ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ Κω: Η Ανάσταση του Χριστού. Η αμφισβήτηση, οι κατηγορίες και τα τεκμήρια της πραγματικής αλήθειας

74
1694

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ, ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι ο Χριστός είναι Θεός και ότι η πίστη μας είναι η μόνη αληθινή, είναι η Ανάσταση του. Αν δεν υπάρχει Ανάσταση, λέει ο Απόστολος Παύλος, όλη η πίστη μας είναι ένα παραμύθι. Είναι κούφια. Το ότι όμως ο Χριστός αναστήθηκε, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι ο Χριστός είναι Θεός.

Γι αυτό ακριβώς οι μεγαλύτεροι εχθροί του Χριστού αμφισβήτησαν την κατανίκηση του θανάτου και την Ανάσταση του Χριστού από την πρώτη κιόλας ημέρα.

Παρακάτω αναφέρουμε μερικές τις βασικές κατηγορίες εναντίον της ανάστασης και πολύ απλές απαντήσεις στις κατηγορίες αυτές:

 1. Οι Ιουδαίοι μόλις πληροφορήθηκαν από τους Ρωμαίους Στρατιώτες που φρουρούσαν τον Τάφο, ότι με μυστηριώδη τρόπο έλειπε το σώμα του Ιησού και ο τάφος ήταν ανοικτός παρόλη την μεγάλη πέτρα που είχαν βάλει στην είσοδο, τους δωροδόκησαν και τους έπεισαν να πουν ψέματα ότι δήθεν τους είχε πάρει ο ύπνος, ενώ οι μαθητές του Ιησού ήλθαν μέσα στην νύχτα και έκλεψαν το σώμα Του. Και γι αυτό κατηγόρησαν τους μαθητές για κλοπή του σώματος του Ιησού. Στις παραπάνω κατηγορίες μπορούμε να απαντήσουμε με απλά ερωτήματα: α) Αφού οι στρατιώτες κοιμόντουσαν, πώς είδαν την κλοπή; β) Μπορεί να είναι αξιόπιστοι οι μάρτυρες ενώ κοιμούνται; Ούτε είδαν, ούτε άκουσαν, ούτε μπόρεσαν να αντιληφθούν κάτι. Πώς μπορούν να μιλούν λοιπόν για κλοπή; γ) Γιατί δεν καταδικάστηκαν σε τιμωρία οι φύλακες λαμβάνοντας υπόψη την αυστηρή ποινή των ρωμαϊκών νόμων περί παραμέλησης καθήκοντος εν ώρα υπηρεσίας; δ) Γιατί δεν καταδικάστηκαν οι μαθητές για κλοπή; ε) Γιατί ενώ οι μαθητές συνέχισαν να κηρύττουν καθημερινά και δημόσια για την Ανάσταση του Χριστού οι Ιουδαίοι δεν τους δίκασαν ποτέ για απάτη; Νομίζουμε ότι οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά είναι αυταπόδεικτες.

 2. Η επόμενη κατηγορία είναι ότι ο Χριστός δεν πέθανε πάνω στον Σταυρό αλλά λιποθύμησε, έπεσε σε βαθύ λήθαργο και περιήλθε σε νεκροφάνεια. Όταν μπήκε στον τάφο συνήλθε από τα αρώματα και ανέκτησε τις δυνάμεις του. Η απάντηση σε αυτή την κατηγορία είναι πολύ απλή. Ο θάνατος του Χριστού είχε βεβαιωθεί με πολλούς τρόπους: α) Οι Ρωμαίοι Στρατιώτες είχαν μεγάλη εμπειρία σε θανατικές εκτελέσεις και μόνο με το τρύπημα με την λόγχη που έκανε ένας από αυτούς για να επιβεβαιώσει τον θάνατο Του αρκούσε για να επιφέρει το μοιραίο. β) Την εποχή εκείνη τους νεκρούς τους τύλιγαν με νεκρικούς επιδέσμους από το κεφάλι μέχρι τα πόδια. Και τα αρώματα που τον είχαν αλείψει ήταν 32 κιλά, μύρων σμύρνας και αλόης. Δηλαδή ακόμα και να ζούσε ο Ιησούς το μόνο βέβαιο ήταν ότι θα πέθαινε στον τάφο Του από ασφυξία. γ) Όλοι αυτοί που επικαλούνται ότι ο Χριστός δεν είχε πεθάνει πάνω στον σταυρό ξεχνούν συγκαλυμμένα μάλλον την ταλαιπωρία και τα βασανιστήρια που είχε περάσει πριν σταυρωθεί όπως και την δοκιμασία που υπέμεινε πάνω στον σταυρό(είχε τρυπημένα τα χέρια Του και τα πόδια Του. Υπέφερε από την παράλυση, την υπεραιμία, την ασφυξία, τον υψηλό πυρετό και την εξάντληση).Ακόμα λοιπόν και να μην είχε πεθάνει πάνω στον σταυρό, θα είχε την δύναμη να βγάλει από πάνω του τα σάβανα και να ανοίξει τον τάφο με την μεγάλη πέτρα στην είσοδο;

 3. Μια άλλη κατηγορία εναντίον της Αναστάσεως του Χριστού είναι ότι οι μαθητές συγκλονισμένοι και απογοητευμένοι από τον θάνατο Του, άρχισαν να βλέπουν ψευδαισθήσεις, και να φαντάζονται τον Ιησού μπροστά τους όπου πήγαιναν, παντού , στην ακτή, στις βάρκες, στα βουνά κ.τ.λ. . Την καλύτερη απάντηση στην παραπάνω κατηγορία την δίνει το αδιαμφισβήτητο γεγονός του κενού τάφου. Αν λοιπόν είχαν παραισθήσεις οι μαθητές Του, αρκούσε μια επίσκεψη στον τάφο Του για να διαλύσει κάθε φαντασία και πλάνη τους. ΟΙ μαθητές όχι μόνο είδαν τον Χριστό από κοντά, όχι μόνο συνομίλησαν μαζί Του, αλλά τον άγγιξαν, τον ψηλάφισαν, έφαγαν και ήπιαν μαζί Του. Ο Ιησούς για σαράντα μέρες μετά την ανάσταση Του εμφανιζόταν στους μαθητές του. Και ο Κύριος δεν εμφανίστηκε μόνο σε ορισμένους αλλά σε πολλούς, όπου κάποια μέρα όπως αναφέρει ο Απόστολος Παύλος εμφανίστηκε σε πάνω από 500 μαθητές. Όλοι αυτοί λοιπόν είχαν πάθει ομαδική παράκρουσή; Και μάλιστα όταν οι ψυχικές διαθέσεις των μαθητών δεν ήταν και οι καλύτερες για ψευδαισθήσεις και παραισθήσεις λαμβάνοντας υπόψη ότι μετά την σταυρική Του θυσία οι μαθητές είχαν χάσει κάθε ελπίδα στο όραμα της βασιλείας του Μεσσία. Ο Χριστός μετά την Ανάσταση του εμφανίστηκε σε διαφορετικά πρόσωπα, διαφορετικούς χαρακτήρες και προσωπικότητες, σε πολλά διαφορετικά μέρη. Πώς λοιπόν οι μαθητές όλοι αναφέρουν ότι ο Χριστός αναστήθηκε την Τρίτη μέρα; Αν υπήρξε η παραμικρή ψευδαίσθηση, πώς συμφωνούν όλοι στην ημέρα της ανάστασής Του;

 4. Οι περισσότερες αμφισβητήσεις εναντίων της Αναστάσεως γράφτηκαν σε βιβλία και συγγράμματα πολλούς αιώνες μετά τα γεγονότα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εγκυρότητα των γεγονότων και χωρίς την ύπαρξη αυτοπτών μαρτύρων που είτε θα επιβεβαίωναν είτε θα διέψευδαν αυτά που αναγράφονταν. Ενώ αντίθετα τα Ευαγγέλια που επιβεβαιώνουν όλα με τον ίδιο τρόπο την Ανάσταση , γράφτηκαν την εποχή εκείνη από αυτόπτες μάρτυρες, τους μαθητές και Αποστόλους Του και όπως είπαμε δεν καταδικάστηκαν ποτέ για απάτη. Είχαν όμως δυστυχώς όλοι μαρτυρικό τέλος αφού αυτά που δίδασκαν οι μαθητές του περί Ουράνιας Βασιλείας δεν ήταν αρεστά στα αυτιά των Ρωμαίων Αυτοκρατόρων και του Ιερατείου των Ιουδαίων. Καταδικάστηκαν, σταυρώθηκαν, τους οδήγησαν στην πυρά, τους έσφαξαν, τους απαγχόνισαν, τους σκότωσαν με μαρτύρια και βασανιστήρια, όχι όμως γιατί ανέφεραν για την Ανάσταση του Κυρίου. Ποτέ δεν επαγγέλθηκε κατηγορία περί ψευδής αναστάσεως που δίδασκαν οι μαθητές του από την πρώτη στιγμή. Μήπως επειδή τότε υπήρχαν και πολλοί άλλοι αυτόπτες μάρτυρες και όχι μόνο οι μαθητές Του που μπορούσαν να επιβεβαιώσουν τη Ανάσταση Του; Μην ξεχνάμε ότι ήταν περίοδος του Εβραϊκού Πάσχα και οι δρόμοι της Ιερουσαλήμ ήταν γεμάτοι από πολύ κόσμο.

