ΣΕΠΕ Κω προς Γ. Κυρίτση – Η. Σιφάκη: Οι προσδοκίες μας για Ryanair όπως είχατε υποσχεθεί διαψεύδονται δραματικά…. Αναμένουμε πρωτοβουλίες σας

0
4721

 

Αξιότιμοι,

δήμαρχε κ.Κυρίτση και αντιδήμαρχε κ.Σιφάκη,

Η τελευταία αναγγελία της Ryanair για παύση των πτήσεων της προς την Κω το 2017, δεν ήταν τίποτε λιγότερο από «το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου». Από πρωτοπόροι στη συνεργασία με την εν λόγω εταιρεία καταντήσαμε ουραγοί των εξελίξεων. Τα τελευταία χρόνια, παρακολουθούμε πλέον παθητικά άλλους ελληνικούς προορισμούς να εξασφαλίζουν σύνδεση με την Αθήνα (π.χ. Ρόδος), περισσότερες συνδέσεις με πόλεις του εξωτερικού και επιμήκυνση της τουριστικής τους σεζόν. Αντίθετα η Κως, προνομιακός συνομιλητής της Ryanair κάποτε, από του χρόνου θα απουσιάζει παντελώς από κάθε είδους σχέση με την εταιρεία.

Η σημασία των εταιρειών χαμηλού κόστους και η επακόλουθη ενίσχυση των τουριστών που κινούνται εκτός του πλαισίου all inclusive, είναι καθοριστική για τον κλάδο μας αλλά και για τα μικρά ξενοδοχεία και διαμερίσματα. Επιπρόσθετα, τη λεγόμενη low season (Απρίλιο, Μάιο, Οκτώβριο) η συμβολή της Ryanair στις αφίξεις τουριστών είναι τεράστια.

Οι προσδοκίες μας για βελτίωση της συνεργασίας με την εταιρεία, όπως είχατε εξάλλου υποσχεθεί και περιμέναμε από σας, φαίνεται να διαψεύδονται δραματικά.

Σας καλούμε να αναλάβετε πρωτοβουλίες για συνεργασία και συνεννόηση με όλους τους αρμόδιους φορείς (κυβέρνηση, περιφέρεια, επιμελητήριο) και κοινωνικούς εταίρους (σωματεία κλπ.), ώστε άμεσα να σώσουμε ότι μπορεί να σωθεί. Οι καιροί είναι δύσκολοι για ομφαλοσκοπήσεις και αδράνειες. Είναι η ώρα της δράσης και είμαι σίγουρος ότι όλοι οι συνάδελφοι του ΣΕΠΕΚΩ θα βοηθήσουν σε ότι περνά από το χέρι τους και σε οποιοδήποτε επίπεδο, για την ενίσχυση της συνεργασίας όχι μόνο με την Ryanair, αλλά και με κάθε εταιρεία χαμηλού κόστους.

Αναμένοντας εναγωνίως τις πρωτοβουλίες σας

Με εκτίμηση

Για τον ΣΕΠΕΚΩ

Μανιάς Βασίλης

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