ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ (Ιπποδρομίες – Πυλί): Δεν είναι ο κόσμος μας λίγο τρελός…

82
13037

Δεν είναι ο κόσμος μας λίγο τρελός. Τόσες πολλές αναπόφευκτες κακουχίες δια μέσου ατυχημάτων και αρρώστιας. Παρ’ολα αυτά χάρη σε μια φτιαγμένη απο ανθρώπινο χέρι Θρησκευτική παράδοση είμαστε αρκετά χαρούμενοι κάθε Απρίλη να καλπάζουμε έφιπποι κατά μήκος του κεντρικού δρόμου του χωριού με ιλιγγιώδη ταχύτητα διακινδυνέυοντας περισσότερη ταλαιπωρία. Μόνο που αυτή τη φορά η ταλαιπωρία είναι περιττή. Αναφέρομαι βέβαια, στην ετήσια κούρσα στο Πυλί όπου κάθε χρόνο αναβάτες χωρίς κράνος καβαλούν τα άλογα, τα οποία δεν έχουν επιλογή και ορμούν στη βασανιστικά κακοτράχαλη διαδρομή του άλλοτε γαλήνιου κεντρικού δρόμου του χωριού. Η ερώτηση είναι, γιατί;

Τα μέτρα ασφάλειας στο Πυλί όπως έχω δει με τα μάτια μου είναι ανεπαρκή. Μικρά παιδιά που στηρίζονταν στις μητέρες τους διαχωρίζονταν απο τα καλπάζοντα άλογα, μόνο απο ένα σχοινί. Με μεγάλη ευκολία ένα απο τα άλογα θα μπορούσε να ισοπεδώσει το σχοινί εάν έπεφτε και να γλιστρίσει με αποτέλεσμα να σκοτώσει ένα αθώο θεατή. Όπως συμβαίνει συχνά στη ζωή, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει εώς ότου προκύψει ένας θάνατος. Τώρα μη με αποκαλέσετε ανιαρή, ως μια πρώην σκληρή και ανταγωνιστική αναβάτης και έχοντας στη κατοχή μου άλογα εκπαιδέυοντας τα για ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου, αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει συγκεκριμένο ποσοστό κινδίνου σε αυτό το άθλημα και δεν διστάζω να ρισκάρω στη ζωή. Επίσης, γνωρίζω όπως ο καθένας, πόσο έξυπνα και ευαίσθητα ζώα είναι τα άλογα αλλά προτιμώ και τους ειλικρινείς ανθρώπους. Δεν θέλω να αντικρίσω κάποιον τραυματισμένο ή νεκρό. Αντίστοιχα δεν θα ήθελα να δω άλογα να καλπάζουν πάνω στη σκληρή επιφάνεια. Όλοι οι αναβάτες γνωρίζουν ότι είναι καταστροφικό για τις αρθρώσεις και αν σπάσουν το μόνο που μένει είναι να πυροβολίσουν το άτυχο ζώο στερώντας του τη ζωή. Πόσο κρίμα είναι η αφαίρεση της ζωής ενός πανέμορφου πλάσματος λόγω ανθρώπινης ανοησίας, εγωισμού, απερισκεψίας καθώς και επιθυμίας του ανθρώπου να κερδίσει και να θεαθεί η νίκη του στα ΜΜΕ ως πρώτο θέμα. Αξίζει λοιπόν; Η απάντηση είναι ΟΧΙ.