 5. Στο τέλος αφήσαμε την εβραϊκή κριτική και τα 2 βασικά της βιβλία στοχοποίησης και καταδίκης του Χριστιανισμού: το «Ταλμούδ» που γράφτηκε από το 400-500 μ.Χ. και μέχρι τον Μεσαίωνα, και το «Τολεδωθ Γιεσουά» που γράφτηκε μετά το 1000 μ.Χ.. Δηλαδή το πρώτο βιβλίο 400 τουλάχιστον χρόνια μετά την Ανάσταση του Χριστού, και το δεύτερο μετά από περίπου 1000 χρόνια. Στο δεύτερο ειδικά βιβλίο το « Τολεδώθ Γιεσουά» που σημαίνει η «Γενεαλογία του Χριστού», για να δικαιολογήσει την κατά την γνώμη τους μη ύπαρξη της ανάστασης αναφέρει τα εξής: « Ο Χριστός είχε ένα αδελφό δίδυμο που του έμοιαζε καταπληκτικά τον Θωμά. Πέθανε ο Χριστός και τι να κάνουν οι μαθητές Του που έπρεπε να πουν ότι ο Χριστός την τρίτη ημέρα αναστήθηκε; Παίρνει τότε τον Θωμά η ….Αγία Ελένη(!) και του λέει: Βγες έξω σαν αναστημένος και πες ότι αναστήθηκες». Να τονιστεί ότι υπάρχει μια χρονική διαφορά περίπου 300 χρόνων, αφού η Αγία Ελένη μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου έζησε το 300 μ.Χ. ενώ η Ανάσταση του Χριστού συντελέστηκε το 33 μ.Χ. Δηλαδή, η Αγία Ελένη πριν ακόμα γεννηθεί σκηνοθέτησε την Ανάσταση του Χριστού!!!

‘Όλες λοιπόν οι σκευωρίες, κατηγορίες και οι θεωρίες εναντίον της Αναστάσεως είναι αβάσιμες, ενώ το γεγονός της ύπαρξης και πραγματοποίησης της Αναστάσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, μένει απρόσβλητο και αδιάσειστο. Επιβεβαιώνεται από τα 11εκατομμύρια των μαρτύρων των τριών πρώτων αιώνων καθώς και τα εκατομμύρια εκείνων που ακολούθησαν τους υπόλοιπους αιώνες μέχρι και σήμερα(δείτε τι γίνεται με τους Χριστιανούς στην Συρία κ.τ.λ.). Όλοι αυτοί υπέστησαν φρικτά βασανιστήρια, διότι αγάπησαν τον Αναστημένο Κύριο και θυσίασαν γι Αυτόν την ζωή τους με την ελπίδα της δικής τους Ανάστασης. Αυτό το αίμα των μαρτύρων είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της Αναστάσεως του Χριστού.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Εκ μέρους της Ομάδας Πολιτών Κω Θερμοπύλες

ΚΙΝΝΑΣ ΝΙΚΟΣ

ΦΩΛΙΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ

ΖΒΕΝΤΑ ΜΑΡΙΑ

ΔΡΟΣΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ

ΠΑΡΘΕΝΑ ΚΙΟΣΕΟΓΛΟΥ

ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ ΘΕΜΟΣ

ΤΡΑΚΟΣΣΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

ΤΡΑΚΟΣΣΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

74 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο κακόμοιρος ο Χριστός ήταν εβραίος!!Αλλά η μαιτανάσταις αλυωνουν των πωλυτησμω μας δυαδοσται!!!

 2. ΟΣΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΗΚΕ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ. ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΑΧΑΝΗ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΚΑΙ ΑΧΡΟΝΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ
  ΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΜΕΣΣΙΕΣ ΗΛΘΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΞΕΧΩΡΙΣΕ ΟΜΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΘΗΡΙΩΔΗ ΑΝΘΡΩΠΟ ΩΣΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΤΟ ‘ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΕΣ’ ΑΓΡΙΜΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΤΑΥΡΩΝΕΙ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΝΑ ΒΙΑΖΕΙ ΝΑ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΕΙ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΝΑ ΘΑΝΑΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΡΠΙΖΕΙ ΠΟΝΟ ΤΡΟΜΟ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ….ΔΥΣΤΥΧΩΣ….

 3. Αν θέλετε να σας πάρουμε στα σοβαρά βάλτε και βιβλιογραφία. Διαφορετικά το άρθρο σας είναι μόνο υποθέσεις.

 4. ΑΘΕΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!

  Πάρτι «κρεατοφαγίας» διοργανώνει και φέτος (όπως έκανε και πέρυσι…) η Ένωση Αθέων στη Θεσσαλονίκη. Και για την μέγιστη πρόκληση στο θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων, θα κάνουν το «πάρτι» τους τη Μεγάλη Παρασκευή, αποκαλώντας το ειρωνικά «Φανερό Δείπνο».Και για όσους έχουν μια σταλιά φιλότιμο και δεν θα παραβρεθούν στο «πάρτι» τους, τους καλούν να συμμετάσχουν από το σπίτι ανεβάζοντας τις προσωπικές τους φωτογραφίες στο διαδίκτυο με το hashtag #faneros_deipnos.Που θα γίνει το «πάρτι»; Σε μαγαζί που βρίσκεται μπροστά στο Α.Τ. Λευκού Πύργου, όπως λένε στην ανακοίνωσή τους.Γιατί άραγε το κάνουν δίπλα σε αστυνομικό τμήμα; Φοβούνται μη βρεθούν τίποτα Έλληνες χριστιανοί να τους χαλάσουν το «πάρτι» και να τους δώσουν ένα καλό μάθημα, ώστε να μην προκαλούν την κοινωνία και να μην παίζουν με το θρησκευτικό αίσθημα του ελληνικού λαού – και μάλιστα τέτοιες μέρες;

 5. ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ 10 ΜΕΡΕΣ ΟΙ «ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ» ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ;

  Τα πολύ περίεργα (ή μήπως καθόλου περίεργα;) που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με την αμερικανική εξωτερική πολιτική στο θέμα της Συρίας, αντικατοπτρίζονται στις δηλώσεις της πρέσβη των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.

  Πριν από μόλις δέκα ημέρες, στις 30 Μαρτίου, είχε δηλώσει ότι «επιλέγεις τις μάχες σου και τώρα προτεραιότητά μας δεν είναι να επικεντρωθούμε στην απομάκρυνση του Άσαντ».Τώρα, σε συνέντευξή της στο CNN, δηλώνει ότι η αλλαγή του καθεστώτος στη Συρία και η απομάκρυνση του Άσαντ είναι μια από τις… βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης Τραμπ.«Δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει πολιτική λύση με τον Άσαντ στην εξουσία» δήλωσε χαρακτηριστικά η Χάλεϊ.Τι έγινε αυτές τις μέρες και άλλαξαν άρδην οι «προτεραιότητες» της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής; Προφανώς, μια δραστική επέμβαση των πραγματικών αφεντικών του πλανήτη: των διεθνών σιωνιστών ΕΒΡΑΙΩΝ, οι οποίοι. όπως φαίνεται, έχουν πάντα τον τρόπο τους να τα φέρνουν όλα… τούμπα!

 6. «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΤΟ’ ΡΙΞΑΝ ΣΤΟ ΝΤΑΒΑΤΖΗΛΙΚΙ! ΕΒΓΑΖΑΝ ΣΤΟ ΚΛΑΡΙ «ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΕΣ»

  «Μ’ όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις», λέγανε οι παλιοί. Με τα καθάρματα τους «αλληλέγγυους» νταραβερίζονται τα «προσφυγάκια», καθάρματα θα γίνουν και οι ίδιοι!Έτσι, δύο «προσφυγάκια» από το Αφγανιστάν συνελήφθησαν στο hot spot της Μαλακάσας, διότι είχαν βγάλει στο κλαρί γυναίκες, οι οποίες διέμεναν στο ίδιο hot spot. Οι «προσφυγοπούλες» που εκδίδονταν ήταν η μία από το Ιράν και η άλλη από το Αφγανιστάν.

