρια θα σου παρω μετρα…ξερεις εσυ…

  15. οτι και να κανετε λαμογια η ιστορια επαναλαμβανεται!!!!τωρα δεν θα εχει παπαδοπουλο να στην χαριση!!!

    ο λαος θα σας κρεμασει κλεφτες δοσιλογοι των γερμανων

  16. ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ

    ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΑΘΕΟΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

  17. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ ΕΝΑΣ ΛΟΧΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ

    ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΑΝΕΛ ΠΟΤΑΜΙ ΛΕΒΕΝΤΗΣ.ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΤΙΝΑΞΟΥΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑ 300 ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΘΑ ΖΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ.ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ.ΒΕΛΑΞΤΕ ΜΠΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!

    • ΠΡΟΣ ΠΡΟΒΑΤΟ ΠΟΥ ΒΕΛΑΖΕΙ.ΠΡΟΣΕΧΕ ΡΕ ΖΩΟΝ ΜΗΝ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΛΟΧΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΑΝ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΕΣ ΜΟΥ ΝΑ ΣΤΟ ΠΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΖΩΑΡΑ….

  18. «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ» ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ, ΓΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝ’ Η ΖΩΗ! ΚΙ ΑΛΛΑ ΦΡΑΓΚΑ ΑΠΟ ΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΣ ΓΙΑ ΦΑΓΩΜΑ!1

    Παρά την αποδεδειγμένη κακοδιαχείριση των χρημάτων που δόθηκαν στο συριζοψεκασμένο λεχριταριό των «συμπαραστατών» και «αλληλέγγυων» για τα «προσφυγάκια» (που μόνο στα «προσφυγάκια» δεν φτάνουν…), η Κομισιόν ανακοίνωσε την αποστολή κι άλλων χρημάτων. Αυτή τη φορά πρόκειται για 3,9 εκατομμύρια ευρώ. σε έκτακτη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα «για τη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής των προσφύγων στα ελληνικά νησιά», από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF).
    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής, μετά από αυτήν την επιπλέον έκτακτη χρηματοδότηση, το συνολικό ποσό της βοήθειας έκτακτης ανάγκης από τα Ταμεία Εσωτερικών Υποθέσεων που έχει διατεθεί στην Ελλάδα από το 2015 ανέρχεται σε περισσότερα από 356 εκατ., ενώ σε αυτά δε συμπεριλαμβάνονται τα 509 εκατ. που έχει λαμβάνειν η Ελλάδα στο πλαίσιο των εθνικών προγραμμάτων για την περίοδο 2014-2020.

  19. «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ» ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ, ΓΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝ’ Η ΖΩΗ! ΚΙ ΑΛΛΑ ΦΡΑΓΚΑ ΑΠΟ ΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΣ ΓΙΑ ΦΑΓΩΜΑ! 2

    Συνολικά, η Επιτροπή έχει διαθέσει πάνω από 1 δισ. σε βοήθεια προς την Ελλάδα από το 2015 για το μεταναστευτικό και τη διαχείριση των συνόρων. Τα περισσότερα εξ’ αυτών, τα έχουν φάει οι επιτήδειοι «αλληλέγγυοι», εις υγείαν των «κορόιδων»!

    (ΥΓ): Γιατί άραγε η Κομισιόν στέλνει κι άλλα φράγκα, ενώ αποδεδειγμένα φαγώθηκαν τα προηγούμενα; Τόσο… κουτόφραγκοι είναι; Ασφαλώς και όχι! Εις γνώσιν για την κατάληξή τους, στέλνουν τα φράγκα οι Ευρωπαίοι, για να τα φάνε τα «αλληλέγγυα» κοράκια! Έτσι, οι… φίλοι μας οι Ευρωπαίοι έχουν τους «αλληλέγγυους» στο χέρι και τους εκβιάζουν για το μεγάλο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας! Αμ, πως;

  20. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ… ΣΚΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ»;1

    Είναι παρατηρημένο, πως όλες οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες… «σκίζονται» στην κυριολεξία για τα «προσφυγάκια»! Έτσι και η ΙΚΕΑ (η οποία δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα…), που εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

    «Η ΙΚΕΑ σχεδιάζει να δράσει, ώστε να λύσει το πρόβλημα ανεργίας των προσφύγων, δημιουργώντας από το 2019 γραμμή παραγωγής χαλιών αποκλειστικά κατασκευασμένων από Σύριους πρόσφυγες.