Απο ανησυχία και φόβο για τη ζωή των αναβατών και των αλόγων έκλεισα ένα ραντευού και συνάντησα τον κύριο _________________ στο γραφείο του στο Πυλί. Με διαβεβαίωσε πως και εκείνος ανησυχούσε για τον αγώνα όπως και εγώ. Επίσης υποσχέθηκε να συναντηθούμε ξανά για να συζητήσουμε σε βάθος. Μία απο τις ιδέες που συζητήθηκε ήταν να διεξαχθεί η εκδήλωση στο Μαρμάρι κατά μήκος της παραλίας. Μειώνοντας έτσι δραματικά τον κίνδυνο και δημιουργώντας μια μεγαλύτερη εκδήλωση με ντόπιους καλλιτέχνες. Παραδείγματος χάριν, στήσιμο πάγκων όπου θα μπορούν να εκθέσουν τη δουλειά τους. Μία ακόμα ιδέα ήταν ο περίπατος των αλόγων μέσα στο χωριό με την ευλογία της εκκλησίας. Συμφωνήσαμε ότι οι αναβάτες και τα άλογα θα μπορούν να λάβουν την ευλογία πριν ξεκινήσει ο αγώνας ανεξάρτητα απο το αν βρίσκονται στο χωριό ή στη παραλία. Για κάθε κατάσταση στη ζωή υπάρχει και λύση, αυτή είναι, αν θέλουμε να βρούμε μία.

Οι αγώνες στο Πυλί είναι μια συναρπαστική εκδήλωση και κατά τη γνώμη μου πρέπει να παραμείνει. Φέρνουν ένα διαφορετικό αέρα ψυχαγωγίας και διατηρούν μια πολύτιμη παράδοση. Αλλά γιατί όχι στη παραλία; Φανταστείτε το θαυμάσιο σκηνικό και περιβάλλον με πάγκους, σερβίροντας κρασί και ελληνικά παραδοσιακά γλυκά, ντόπιους καλλιτέχνες να προβάλλουν τις δημιουργίες τους συμβάλλοντας σε μια μεγαλύτερη και ασφαλέστερη για όλους εκδήλωση. Η ευλογία μπορεί να δωθεί στο Πυλί ακόμα κι αν αλλάξει η τοποθεσία. Εάν αλλάξει η τοποθεσία και αφού γίνει η τελετή στο Πυλί, οι παρευρεσκόμενοι θα μπορούν να ακολουθήσουν τα άλογα στη παραλία. Με αυτόν το τρόπο θα υπάρξουν μεγαλύτερα έσοδα,  περισσότερος ενθουσιασμός και διασκέδαση μαζί με αυξημένη ασφάλεια. Επιπλέον, μειώνεται κατά πολύ η πιθανότητα να μείνουν κάποιοι γονείς χωρίς τα λατρεμένα τους παιδιά. Πέρσυ, παρακολούθησα τον αγώνα και ένιωσα δυσφορία και λύπη καθώς ένα άλογο γλίστρησε και έπεσε με τα γόνατα παρασύροντας τον αναβάτη του στη σκληρή άσφαλτο. Χωρίς καθυστέρηση στράφηκα στους ανθρώπους που κάθονταν σε υψηλότερο σημείο, ιερείς, διοργανωτές και όλοι οι υψηλόβαθμοι επίσημοι, εκλιπαρώντας τους να διακόψουν τον αγώνα αμέσως. Παρ’όλα αυτά, η φωνή μιας τρελής, ξένης, γυναίκας με σπασμένα ελληνικά σε μια τόσο ανδροκρατούμενη διοργάνωση δεν μου έδωσε δύναμη. Γύρισα σπίτι με βαριά καρδιά.

Αγαπώ το Πυλί και τους κατοίκους του. Δεν έχω καμία επιθυμία να αντικρίσω λιγότερους ανθρώπους     στο χωριό λόγω των ρίσκων που μπορούν να αποφευχθούν. Λοιπόν, αν ο αγώνας είναι ίδιος όπως πέρσυ με άλογα και αναβάτες να καλπάζουν στην άσφαλτο, μη το υποστηρίξετε. Μη πάτε! Μη πάρετε μέρος στο βασανιστήριο που πρόκειται να συμβεί εκτός αν γνωρίζετε πριν πάτε ότι θα είναι πιο ασφαλές

Marion Jarvis

82 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΩΣΤΗ Η ΚΥΡΙΑ!!! ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΒΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΣΤΙΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ.
  ΟΛΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ… ΟΙ ΝΕΑΡΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΘΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΟΥΝ… ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΛΕΠΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ…
  ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΣΕ ΑΛΛΟ ΧΩΡΟ… ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΒΑΤΕΣ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΟΙΝΟ… ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΑΡΜΑΡΙ

 2. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΡΥΟ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ… ΤΩΡΑ ΑΠΡΙΛΙΟ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΘΕΑΤΕΣ ΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΤΕΣ… ΑΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΩ FACEBOOK ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΟΠΟΥ ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ.

