ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: Το πιο βάρβαρο έθιμο που δυστυχώς αμαυρώνει την σημασία της Χριστιανικής Λαμπρής!

49
7969
Η σφαγή των αμνών το Πάσχα έθιμο ή αμαρτία;;;
Το πιο βάρβαρο έθιμο που δυστυχώς αμαυρώνει την σημασία της Χριστιανικής Λαμπρής!!!
Η Λαμπρή είναι η σημαντικότερη γιορτή που είναι συνδεδεμένη με την Θρησκεία μας, αλλά και με την Ιστορία του Έθνους μας.
Δεν έχω καμία σχέση με τους ‘προοδευτικούς’ που τελευταία μιλούν απαξιωτικά για το Άγιο Φως’ αλλά και άλλα Θρησκευτικά έθιμα, όμως τα Θεία πάθη, το Θείο Δράμα αλλά και η Ανάσταση δεν έχουν καμία σχέση με το βασανισμό 2-2,5 εκατομμυρίων αμνών που σύμφωνα με το ‘έθιμο’ πρέπει να είναι στην περίοδο γαλακτισμού τους…
Η Εκκλησία σε καμία επίσημη Δήλωση για την σημασία της Εορτής αυτής, για τα ενδότερα νοήματα των Ευαγγελίων δεν προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει σαν ποιμενάρχης ,τους πιστούς, ότι δεν έχει καμία σχέση με την Ορθοδοξία αυτή η γενοκτονία των αμνών. Σε μερικές δε περιπτώσεις κληρώνουν ζωντανά αμνοερίφια για μέλη ενοριών τους, τα οποία σφάζονται στο όνομα της Ενοριακής Εκκλησίας και του ποιμενάρχη!!!!
..Ενώ για το έθιμο των Κροτίδων που και αυτό έχει μεγάλη παράδοση, υπάρχουν Ιερείς που έχουν σθεναρά αντιταχθεί στην διατήρησή του ,(όπως ο Δεσπότης Σύμης και Καστελλόριζου), αλλά και άλλοι που παρά το φόρο αίματος που πληρώνουμε κάθε Χρόνο, το ‘προστατεύουν’ σαν αναπόσπαστο μέρος των τελετουργικών της Λαμπρής.
Πολλά από τα αρνιά προς σφαγή στοιβάζονται κατά εκατοντάδες σε φορτηγά για να ταξιδέψουν από τον ένα τόπο στον άλλο μέσα σε συνθήκες ασφυκτικού συνωστισμού, χωρίς νερό και φαγητό επί ώρες.. πολλά από αυτά πεθαίνουν πριν φτάσουν στον προορισμό τους, ενώ άλλα με κλωτσιές και σπρωξιές οδηγούνται στον χειρότερο θάνατο οποίος γίνεται φρικτότερος, αφού  γίνεται με σειρά ,και το επόμενο έχει δει τη σφαγή του προηγούμενου και βελάζει, πολλές δε φορές η σφαγή γίνεται μπροστά στη ‘μητέρα του’, όπως συνέβη μπροστά μου μικρός στην Αντιμάχεια, για να πεισθεί ο ‘Θρήσκος Χριστιανός Ορθόδοξος’ , ότι είναι πράγματι του ‘γάλακτος’..
Μικρός δεν θα ξεχάσω τέλη δεκαετία του ‘70 ,όταν κάθε οικογένεια αγόραζε ένα νεογέννητο μικρό αρνί/κατσίκι και το μεγάλωνε στην αυλή, ή παραδίπλα …στο διάστημα μέχρι τη Λαμπρή είχε γίνει πραγματικό κατοικίδιο και δενόταν με τα παιδιά, μέχρι να έρθει ο σφαγέας που ξαφνικά το πατούσε και το έσφαζε μπροστά στα μάτια πολλών μικρών παιδιών, όπως συνέβη με εμένα κάτι το οποίο με σημάδεψε, μιας που θυμάμαι πως με κοιτούσε την ώρα που η λεπίδα του έκοβε το λαιμό, ενώ ο Παπάς περνούσε ευλογούσε το σφάγιο, και βυθίζοντας ένα πινέλο στο αίμα του έκανε το Σήμα του Σταυρού σε κάθε αυλή.
Στις στάνες και τα πρόχειρα σφαγεία το ένα πίσω απ το άλλο περιμένουν στη μακριά ουρά τρομοκρατημένα και πανικοβλημένα, οσμίζοντας την οσμή του θανάτου .. Το μόνο που μπορούν να κάνουν εκείνη την τραγική στιγμή που απολύουν τη ζωή τους, είναι να βελάσουν με όση δύναμη τους μένει… Άλλα δεμένα, τα κρεμάνε και για οικονομία χρόνου την τελευταία εβδομάδα που η ζήτηση στις Κρεαταγορές αυξάνεται, τα  γδέρνουν αμέσως, ενώ τα υπόλοιπα έντρομα παρακολουθούν ζωντανά τι πρόκειται να πάθουν!!!! Μα ποιος άνθρωπος που θεωρεί τον εαυτό του Χριστιανό, μπορεί να πιστέψει ότι αυτό το επέτρεψε για αιώνες η Θρησκεία της αγάπης!!!!!, της  Συγχώρεσης, της Αλληλεγγύης…
Δεν θέλω να το χαρακτηρίσω παγανιστικό, ειδωλολατρικό Ιουδαϊκό και να παραθέσω λόγους για τους οποίους μελετητές το θεωρούν παρεξηγημένο Θρησκευτικό έθιμο… οι εικόνες αυτές όπως και η τελετουργία του ‘διοβελισμού’, παραπέμπουν σε άλλους ‘συμβολισμούς’ και όχι σε Ορθόδοξη σκέψη.
Παρακολουθώ χρόνια Εκκλησιαστικούς λόγους, συνεντεύξεις πεφωτισμένων Ιεραρχών, όπως αυτή τη βδομάδα στο Πρώτο Θέμα, του Αρχιεπισκόπου μας, το Θάρρι, Πειραϊκή Εκκλησία ,όπου έχω αρκετά αρχεία … αλλά πουθενά δεν γίνεται μνεία για αυτό το πραγματικά Βάρβαρο και ‘ξένο’ έθιμο.
Η Μ. Εβδομάδα είναι περίοδος περισυλλογής, ’ενδοσκόπησης’, εσωτερικής κάθαρσης και μέσω του Θείου Δράματος ερχόμαστε σ επαφή με το πένθος που προκαλεί ο Θάνατος… ένα γεγονός που όλοι μας αγωνιζόμαστε να ‘αγγίξουμε’ όσο πιο ήπια μπορούμε.. αλλά εμείς οι ίδιοι που θέλουμε να πεθάνουμε όσο γίνετε πιο ανώδυνα (έστω και αν είναι ‘προσωρινό ‘,γιατί υπάρχει η Ανάσταση Νεκρών και η Κρίση μας), φροντίζουμε κάθε χρόνο να οδηγούμε στο Θάνατο με βασανιστικό τρόπο 2-3 εκατομμύρια αθώα ζώα που και αυτά έχουν δημιουργηθεί απ τον ίδιο Πλάστη.
Ορθοδοξία και Χριστιανοσύνη σημαίνει ΦΩΣ και ΑΓΑΠΗ, αλλά και τα δύο χάνουν την έννοιά τους ,με αυτό το  βασανιστικό και βάρβαρο έθιμο!!!!, θυμίζοντας  αιματηρές τελετές αρχέγονων θρησκειών της Μεσοποταμίας, πως γίνεται να πιστεύει το Ιερατείο, ότι ο  Θεός μας είναι αυτός που δεν νιώθει την αγωνία των αρνιών και τα θέλει σφαγμένα στην ποδιά του, μέσα από μια μαρτυρική διαδικασία που θα αυξήσει τον πόνο τους και τις τοξίνες τους τις οποίες θα γευτούν μετά οι σαρκοφάγες οικογένειες των λεγόμενων «πιστών».
Σε ποιο Ευαγγέλιο έχει πει ο Κύριος μας ,ότι πρέπει να σφάζουμε αρνιά με τέτοιο βάρβαρο τρόπο?
Η Θρησκεία μας έχει αποδείξει με γεγονότα και ‘κατά τας γραφάς’, ότι είναι κατά του Βασανισμού.. και γι αυτό ‘κοιτάζοντάς’  το μέσα απ το πρίσμα της  Ορθοδοξίας ,πιστεύω ότι η Εκκλησία πρέπει να βοηθήσει ώστε ο Βασανισμός αυτός των ζώων να μην διαιωνίζεται. Στη συνέντευξή του ο Πασών των Εκκλησιών Ιερώνυμος,(σελ 20-24 1ο Θέμα),’να μην κάνουμε πράγματα που δεν θέλουμε να μας κάνουν’…
Το σίγουρο είναι ότι όλοι μας θα κριθούμε την ημέρα της Κρίσης …και η λέξη πλάνη, ή ‘λάθος συμβολισμός’ δεν θα σώσει τις ψυχές κάποιων!!!!
Καλή Λαμπρή και Καλή Ανάσταση του Έθνους μας!!!
Γ.Κ.
 ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ – ΚΩΣ