 7. «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΤΟ’ ΡΙΞΑΝ ΣΤΟ ΝΤΑΒΑΤΖΗΛΙΚΙ! ΕΒΓΑΖΑΝ ΣΤΟ ΚΛΑΡΙ «ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΕΣ»2

  Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, οι Αφγανοί νταβατζήδες ασκούσαν ψυχολογική και σωματική βία στις δύο γυναίκες και τους υπόσχονταν να εξασφαλίσουν τη μετάβασή τους σε άλλη χώρα. Μάλιστα, για τις ανάγκες της «επιχείρησης» που είχαν στήσει, χρησιμοποιούσαν διαμέρισμα στην Αθήνα, στη οδό Λιοσίων.
  Επιπροσθέτως, συνελήφθη κι ένα 19χρονο «προσφυγάκι», ομοίως από το Αφγανιστάν, που είχε αναλάβει τον ρόλο του «μπράβου», καθώς, μετά από εντολή των δύο νταβατζήδων συμπατριωτών του, είχε προκαλέσει σωματικές βλάβες σε άλλο «προσφυγάκι», που φέρεται να ενοχλούσε τις δύο εκδιδόμενες «προσφυγοπούλες». Τέλος, οι δύο Αφγανοί νταβατζήδες διακινούσαν και ναρκωτικά.Να τους χαίρονται οι δάσκαλοί τους, «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι», εσωτερικού κι εξωτερικού!

 8. Διάφορα μαρξιστικά κατακάθια έχουν υποστηρίξει ότι η Εκκλησία… δεν συμμετείχε στον αγώνα του Γένους κι έφεραν μάλιστα ως παράδειγμα τον Πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε΄, ότι… αφόρισε την Επανάσταση.Φυσικά, τα δίποδα αυτά υπολείμματα του σταλινισμού, αποφεύγουν να αναφερθούν συνολικώς στον βίον, την πολιτεία και κυρίως στον μαρτυρικό θάνατο του Πατριάρχου. Κι έχουν τους λόγους τους που το κάνουν, οι άτιμοι… Σαν σήμερα, λοιπόν, στις 10 Απριλίου του 1821, λίγες ημέρες μετά την κήρυξη της Επαναστάσεως και αμέσως μετά τη λειτουργία της Λαμπρής, οι Τούρκοι απαγχονίζουν τον Πατριάρχη μας στη μεσαία πύλη της εισόδου του Πατριαρχείου.

 9. 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1821: ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΡΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟ Ε΄! 2

  Τρεις ημέρες μετά τον απαγχονισμό, οι Τούρκοι παρέδωσαν το άγιο σκήνωμα του Γρηγορίου στους Εβραίους της Κωνσταντινουπόλεως, για να το διαπομπεύσουν.Αναφέρει σχετικώς ο ιστορικός Σπ. Τρικούπης {«Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως» έκδ. «Χ. Γιοβάνη» Αθ. 1978 τόμος Α,σελ. 87}: « Ήλθον τότε προς τον άγχονιστήν έβραίοι καί λαβόντες την άδειαν του κατά τίνα δέ καί φιλοδωρήσαντες αυτόν έδεσαν τους πόδας του λειψάνου, τα έσυρε από των πατριαρχείων μέχρι του Αίγιαλού και του Φαναριού χλευάζοντος και βλασφημούντες και το έρριψαν εις την θάλασσαν… »Ωστόσο, στις 16 Απριλίου, το πτώμα του Πατριάρχου ευρέθη από τους ναύτες ελληνικού πλοίου και μεταφέρθηκε στην Οδησσό της Ρωσσίας, όπου με εντολή του Τσάρου εκηδεύθη με τις πρέπουσες τιμές. Στις 25 Απριλίου του 1871, το λείψανο του Γρηγορίου Ε΄ μεταφέρθηκε στην Αθήνα και εναποτέθηκε στη Μητρόπολη. Στις 8 Απριλίου του 1921, ο Γρηγόριος Ε΄ ανακηρύχθηκε Άγιος και η μνήμη του εορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Απριλίου.Τιμούμε, λοιπόν, σήμερα την Ιερά Μνήμη του Εθνομάρτυρος Πατριάρχου μας

 10. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΦΟΡΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ; ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΝΕΙ ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ!

  Έναν πολύ… «βολικό» τρόπο, για να περιέλθουν στο δημόσιο χιλιάδες σπίτια φορολογουμένων που δεν μπορούν να πληρώσουν το φόρο κληρονομιάς φέρεται ότι εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, που επικαλείται «πηγές» από το περιβάλλον της υφυπουργού Οικονομικών.
  Πιο συγκεκριμένα, στο υπουργείο εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενεργοποιηθεί ο νόμος, βάσει του οποίου προβλέπεται ότι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου που αδυνατεί να πληρώσει τον φόρο κληρονομιάς, να το παραχωρεί στο Δημόσιο. Αυτή η διάταξη υπάρχει στην ελληνική νομοθεσία, αλλά είναι απαραίτητη μία υπουργική απόφαση προκειμένου να τεθεί σε ισχύ.
  Και μετά, το –αθάνατο!- ελληνικό δημόσιο, θα το πουλάει κοψοχρονιά στα γνωστά κοράκια –ντόπια και ξένα, καταβάλλοντας βεβαίως και την απαραίτητη «μίζα» στα συντρόφια που θα βρίσκονται στις «κατάλληλες» θέσεις! Τα οποία, κάποτε έσκουζαν παραπλανητικά «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», αλλά στην πραγματικότητα εννοούσαν «κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη» – που είναι και σωστό από μαρξιστική άποψη!

 11. Νέο «επίτευγμα» Σύριζα: Απαγορεύονται οι απελάσεις των αλλοδαπών εγκληματιών

  Συγκεκριμένα, στις 31 Μαρτίου δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Εθνικής Αμύνης (του Καμμένου δηλαδή), Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Μεταναστευτικής Πολιτικής με θέμα τον «Καθορισμό των Κριτηρίων και της διαδικασίας για την εγγραφή και διαγραφή αλλοδαπών από τον Εθνικό Κατάλογο Ανεπιθύμητων Αλλοδαπών». Πρόκειται για τον κατάλογο στον οποίο καταχωρούνται οι εχθροί της χώρας και οι εγκληματίες, οι οποίοι απελαύνονται από τη χώρα.Σύμφωνα με την ΚΥΑ από τον εν λόγω κατάλογο διαγράφονται «οι εγγραφές που αφορούν σε αλλοδαπούς σε βάρος των οποίων είχε επιβληθεί δικαστική απέλαση με βάση ποινή φυλάκισης, εφόσον η απέλαση δεν είχε εκτελεστεί μέχρι την έναρξη ισχύος του Ν.4322».Μέχρι τώρα, οι αλλοδαποί εγκληματίες αποφυλακίζονταν με το νόμο Παρασκευόπουλου, αναμένοντας την απέλασή τους, που καθυστερούσε εξαιτίας της ανικανότητας ή και της απροθυμίας των αρχών. Τώρα δεν θα υφίσταται πρόβλημα καθυστέρησης, αφού η διαδικασία της απέλασης καταργείται, για να μην χάσει κανένα τέτοιο «μπουμπούκι» η Ελληνική Κοινωνία.

 12. Η ΜΟΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΙΑΔΟΘΗΚΕ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΚΔΙΩΞΕ ΚΑΙ ΣΦΑΓΙΑΣΕ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΕΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΡΙΑ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΗΔΗ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ.ΜΑΚΑΡΙ ΣΑΝ ΤΟ ΛΗΣΤΗ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΝΑ ΑΞΙΩΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ:ΜΝΗΣΘΗΤΙ ΚΑΙ ΗΜΑΣ ΣΩΤΗΡ ΕΝ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΣΟΥ!

  ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

  • Σύμφωνα με τον ιστορικό P.Brown: Το σημείο στο οποίο η χριστιανική εκκλησία διέφερε από τις άλλες ανατολικές λατρείες – γιατί σε πολλά άλλα τους έμοιαζε – ήταν η έλλειψη ανοχής για τον έξω κόσμο. Οι αλλόθρησκοι αποκλείστηκαν από το στρατό και τα δημόσια αξιώματα και πολλοί εθνικοί θανατώθηκαν, βασανίστηκαν ή εξορίστηκαν. Μέχρι το τέλος του 5ου αιώνα, ο χριστιανισμός κυριάρχησε σε όλη την αυτοκρατορική επικράτεια, ενώ ελάχιστοι θύλακες της αρχαίας παράδοσης επιβίωσαν.
   Το κλείσιμο της αυλαίας έγινε τον 6ο αιώνα στη διάρκεια της διακυβέρνησης του Ιουστινιανού. Όσα υπολείμματα εθνικών είχαν απομείνει ξεριζώθηκαν με βίαιο τρόπο. Από τον φανατισμό δεν γλίτωσε ούτε η ξακουστή Ακαδημία των Αθηνών, ένα από τα σημαντικότερα κέντρα φιλοσοφίας της αρχαιότητας, που συμπλήρωνε πάνω από 8 αιώνες λειτουργίας. Ο Ιουστινιανός την έκλεισε το 529, ενώ με άλλα διατάγματα, οι τελευταίοι διδάσκαλοι αρχαιοελληνικής παιδείας διώχθηκαν συστηματικά.