 3. Έχετε δίκιο δεν είν ανάγκη κάνουν κούρσες για να δικσουν πιος είν ο καλύτερος αναβάτης Κως 2017

 4. Οι Βρυξέλλες μοιράζουν μέσω ΜΚΟ εκατομμύρια ευρώ. Πάνω στους μετανάστες, έχει με τις ευλογίες των Βρυξελλών στηθεί, μέσω των ΜΚΟ, ένα οικονομικό πάρτι. Εκατομμύρια ευρώ διατίθενται, τα οποία μόνο στους πρόσφυγες δεν φτάνουν… Η Ελλάδα έχει επιλεγεί από τους πολεμοκάπηλους εταίρους και δανειστές, να αποικιοποιηθεί και να διαλυθεί.

 5. Ρε εσείς έχετε χαζέψει για τα καλά!!!
  Το έθιμο είναι έθιμο και δεν αλλάζει!!!
  Εσείς λοιπόν που τα γράφετε αυτά καθίστε σπιτάκι σας και ραψτε ….το στόμα σας!!! Όλα νομίζεται ότι τα ξέρετε!!!
  Τόσα χρόνια δεν έγινε ποτέ κάτι σοβαρό και ούτε πρόκειται!!!

 6. ειναι που λεμε για μια θεση στον ηλιο; ταινια αν θυμαστε εμεις εδω στο πυλι εχουμε το σηριαλ για μια θεση στον δημο χαχαχα

 7. Τζάμπα ταλαιπωρία τα άλογα για καμια 100αρια αργόσχολους που δεν έχουν ιδέα από ιππασία..Ούτε οι κεφαλιανοί δεν είναι έτσι σε σύγκριση με τους πυλιώτες…

  • Εσύ βρε……….τι να μας πεις από ιππασία…. Όσοι έχετε αρ……ελάτε εκείνη την μέρα και αν μπορεί σταματήστε μας …. Θα σας ……. μαζεμένους!!! Βλάκα που θα πεις και αργόσχολους αυτούς τους ανθρώπους που προσέχουν τα άλογα τους όλο τον χρόνο … Ποιος είσαι εσύ που θα κρίνεις αυτούς του ανθρώπους…. κάτσε σπίτι στον καναπέ σου τράβα ………..και πέσε για ύπνο !

 8. Καλή μου δήθεν νομίζω ότι δεν γνωρίζεις ούτε από έθιμα και παράδοση ο Άγιος Γεώργιος ο τροπαιοφόρος ο καβαλάρης,
  διάβασε λίγο την άγια ιστορία του
  πολύ καλα. Η κατακτητές που πέρασαν δεν πείραξαν καθόλου το έθιμο όσοι έπεσαν από τα άλογα δεν έπαθαν ποτέ τίποτα γιατί ο Άγιος το επιθυμεί για την γιορτή του είναι και θα είναι για πάντα αυτό το έθιμο για αιώνες και για τις επόμενες γενιές ..!!!αν θες να απολαύσεις λίγο θάλασσα λίγο κρασί και το αγορι σου και ένα άλογο στην παραλία έχει αρκετούς ιππικούς ομίλους να κανεις τις ορέξεως σου .
  Τώρα αν σε βαραίνει όλη η ιστορία και η όλη η εικόνα για το τρέξιμο των αλόγων μπροστά από την εκκλησία του Αγίου κάτσε στο σπίτι σου και άκουσε Μπετόβεν .
  Κάνε μας τη χάρη

 9. Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ.ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΑ ΚΕΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΒΑΜΑΙ ΣΤΑ ΚΟΛΛΥΒΑ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΒΙΑΖΟΤΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΑΝ,ΤΙΣ ΛΑΜΝΠΑΔΕΣ ΤΗ Μ,ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΙΔΙΟ,ΤΟ ΓΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΕΞΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΠΙΟΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΕΥΘΥΝΗ????????

 10. ο,τι χριστιανικα έθιμα θέλετε. Τα ζωντανά τι τα βασανίζετε, τα τραυματίζετε, τα σφαζετε? Γιατί δεν κάνετε κάτι συμβολικό, όπως κάνετε π.χ. με τη θεία ευχαριστεία; Εκει δεν πίνετε αίμα ουτε τρώτε ανθρώπινη σάρκα.

 11. σωστα τα γραφει η κυρια. και σε αλλες περιοχες της ελλαδας υπαρχει το εθιμο αλλα οχι στο δρομο, πανε στην εκλησσια και μετα στα χωραφια να τρεξουν τα ζωα στο χωμα να μην παθουν τιποτα.αλλα στο πυλι ολοι θελουν δημοσιοτητα ολοι την κυριακη στο νυφοπαζαρο.

 12. Σωστά τα γράφει. Ήμουν στο περσινό περιστατικό και χτύπησε και το άλογο πολύ σοβαρά κι ο αναβάτης. Καλά τα έθιμα αλλά να μην κινδυνεύει κανείς

  • Re file se pion ai giwrgi eisoyn giati hmastan ekei kai me ton anabati kai oyte gratsoynia den eixe. Kai koptsete tis malakies giato e8imo eseis h 3eroles poy ollo malakies eiste anage8ali

   • ‘αναβάτη’, ‘κόψτε’, ‘για το’, ‘οι’, ‘ολο’ και τέλος, εντελως ειρωνικά, θέλατε να πείτε ‘ανεγκέφαλοι’;

    • Έγινες και Μπαμπινιώτης τώρα εξυπνακια? Άτε από δω

    • Ουτε Μπαμπινιώτης, ουτε έξυπνος, ουτε καν εξυπνάκιας δε χρειαζεται να ειναι κάποιος για να διασκεδάσει με το σχόλιό σας.

 13. Καλησπέρα. Πραγματικά μάταια μπαινεις στον κόπο να σταματήσεις το έθιμο! Όλοι θα πέσουν επάνω σου να σε φάνε και με το δίκιο τους!!! Και δεν ευθύνονται οι αναβάτες πού οι δρόμοι του χωριού είναι σε τέτοιο χάλι το οποίο μπορεί να προκαλέσει δυστύχημα, αυτοί άπλα τηρούν το έθιμο! Ο δήμος τι κάνει για αυτό? Αν είχε συμβάλει στην επιδιόρθωση των δρόμων μετά την καταστροφή που του προκάλεσαν οι ίδιοι ίσως και να μην γινόταν τίποτα. Τέσπα όμως αυτό είναι κάτι άλλο! Αλλά.. Όπως κ ΕΣΥ η ίδια είπες δεν είσαι από εδώ, οπότε μάθε πρώτα να σέβεσαι τα έθιμα ενός ξένου τόπου στον οποίο βρίσκεσαι και κράτα τη γνώμη σου για τον εαυτό σου χωρίς να ξεσηκώνεις τον ντόπιο πληθυσμό!! Αν δεν σου αρέσει το πως λειτουργεί εδώ ο συγκεκριμένος τόπος μπορείς να γυρίσεις στην χώρα σου και να μείνεις εκεί. Τέλος, μην μπεις στον κόπο ξανά να ασχοληθείς διότι ότι και αν κανείς δεν θα έχει ανταπόκριση. Ευχαριστώ καλό βράδυ!

 14. ΠΟΣΟ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ….ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΒΕΒΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ !!! Η ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ?ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΥΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΕΝΑ ΑΛΟΓΟ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ?ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΒΑΤΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟΣΟ ΤΑ ΑΛΟΓΑ…ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΑ ΑΓΑΠΑΝΕ !!ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΙ ΘΕΣΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ…ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ!!!