Γιατί ο Χριστός δεν έτρωγε κρέας – Τι αναφέρει η Αγία Γραφή;

Σύμφωνα με πολλούς μελετητές τα ιερά κείμενα επιτάσσουν τη χορτοφαγία και απορρίπτουν την κρεοφαγία… Άλλωστε στα μοναστήρια και κυρίως στο Άγιο Όρος δεν τρώνε ποτέ κρέας, ακολουθώντας μια πιο ασκητική διατροφή, αλλά και τα κείμενα των Αγίων γραφών.

Η κυρία Ελένη Οικονομοπούλου, μάζεψε από διάφορες πηγές, αναφορές στην Αγία Γραφή και σε κείμενα αγίων και παρουσιάζει και την ερμηνεία που δείχνει, ότι ο Ιησούς εμμέσως απέρριπτε την κρεοφαγία. Ωστόσο, η επίσημη εκκλησία δεν ακολουθεί κάποιον κανόνα στο συγκεκριμένο θέμα και οι πιστοί επιλέγουν ελεύθερα τη διατροφή τους, τηρώντας βέβαια τις ημέρες νηστείας.

«Εγώ είμαι ο ποιμήν ο καλός. Ο ποιμήν ο καλός την ψυχήν αυτού βάλλει υπέρ των προβάτων•» Ιησούς Χριστός Κ. Διαθήκη (σσ. Ο ποιμήν ο καλός δεν τα τρώει, άρα ο Χριστός δεν έτρωγε κρέας. Αυτό αποτυπώνεται κι από τη πανάρχαια παράδοση της ακραιοφαγίας του Αγίου Όρους). «Μην κάνεις στους άλλους αυτό, που δεν θέλεις να κάνουν σ΄ εσένα» Καινή Διαθήκη, Ιησούς Χριστός… «Συμπεριφερόμαστε όπως οι λύκοι, όπως οι τίγρεις… (όταν τρώμε κρέας) κι ακόμη χειρότερα, γιατί η φύση κανόνισε για τα ζώα να τρέφονται με αυτόν τον τρόπο, μα εμείς που με την χάρη Του, έχουμε την ικανότητα του λόγου και την αίσθηση της δικαιοσύνης, γίναμε χειρότεροι από άγρια θηρία». Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος «Οφείλουμε να δείξουμε στα ζώα μεγάλη καλοσύνη και ευγένεια για πολλούς λόγους. Αλλά πάνω απ’ όλα επειδή έχουμε την ίδια καταγωγή» Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος.

Ο Νικηφόρος Θεοτόκης, ένας από τους νεότερους δασκάλους της Εκκλησίας αναφέρει χαρακτηριστικά: “Νηστεία ουκ εστίν η αποχή μόνον από τέσσερα ή δύο είδη τροφής. Ημείς όταν νηστεύομεν άνω κάτω φέρομεν γην και θάλασσαν. Την θάλασσαν ίνα εύρωμεν οστρακόδερμα, μαλάκια, κοχλίας, εχινούς και όσα άλλα εν αυτή ζωύφια εις την γεύσην δεκτά…, εξ αυτών δε δυσπεψίας, κακοχυμίας, αλμυρά φλέγματα και άλλα πολλά οχληρά πάθη ψυχής και σώματος. Νηστεία έστιν η παντελής αφαγία ή μονοφαγία χωρίς αρτύματα.” «Άνθρωποι που αποκλείουν οποιοδήποτε πλάσμα του Θεού από προστασία, συμπόνια και έλεος, θα συμπεριφερθούν με τον ίδιο τρόπο και στους συνανθρώπους τους», όπως αναφέρει το site mixanitouxronou.gr.

Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης, καθολικός Άγιος, 1181-1226 «Δεν υπήρχε στον παράδεισο οίνος· όχι ακόμη ζωοθυσίες· όχι ακόμη κρεοφαγίες. Μετά τον κατακλυσμό ο οίνος· μετά τον κατακλυσμό, «να τρώγετε από όλα, σαν χλωρά χορτάρια» (Γεν. 9, 3). Όταν απορρίφθηκε η τελείωση, τότε επιτράπηκε η απόλαυση…» Μ. Βασίλειος «Ποιος εζημίωσε το σπίτι του με τη νηστεία; Υπολόγισε σήμερα τα πράγματα του σπιτιού και υπολόγισε τα και μετά· δεν θα λείψει τίποτε με τη νηστεία από τα υπάρχοντα στο σπίτι. Κανένα ζώο δεν βγάζει κραυγές θανάτου, πουθενά αίμα, πουθενά απόφαση, που υπαγορεύεται κατά των ζώων από την άκαμπτη κοιλιά. Έχει σταματήσει το μαχαίρι των μαγείρων· το τραπέζι αρκείται στα πρόχειρα. …………» Μ. Βασίλειος «όχι ακόμη οινοποσίες, όχι ακόμη ζωοθυσίες· ούτε όσα θολώνουν τον ανθρώπινο νου. Με τη νηστεία επανερχόμαστε στον Παράδεισο……… »Και όμως στους ασθενείς όχι ποικιλία φαγητών, αλλά ασιτία και δίαιτα γνωρίζω ότι επιβάλλουν οι ιατροί……… Η πολυτέλεια και η ποικιλία των φαγητών εδημιούργησε τα διάφορα είδη των ασθενειών….» Μ. Βασίλειος «»Ποίων τα σώματα έπεσαν στην έρημο; (Εβρ. 3, 17). Όχι αυτών που επιζητούσαν την κρεοφαγία; (Αριθμ.11, 33)………»

Όχι κρέας, ούτε οίνος, ούτε όσα είναι στην φροντίδα των δούλων της κοιλιάς.» Μ. Βασίλειος Χωρία της Παλαιάς Διαθήκης: «Όποιος σκοτώσει μια αγελάδα, αμαρτάνει σα να έχει σκοτώσει έναν άνθρωπο» Ησαΐα (66.3) «Σου δίνω χόρτα και καρπούς για τροφή…………….» Γένεση (1:29)

«Να μην φας κρέας με τη ζωή μέσα του, με το αίμα του… , γιατί θα ζητήσω το αίμα της δικής σου ζωή». Γένεση ( 9.4) «(Λέει ο Κύριος): «Προσφέρατε σε θυσία τόσα πρόβατα και βοοειδή, μα δεν Μου δίνει ευχαρίστηση το αίμα των δαμαλιών, των προβάτων και των κατσικιών. Όταν εσείς σηκώνετε τα χέρια, Εγώ παίρνω τα μάτια από πάνω σας και όταν προσεύχεστε δεν σας ακούω, γιατί τα χέρια σας είναι γεμάτα αίματα»Ησαΐας (1.5)

«Ου φονεύσεις» Μια από τις Δέκα Εντολές «Πορευθέντες δε μάθετε τι εστίν έλεον θέλω και ου θυσία» (Κ.Δ. Ματθαίος κεφ 9,13. & 12,7) (Η πίστη μας προς τον Θεό πρέπει να εκδηλώνεται με πράξη αγάπης και όχι με θυσίες.)

«Δεν πρέπουν σε χριστιανούς θυσίες μετά τη Θυσία του Χριστού» Απ. Παύλος στην προς Εβραίους Επιστολή 10: 1-18

«Αγάπη θέλω και όχι θυσίες, γνώση του Θεού και όχι ολοκαυτώματα» (Π.Δ. Ωσηέ κεφ 6,6). Γεννεσις, Κεφ. 2 , » 16 ΠΡΟΣΕΤΑΞΕ ΔΕ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΔΑΜ ΛΕΓΩΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΣ ΔΕΝΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΤΡΩΓΕΙ» — Τ.Ε.= «Οι Πατέρες της Χριστιανικής Εκκλησίας τόσο οι Ρωμαιοκαθολικοί όσο και οι Ορθόδοξοι είχαν καθιερώσει περιόδους στη διάρκεια του έτους που απαγόρευαν την κρεοφαγία. Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι αυστηρότερη και απαγορεύει όχι μόνο την κρεοφαγία, αλλά και κάθε ζωική τροφή επί 220 ημέρες το χρόνο.

Την αποχή από τη βρώση ζωικών τροφών τη θεωρούν σαν μέσον εξαγνισμού, γιατί τις θεωρούν μιαρές!» (Απόσπασμα από το δίτομο έργο «Μέγας Οδηγός Διατροφής και Θεραπείας», Τηλέμαχου Ευθυμιάδη Ιατρού. Τόμος 1 σ.σ. 313-319) «Μάχαιρα έδωσες, μάχαιρα θα λάβεις» &«Ό,τι σπείρεις θα θερίσεις». Αγ. Γραφή –«Η Ορθόδοξη Εκκλησία προβλέπει συνολικά 215 ημέρες νηστείας εντός του έτους! Μεταξύ αυτών είναι: -οι 40 ημέρες νηστείας της Μεγάλης Σαρακοστής πριν το Πάσχα -Η νηστεία των Αγίων Αποστόλων (Από την Κυριακή των Αγίων Πάντων – την 29η Ιουνίου) -Η Νηστεία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (1-15 Αυγούστου) -Η νηστεία 29ης Αυγούστου (1 ημέρα) -Η νηστεία της 14ης Σεπτεμβρίου (1 ημέρα) -Η Τεσσαρακοστή (40 ημέρες) πρίν τα Χριστούγεννα -Η νηστεία της προτεραίας των Θεοφανείων (1 ημέρα) -Η νηστεία Τετάρτης και Παρασκευής.

Αυτό σημαίνει πως ακόμη και για τη σημερινή επίσημη θρησκεία είναι σημαντική η νηστεία για περισσότερες από τις μισές ημέρες του έτους ή η αποχή μας από ζωικά λευκώματα. Και αυτό μόνο του είναι αρκετό για την πρόληψη μεγάλης σειράς παθήσεων, όπως αναφέρει ο γιατρός Γ. Καράβης…

 

Πηγη: mixanitouxronou.gr

.