    Δεν είναι η πρώτη προσπάθεια της ΙΚΕΑ να ασχοληθεί με πρόσφυγες αφού και το 2015 η εταιρεία δημιουργεί καταφύγια αποκλειστικά για πρόσφυγες σε Ασία, Αφρική και Μέση Ανατολή.

    Μάλιστα η σκηνή της IKEA για τους πρόσφυγες κέρδισε τον διαγωνισμό Beazley Design of the Year για το 2017

    Τον Ιανουάριο του 2016, η ΙΚΕΑ δώρισε $33,1 εκατ. στον ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

  21. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ… ΣΚΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ»; 2

    Μάλιστα η εταιρεία ήταν από τις πρώτες που αντέδρασαν στο διάταγμα Τραμπ, που απαγόρευε την είσοδο στις ΗΠΑ προσφύγων και πολιτών από κάποιες μουσουλμανικές χώρες».

    Γιατί άραγε τέτοιο ενδιαφέρον από τις πολυεθνικές για τα «προσφυγάκια»; Διπλή η εξήγηση:

    1ον) Γιατί έτσι επιτάσσει η Νέα Τάξη Πραγμάτων, μέρος της οποίας είναι και οι πολυεθνικές εταιρείες, και

    2ον) Επειδή τα «προσφυγάκια» είναι φτηνά εργατικά χέρια!

    Είναι αυτό που λέμε «το τερπνόν μετά του ωφελίμου»!

    (ΥΓ): Αλήθεια, πως γίνεται, να… σκίζονται ταυτοχρόνως για τα «προσφυγάκια» και οι πολυεθνικές εταιρείες και τα κομμούνια, που υποτίθεται πως είναι… σφοδροί πολέμιοι του κεφαλαίου;

  22. ΕΦΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΙΡΑΚΙΝΟ ΣΤΗΝ ΜΟΡΙΑ ΛΕΣΒΟΥ

    Επειδή οι λακέδες του Σόρος ξανάρχισαν το γνωστό ποίημα περί… ρατσιστικών επιθέσεων (με αφορμή την κακοποίηση ενός Πακιστανού στον Ασπρόπυργο από αγνώστους – διόλου απίθανο να ήταν συμπατριώτες του…), ας μιλήσουμε γι’ αυτές που γίνονται στο Ελλαδιστάν, από γνωστούς δράστες…

    Εφτά «προσφυγάκια», λοιπόν, εκ των οποίων έχουν συλληφθεί οι δύο (ηλικίας 17 και 18 ετών, εξ’ Ιράκ ορμώμενα), ξυλοκόπησαν αγρίως και λήστεψαν έναν 43χρονο από το Ιράκ, στην Μόρια της Λέσβου.

    Να τους χαίρονται οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι», εσωτερικού κι εξωτερικού!

  23. ΠΡΟΣ. Ανώνυμος.ΤΟ ΚΑΛΣΟΝ ΘΑ ΣΤΟ ΣΚΙΣΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΚΛΠ

    ΜΕ ΕΠΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΠΡΟΒΑΤΟ!!!!!!!

    • ΠΡΟΒΑΤΟ ΟΤΙ ΘΕΣ ΛΕΣ.ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΧΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑΣ ΜΟΥΓΚΑ….ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟΝ ΒΑΛΕΙΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΕΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΠΡΟΒΑΤΟ….

  24. παρα αυτα τα 300 ψωριασμενα κοπροσκυλα!!!!!

  25. ΠΡΟΒΑΤΟ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΛΟΧΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΕΓΩ ΠΕΡΙΜΕΝΩ……Α! ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΟΝ Χ.Α ΠΟΥ ΛΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 300 ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ. ΑΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ!

  26. Πρώτα απ όλα όταν η Πατρίδα μπήκε στα μνημόνια και έγινε η εσωτερική υποτίμηση με καταβαράρθρωση όλων των μισθών,συντάξεων και αμοιβών και ο Βενιζέλος,Σαμαράς,Παπανδρέου,όλοι οι Υπουργοί Οικονομικών φώναξαν για τα δάνεια των νοικοκυριών και για τα Στεγαστικά ,γιατί αφού έπεσαν τα έσοδα να μην ρυθμιστούν και οι δόσεις,να πέσουν δηλαδή και αυτές όπως και οι εισπράξεις κάθε δανειολήπτη.Αλλά ήθελα να σας ρωτήσω και γω κάτι μιας και αναφέρεστε στους μπαταχτσήδες.Αληθεύει ότι στην Κω υπήρχαν καταστήματα που με την δικαιολογία της απόστασης απ το κέντρο και τη θαλάσσια μεταφορά ,τιμολογούσαν προϊόντα 200 – 300% πάνω απ την τιμή πώλησης της Στερεάς Ελλάδας?
    Είναι αλήθεια ότι αν δεν εισχωρούσαν στην τοπική αγορά μεγάλες πολυεθνικές και ιντερνετικές εταιρείες,ακόμα μία γριούλα απ του Αμανιού που της κάηκε το πλυντήριο θα το έπαιρνε με καπέλο τριπλής κερδοσκοπικής ‘παροχής’ από ανθρώπους που εκμεταλευόμενοι την νησιωτικότητα,τις κακές συγκοινωνιακές συνθήκες έγιναν ζάμπλουτοι?