 15. «ενώ τα όποια μικροατυχήματα (ως εκ θαύματο που αποδίδετι στην προστασία του Αγίου γεωργίου) «!Από χωριάτες χριστιανοταλιμπάν τι περιμένεις?Άμα το έθιμο έλεγε να πέφτανε από το γκρεμό,είναι τόσο βλαμμένοι που θα πέφτανε!

  • Προοδευτικούλη με τα τσαρούχια, άσε τους ανθρώπους να κάνουν αυτό που πιστεύουν και αν το θεωρεί σωστό η εκκλησία μπορεί να καταδείξει νέο χώρο για τις ιπποδρομίες. Δεν ζήτησε κανείς την αλάθητη αυθεντία σου. Μπουρτζο-λίμπεραλ από τις Χαϊχούτες.

   • Έχεις τάσεις να γίνεις πάπας, βλέπω. Να μη σου πάρει άλλος το Αλάθητο και την Αυθεντία!

    • …και Πάπας να γίνω, εσύ τη λιμπεραλιά σου, θα την πεις…

   • Ρε Θερμοπυλα Έλληνα συναγωνιστη, τι νεοταξικά ξενόφερτα ειναι αυτα? Έχουμε την πλούσια ελληνική να τους αποστομώνουμε. Με το ελληνικότατο ‘προοδευτικουλη με τα τσαρουχια’ τον ισοπεδωσες.

    • …Ασ τον σε μένα, δικός μου είναι. Εγώ τον είδα πρώτος… τώρα θα δει… Εεεεεεε, νααααα… πάρε μια στο χέρι για να μάθεις. Παλιοθερμοπυλαίε σεξιστή…!!! Ουγκ…

   • Εισαι ένας μικρός Θερμοπυλας θεουλης. Σε παρακαλώ μην σταματήσεις να γράφεις εδω μεσα, ακομα και με διαφορετικά ψευδώνυμα.

 16. Έχι από λιτό δικιο όλα τα άλογα έχουν θέματα κατά την ιποχορισι άπτον ηποδρομου και ερχόντε να ξεκουραστουν δήθεν στο νησί και η χαφιεδεσ τα στολίζουν τα ντοπαρουν και Πόλα αλά θα έχουμε σινεπιεσ κιριε προεδρε και να μιν θρηνισουμε θιματα κάντε κάτι ΣΟΣΤΟ.

 17. Σοστα έτσι πρεπι να γινουν το έθιμο δεν σταματά περισσότερο κόσμο θα έχετε διαβάστε το νόμο 57274/2002 ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΞΑΝΆ ΤΡΈΧΕΤΕ ΔΕΝ ΑΓΑΠΆΤΕ ΤΑ ΖΟΝΤΑΝΑ ΤΗ ΚΑΟΥΤΣΟΥΚ ΚΑΙ ΤΙ ΣΤΟΠ ΛΑΚ ΞΙΠΝΙΣΑΤΕ ΈΝΑ ΠΡΟΗ ΚΑΙ ΘΈΛΕΤΕ ΝΑ ΗΣΤΕ 12 ΜΉΝΕΣ ΔΊΠΛΑ ΣΤΟ ΖΟΝΤΑΝΟ ΚΡΊΜΑ

 18. O kirios ikiria me ta koliva kai tis lampades kai tis heretoures as erhete sihnotera stin eklisia kai katihitiko na enimerothi gia pio logo ginete auto kai na papsi ta anorima eleos .

  • μια και σ’ αρέσει να δημοσιογραφείς, και αν θέλεις να σε διαβάζουν κιόλας, φρόντισε το γρηγορότερο να μάθεις να γράφεις ελληνικά.