   • OI ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΟΥ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ.....

    Ο Πήτερ Μπράουν δεν αφηγείται μια μελαγχολική ιστορία «παρακμής και πτώσης», αλλά εξετάζει με νηφαλιότητα την αναδιάταξη των αρχαίων συνόρων.[……]
    το γλαφυρό αυτό δοκίμιο ανέδειξε την ιδιαιτερότητα μιας παραμελημένης ιστορικής περιόδου.
    Το βιβλίο αυτό γράφτηκε, γύρω στο 1970, όχι ως «οριστικό» εγχειρίδιο αλλά, ξεκάθαρα, ως δοκίμιο. Ήθελα να μεταδώσω στον μέσο αναγνώστη την αίσθηση του πλούτου και της γοητείας μιας κάποτε παραμελημένης εποχής, γνωστής σήμερα ως «Ύστερη Αρχαιότητα». Ως δοκίμιο, το βιβλίο είχε σαφώς περιορισμένα όρια: το κείμενο και η βιβλιογραφία που το συνόδευε κάλυπταν ορισμένα θέματα ενώ κάποια άλλα δεν τα έθιγαν καθόλου με άλλα λόγια, πέρα από τη δυτική Ευρώπη και τον δυτικό βαρβαρικό κόσμοέδινε έμφαση, από προτίμηση, στις ανατολικές ακτές της Μεσογείου και στη Μέση Ανατολή.ή Ευρώπη στην ανατολική Μεσόγειο

 13. Από τη στιγμή που ψάχνετε αποδείξεις για την Ανάσταση και με τη λογική να στηρίξετε την πίστη σας, είστε ΑΠΙΣΤΟΙ. ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ!
  ΠΑΡΑΤΗΣΤΕ ΤΑ!
  Η πίστη δεν στηρίζεται σε αποδείξεις.

 14. Δυστυχώς για κάποιους η ώρα της Αλήθειας πλησιάζει…
  Η Ανάσταση Του Ναζωραίου υπήρξε, είναι κ θα είναι το σ π ο υ δ α ι ό τ ε ρ ο γεγονός στην ιστορία της ανθρωπότητας κ του πολιτισμού της. Όταν το νιώσουμε ….τότε κ μ ό ν ο τότε θα φτιάξουμε την ΠΑΤΡΙΔΑ μας.
  Είκοσι χρόνια είναι αρκετά για να γίνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΙ αντί σκιές κ ανθρωπάκια;

 15. Γενικά αν και άθεος σέβομαι τις θρησκείες αλλά θεωρώ τους θρήσκους βλαμμένους που στηρίζονται σε ανυπόστατα και αλλοιωμένα γραπτά ηλικίας 2000 ετών…

 16. Διότι περνάμε μεγάλα δεινά και κινδυνεύουμε. Η χριστιανική θρησκεία στηρίζεται στην ΑΓΑΠΗ. (Μιλώ για την διδασκαλία του Χριστού, και όχι για την στάση της Εκκλησίας ορισμένες φορές ή σε κάποιες πολύ παλαιότερες ιστορικές περιόδους). Δυστυχώς οι χριστιανοί πλέον διώκονται και σκοτώνονται σε Αφρική, Μέση Ανατολή και Ασία από ακραίους μουσουλμάνους που αντί για αγάπη κηρύττουν το μίσος.

 17. ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΚΡΕΑΤΟΦΑΓΙΑ ΤΗΝ Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΚΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ..ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ..ΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΥΤΗ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ….ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ….ΑΠΛΥΤΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΘΕΟΙ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΒΛΑΒΗ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

 18. Γράψτε και κανενα αρθρο για την Ιερά Εξέταση. Γράψτε και για την καταστροφή του Παρθενώνα απο τους φανατικούς ομόθρησκούς σας. Και για τον μύθο του κρυφού σχολειου επισης. Και ενα εκτενές αφιέρωμα στον αειμνηστο φιλοχουντικο Χριστόδουλο. Βάλτε όμως πιο σοβαρές φωτογραφίες. Οχι σαν την παραπάνω, η οποια παραπέμπει σε (και ακολουθεί) σατιρικό κείμενο.

 19. Τελικα την μάχη ενάντια στη νεα τάξη πραγμάτων την κανετε σαν αρχαίοι Έλληνες πολυθεϊστες ή σαν χριστιανοί νεοέλληνες; Επισης, μισείτε τους νεοέλληνες που εχουν ασπαστεί τον αρχαιοελληνικό πολυθεϊσμό αλλα αγαπάτε τους αρχαίους Έλληνες πολυθεϊστες; Σαν λάτρεις των αρχαίων Σπαρτιατών, σημαίνει οτι μισείτε την πρόοδο και τον πολιτισμό της αρχαίας Αθήνας;

  • Κατσε συντροφε γιατι δεν μας τα λες καλα.Οι Σπαρτιατες δεν συμμαχησαν με τους Περσες εναντιον των Αθηναιων;

 20. Πλεον οι Θερμοπυλες σε ρολο Ηρακλη Πουαρο για να εξιχνιασουν το μεγαλο μυστηριο της αναστασης μετα την υποθεση με τα οπλα. Τυφλα να χει ο Τζειμς Μποντ

 21. Χριστός Ανέστη εκ νεκρών,
  θανάτω θάνατον πατήσας
  και τοις εν τοις μνήμασιν,
  ζωήν χαρισάμενος

  Ανάστασιν Χριστού θεασάμενοι,
  προσκυνήσομεν Άγιον, Κύριον,
  Ιησούν
  τον μόνον αναμάρτητον.
  Τον Σταυρόν Σου Χριστέ προσκυνούμεν
  και την Αγίαν σου Ανάστασην
  υμνούμεν και δοξάζωμεν
  Συ γαρ ει ο Θεός ημών,
  εκτός Σου άλλον ουκ οίδαμεν,
  το όνομά Σου ονομάζομεν.
  Δεύτε, πάντες οι πιστοί, προσκυνήσωμεν
  την του Χριστού Αγίαν Ανάστασην.
  Ιδού γαρ ήλθε δια του Σταυρού
  χαρά εν όλω τω κόσμω.
  Δια παντός ευλογούντες τον Κύριον,
  υμνούμεν την Ανάστασην Αυτού.
  Σταυρόν γαρ υπομείνας δι’ ημάς,
  θανάτω, θάνατον ώλεσεν.

  Αναστάς ο Ιησούς από του τάφου καθώς προείπεν,
  Έδωκεν ημίν την αιώνιον ζωήν και το μέγα έλεος.

 22. Μέρες πού ‘ναι, θα ‘πρεπε να ντρέπεστε που γράφετε τέτοια πράγματα.
  Καταργείτε από μόνοι σας την έννοια της πίστης. Γίνεστε έμποροι – πλασιέδες της Θρησκείας σας, προσπαθώντας να πείσετε ότι αυτή είναι η καλή θρησκεία.
  Μας προσβάλλετε όλους.
  Αγαπητοί, που δεν ντρέπεστε να βάλετε και τα ονόματά σας κάτω απ’ αυτό το όνειδος, οι πραγματικοί πιστοί ποτέ δεν αναρωτήθηκαν και δεν ζήτησαν αποδείξεις για την Ανάσταση.
  Ο μόνος που τό κανε και μπορεί να δικαιολογηθεί ήταν ο Θωμάς, που τον συγχώρησε ο ίδιος ο Χριστός.
  Κάνετε κακό στη θρησκεία μας.
  Έχετε ρωτήσει κανένα ιερωμένο γι’ αυτά που γράφετε;

  • αλλα και εσυ με το ‘πίστευε και μη ερεύνα’ είσαι μια απο τα ίδια. Οπου και να κοιταξεις, αυτοαντιληψη μηδέν.

   • Η ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ Η ΟΧΙ.
    Η ΠΙΣΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.
    ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΟΙ ΘΕΡΜΟ ΠΥΛΙΩΤΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠ’Τ’ΑΓΡΑΦΑ!