49 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Είναι το μόνο έθιμο για το οποίο προσωπικά ντρέπομαι.Εκατοντάδες διαδηλώσεις κάθε χρόνο ,τις τελευταίες βδομάδες της Σαρακοστής,όταν δηλαδή σφάζονται και βασανίζονται με τους χειρότερους τρόπους αυτά τα ζωντανά συγκάτοικοι μας στον πλανήτη ,μάλιστα λαμβάνουν μέρος όχι μόνο φιλόζωοι,αλλά και μαθητές Κατηχητικών Σχολείων Μητροπόλεων!!!!!!Τόση είναι η αποστροφή στον τρόπο βασανισμού και σφαγής,που μαθητές Κατηχητικών διαδηλώνουν με άλλους ανθρώπους (Χριστιανούς Ορθόδοξους )!!!!!

  • Κάθε χρόνο λαμβάνω τη Θεία Μετάδοση γι αυτήν εδώ την Βαρβαρότητα!!!!

   Είναι απίστευτο να αφήνουν τα παιδιά να παίρνουν τόσο λάθος μηνύματα για την γιορτή αυτή που απ όποια πλευρά και να την δεις είναι δεμένη με την πορεία του Έθνους μας…Δυστυχώς μια ματιά όχι υπαρξιακή,αλλά Χριστιανική Ορθόδοξη να ρίξουμε μέσα μας….γκρεμίζει τη ‘σημασία’ που δίνουν οι ψευτο-υποκριτές δήθεν Θρησκευόμενοι…

 2. ΎΣΤΕΡΑ ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΙΑΤΕΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ!!!

 3. αποπροσανατολισμός εν ονόματι Κυρίου..λάθος εντελώς η ταύτιση,και η ερμηνεία..βλακωδως παραπλανητική και αντιχριστιανική..ο πονος και η αγωνία ζώων είναι πέρα από κάθε λογική αντίθετη με τα κηρύγματα και τα Ευαγγέλια..Μυστικός δείπνος με κεφαλάκια αμνών δεν έλαβε χώρα ποτε και πουθενά στα Ευαγγέλια..ούτε σούβλα,ούτε φαι με τέτοια απωθημένα..

 4. Δύσκολα είναι τα πράγματα για τους λεγόμενους «γκέι» στις χώρες που επικρατεί ο νόμος της Σαρία. Όπως π.χ. στην Ινδονησία, όπου στην περιοχή Μπάντα Ατσέχ, πιάστηκαν στα πράσα δύο τοιούτοι, ηλικίας 20 ετών, από την Αστυνομία της Σαρία.Έτσι, αφού πρώτα τους έδειραν ανηλεώς, εν συνεχεία τους διαπόμπευσαν και στο τέλος τους έριξαν και 100 βουρδουλιές. Σύμφωνα με τον νόμο της Σαρίας, η ομοφυλοφυλία στην Ινδονησία τιμωρείται με 100 μαστιγώματα, 100 μήνες φυλάκιση και βαρύτατο χρηματικό πρόστιμο, με τους συλληφθέντες για τέτοια αδικήματα μέσα στο 2016 να φτάνουν τους 339.(ΥΓ): Κωνσταντίνου (ΚΕΕΡΦΑ-ΑΝΤΑΡCIA), ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν! Πάρε και τα υπόλοιπα συντρόφια και τραβάτε στην Ινδονησία (και μέχρι το Ιράν να πάτε, δε θα είναι καθόλου άσκημα…), για «συμπαράσταση» και «αλληλεγγύη» και για δείτε τη… γλύκα!

 5. Πακιστάν: Φοιτητές λίντσαραν μέχρι θανάτου συμφοιτητή τους επειδή ήταν «βλάσφημος»

  Ένα πλήθος φοιτητών λιντσάρισε έναν νεαρό μέσα σε ένα Πανεπιστήμιο του Πακιστάν, αφού το θύμα κατηγορήθηκε ότι είχε αναρτήσει βλάσφημο» περιεχόμενο σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.
  Περίπου 10 φοιτητές ακούγονται να φωνάζουν «Αλαχού Ακμπάρ» ενώ εξαπολύουν την επίθεση στον συμφοιτητή τους, τον Μάσαλ Χαν. Τον γδύνουν και τον χτυπούν με σανίδες, μέχρι που του σπάνε το κεφάλι, ενώ άλλοι φοιτητές παρακολουθούν, όπως φαίνεται σε ένα βίντεο που έχει στην κατοχή του το πρακτορείο Reuters.Η «βλασφημία» είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα στο Πακιστάν, όπου η προσβολή του προφήμη Μωάμεθ επισύρει τη θανατική ποινή και όπου ακόμη και η απλή κατηγορία σε βάρος κάποιου, χωρίς καταδίκη, μπορεί να οδηγήσει σε βίαια επεισόδια. Τον περασμένο μήνα, ο πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ διέταξε να αφαιρεθεί το «βλάσφημο περιεχόμενο» από το διαδίκτυο και προειδοποίησε ότι όποιος αναρτά τέτοιο περιεχόμενο θα τιμωρείται αυστηρά.

 6. ΜΕΡΟΣ 1 ΦΙΛΕ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΩ
  ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΗ ΚΡΕΟΦΑΓΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΚΩΤΩΝΟΝΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΖΩΑ. ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΩ ΤΗΝ ΤΟΞΙΝΗ ΠΤΩΜΑΗΝΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ.
  ΣΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΜΕ ΕΝΑ ΑΡΝΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΘΥΣΙΑΖΑΝ ΑΡΝΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΟΠΩΣ ΕΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΑΒΡΑΑΜ ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΗΡΕ ΕΝΑΣ ΑΜΝΟΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ. ΕΠΙΣΗΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΩΜΟ ΤΟΥ ΑΡΝΑΚΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΚΟΥ ΠΑΣΧΑ. ΕΝΑ ΕΘΙΜΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΕΞΑΛΕΙΨΟΥΜΕ.