 19. ΕΜΙΣ θα καβαλισουμε και το καλάμι για τιν χαρι του Αγίου δεν μασ σταματά κανισ εκι θα ήμαστε και φετοσ

 20. Για τι έθιμο μιλάτε ρε πεδία μια φορά πήγα και τρελάθηκα βρίζανε τα θια βρίζανε τουσ εκινιτεσ γιρναγαν πισο τα αλογάκια ξανά και ξανά για τι επθ

 21. Για τι έθιμο μιλάτε ρε πεδία μια φορά πήγα και τρελάθηκα βρίζανε τα θια βρίζανε τουσ εκινιτεσ γιρναγαν πισο τα αλογάκια ξανά και ξανά για τι έτσι ρε πεδία κρίμα θα σταματισι με βασι το νόμο που ανέφερα ενασ ΚΙΡΙΟΣ

 22. που συνέβη το 1933, όπως σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες πιστεύουν κάποιοι.
  -Αγ. Γιώργης: Θύμωσα πολύ που δεν έκαναν για χάρη μου φέτος ιπποδρομίες στο Πυλί.
  -Θεός: Και τι θες να γίνει;
  -Αγ. Γιώργης: Να γίνει ένας σεισμός. Να σκοτωθούν καμιά 200αριά αθώοι άνθρωποι, για να τους γίνει μάθημα άλλη φορά.
  -Θεός: Ό, τι πεις.
  Φίλοι μου, αυτό περίπου πιστεύουν κάποιοι που νομίζουν ότι είναι σωστοί και καλοί χριστιανοί.
  Θέ μου βοήθα μας!

  • Αυτά τα πιστεύεις εσύ και η Χίλαρι. Κάθε άνθρωπος καταλαβαίνει τι σημαίνει παράδοση, εκτός από κάτι «προοδευτικούς» σαν τα μούτρα σου. Άντε φάε κανένα κοψίδι τη Μεγάλη Παρασκευή να κάνεις την «επανάσταση» σου και άσε τις θρησκευτικές αναλύσεις του ποπού. Αντι-χριστιανό-μουτζαχεντίν.

   • Τώρα που με χαρακτήρισες Αντι-χριστιανό-μουτζαχεντίν, πιστεύω ότι ξαλάφρωσες εντελώς! Σαν τα άλογα που βλέπομε να τους ξεφεύγουνε ξαφνικά. Εις υγείαν σου!

    • … αν και δε μου το επιτρέπει, η πολιτικά ορθή ανατροφή μου…

    • Χάθηκε το ελληνικότατο ‘στω;

   • Εμεις θα βασανίζουμε, θα τραυματίζουμε και θα σφάζουμε ο,τι γουστάρουμε αν το λεν οι παραδόσεις μας και τα ιερά θρησκευτικά έθιμα. Ηρθαν τωρα οι φιλελεδες να μας κάνουν μάθημα ανθρωπιάς και προόδου. Αντιχριστιανο-χιλαρο-νεοταξικο-φιλελε-ισλαμοφιλο-κοψιδομεγαλοπαρασκευητες.

    • Ένα πάνω κάτω κάνουν τ’ άλογα και τέλος. Τι να πει κι ο Βουκεφάλας δηλαδή που πήγε μέχρι την Ινδία. Αλλά εκεί μούγκα… Γκρρρρρρ…!!!

    • Τι να πουν και οι κακόμοιροι οι δεινόσαυροι που ζούσαν αναμεσα στα ηφαίστεια και τη λαβα? Τα άλογα του παρόντος (και για τα οποία ευθυνόμαστε εμεις), που κινδυνέουν να τραυματιστούν θανάσιμα με ενα πανω κατω, θα μας απασχολήσουν? Πες τα συμπονετικέ επιχειρηματολογε.

    • Αν πάμε τα αλογάκια στη παραλία να τρέξουν για τον Άι Γιώργη είσαι ΟΚ, ή τελικά το θέμα δεν είναι τα άλογα, αλλά ο Άι Γιώργης;

 23. Χαφιεδεσ τα στολιζουν λεσ και είναι γκομενα για να πουν αυτή που κάθονται στα καφενια του χι ψη είναι καλιτερο ο…….. εκτός πάλι ασπρισαν τα μαλιατου και ακόμα ακόλουθη τουσ καγκουρεσ έλεος ρε πεδία ο καθένας μπορεί να τρεξι όχι ομοσ εκι