  27. Είναι αλήθεια κ.Τζόγια,ότι το κράτος και οι 4 συστημικές Τράπεζες θέλει με την επιβολή ‘ασύρματων’ πληρωμών,με την επιβολή των POS,αλλά και των καρτών να ελέγξει τη φοροδιαφυγή και να μην κυκλοφορεί ρευστό όπως την Σουηδία και την Ολλανδία π.χ.,αλλά διατηρεί επιτόκια 17-18% στις συναλλαγές με κάρτες την στιγμή που σ αυτές τις χώρες τα επιτόκια στις κάρτες είναι 6-7%.Θέλετε να σας ανεβάσω και αποδείξεις?Είναι αλήθεια ότι σε πολλά δάνεια που σύναψαν μπαταχτσήδες συνάνθρωποί σας υπήρχαν τα ‘μικρά γράμματα’??Οι κρυφές χρεώσεις που αυτά ξεπεράστηκαν από τους Ευρωπαίους Εταίρους μας πριν 20ετία και βάλε…Είναι αλήθεια κ Τζόγια ότι οι Τράπεζες τηλεφωνούσαν οι ίδιες στα θύματα και χωρίς να ελέγξουν καν Φορολογικές δηλώσεις,έστελναν ταχυδρομικά τις κάρτες και να δάνεια???Για ρωτήστε έναν Φιλανδό,έγινε αυτό εκεί??

  28. Έχετε δει εσείς καμιά εξεταστική να βρίσκει ενόχους για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου??Είναι αλήθεια κύριε Τζόγια ότι κάθε μεγάλο κόμμα χρωστάει δάνεια 80 εκατομμυρίων μέχρι 200 και ότι έχει να καταβάλει τη δόση του από το 2012?Είναι αλήθεια ότι για να πάρει τα δάνεια αυτά το ΠΑΣΟΚ,ΝΔ έβαλαν εγγυήσεις τις Κρατικές επιδοτήσεις για σύσταση κομμάτων,πριν να τις πάρουν στα χέρια?Για την κατάσταση αυτή φταίμε όλοι μας κ.Τζόγια και πρέπει να κάνουμε αυτοκριτική.ΝΑΙ,ΕΦΤΑΙΓΕ ΚΑΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ,αλλά και ο ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ που δεν τον συνέλαβε…Εγώ δεν είδα να γράψετε κάπου για επαγγελματίες του κλάδου που υπερασπίζεστε και που έδιναν έναν σίδερο ατμού το 70 εδώ στην Κω σαν προικώα παροχή επιδότησης και αν θες εγώ σου ανεβάζω έγγραφο ναυτικού που ταξίδευε και έστειλε στη γιαγιά μου ποσό τετραπλάσιο από αυτό που έπαιρνε Αθηναίος κ.λ.π.Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν ‘Συνταξιούχοι’ που ασχολούνται με τα κοινά και κουνάν το δάκτυλο απ τα θεωρεία του Δήμου,που πήραν 70000 εφάπαξ και σ έναν οδοκαθαριστή δίνουν τώρα 7000?Μην την ψάχνεται …βρωμάει πολύ.