  • δηλαδή το ‘Σήμερον κρεμμαται επί Ξυλου’..κολλάει σ αυτά που γράφεις;ο Πλάστης όλων μας ,έδωσε το δικαίωμα να σφαγιαζουμεη θυσιάζουμε

  • δηλαδή το ‘Σήμερον κρεμμαται επί Ξυλου’..κολλάει σ αυτά που γράφεις;ο Πλάστης όλων μας ,έδωσε το δικαίωμα να σφαγιαζουμε ή θυσιάζουμε νεογνά πρόβατα για ν απαλύνουμε τον πόνο μας για το Θείο Δράμα;αυτά που γράφει η κ
   Ελένη με καλύπτουν παρά τα δικά σου επιχειρήματα,που μοιάζουν στ αυτιά μου παρα-εκκλησιακές δικαιολογίες

 7. ΜΕΡΟΣ 2 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ Η ΣΦΑΓΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑ ΑΝΩΔΥΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΟΙΚΟΣΙΤΟ ΖΩΟ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΝΟΙΩΘΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ ΕΠΑΙΖΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΟΥ ΤΟ ΣΦΑΖΑΝΕ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΑ ΣΦΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΘΥΣΙΑ ΤΗΝ ΛΑΜΠΡΗ; ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΑΡΝΙΑ ΚΑΤΣΙΚΙΑ ΚΛΠ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ; ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ;ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΑΝ ΤΙΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΤΩΝ ΙΝΔΩΝ; ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΑΘΩΑ ΑΡΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙΑ. ΑΣ ΕΞΑΝΤΛΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΥΠΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΘΩΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΜΒΙΣΤΩΝ ΚΑ ΤΩΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΛΕΗΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣ.

  • παραπέμψετε παρακαλώ τους αναγνώστες και συμπολίτες μας στο διθυραμβικό και ενθουσιώδες αφιέρωμά σας στα τοπικά χοιροσφαγια. Τα γουρούνια, σ’αυτο το εξίσου βάρβαρο έθιμο, σφάζονται δίχως μέριμνα για γρήγορο και ανώδυνο θάνατο. Αφήνονται να σφαδάζουν και να πνίγονται με το ιδιο τους το αίμα, προσφέροντας ενα αποτρόπαιο και εφιαλτικό θέαμα για κάποιον που εχει την παραμικρή ευαισθησία και σεβασμό προς το ζωντανό (και οχι μονο για χορτοφάγους).

 8. Φίλε Αναγνώστη, μάλλον βρίσκεσαι σε σύγχυση… Πως βλέπεις «βασανισμό» μόνο τις ημέρες του Πάσχα; Αν πάλι σε έπιασε πόνος για τα αρνάκια, σε πληροφορώ πως τα γουρούνια και τα μοσχάρια που σφάζονται σε ετήσια βάση, είναι πολλαπλάσια. Γιατί δεν λες τίποτα γι’ αυτά; Η μήπως αυτά δεν «βασανίζονται»; Τα σουβλάκια είναι λιγότερο «βάρβαρα»; Μάλλον θέλησες να μεταφέρεις στην περίπτωση τα άρθρα ψωνισμένων χορτοφάγων που γράφονται επετειακά κάθε χρόνο στην Αμερική για τις γαλοπούλες. Ίσως πάλι να σου λείπουν οι απαραίτητες πρωτεΐνες για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Κάποιες από αυτές θα τις βρεις μόνο σε ζωϊκά προϊόντα …

  • Το αν μου λείπουν πρωτεινες ή είμαι σε σύγχυση,η εσύ είσαι σε ψυχικό σκότος θα κριθεί από τον Κύριο.η απάντηση μου είναι να κοιτάξεις καλά τη φωτογραφία…και ακούγοντας τα μοιρολόγια η ψαλμωδίες όπως το ‘ λυτρωτά ο Θεός ευλογητω συ’…άσε την ψυχή σου να σκεφτεί λογικά.

  • προτιμώ να πασχαζω φυτά,παρά να γίνομαι κασσαπης της ψυχής μου.αν αντέχεις ότι γίνεται μ αυτόν το τρόπο η Ανάσταση λαμπροτερη

  • το κείμενο μιλάει για τη σχέση της εκκλησίας κ του εθίμου αυτού.υπαρχουν κ πολλές άλλες βάρβαρες συμπεριφορές προς τα ζώα όπως τις μαζικές σφαγές δελφινιών σε Ιαπωνία κ Νορβηγία,αλλά εδώ το θέμα είναι άλλο..ότι ερμηνεύτηκαν κάποια λόγια η πράξεις εντελώς λάθος.θυμαμαι τέλη των 70’ς έναν παλληκαρά που γυρνάνε πόρτα-πόρτα την Αβέρωφ και έσφαζε τα αρνάκια ,ενώ το επόμενο έτρεμε,γονάτιζε,κατούραγε κλαίγοντας.αυτες οι εικόνες δεν είναι χριστιανικές..ούτε κ το πέρασμα του πάπα που ευλογούσε το αρνί,που ξεψυχούσε…αν νομίζεις ότι μου λείπουν πρωτείνες ,εσυ δείχνεις υπερβολικό παχυδερμισμό κ αποκτήνωση..άσχετο τσουβάλιασμα συναισθημάτων με εξυπνακίστικες φράσεις…που αποδεικνύουν ποιος είναι σε σύγχυση..κ βόσκει σε απέραντα λιβάδια μυρικάζοντας φτηνούς αστεεισμούς..η κατηγοριοποίηση των κινήτρων μου ,όπως τις χαρακτηρίζεις δείχνουν επίσης πολύ.. ‘κάψιμο’…

 9. .. ρυπαίνουν την θρησκεία πολλοί..όμως τοσα λογιστικά,πυρρινοι λόγοι από ποιμενάρχης,και κανείς δεν είπε κουβέντα για το δράμα αυτό που συντελείται τριγύρω μας..να πόσο κτήνη γίναμε…από αυλές και σπίτια ακούγονται ζωντανά αρνιά να φωνάζουν…μία φωνή που σκίζει την ψυχή…και μετά λέμε ότι ανάβουμε κερί…ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ…να έχει σύμβολο ένα έθνος που πέρασε τόσα στους αιώνες,τη σούβλα.