 24. ΔΙΘΕΝ αγαπάνε τα αλογάκια τουσ και αν φιγι η μέρα του εθιμου τα δένουν δεξιά αριστερά για να φάνε ΕΝΟ πριν τα έχουν στιν τρίχα για επιδιξι στα κοριτσάκια και στους ηδιυσ τουσ αναβατεσ ξεχάσατε το 1995 ξιλο που έπεσε με τις βοιδομπουτσεσ έλα ομοσ στο κανάλι το τοπικό ηπαρχουν αρχια ο ησαγκελεασ θα είναι παρόν

  • Το παίζω, ειρωνικά (και κουτοπόνηρα), εντελως ανορθόγραφος, για να κρύψω την μετριοτητά μου. Οι περισσότεροι θερμοπυλες και χρυσαυγιτες εδω μεσα ειναι ανοιχτά ανορθόγραφοι χωρις να καταφευγουν σε υπεκφυγές για να το κρύψουν. Εκείνοι τουλάχιστον ειναι περήφανα ανορθόγραφοι Έλληνες πατριώτες.

  • Ελινικά γνοριζο πολι καλα αλα γκραφο μεχρι εκι που κατανοις ατροπε ελλινα.

   • Επομένως, κοροϊδεύεις εμάς που γνωρίζουμε να γράφουμε (με ποιον τροπο μας προσβάλλεις δηλ?),

    ή τους θερμοπυλες, χρυσαυγίτες και γενικότερα όλους τους ανορθόγραφους πραγματικούς Έλληνες πατριώτες εδω μεσα? Κατανοείς την ειρωνία της ειρωνίας που προσπαθείς να περάσεις? Ξερεις, βέβαια, οτι πλεον πολλοί Αλβανοί στην Ελλαδα εχουν καλυτερα ακαδημαϊκά προσόντα απο τους περισσότερους γνήσιους πατριώτες εδω μεσα. Τουλάχιστον την ειρωνία της αποτυχημένης σου επιχείρησης προσβολής με τον όρο ‘Αλβανος’ την κατανοείς?

 25. πιστευεις ακομα σε καηχητικο και τετοια η καθολικη εκλησια εχει προχωρισει σε τοσες αλλαγες εσυ περιμενεις τον αγιο αν γινει κατι να σωθεισ ακουσα χωρις να ειμαι εκει σε νεκροταφειο ενοριας ο παπας κρατουσε τη μ.παρασκευη δυο σακουλες οταν ευλογουσε τα συμπερασματα δικα σου και τα κατηχητικα

  • Όλοι άθεοι είναι, μέχρι να βρεθούν σε κανένα αεροπλάνο που πέφτει ή σε κανένα πλοίο που βουλιάζει….

 26. Sofia epikaloumense kirie.edo okathenas grafi to konto kai to makri tou stis stis sinantisis pou ihan gia to treximo ton alogon pou isastan ithela na sas akouga apo konta .to ethimo ine kai tha paramini esis grafete ta haza sas .gia sas kai hara sas kai o agios voithia sas.

 27. menw sto puli kai sas grafw olous sta @@ mou !
  i kuria exei apoluto dikio… den uparxei kamia organosi kanenas pou na asxolite me to thema asfaleia .. na to kanete swsta na erthoume na xeirokrotisoume kai emeis oxi afto to karagkioziliki pou stinete kathe xrono ston ai giwrgi…. kai ama goustarete to ksanagrafw kai sta ellhnika kai sta kinezika

  • Στον me lene Giwrgo…..Αλβαναρα που μένεις στο χωριό μου βουλωστο που έρχεστε όλοι οι πεινασμένοι εδώ στην Κω και λαδώνει το εντερακι σας που σας κάνουμε ανθρώπους. Είστε γύφτοι ρε και γύφτοι θα παραμείνετε όσα Χρόνια και να μείνετε εδώ, κολορατσα άν δε σας αρέσει ΑΛΛΟΥ προς Αλβανία μεριά που έχετε στόμα και μιλάτε ουστ ρε φύγετε πεινασμένοι. ..Και άμα θέλεις ξαναγραψε το αλλά άμα έχεις αρχ@@@@δια πες το μπροστά μας ρε