    • Καλά, ο πρώτος ασκεί κριτική εκ των έσω στις Θερμοπύλες και τους βγάζει off και συ, αντί να ασκήσεις κριτική στο αρχικό κείμενο, προσπαθείς να ακυρώσεις το σχόλιο; Με γεια τα μυαλά!
     Μάλλον είσαι μαζί τους -αν δεν είσαι ένας απ’ αυτούς.

    • ‘Καλά, ειναι νούμερα οι θερμοπυλες, αλλα και εσυ με το ‘πίστευε και μη ερεύνα’ είσαι μια απο τα ίδια. Οπου και να κοιταξεις, αυτοαντιληψη μηδέν.’

 23. Τη ρωμιοσύνη να την κλαις
  τέτοια κατάντια να λες
  εκεί που πάει να σκύψει
  το πόπολο να γλείψει
  με το σουγιά στο κόκκαλο
  με το λουρί στο σβέρκο.

 24. ΠΟΣΟ ΒΑΘΙΑ ΣΑΣ ...ΕΝΟΧΛΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ; Σέ τί "θεό" πιστεύετε τελικώς; 1

  (ΟΤΑΝ «ΟΡΚΙΖΕΣΑΙ» τυφλά σε όλη σου την ζωή, ΣΤΟΝ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΑΘΩΩΝ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ «ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΟ» ΝΙΚΟ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ, ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ;) Μετά τον άθεο κομμουνιστή Μπαλαούρα, που χαρακτήρισε… «κατάλοιπο της παγανιστικής περιόδου» (!!!!!!!) την μεταφορά του Αγίου Φωτός και δεύτερος άθεος κομμουνιστής, προσέβαλλε την Ορθοδοξία μας – και μάλιστα μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα. (ΣΚΟΠΙΜΩΣ!)Αποτέλεσμα εικόνας για μπαλαούραςΑποτέλεσμα εικόνας για χρήστος καραγιαννίδης.Πρόκειται για τον (κτηνίατρο) Χρήστο Καραγιαννίδη, ο οποίος δήλωσε τα εξής:
  «Δεν είναι αρχηγός κράτους και άρα δεν μπορεί να έρχεται με έξοδα του κράτους. Έρχεται… ένα αντικείμενο, η φωτιά, το Άγιο Φως. Αυτό δεν συμβαίνει σε ένα πολιτισμένο κράτος»!https://odysseiatv.blogspot.gr/2017/04/blog-post_12.html#more

 25. ΠΟΣΟ ΒΑΘΙΑ ΣΑΣ ...ΕΝΟΧΛΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ; Σέ τί "θεό" πιστεύετε τελικώς; 2

  Γιατί άρα γε… τρελλαίνονται ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ οι άθεοι όταν πλησιάζουν οι μεγάλες Εορτές της Χριστιανοσύνης; Σίγουρα «φταίει» το κατανυκτικό κλίμα των ημερών και η μεγάλη προσέλευση του κόσμου στις Εκκλησίες, που δείχνει την πλήρη αποτυχία της εγκληματικής ιδεολογίας και της προπαγάνδας τους!…
  Όλα αυτά τα λυπηρά παιδιά του σατανιστού Μάρξ – που ΔΕΝ λεγόταν έτσι, αλλά Κισελί Μορδοχάϊ… – καλό θα ήταν να πήγαιναν μία μόνο φορά, να δούν από κοντά αυτό το ΔΙΑΡΚΕΣ απο ΑΙΩΝΩΝ μέγα & ΜΟΝΑΔΙΚΟ Θαύμα, που βιώνουν αμέτρητοι προσκυνητές Ζ Ω Ν Τ Α Ν Α ! Αλλά η Χριστιανική Αλήθεια, τους βρίσκει αντιθέτους. Άς αναλογισθούμε όλοι, ΤΙ ανείπωτους διωγμούς προκάλεσαν κατά του κλήρου και της Εκκλησίας, στην Σοβιετική Ένωση και όπου αλλού «κυριάρχησαν»… Μαχαίρι & αίμα!].https://odysseiatv.blogspot.gr/2017/04/blog-post_12.html#more

  • Να κανονίσουμε να επαναφέρουμε την ιερά εξέταση να ρίξουμε τη νεα τάξη πραγμάτων. Ξεκινάμε την επιστρατευση; Εχει πολλούς επαναστάτες-συναγωνιστές εδω μεσα. Θα πέσουν σύντομα κεφάλια, μην ανησυχείς. Είμαστε η θρησκεία της αγάπης, αλλα ως ενα σημείο. Μαχαίρι και αίμα. Καλη μεγαλη εβδομάδα πατριώτη, και το άγιο φως να φωτίσει τις καρδούλες μας. Τις δικές τους θα τις κάνουμε κοκορέτσια. Έρχεται η ανάσταση της χώρας συναγωνιστή.

   • Αφού έχεις ΤΟΣΗ επίγνωση για το πώς πρέπει να είμαστε και το πού πρέπει να οδεύουμε!
    Γιατί και ΕΣΥ δεν μας παραπέμπεις σε κάποιο επώνυμο άρθρο σου;
    Όπου θα μπορούσαμε και εμείς να αποκτήσουμε τα ΦΩΤΑ σου!
    Για μήπως φοβάσαι (ότι με ένα επώνυμο άρθρο σου) θα επαλήθευες τους Κώους αναγνώστες μας,
    με ΚΑΠΟΙΟΝ από τους κάτωθι προσδιορισμούς,
    που σου αποδίδουν:
    ‘μεμονωμένα θρασύδειλα ανθρωπάρια … γερμανοτσολιάδες της Νέας Τάξης πραγμάτων … προμαζέματα της Κοινωνίας … εξαγορασμένα γιουσουφάκια των ΜΚΟ … απομεινάρια του σταλινιστικού φασισμού … καμουφλαρισμένοι σατανικοί κτηνοβάτες… αριστερό δρεπάνι-φασίστες του κερατά … ανιστόρητοι φασίστες παντός καιρού …φασίστες της τρομοκρατίας … βλάκες … ηλίθιοι …νευρολογικοψυχικά άρρωστοι … ομάδα μειοψηφίας για τετελεσμένα γεγονότα …!’

    • Μπραβο ρε επωνυμε. Καλα του τα ‘πες ρε επωνυμε. Ετσι να τους αποστομώνεις ρε επωνυμε τους νεοταξιτες. Και αλλο επρεπε να τον/την γελοιοποιήσεις επωνυμε με ακομα περισσοτερους τρομερούς χαρακτηρισμούς. Αλλα οπως ανέφερε πρώτος και ο πιο πανω επωνυμος Θερμοπυλας, μαχαίρι και αίμα. Εμείς οι νέοι Σπαρτιατες, με το σταυρο και το σπαθί στα χέρια, θα αρχίσουμε να ξορκίζουμε και να πετσοκόβουμε σύντομα. Να ξεριζώσουμε επιτέλους ο,τι νεοταξικό παρασιτικό εχει φυτρώσει στα χώματα τούτης της Αγιας χώρας. Να μείνουμε μονο εμείς στο τέλος, επωνυμε συμπατριώτη συναγωνιστή. Εμείς, οι νέοι χριστιανοί Σπαρτιάτες, που μονο εμεις πονάμε, καταλαβαίνουμε και χυνουμε το αίμα μας για τουτον εδω τον τόπο. Χωστου και αλλα επωνυμε Σπαρτακο. Επωνυμε συμπολίτη. Και καλές γιορτές επωνυμε συναγωνιστή. Ζήτω ο αρχαιοελληνικοχριστιανικος μας αγων. Έρχεται η επανάσταση. Έρχεται η ανάσταση. Υπομονή επωνυμε. Προς το παρόν ας κόψουμε μερικούς λαιμούς αμνοεριφίων να χυθεί λιγο ζεστό αίμα να μας φύγει προσωρινά η κάψα, επωνυμε.

 26. Επικαλείστε την ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΗ διδασκαλία του Χριστού για αγάπη;

  Αλλά μόνον για να εδραιώσετε τους «λάθρο-έποικους» ισλαμιστές μετανάστες στην πατρίδα μας!
  Αμφισβητείτε δε την ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΗ φύση του Θεανθρώπου Χριστού!
  Γιατί άραγε;
  Γιατί δεν επικαλείστε τις ισλαμικές αντιλήψεις:
  «σφάξε τους απίστους και μέσα στα αιματοβαμμένα χώματα βιάστε τις γυναίκες τους και τις κόρες τους» (όπως έπραξε και δίδαξε και ο προφήτης Μωάμεθ)!
  Για αυτό βλέπε στο ’YouTube’:
  «Γιατί φοβόμαστε ένα μυστικό 1400 χρόνων του Ισλάμ»!
  Από ότι καταλαβαίνεται …:
  Δεν τρώνε όλοι οι αναγνώστες μας γλουτένη!