 10. Ο ΚΑΤΗΣ ΚΙ Ο ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΠΩΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΟΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΕΣ ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΥΠΑΝΤΡΕΣ ΤΑ ΧΑΔΙΑ. Κ Α Λ Η Λ Α Μ Π Ρ Η ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΚΛΑΔΕΥΩ ΤΟ ΑΜΠΕΛΙ, ΕΠΙ ΜΕΡΕΣ ΔΑΚΡΥΖΕΙ ΛΕΤΕ ΝΑ ΠΟΝΑΕΙ;

 11. φυσικά εννοεί ο άνθρωπος τον βασανισμό όλων των ζώων,λόγω έλλειψης σφαγείων σύγχρονων και με νάρκωση,όπως γίνεται στις δυτικές χώρες.τωρα το τι σχέση έχει η χορτοφαγία,οι γαλοπούλες,και τα πλακάτ,μόνο εν κρανίω φουρτούνα μπορεί να τα συνδέσει.οι λόγοι που το άρθρο χαρακτηρίζει βασανισμό,είναι εμφανέστατα κ επαρκώς αναλυσε οι στο άρθρο.η τάση να εκδηλώσουμε γραπτώς την εξυπνάδα μας χωρίς να διαβάσουμε κάτι προσεκτικά, εκθέτει πολλάκις και αποδεικνύει κατάσταση ψυχισμού κ φυσικά συναισθηματικού κόσμου.

  • «Φυσικά εννοεί ….» από πού προκύπτει στο άρθρο; Κάποιος λοιπόν άλλα θέλει να γράψει και άλλα γράφει!!!

   • το παρόν κείμενο μιλάει για το έθιμο του Πάσχα (και την ανοχή της Εκκλησίας,όπως υπογραμμίζεται) ,υπάρχουν τόσα άλλα,όπως τα χοιροσφάγια στο Πυλί π.χ. διαφορετική εποχή ,θυσίες Βοοειδών Λέσβο,κ.λ.π γράφοντας για σφαγεία υπονοώ ..τα υπόλοιπα ζώα,αλλά η συγκεκριμένη γενοκτονία,νεαρών προβάτων που ακόμα πίνουν γάλα μητρικό,ο τρόπος που γίνεται δηλαδή ομαδικά και βάρβαρα,αλλά και οι ερμηνείες που δόθηκαν,παραφράζοντας ,συμβολισμούς,κηρύγματα,Λόγους Ιησού ,προφητών κ.λ.π.,με την Εκκλησία να σιγοντάρει…., π.χ.το παλιό σφαγείο ,εκεί που είναι το Mattat..Club..ήταν κολαστήριο.(αυτή είναι η έννοια της κόλασης για μένα)..έμενα ακριβώς δίπλα και οι σφαγές με τσεκούρια ,μπαλτάδες,τα ουρλιαχτά,τα αίματα που πήγαιναν θάλασσα τέλη δεκαετίας του ’70 , τα πρώτα χρόνια του Τουρισμού στο Νησί,ακόμα ακούγονται μέσα μου,όπως περνούσα..Midnight Express Ελληνικό…… την δεκαετία του 80,εννοείται ότι σφαγείο ήταν κάθε περιοχή της πόλης,τέτοια εποχή όπως η πιάτσα taxi ,όπου έχω και φωτο,αλλά είναι ιδιαίτερα σκληρή!!!!!!!

 12. Ρε αντε παρατηστε μας! Πατε να μας αλλαξοπιστεσετε να τρωμε σογια και ολες τις βλακιες των μουσουλμανων και των γερμανωαφενταδων

  • ειπες άθελά σου ότι ταιριάζει με μουσουλμανικό έθιμο.. αυτό ακριβώς,επειδή δεν τρώνε χοιρινό, ξεσπάνε στα υπόλοιπα είδη..δεν βαριέσαι σύμφωνα με τον ειρμό των σκέψεων σου και μας σκουλήκια θα μας φάνε…κάτι όμως δεν πεθαίνει..η ψυχή και αν είναι βρώμικη ,ται αιώνια.

 13. Άνθρωποι μου καταλάβετε ένα πράμα…στραβά αρμενίζουμε!!! Ολη η πλάση, όλος αυτός ο υλικός κόσμος απο τ’ αστέρια μέχρι το μυρμήγκι έχει πλαστεί απο Τον ίδιο δημιουργό που δημιούργησε κ τον άνθρωπο για ένα σκοπό…. να τον υπηρετεί. Π ο ι ό ν όμως άνθρωπο πρέπει να υπηρετεί είναι το ερώτημα. Οχι τον εγωιστή αλλά τον τ α π ε ι ν ό γιαυτό καλά θα κάνουμε να αφήσουμε τα τετράποδα κ να κοιτάξουμε να πολεμήσουμε το αγκάθι της ψυχής μας που δεν μας αφήνει να δούμε την ΑΛΗΘΕΙΑ. Μόνο τότε θα πάψουμε να είμαστε σ κ ι έ ς κ θα αποκτήσουμε την καθαρή ψυχή κ το θάρρος που χρειάζεται για να φτιάξουμε ΠΑΤΡΙΔΑ μιας κ πατρίδα δεν είναι η οικονομία που όλοι πασχίζουν να φτιάξουν τρομάρα τους , μα μόνο η ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

  • ποιος μας έδωσε το δικαίωμα να φερομαστε έτσι στα τετράποδα?τι εννοείς να τα αφησουμε;μήπως δεν έχουν αισθήματα;μήπως δεν είμαστε συγκατηκοι;για θυμισου τις 7 ημέρες της Δημιουργίας.μήπως θες να πεις να αφήσουμε το στομάχι κ να κοιτάξουμε λίγο βαθύτερα;

  • Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ πάνω απ όλα εκτός από Αγάπη και Συμπόνοια,είναι και μία ελπίδα,για την μετά την Κρίση ζωή,αυτήν που θα είναι καλύτερη απ την ψεύτικη και άδικη,συμφεροντολογική τωρινή μας..μετά απ αυτό το γεγονός (2α Παρουσία),όλοι ελπίζουμε να κριθούμε γι αυτά που κάναμε.Για πείτε μου όμως απ τις λίγες αναφορές που έχουμε για τον παράδεισο,(Πρωτόπλαστοι κ.λ.π),αλλά και τις ενοράσεις Πεφωτισμένων Αγίων και Κληρικών,είχε λοιπόν ο Παράδεισος σούβλες???Οκ,οι Ισλαμιστές περιμένουν παντοτινά πιλάφια ,εμείς τι??Λες εκεί στην ΕΔΕΜ να έχει κάμπους γεμάτους με αρνιά και να σφάζουμε (Όσοι Κριθούμε για εκεί βέβαια),με τον τρόπο αυτό τα άμοιρα ζώα?Δηλαδή αυτά τα πλάσματα του Ίδιου Δημιουργού πουθενά δεν έχουν παράδεισο ??Ο ρόλος τους είναι να σφάζονται 3 μηνών σχεδόν ‘βρέφη’ ακόμα για να ικανοποιήσουν τη λιγούρα μας????Ο ρόλος τους στη ζωή είναι να είναι άκακα,να εμπιστεύονται τον άνθρωπο,αλλά να υποφέρουν στο τσιγκέλι με συσπάσεις μπροστά στη μάνα τους???ΣΕ ΕΡΩΤΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΗΚΑ!!!!!!