 28. Ρε φίλε τι κατηχητικά γράφεις εγώ όταν πάω στον ναό του Κυρίου πάω για να προσευχηθώ όχι μόνο για μένα αλλά και για σένα για όλους δεν βλέπω αν ο Πάπας κρατάει κάτι ή η Θεια από τα Μέγαρα τι φοράει και μην λες κάτι που δεν είδες η άκουσες είναι αμαρτία

 29. Το σωστό είναι να διατηρηθεί το έθιμο, όμως οι αναβάτες προτιμότερο θα ήταν να κρατούν τα άλογα και να περνούν μπροστά από την Εκκλησία.

 30. Re ti exipni pou iste vgalate to apotelesma oti ime alvanos e kai den iste ratsistes krufokoufales e den ime grafo auto pou pistevo kai then iotheto kamianou tin apopsi ala kai hrisavgitis exete megali plaka naste kala pernao iperoha me tis apopsis sas kalinikta poulakia mou tetraperata ala ti na po mpou kai a mpoua .

 31. Ρε τι εξιπνι που ιστε βγκαλατε το αποτελεσμα οτι ιμε αλβανος ε και δεν ιστε ρατσιστες κρουφοκουφαλες ε ντεν ιμε γκραφο αυτο που πιστεβο και δεν ιοθετο καμιανου τιν αποπσι αλα και χρισαβγκιτις εξετε μεγκαλι πλακα καλα περναο ιπεροχα με τις αποπσις σας καλινικτα πουλακια μου τετραπερατα αλα τι να πο μπου και μπουα .

 32. Τέρμα οι θρησκευτικοί συμβολισμοί λόγω του νεοταξικού πολίτικαλ κορεκτνες. Την απόμενη φορά που κοινωνησω, αν ο παπας δε μου εχει στο κουταλάκι ανθρώπινο αίμα και κομμάτι σάρκας, θα τα σπάσω ολα. Δε θα μας καταργήσουν τα ιερά έθιμα και παραδόσεις, όσο βάρβαρα και να τους φαίνονται στα νεοφιλελε ματάκια τους.

 33. Efharisto file gia tin metafrasi alla den hriazete kai ellinika xero kai orthografia ena megalo efharisto prepi na grapsoume sto agapito gianni kiari pou mas anehete stin selida tis efimeridas enas axios dimosiografos protos stin enimerosi kai pano apo ola agapai kai ektima to topo tou tin evlogimeni ko na iste oloi esis kala me ta thetika kai arnitika sholia alla etsi ine oli den ine to idio kai okathenas ehitin apopsi tou kai ton haraktira tou ena pragma ine to politimotero stin zoi igia kai adelfosini na iste kala .

 34. ΈΡΧΟΝΤΕ Η ΑΠΑΝΘΡΟΠΥ ΜΑΙΤΑΝΑΣΤΑΙΣ ΚΕ ΑΛΥΟΝΟΥΝ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΗΣΜΩ!ΔΟΙΑΔΟΣΤΕΕΕΕ ΠΡΗΝ ΤΟ ΣΒΟΙΣΟΥΝ ΣΕΙΝΤΡΟΦΥ!!!ΕΜΑ ΤΟΙΜΕΙ ΧΡΙΣΥ ΑΒΓΕΙ!!!

 35. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΤΟΥ …….. ΠΟΥ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΕΝ ΩΡΑ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΠΥΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΥΠΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ…. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ???

 36. Kalispera kai hronia polla me igia simera paramoni tou AgiouGeorgiou sto pili meta ton esperino tha gini to paradosiako panigigi gia tin hari tou me plousio fagito krasi kai paradosiaki mousiki mas perimenoun na imaste oli eki kai avrio to proi meta tin thia litourgia to treximo ton alogon kalinikta kai voithia mas o Agios Georgios.

 37. και για ολα τα καλα οι άγιοι. Εμεις δεν φταίμε για απολύτως τιποτα. Καμία ευθύνη. Εντελως ανεύθυνοι, ολοι μας. Βοήθειά μας, όντως.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.