    • Μέχρι στιγμής μόνο ισλαμιστές έχω δει να κόβουν κεφάλια,τους σπάρτακους σαν και του λόγου σου μονο σε κάτι καφετέριες σας έχω δει να κοπροσκυλιάζετε..ουστ

    • Επειδή δεν μπορώ να γνωρίζω το τι μπορεί να γνωρίζεις για την γλουτένη

     Μια απλή ενημέρωση επί τη ευκαιρία!
     Οι Έλληνες (για τουλάχιστον 10χιλιάδες χρόνια), μέχρι το 1930 κατανάλωναν άρτο και ζυμαρικά από ΖΕΑ (και όχι από σιτάρι).
     Η τότε Νέα Τάξη Πραγμάτων φρόντισε (μέσω του μεγάλου εθνάρχη σας Ελευθέριου Βενιζέλου) την αντικατάσταση του ΖΕΑ (με 3% γλουτένη) από το σιτάρι (με 15% γλουτένη)!
     Ποιο ποσοστό των σύγχρονων Ελλήνων, εξαφάνισε από το διαιτολόγιο του, τα παράγωγα του σιταριού;
     Ενημέρωσε με σε παρακαλώ εάν γνωρίζεις εσύ αυτό το ποσοστό!
     Και χαριτολογώντας σε καλώ να με κάνεις «ντα» … εάν κάτι από αυτά που δηλώνω δεν αποδεικνύονται!
     Εγώ πάντως έως τότε: ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΩ ΤΙΠΟΤΑ!

    • ας οργανωθούμε λιγο. Έχουμε πει κατα καιρούς οτι ο εχθρός της χώρας και του σοφού και αλάθητου Ελληνικού λαού ειναι οι ψεκασμοί, ολοι οι ξένοι, οι γκει, οι άθεοι, οι αλλόθρησκοι, οι νεοταξιτες. Και τωρα η γλουτένη. ‘Η μηπως ολα τα παραπάνω?! Δηλ ξένοι, γκει, αλλόθρησκοι, νεοταξιτες πιλοτοι μας ψεκάζουν με γλουτένη? Ας αποφασίσουμε παντως ποιος ειναι ο πραγματικός εχθρός, για να ξέρουμε ποιους να αρχίσουμε να πετσοκόβουμε οταν θα έρθει εκεινη η αγια ωρα της επανάστασης σε τούτο εδω τον τόπο. Θα διαδωσω παντως και αυτην την εξαίσια και βάσιμη θεωρία, οτι δηλ και για τα πατσοκοιλια του νεοέλληνα φταίνε νεοταξικές σκοτεινές δυνάμεις, για να είμαστε καλυμμένοι και για τα σωματικά μας χάλια. Επομένως συναγωνιστές ξεσκιζόμαστε στην μάσα χωρις τύψεις.

 27. Παρεμπιπτόντως, δεν βλάπτει να έχετε στα υπ’ όψιν σας τα υπόλοιπα!

  Η Νέα Τάξη Πραγμάτων, με αφετηρία την ελίτ των Σατανιστών της Αμερικής, αποβλέπει μέσω:
  των εμφυλίων πολέμων, των εμβολίων, του «διεθνισμού» κλπ…
  να ελαττώσει τον παγκόσμιο πληθυσμό (ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ),
  στα 500εκκατομύρια!
  Καταπολεμώντας κάθε τάση ανεξαρτησίας και ελευθερίας του ανθρώπου!
  Εκμεταλλευόμενοι την δήθεν «σεξουαλική απελευθέρωση» του ανθρώπου
  με κτηνοβασίες,
  με παιδεραστίες,
  με ομόφυλα στείρα ζευγάρια και
  με ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ!
  Επιβάλλοντας την μονοκαλλιέργεια ανθυγιεινών και μεταλλαγμένων προϊόντων!
  Διαφημίζοντας ως μονόδρομο θεραπείες με φάρμακα,
  που αποβλέπουν στην αντιμετώπιση μόνον των ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ και όχι των ΑΙΤΙΩΝ!
  Ελέγχοντας όλα τα Μαζικά Μέσα Πληροφόρησης (για να θεωρούμε ως γνώση μόνον αυτά που επιτρέπουν και θέλουν ΑΥΤΟΙ)!
  Βλέπε στο YouTube:
  Jay Parker 2- Μαρτυρίες γόνου σατανιστών Ιλουμινάτι…
  Φρίκη!! Τι έζησε στα χέρια σατανιστών από τα 2 της
  ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΩΗΝ ΣΑΤΑΝΙΣΤΗ
  Σατανιστές του Ντιτρόιτ κάνουν τη πρώτη νόμιμη και δημόσια «τελετή»- διακήρυξη τους
  κλπ

  • και δες τι τραβάμε σ’αυτην την άμοιρη τη χώρα εξαιτίας ατόμων σαν εσενα. Φρίκη.

    • τον ρατσισμό, τον εθνικισμό, τον σεκταρισμό, την ομοφοβία, γενικότερα τον φανατισμό και το μίσος, τις συνωμοσιολογίες. Αν και αρκετα απίθανο να συμβει αυτο, θα αποτελούσε μια πολυ καλη αρχή. Τη γλουτένη κάντε την ο,τι θέλετε. Ειναι καθαρά προσωπική σας υποθεση και δικαίωμα για το τι κανετε στον οργανισμό σας.

    • Κι εσύ κόψε τις Χιλαρικές ανοησίες σύντροφε και κατάλαβε επιτέλους από που κρατά η σκούφια σου. Από την αρχαιότητα μέχρι την επανάσταση αλλά και μέχρι τις πρόσφατες σελίδες της ιστορίας μας το πρόταγμα είναι πάντα το ίδιο. Ελευθερία ή θάνατος. Πίσω µας βρίσκονται αιώνες και πρότυπα άγια, από τον Λεωνίδα και τον Αλέξανδρο, στον Παλαιολόγο, τον Μακρυγιάννη και τον Κολοκοτρώνη. Από το Όχι του ’40, τον Γοργοπόταμο, τον Λαμπράκη και τον Παναγούλη, ως τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη, τον Γρήγορη Αυξεντίου τον Μιχάλη Καραολή και τον Σολωμό Σολωμού. Με αυτούς πίσω μας πως θα τολμήσουμε εμείς να φοβηθούμε τ’αύριο; Δεν μας το επιτρέπει το παράδειγμα τους.

    • τι ειναι αυτα που λες?! Ζούμε στον 21ο αιώνα. Εσυ σε ποιον αιώνα νομίζεις οτι βρίσκεσαι?! Τι να πει κανεις μετα απο τέτοιο σχόλιο?!…

    • Προφανώς ζούμε στον 21ο αιώνα. Τι σημαίνει αυτό; Πως πρέπει να μην έχουμε πια συνείδηση του ποιοι είμαστε; Πως πρέπει να ξεχάσουμε ή ν’ αρνηθούμε την ιστορική μας διαδρομή; Κι αν ναι, γιατί; Απλά για να γίνουμε περισσότερο συμβατοί με την παγκόσμια αγορά; Μια συμβουλή κι ας θεωρείς το σχόλιο μου άκαιρο. Αν δεν ξέρεις τι έκανε έστω κι ένα απ αυτούς που ανέφερα, ψάξε. Ψάξε και βρες ποιοι είναι, τι έκαναν, πως στάθηκαν απέναντι στο θάνατο. Τι σημαίνει τελικά Ελληνισμός και ποιος είσαι εσύ μέσα σε αυτό. Γιατί όλοι τους ενσαρκώνουν τον Ελληνισμό, γι αυτό και μνημονεύονται ακόμη. Γιατί μας οδηγούν με το παράδειγμα τους. Δεν μπορεί, κάτι θα ξυπνήσει μέσα σου, διαβάζοντας τους. Ψάξε!!!

    • Ποσο δίκιο εχεις τελικα αιθεροβάμονα Έλληνα, Σπαρτιάτη, πατριώτη, αγωνιστή. Με έπεισες. Δε φοβάμαι πλεον τ'αυριο.