  29. Για τη γιάφκα συναδέλφων σου που λεηλατούσαν γέροντες,αμόρφωτους κοσμάκηδες την εποχή που ΔΕΝ υπήρχαν Μαρινόπουλοι,e-shop,Κωτσόβολοι κ.λ.π και πατούσατε στην ανάγκη του κοσμάκη που αποκομμένος στην παραμεθόριο ,πλήρωνε μία ηλεκτρική συσκευή για χρυσό….καλό είναι να αναγνωρίζουμε και τα λάθη μας…γιατί το 1970 ανθούσαν πλανόδιοι ή Αθίγγανοι με βαλίτσες και Βαν ΠΟΥ ΠΟΥΛΟΎΣΑΝ ΣΕ ΑΝΘΡΏΠΙΝΕΣ ΤΙΜΈΣ ..Ας κάνει η Ξανθίπη ένα ρεπορτάζ με τους τύπους που ερχόντουσαν με βαλίτσα και πόρτα πόρτα πουλούσαν πραμάτεια φτηνότερη απ τα ‘Φαρμακεία’ που διατηρούσατε και σεις τους στέλνατε Ασφάλεια και Δικαστικούς Επιμελητές…Αλλά ακόμα να μάθουμε πως την πατήσαμε και χρωστάμε μέχρι το 3000 Μ.Χ ,γιατί δεν κάναμε ανάλυση και αυτοκριτική,παρεμβάλλοντας το εγώ πρώτα-πρώτα!!!!!
    Μήπως ξέχασες να πεις τι δήλωνε ένας μπογιατζής που έβαζε καπέλο στην αμοιβή του 200% πάνω?Πόσο αλήθεια κόστιΖε μια ΒΙΒΕΧΡΩΜ στην Κω και γιατί πήγαιναν Κάλυμνο με τον Κουρούνη πολλοί τότε?Άστα..βρωμάει

  30. Ρίξε μια ματιά στις βελτιωμένες σελίδες του Χρηματοπιστωτικού Δικαίου!!!!!

    Έχει επέμβει ποτέ καλέ μου άνθρωπε η Εφορία Κω,ή Δωδεκανήσου στις υπερτιμολογήσεις προιόντων και υπηρεσιών που παρέχονταν από τους συναδέλφους σας,έχει καταδικαστεί για αισχροκέρδεια ποτέ κανείς σας,για λιανικές τιμές τριπλάσιες απ αυτές που είχε ένα Καλαματιανός,ένας Θεσσαλονικιός π.χ.?Πόσο κόστιζε ένα παντελόνι το 1980 σε κατάστημα στην Κω?Πόσα έκανε ένα μαύρο φόρεμα για μια νέα Χήρα που ξαφνικά άλλαζε τρόπο ζωής?Γιατί εμένα μου έτυχε πιτσιρικάς να με στείλει η Θεία μου να αγοράσω μαύρα και κόστιζαν μια περιουσία.Έπρεπε να έρθουν οι Κινέζοι και οι γυρολόγοι,τα ίντερνετ για να εξομαλυνθεί η αγορά απ αυτό το πιάσιμο κώλου.??Ξέρεις τι είναι η σύμμετρη ικανοποίηση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά?Δηλαδή πως έκαναν τις περιουσίες τους σε μαύρα χρόνια,χωρίς τουρισμό οι συνάδελφοί σας?γιατί υπάρχουν και άλλοι που δεν αυτοκτόνησαν,αλλά θησαύρισαν…

  31. 1]ΚΑΛΙΟ ΠΕΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΠΑΡΑ ΔΕΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΤΕΡΕΙ 2]ΟΠΟΙΟΣ ΓΥΡΕΥΕΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΧΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΓΑ 3]ΕΣΙΟΥΝΤΟ ΟΙ ΑΓΡΕΛΛΕΣ ΕΣΙΟΥΝΤΟ ΚΙ ΕΛΙΕΣ 4] Ψ—- ΡΑΒΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΖΙΚΙΑ ΗΦΑΕΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΙΝΕ ΣΟΥ 5]ΟΣΕΣ ΕΦΤΟΥΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΚΑΤΟΥΡΟΥΝ Μ—– ΕΧΟΥΝ;6]ΕΓΩ ΣΤΡΑΩΝΩ ΚΑΙ ΠΟΥΛΩ ΕΣΥ ΒΛΕΠΕ ΚΑΙ ΓΟΡΑΖΕ 7]ΚΑΤΣΕ ΕΚΕΙ ΠΡΑΜΑΚΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΙΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΦΕΡΝΕΙΣ 8]ΤΑ ΧΑΡΑΜΙΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ 9]ΤΟ ΜΕΤΡΗΤΟ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΗ ΣΕ ΜΙΑ ΣΟΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙ 10]Σ΄ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΚΩ ΤΟΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΟΝ ΛΕΝΕ Κ Τ Υ Π Ο Κ Ω Λ Η, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕ ΤΟΝ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ,,, ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΚΑΙ Σ Η Μ Α Δ Ι Α Κ Ο ΧΡΕΟΣ

  32. γιατι δεν γραφουν για τον μεταξα που διεγραψε τα χρεη των αγροτων και διεγραψε

    το δημοσιο τοκογλυφικο χρεος ?

