ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: H Fraport και 11 Εκατομμύρια Ραγιάδες με Αριστερό πρωθυπουργό

17
1888

Με βασιλικό διάταγμα του 1953 οι εγγυήσεις

Aκόμη κι αν γίνει πόλεμος με την Τουρκία και το ελληνικό κράτος χρειαστεί να επιτάξει τα αεροδρόμια θα πρέπει να φροντίσει να αποζημιώσει την Fraport! Απρίλιος 2017.
Με πρωθυπουργό τον Αριστερό Τσίπρα η κυβέρνηση παρείχε τις ευτελιστικές εγγυήσεις στην γερμανική εταιρία, ενεργοποιώντας βασιλικό διάταγμα του 1953-όπως αποκαλύπτει ο ΣΚΑΙ.
Υπάρχει τίποτε πιο ταπεινωτικό για τους 11 εκατομμύρια ψεκασμένους που υποδύονται τους Ελληνες πολίτες; Αλλά πως να αισθανθεί ταπείνωση ένας αναξιοπρεπής λαός που σκύβει το κεφάλι και πληρώνει σαν δουλικό;
Τα έσοδα από τις ΔΟΥ όλης της χώρας τον Μάρτιο ήταν σχεδόν 370 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω (ή +24%) από τον στόχο είσπραξης για τον συγκεκριμένο μήνα. Ανήλθαν σε 1,87 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι στόχου είσπραξης 1,5 δισ. ευρώ.
Συνολικά στο Ά τρίμηνο του 2017 τα έσοδα ΔΟΥ ανήλθαν στα 6,9 δισεκατομμύρια ευρώ, αυξημένα κατά  8,3% έναντι στόχου αύξησης 6,37%.
Αν και δεν ανακοινώθηκαν πιο λεπτομερή στοιχεία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η υπερείσπραξη αυτή συνδέεται με το «τσουνάμι» νέων έμμεσων φόρων (σε καφέ, τηλεφωνία, τσιγάρα κλπ) που ξέσπασε από την 1.1.2017 και την απόδοσή τους στο τέλος του επόμενου μηνός από την επιβολή τους.
Επιπλέον κατά μεγάλο μέρος προέρχεται και από τις συνεχιζόμενες κατασχέσεις στα υπόλοιπα τραπεζικών λογαριασμών, οι οποίες εντείνονται με βάση και το σχέδιο δράσης του 2017 για την είσπραξη ληξιπροθέσμων οφειλών, αλλά και με αυτόματους συμψηφισμούς που διενεργεί η ΑΑΔΕ (χωρίς να μεσολαβήσει πληρωμή) έναντι απαιτήσεων των αυξημένων (στο 100%) προκαταβολών φόρου που τους επεβλήθησαν από πέρυσι σε αγρότες και επαγγελματίες.
Σ΄αυτά τα δουλικά και δίχως προσωπικότητα υποζύγια που χορεύουν το χορό των εγχώριων Ολιγαρχών- οι οποίοι δεν είναι παρά πράκτορες των ξένων μυστικών υπηρεσιών- είναι λογικό η Fraport  να βάζει τέτοιους όρους.
Υπό τον έλεγχο της πέρασαν την Δευτέρα 10 Απριλίου 2017, τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, με τη γερμανική εταιρεία να αναλαμβάνει τη λειτουργία, συντήρηση και ανάπτυξή τους για τα επόμενα 40 χρόνια.
Όπως αποκάλυψε ο ΣΚΑΙ, η Fraport – λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας – ζήτησε εγγυήσεις ότι τα κεφάλαια που θα επενδυθούν δε θα χαθούν ακόμη κι αν η χώρα χρεοκοπήσει ή αλλάξει νόμισμα.
Η κυβέρνηση παρείχε τις εγγυήσεις, ενεργοποιώντας βασιλικό διάταγμα του 1953 (!)
Σύμφωνα με το Βασιλικό νομοθετικό διάταγμα, η κυβέρνηση μπορεί να επιτάξει την επένδυση της Fraport μόνο σε περίπτωση πολέμου, αλλά ακόμα και αν περιέλθει η χώρα μας σε αυτή την κατάσταση, θα πρέπει το ελληνικό δημόσιο να αποζημιώσει την γερμανική εταιρεία για όσο διάστημα διαρκέσει η επίταξη.
 Υ.Γ1>Στην εικόνα, η φραπεδιά, το σύμβολο του μαλάκα του Ελληνα.
Y.Γ.2>Στην συνέχεια η γερμανική εταιρία αφού πήρε τα αεροδρόμια με αυτούς τους εξευτελιστικούς όρους ανέθεσε την ανακατασκευή τους στην Intrakat του Σωκράτη Κόκκαλη, διαχρονικού συνεργάτη των γερμανικών πολυεθνικών στην Ελλάδα. Κι έζησαν αυτοί καλά κι εσύ σαν ραγιάς που με το αίμα σου, ανόητε, προσφέρεις το πλεόνασμα της παραμονής των εκάστοτε δουλικών κυβερνήσεων στην εξουσία.
Καθότι για να μην αδικούμε τον Τσίπρα όλοι οι προκάτοιχοί του μνημονιακοί πρωθυπουργοί και υπ. Οικονομικών (και όχι μόνο) δεν ήταν παρά βαποράκια των Ολιγαρχών-οι οποίοι με την σειρά τους είναι πράκτορες συγκεκριμένων ξένων μυστικών υπηρεσιών οι οποίες όπως είναι λογικό υπερασπίζονται τα συμφέροντα των χωρών τους.