     Με τ’αγια τα πρότυπα στην καρδιά μας και τα καριοφίλια, τις κουμπούρες και τα γιαταγάνια στα χέρια μας θα σφαξουμε όλους τους εχθρούς. Και επειδη δεν μας το επιτρέπει το παράδειγμά τους, οπως πολυ σωστά μας υπενθυμισες συναγωνιστη, μέχρι να ‘ρθει ‘κεινη η αγια ωρα της επανάστασης, θα καίμε αποθήκες σίτου και θα κρυβομαστε σε σπηλιές φορώντας φουστανέλες, γελεκια, τσαρχουχια, φέσια, φούντες και βλαχοκαλτσες, με μαλλια σπαστά, μακρυά, με μουστάκια αντρίκια, επαναστατικα. Αφηνοντας πισω τα νεοταξικά σμάρτφον, ιντερνέτια και γιουτιούμπια, γιατι και αυτα δεν μας τα επιτρέπει το παράδειγμά τους. Πριν ξεκινήσουμε για τα βουνά, συναγωνιστή, κάνουμε (δυστυχως νεοταξικά αλλα απαραιτητα) ματσινγκ τατουζ το ‘ελευθερία ή θανατος’. Να’σαι καλα που μας αναζοπύρωσες την επαναστατική φλόγα στις καρδούλες μας και μας έσυρες εξω απ’ τα σκοτάδια της νεοταξικής ελιτ. Ζήτω ο αγων.

  • Μα είναι δυνατόν να ζούνε ακόμα στην εποχή των σπηλαίων; Εδώ έχουμε Survivor, Γαβαλά, Ρουβίκωνα, Αντίφα-Τατιάνα Στεφανίδου, Καρβέλα, Θέμο και Δούκισσα, Καινούργιου, Κωστόπουλο, Μενεγάκη, Περρή, Λαμπίρη και Αλέξη Τσίπρα Αγγελόπουλου, πρωθυπουργό. Πολιτιστικό Αρμαγεδδών δηλαδή κι αυτοί εμμένουν σε κάτι τυχάρπαστους αρχαίους, Αριστοτέληδες και κάτι Κύπριους άσημους αγωνιστές. Που πας κυρά μου αν δεν είσαι διάσημη; Εεεεε;;; Lifestyle ή Θάνατος. Εδώ έχουν μπροστά στα μάτια τους τον Λάκη καλέ κι αυτοί δεν πάνε καν’ να πάρουν γονατιστοί αυτόγραφο. Από εκεί να καταλάβεις επίπεδο. Μα πως θα μας δεχθούν οι Ευρωπαίοι με τέτοιους γύφτους; Κράξε λοιπόν, κράξε μπας και πάμε κάποτε μπροστά, σ’ αυτό τον τόπο. Είσαι ο θεματοφύλακας της ανοχής, της διαφορετικότητας των δικαιωμάτων, της επανάστασης της Αριστεροσύνης και του λαμπρού Χιλαρικού μας μέλλοντος. Χαίρε Αντίφα-Νεοφιλελέ. Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν…

 28. Η πληροφόρηση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ (για όλα αυτά στα οποία αναφέρεστε) … σας τσούζει!
  Γιατί άραγε;

  • θα διασφαλίσουμε σύντομα την ευγονική της αγιας Ελληνικής φυλής. Δε θα μείνει κανένας τους. Ολοι ψόφο. Και οι 3φυλικοι και οι υποστηρικτές τους. Και η μόδα. Και γενικοτερα ολοι όσοι δεν εχουν βγει απ’το καλούπι του φανατικού έλληνα πατριώτη – εχουν χιλιοειπωθεί εδω μεσα ποιοι ειναι οι εχθροί του αγιου τούτου τοπου. Ολοι τους θα νιώσουν την κρύα λεπίδα του επαναστατικού σπαθιού μας. Και οταν θα’ρθει ‘κείνο τ’αγιο τ’αυριο, θα μείνουμε μονο εμεις στην πατριδα, οι πραγματικοί Έλληνες. Επιτέλους λευτεροι, γνησιοι και αμόλυντοι. Μην ανησυχείς φίλε συναγωνιστη Σπαρτιατη. Έρχεται το ξεβρωμισμα. (μονο πάρε αριθμό προτεραιότητας γιατι, οπως βλέπεις, έχουμε μαζευτεί πολλοί επαναστάτες εδω μεσα και δεν προλαβαίνουμε με τις εγγραφές)

   • Άσε που ασχολούνται όλη την ώρα με κάτι σημαίες και κάτι παπάδες. Ακούς; Παπάδες!!! Μπρρρρρρ… Βάλε καλέ λίγο ΣΚΑΙ να μάθεις τα νέα και άμα δεν σ’ αρέσει ο Πορτοτοσάλτε υπάρχει και η Τατιάνα που έχει τελευταία πολύ ωραία κοινωνικά θέματα και είναι και Αντιφού… Αχ πότε θα γίνουμε Ευρωπαίοι επιτέλους; Πότε θα καταλάβουμε πως οι ξένοι θέλουν το καλό μας και πως πρέπει να αφήσουμε αυτά τα παλιομοδίτικα, με τους σταυρούς και τους αρχαίους και τους αιμοβόρους επαναστάτες; Αμ πως να μη χρεοκοπήσουμε με τόσους Θερμοπυλαίους ανάμεσα μας; Αυτοί τα φταίνε όλα. Αυτοίοιοιοι… Μας τα ‘λεγε ο Κωστόπουλος κι ο Σημίτης, «εκσυγχρονιστείτε» βρε βόδια!!! Τίποτα εμείς. Εμ, καλά να τα πάθουμε…

    • Οχι 'σύντροφε', συναγωνιστη Σπαρτιάτη. Αυτη ειναι η αργκό του εχθρού.

     Ασχολιαστο το ιερόσυλο ‘lifestyle ή θάνατος΄γιατι ξέρω οτι παρασυρθηκες απο την οργή σου. Ολα τα ονόματα που ανέφερες θα φύγουν πρωτα, μαζι με τα βοθροκαναλα, τα σαρβαιβορ, τους αντιφα-νεοφιλελεδες. Θα νιώσουν την οργή μας συντομα. Περιορισε ομως τα ‘αχ’ και τα ‘καλε’ μη μας παρεξηγήσουν για τιποτα κουνιστους. Πολλοί ομως, λιγότερο μορφωμένοι, συναγωνιστές εδω μεσα, καιτοι πανάξιοι, μας εχουν εκθέσει με τα ορθογραφικά και τον ασυνάρτητο ειρμό τους. Μην κοιτάς που εσυ, υποδειγμα Σπαρτιάτη, διαβάζεις νυχθημερόν Αριστοτελη, Θαλή, Πλατωνα. Θα τους μάθουμε γραφή και ανάγνωση μεσα στις σπηλιές (οπως στο, αποδεδειγμένα φανταστικό αλλα αδιαμφισβήτητα εμπνευσμένο, κρυφό σκολειό) για να διαβάζουμε ολοι μαζι την Πολιτεία και τα Ηθικα κατω απ’τον πλάτανο.
     Οι παπάδες, για ακομα μια φορά, θα ειναι δίπλα στον επαναστατικό μας αγώνα. Και ηθικά, όντας τα πιο ηθικά στοιχεια που ‘χει δει τούτους ο τοπος, αλλα και υλικά – δεν χρειαζεται εξήγηση. Θα ξανακάνουμε φάρο και ομφαλό του κόσμου τον άγιο τούτο τόπο. Με τον σταυρο, το σπαθί και τον πολιτισμό των πολυθεϊστών προγόνων μας. Ζήτω ο αγων.

    • Που μας έλεγε να πετάξουμε τα λουλούδια από τις γλάστρες και να βάλουμε χασισάκι;
     «Τίποτα εμείς. Εμ, καλά να τα πάθουμε…»

    • ‘Ολοι οι οχτροι θα εξαφανιστούν. Ειναι άσκοπο να τους αναφέρουμε ονομαστικά ή εναν-εναν. Όσοι δεν ειναι νεο Σπαρτάκοι πατριώτες, θα νιώσουν την οργή του πραγματικου Ελληνα επαναστάτη.