  33. Καμιά απάντηση απ΄τον κ.Τζόγια στις αληθέστατες ερωτήσεις που του τέθηκαν παραπάνω απ τον υπογράφοντα με τίτλο ‘τοκογλυφική υποκρισία’ ???????Δηλαδή είναι ψέματα κ.Τζόγια ότι ένα μάτι κουζίνας το 1980 κόστιζε μια περιουσία στην Κω της ανάπτυξης???Διάψευσέ το και θα δεις κάτι αποδείξεις στον αέρα!!!!!!!!!!!!!!Δημοσιοποιημένες!!!

  34. ΠΡΟΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΛΕΣ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.Η ΑΛΛΗ ΜΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΚΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΑΥΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΦΥΤΡΩΣΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ 80

    • Mα ένα παράδειγμα έφερα..και φυσικά την δεκαετία του 60 και 70 ήταν χειρότερα ..δεν ξεφύτρωσε ξαφνικά η αισχροκέρδεια..γιατί αισχροκέρδεια και μαυραγοριτισμός λέγεται η εκμετάλλευση της ανάγκης του συμπολίτη σου..και σου μιλώ ειλικρινά ότι αυτή η κατάσταση υπάρχει ακόμα σε ‘άλλους’ κλάδους..όπως δικηγορικές συμβουλές και σύναψη συμβολαίων παντός τύπου.Ένα ‘κωλόχαρτο’ να πας να υπογράψεις σε έναν ‘επιστήμονα’ του είδους ,θέλεις 180 ευρώ..έτσι ποτέ δεν θα βγούμε απ την κρίση…η ‘εσωτερική υποτίμηση’ χρειάζεται και στα …ήθη και στις κοινωνικές δομές!!!!!!!και φυσικά στα απομεινάρια της Τουρκοκρατίας…

  35. Eίμαι κατά του γυρίσματος της πλάτης στην ντόπια αγορά..εντελώς εναντίον….όμως κ.Τζόγια θέλω να παραδεχθείς ότι υπήρχαν πάρα πολλά κρούσματα μαυραγοριτισμού στο νησί μας…πρέπει η αγορά να είναι υγιής..και να αποφεύγεται η μαύρη αγορά..Ας γίνει μία έρευνα από το σάιτ για θέματα που αντιμετώπισαν προηγούμενς γενιές με το θέμα του μαυραγοριτισμού στο νησί..δεν λέω όλοι,αλλά υπήρχε εκμετάλευση.Όλοι πρέπει να στηρίξουμε την ντόπια αγορά,αλλά πρώτα ήθελα να παραδεχθείτε λάθη αυτών που υπερασπίζεστε!!!!

  36. Αγαπητοί φιλοι σαφώς έχετε δικαιο σε όλα αυτα τα οποία αναφερεσθε, αυτα όμως γίνοταν κ θα γίνονται πάντα. Στα χρόνια που αναφερεσθε ήταν κάποιοι κακοι έμποροι κ κατασκευαστες που όμως εσβυσαν.Σήμερα συνεχίζονται απο κάποια καρτέλ και θα συνεχίζονται στο μέλλον πάντα απο καποιες μεγάλες εταιρειες. Εγώ στο αθρο μου αναφέρομαι κυριως στα συνεργεια οικοδομής που η κατασταση ειναι αφόρητη, καποτε μπορουσαμε να αντεξουμε κάποια χρέη απο πελατες σήμερα όσοι εχουν απομείνει κινδυνευουν να κλεισουν. Εξ άλλου καντε μια έρευνα σε φίλους σας ελευθερους επαγγελματείες κ θα διαπιστώσετε απο μονοι σας την τραγικότητα της καταστασης. Επίσης στο κείμενό μου γραφω πως πρέπει να εγκαταλήψουμε τα κακα μας κουσούρια νοοτροπείες κ συμπεριφορές για μια πιο υγειη κοινωνία. Αν δεν αλλαξουμε αλοίμονό μας.Το τηλ μου ειναι διαθέσιμο απο τον κ. Κιάρη για όσους θελουν να συνεχιστεί ο διάλογος ανταλλάσοντας απόψεις. Βασική προυπόθεση όμως τα σχόλιά σας να ειναι επώνυμα!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