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΠΡΟΒΑΤΑ ΞΥΠΝΑΤΕ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ.ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.ΠΕΙΝΑ ΦΤΩΧΕΙΑ ΔΥΣΤΥΧΙΑ.

  2. Αυτά είναι τα καλά της Δημοκρατίας. Με ψεύτικες υποσχέσεις εκλέγονται και μετά τα αδικήματα παραγράφονται.

  3. Τα ρημαγμένα αεροδρόμια μας αξίζουν. Οπως και η ρημαγμένη χώρα γενικότερα. Και ενω για ολη αυτην την κατάσταση φταίμε εμεις οι ίδιοι, οι πράκτορες και τα βαποράκια θέλουν να μας καταστρέψουν ολοκληρωτικά.

  4. Καλα και τωρα οι βουλευτες και οι υποψηφιοι πως θα ταζουν διορισμους?Οι παλαιοτεροι θα θυμουντε που για να βρουν εισητηριο με το αεροπλανο εβαζαν μεσο τον βουλευτη.Τετοια μυαλα ακομα υπαρχουν και τους λυπουν αυτα.Θελουν καποιον βοσκο τα προβατα.

  5. Χαλαρωσε και ασε το σπαθι σου Αναγνωστη…μια εταιρια ειναι απλα.Μαλλον ενας ομιλος εταιριων που εχει και Ελληνικη μεσα αν το ξερεις και οι μετοχες της πουλουντε ελευθερα στο χρηματηστηριο να αγορασεις.Ελατε στο σημερα αρκετα πια με τον μεσαιονα.

  6. Εγω ραγιας αισθανόμουνα μέχρι σημερα,με την κατασταση των αεροδρομίων στην Ελλαδα.Με το καταντημα του για να βρεις δουλεια επρεπε να ψηφιζεις καποιο κομμα και να γλυφεις το βουλευτη.Που οι βολεμενοι εκει σου φεροντουσαν σαν να εισαι β διαλογης .Που πληρονα φορους να παρουν περισσοτερα για να μην τυα κλεισουν καποιοι.Ε οχι ξυπνα επιτελους.Εκτος αν εχεις φαει απο εκει και τωρα εχασες το φαγητο.Θες να μοιρασουμε τα κερδη ?

  7. Θυμιζω οτι το αεροδρομιο της Κω προ 2 ετιας εκανε ερανο για να βρεθουν κωλοχαρτα νταλα καλοκαιρι.Το καλο ειναι οτι τωρα δεν θα χρειαζεται γιατι θα σκουπιζουμε εμεις τον πωπο των Γερμανων.

  8. ΒΡΕ ΚΑΛΑΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΕΣΥ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΥΡΩ………..ΠΑΙΟΣ. ΕΣΥ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΣ. ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ
    ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΝΑΣ ΜΕΡΑ ΠΟΥΝΕ
    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

  9. ΒΡΕ ΚΑΛΑΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΕΣΥ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΥΡΩ………..ΠΑΙΟΣ. ΕΣΥ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΣ. ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ
    ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΝΑΣ ΜΕΡΑ ΠΟΥΝΕ
    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

  10. «Το ΤΑΙΠΕΔ επέλεξε ως προτιμητέο επενδυτή την κοινοπραξία Fraport- Κοπελούζου τον Νοέμβριο του 2014, στο πλαίσιο της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων που ξεκίνησε το 2013.» Ορισμένοι έχουν μνήμη χρυσόψαρου ή απλά του υποχρεώνουν να λένε μα@@@@@ς…

  11. 5.580% αύξηση στα τέλη αεροδρομίου για τις άγονες γραμμές από την Fraport!!!!!

    Με άμεση ισχύ από 11 Απριλίου 2017 οι γερμανοί της εταιρίας Fraport ανακοίνωσαν ότι οι αναχωρούντες επιβάτες από όλα τα αεροδρόμια που ελέγχει θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν αυξημένο φόρο (τέλος αεροδρομίου) ανά επιβάτη.Ιδιαίτερα στα δρομολόγια των χαρακτηρισμένων ως άγονων γραμμών, δηλαδή σε τακτικές αεροπορικές γραμμές στις οποίες έχει επιβληθεί υποχρέωση παροχής δημόσιας υπηρεσίας στο εσωτερικό της Ελλάδος, η Fraport αυξάνει το τέλος αεροδρομίου από €0,30 σε €16,74, δηλαδή αύξηση της τάξης του 5580%!Επίσης στα υπόλοιπα δρομολόγια η Fraport αποφάσισε αύξηση αυτού του φόρου κατά δεκατρία περίπου τοις εκατό (13%), δηλαδή από €12,30 το νέο τέλος αεροδρομίου σκαρφαλώνει στα €13,86.
    Δυστυχώς για άλλη μια φορά αποδεικνύεται μια διάλυση της εθνικής πολιτικής για τη δυνατότητα πρόσβασης των Ελλήνων στα νησιά τους κάτω από το ξεπούλημα του κλεπτοκρατικού τόξου των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