    • … τα «αχ» και τα «καλέ» είναι προοδευτικά πράγματα, πως να στο πω «ευρύχωρα». Δεν είναι του οχτρού. Αυτοί οι γύφτοι οι Θερμοπυλαίοι, θα ηττηθούν σίγουρα από τις πολύχρωμες επαναστατικές μας μολότοφ. Τώρα που έχουμε πια την κυβέρνηση σε αυτή την οπισθοδρομική χώρα, θα τους εξοντώσουμε τελείως. Άκου πλάνο: Πρώτα θα τους πούμε πως ο Αλέξανδρος ήταν «δικός μας» για να ψαρώσουν, μετά θα τους βάλουμε στα σχολεία πως το κρυφό σχολειό δεν έγινε ποτέ και πουθενά, αν και δεν είμαστε και σίγουροι ακόμα και μετά θα τους πετάξουμε ένα «έμφυλα δικαιώματα» και ένα «σεξισμός» και θα τους κατατροπώσουμε. Μέτα όπου τολμήσουν να πουν καμιά άποψη, θα βγαίνουμε και θα τους κράζουμε ανώνυμα, για να μην ξαναμιλήσουν ποτέ. Σχεδιάρα ε; Α έχει μυαλό ο Γιώργης ο Σόρρος. Α, πάνω απ όλα η ελευθερία του λόγου σύντροφε. Το λέει και ο σύντροφος Καρανίκας με τη φράτζα. Αμ πως…;

    • Συναγωνιστη Θερμοπυλα, η αίσθηση ειρωνίας και το λεπτό χιούμορ (τύπου 'φράντζα Καρανικα') που σε διακατέχουν,

     αναδεικνύουν μια φινετσατη ευφυΐα, την οποια και θα φροντίσουμε να εκμεταλλευτούμε στον επαναστατικο μας αγώνα (εχεις ήδη λαμψει με τους Θερμοπυλες, δεν χρειαζόμαστε άλλες αποδειξεις). Αν και η φιλελε πολιτική ορθότητα θα ηταν ενα απο τα πρωτα πραγματα που θα ξεριζώναμε, ευτυχώς στην Ελλαδα μας ειναι πλεον ανύπαρκτη. Ενα ενα τα οικοδομήματα της νεοταξικής ελίτ ισοπεδώνονται. Τους γκει θα τους κάψουμε με πολύχρωμες επαναστατικές μολότοφ, κατι σαν μετα-ειρωνικό σχόλιο. Μαζι και τους Έλληνες ραγιάδες ακαδημαϊκούς που αισχρά ‘αποκάλυψαν’ οτι το κρυφό σκολειό ηταν απλα ένας μύθος που δημιούργησε η ηθική, αδιάβλητη και αγια εκκλησία. Μαζι και όσους δηλώνουν εμφυλοι. Μπέρδεψες ομως τον Ελληνα μαχητή, συναγωνιστη και, άδικα κυνηγημένο απο τα κεντρα και τους ξένους, Σώρρα (θα τον λευτερώσουμε συντομα). Ο άλλος, του διαβολου, Σόρος ειναι με ενα ‘ρ’. Τα αδερφιστικα ‘αχ’, ‘καλε’ και ‘αμ πως’ καλα κανεις τελικα και τα γράφεις αλλα, αν και ειρωνικά, συνεχίζουν να μου προκαλούν ναυτία θυμίζοντάς μου τους νεοφιλελουληδες κίναιδους. Έρχεται η ωρα όλων τους.

    • Παραδέχομαι το ορθογραφικό μου ολίσθημα. Ο ένας είναι με ρο και ο άλλος με ρορό… Σε καληνυχτώ και σε αυτό το σχόλιο, γιατί μου έκαμες και κομπλιμάν και δεν τα ξεχνώ εγώ κάτι τέτοια. Σουίτ ντρίμς σύντροφε…

 29. Με την έννοια που εννοούμε σήμερα τους ειδωλολάτρες!
  Οι Έλληνες έβλεπαν (εθεάθησαν) μεν κάποιους που κινούντο γρήγορα (όπως οι Δωδεκάθεοι του Ολύμπου), με υπεράνθρωπες ικανότητες,
  αλλά ως Θεό (με το «Θ» κεφαλαίο)
  είχαν το Τριώδιο (το Θείον)!
  Κανένας με ελληνική παιδεία δεν έβλεπε τον Δία ως Δημιουργό του κόσμου τούτου!
  Όπως εμείς προσκυνάμε σήμερα τον Άγιο Γεώργιο (με εικόνες, ναούς, ιπποδρομίες …)
  δίχως να πιστεύουμε ότι είναι ο Δημιουργός Θεός!
  Κατά τον Θεόδωρο το Σικελιώτη με τον όρο θεό/θεοί,
  δεν εννοούσαν οι τότε Έλληνες τον Δημιουργό,
  αλλά τους θεωρούσαν ευεργέτες της ανθρωπότητας,
  για αυτό και τους τιμούσαν ως θεούς!
  Π.χ. ο Ήφαιστος ήταν κουτσός ενώ ήταν «θεός»!

  • Οφείλω να διορθώσω το τυπογραφικό λάθος του προαναφερόμενου σχόλιου!

   Αναφέρομαι στον ιστορικό Διόδωρο Σικελιώτη!

  • Αν και οι αρχαίοι πιστευαν οτι το σύμπαν το δημιούργησαν τρία στοιχεια (το Χάος, η Γαία και ο ‘Ερως) και οχι κάποια/ες θεότητα/ες, (και η αρχαιοελληνική θρησκεια ειναι αναγωρισμενη απο όλους σαν πολυθεϊστικό σύστημα) παρα πολυ έξυπνα χρησιμοποίησες τον Χρισιτιανικο όρο ‘Τριωδιο’, για να συνδέσεις τους προγόνους μας με τον άγιο Χριστιανισμό. Παντα υποπτευόμασταν εμεις οι γνήσιοι πατριώτες οτι οι αρχαίοι οχι μονο πολυθεϊστες δεν ηταν, αλλα ουτε απλα μονοθεϊστές. Ηταν ξεκάθαρα Χριστιανοί. Ο Χριστός, άλλωστε, ξέρουμε ήδη οτι ηταν Έλληνας και οχι Εβραίος (κάντε ενα γρήγορο γκάλοπ με τους γύρω σας). Ολα τα υπόλοιπα ειναι σίγουρα μερος του σατανικού σκεδίου και της σκοταδιστικης προπαγάνδας της νεοταξικής κατοχής. Συναγωνιστη, επειδη εισαι πολυ έξυπνος (δεν ξέρω αν γράφεις ήδη για τους, μοναδικούς πατριώτες, Θερμοπυλες, αλλα υπαρχει θέση για εσενα στον αγώνα μας, στο ντηπαρτμεντ πατριωτικών επαναστατικών ανακοινωσεων). Εμεις θα ξαναγράψουμε τα βιβλία της αρχαίας και νέας Ελληνικής ιστορίας του αγιου τουτου τόπου.

 30. … καλά τους καταδεικνύεις με την μεγαλειώδη ειρωνική ρητορική σου, τα εμφανή λογικά τους αδιέξοδα. «Αν δεν είχαμε κι εσένανε, τι θα εἵμεθα στη Γήηηηηηη….» που λέει και το λαϊκό άσμα, κατά το αρχαιότερον. Μα να μην καταλαβαίνουν γρι από πρόοδο οι τυχάρπαστοι; Άκου όνομα ο ιστορικός, Διώδορος λέει… Που πας να κάνεις καριέρα κυρά μου με τέτοιο όνομα; Καν το Λάκης να πας μπροστά. Να σε παίξουν και τα κανάλια, να σε μάθει και το Vice, να σου κάνει αφιέρωμα. Αμάν πια ούτε τα βασικά δεν ξέρουν. Εμετός!!! Τι πέθανε το 20 π.Χ; Λεπτομέρειες. Σήμερα με το ίντερνετ όλα γίνονται. Αχ τώρα που είπα Λάκης τρέχω να ζητήσω αυτόγραφο, όσο είναι στο νησί και μας δίνει λίγη από τη λάμψη του, αυτή η μέγιστη προσωπικότητα με την εμπριμέ του τσάντα, να μη με περάσει και για χωριάτη. Όσο λείπω εσύ ξέρεις, μην αφήσεις σχόλιο αναπάντητο και να τους λες συνέχεια, «σεξισμός», «ισλαμοφοβία», «φασίστες», «χριστιανοταλιμπάν», «τρανσφοβία». Αν είναι πολλοί πες τους «mansplaining» που δεν το ξέρουν, για να μπερδευτούν και να το ψάχνουν στο google. Άντε φιλάκια, σύντροφε…

 31. μην προσπαθείς άλλο να μας αποδείξεις πως εισαι έξυπνος – αυτα τα πραγματα δεν κρυβονται. Είπαμε, εχεις ήδη προσληφθεί στα γραφεία του Σπαρτιατικου, Ελληνικού επαναστατικού αγωνα. Οταν εμεις οι άξιοι θα μεινουμε μόνοι σε τούτο τον άγιο τόπο, δε θα υπάρχουν τα σατανικά και νεοταξικά ιντερνετια, σμαρτφον και γκουγκλ. Θα ζούμε οπως ζούσαν οι πρόγονοί μας. Ουτε για πλακα τ’αδερφιστικα ‘φιλακια’ συναγωνιστη. Καλωσόρισες στον αγων.

 32. Θα τα πούμε εις τα σπήλαια του αγώνα ή εις την επόμενη ανάρτηση των αγαπητών Θερμοπυλαίων, τους οποίους και θα υπερασπίζομαι από τις ορδές των χιλαρο-προοδευτικών μουτζαχεντίν. Γκουντ νάιτ…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.