  • Αν ρωτήσεις έναν τέτοιο φάρο Ορθοδοξίας ,θα αηδιάσει για τις γενοκτονίες προβάτων

   Οι πραγματικοι Ορθοδοξοι μοναχοι αρνουνται τον εαυτο τους για να αφιερωθουν στη προσευχη υπερ υγειας και ευημεριας παντων πιστων και απιστων. Επειδη καταλαβαινω τη δυσκολια στη κατανοηση περι υπαρξης και ρολου του Ορθοδοξου μοναχισμου, σε παραπεμπτω σε σχετικη ομιλια του Αθανασιου Μυτιληναιου που μπορεις ευκολα να βρεις στο διαδικτυο, εφοσον θελεις.

 14. Aν γνωρίζεις τι σημασία έχει η Μ.Παρασκευή,θα πρέπει να αποδεχθείς ,ότι το αίμα και ο πόνος δεν κατηγοριοποιούνται ανά είδος ζωής…αν πας το βράδυ να ακούσεις τα εγκώμια…άφησε τη ψυχή σου να ‘ακούσει ‘ τον σπαραγμό…που αισθάνεται κάθε δημιούργημα του Θεού..δεν έχει σχέση με την Χριστιανοσύνη,αυτή η αυταπάτη…είναι εκφυλισμός ηθών και πιστεύων. .

 15. Αγαπητέ Παύλο.μολις τώρα μας ρώτησε ο Πάτερ της Εκκλησίας που παρακολούθησα το Θείο Δράμα,ότι για να κοινωνήσουμε αύριο,δεν θα πρέπει να έχουμε ορκιστεί στον εαυτό μας,γιατί το σώμα μας Ανήκει στον Κύριο.αφου δεν μας ανήκει το ιδιοας το σώμα,πως επιτρέπεται να κοινωνησουν αυτοί που σφάζουν άλλες ζωές;γιατί θεωρούνται κτήνη;

 16. Ας σοβαρευτούμε επιτέλους. Το να συζητώ με σκιές μέσω μιας οθόνης δεν πρόκειται να βοηθήσει κανέναν μας. Πρόσωπο με πρόσωπο, μάτια με μάτια , μπας κ βρούμε το θάρρος για την ΑΛΗΘΕΙΑ.
  6943515596 . Μόνο με τον ορθό λόγο θα βρούμε λύσεις για την κοινωνία μας.

  • μιλω συγκεκριμενα για ενα εγκληματικο εθιμο,που εισήχθη στους κολπους της Εκκλησιας απο μη αληθινούς Χριστιανούς

   απ το πρωί μέχρι το βράδυ μας κάνουν πλύση εγκεφάλου,liddl,marinopoulos,vasiloppulos,Βαρβάκειος κ.λ.π. για αρνί του γάλακτος..σε καλές τιμές.Του γάλακτος ξαναγράφω.Οχι δεν υπάρχει Υιός Θεού,που να το εννοούσε αυτό..δεν υπάρχει πουθενά.δεν έτρωγε σπλινάντερα αρνιού γάλακτος ο Κύριος μας.μια παράφραση ,όπως τόσες που ζούμε κ μας έφεραν εδώ σ αυτό το χάλι.

  • Παύλο, Απάντησέ μου.Ρώτησες κάποιον πνευματικό για τον τρόπο σφαγής ???

   Αγαπητέ κ.Παύλο,είστε εκτός θέματος.Η ενότητα που πόσταρες αναφέρεται σε ένα άθλιο και κατάπτυστο έθιμο που οικειοποιήθηκε η Χριστιανική Ορθόδοξη Κοινότητα,ανάμεσα σ άλλα ειδωλολατρικά ,που απομακρύνουν την σκέψη απ το βαθύτερο νόημα της Λαμπρής.Εδώ μέσα γράφουν μερικοί ότι είναι κατά του εθίμου αυτού και ειδικά του τρόπου εκτέλεσης του..Για ποια αλήθεια μιλάς?μήπως θυμιάτιζες και σε πείραξαν τα μοσχολίβανα?Κατ αρχήν και αφού έρχομαι απ την Θεία Μετάδοση σε ρωτώ ευθέως:Ρώτησες κάποιον Αγιορείτη Πνευματικό για το θέμα του τρόπου σφαγής των ζώων??Κάποιον πεφωτισμένο γέροντα που εξομολογεί,αλλά δεν είναι μαντρωμένος σε πόστο…έτσι για να σου πει κατ ιδίαν την γνώμη του γι αυτό το θέμα.Ποιες διαφορές να λύσουμε?Υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν το Πάσχα για τον Οβελία αδιαφορώντας για τις έννοιες,και άλλοι που στεναχωριούνται για τις εκατόμβες αθώων ζώων!!!!!!!

   • Είπε ένας καλόγερος…ένα άδειο δοχείο αν δεν έχει ανοικτό κ α π ά κ ι δεν μπορείς να βάλεις μέσα τίποτε, έτσι κ ο άνθρωπος αν δεν ανοίξει το καπάκι της ψυχής του…αν δεν θ έ λ ε ι να καταλάβει δεν γίνετε τίποτε.
    Κ ένα τελευταίο διότι κουράστηκα με τις σκιές κ τους εγωιστές…Ο Ναζωραίος θανατώθηκε απο τους ανθρώπους για να σώσει τις ψυχές τους απο την α μ α ρ τ ί α κ όχι τα τετράποδα. Ξυπνάτε …βρείτε τα σημαντικά προβλήματα της κοινωνίας μας μπας κ σώσουμε τα παιδιά μας.

    • Μήπως τα παιδιά μας πληρώνουν αμαρτίες γονέων???Γιατί ότι και να πιστεύεις ,είναι μέρος της Δημιουργίας και ο Θεός ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΕΊΠΕ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ,όχι όμως να τα βασανίζουμε….Δηλαδή έτσι όπως το θέτεις πρέπει να έχουμε και τύψεις για το προπατορικό αμάρτημα??Απορώ με τις ευαισθησίες σου?Εντάξει τα σπληνάντερα ?ευλογημένα ?Ο καλόγερος έτρωγε πέταα αφράτη από οβελία και συκωτάκια??Να σου θυμίσω πως και για άλλα σοβαρά θέματα σε βάθος αιώνων υπήρχαν διχογνωμίες στην Χριστιανοσύνη.Θυμήσου την εικονολατρεία ,όπου ο εκφυλισμός απόψεων παρέσυρε πιστούς να αποτίουν πίστη σε κούτσουρα,παρά σε αληθινούς Αγίους,γι αυτό και η εικονομαχία..

    • Αλήθεια έχει διαβάσει κανείς γιατί δεν μπαίνει ο Γαιτάνος στο Μετρό???Το συγκλονιστικο θαυμα θα ηταν να βρεθει φαια ουσια σε θρησκοληπτο

    • Καμια φορα μπορει αυτη η φυσικη ταση του ανθρωπου να στρεφεται προς το θειο, να γινετε εργαλειο εκμεταλλευσης απο τις θρησκειες αλλα αυτο συμβαινει και με τοσες αλλες αναγκες του ανθρωπου..

  • Ρώτησες ποτέ σου έναν μοναχό Απ το Άγιον Όρος για το θέμα που μιλάμε?

   ..Διοτι ο μοναχισμος ειναι ο φαρος της Ορθοδοξιας και απαιτει πληρη πνευματικη ζωη…

 17. είναι όντως πολύ βάρβαρη παράδοση...και αντιΧριστιανικη.συμφωνω με το αρθρο

  εγώ το μήνυμα το πέρασα στα παιδιά μου κ γι αυτό δεν τρώνε αρνί.γενικα..δεν έχω βάλει ούτε σε γάστρα, ούτε σούβλα,δεν πειράζει..έχει τόσα άλλα να βάλω στο πασχαλινό τραπέζι.η φιλοσοφία μου δεν θα γίνει:ζω για τρώω,αλλά το τρώω το απαραίτητο για να ζω.

 18. Ολα ωραία και σωστα! Αλλα και αυτο το καταπράσινο μαρούλι που ανθίζει στον κήπο Γιατι να καταλήξει στο στομάχι;; σοβαρευτείτε επιτέλους που εγινε και μόδα πλεον η χορτοφαγία και η veggies!!κρατηστε τα θελω για τον εαυτο σας!!καλη ανάσταση..

 19. όχι απλά καμένος,αλλά αποτεφρωμενος.μα για ποια χορτοφαγία μιλάς Μ.Παρασκευή; από πόση μέση απόσταση παρακολουθείς τα Θεία πάθη;

 20. Σπέρνεις το θάνατο γιατι σου αρέσει να τρως κρέας και όχι γιατι πραγματικά το χρειάζεσαι.

  Δείτε ενδεικτικά : earthlings (ντοκιμαντέρ 2005), forks over knives (2011), veducated (2011) κ.α

 21. AMERIKANIKA ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.ΩΦΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 22. Αυτοί που περιμένουν το Πάσχα για τον Οβελία,τη σούβλα,το κοκορέτσι και αυτοί που αγανακτούν με την ιδέα της εκατόμβης αυτής.Δειλά-Δειλά σε κάποια κατηχητικά άρχισαν οι Γέροντες και παίρνουν θέση ….’ότι είναι όντως παράλογο και υλιστικό,το έθιμο αυτό!!!

 23. Ειναι πολυ σαφες αυτο που ειπε ο Ιησούς «αν σε χαστουκισουν, δειξε και το αλλο μαγουλο».
  Θελω ΕΝΑΝ χριστιανο εδω μεσα … να μου πει οτι εκανε ΠΡΑΞΗ κατι τετοιο.
  Οχι στην ηλικια των 10 και κατα τυχη ….αλλα μετα !..τώρα το πως μεταλλάχτηκε/εξελίχθηκε/μετατράπηκε/ αλλοιώθηκε αυτή η ρήση του Κυρίου και φτάσαμε να ποτίζουμε με αίμα εκατομμυρίων!!!! αρνιών του γάλακτος την Ανάσταση,το ΤΟΝΙΖΩ ,την εορτή της ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΣΊΑ ΕΚ ΤΟΥ ΑΔΗ,…..Η ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΉ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ!!!!

 24. πως είμαστε απο τις πολυ λιγες ευρωπαϊκές χώρες που παντού υπάρχουν αδέσποτα, για τα οποια οχι μονο αδιαφορούν οι περισσότεροι, αλλα αρκετοί απο τους πονόψυχους Έλληνες Χριστιανούς τα βασανίζουν και τα σκοτώνουν με τους πιο αρρωστημένους τρόπους. Για τα καημένα τα πρόβατα, αρνιά, γουρούνια και γελάδια θα ενδιαφέρονταν; Αυτα γεμίζουν και τη στομάχα του νεοέλληνα άλλωστε. Μια απαίσια κτηνίατρος (σημείωση: γιατρός για κτήνη) συμπεριφέρθηκε στο ζωντανό, που της πήγα να εμβολιασει, σαν άψυχο αντικείμενο, χωρις να ενδιαφερθεί για την άνεσή του και το εκανε να ουρλιάξει απο τον πόνο. Εδω πολλοί δαιμονοποιούν, βρίζουν και κοροϊδεύουν τους τουρίστες για την ανθρώπινη και συμπονετική συμπεριφορά προς τα ζωντανά/αδέσποτα οταν έρχονται το καλοκαίρι στην Ελλαδα. Πολλα έκαναν στις αγιες γραφές που σημερα στον δυτικό πολιτισμό θεωρούνται απο βάρβαρα και διαβολικά απάνθρωπα έως παράνομα και ασύλληπτα για τη σύγχρονη κοινωνία. Γιατι λοιπόν να εφαρμόζουμε αυτη τη βάρβαρη αντιμετώπιση των ζώων και να την ανεχόμαστε σαν έθιμο και παράδοση;

 25. Αν ειναι η μαγειριτσα αμαρτια θα βγω να το φωναξω με λατρεια.
  φατε φακες με κινοα εσεις οι μη αμαρτωλοι

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.