ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: Πως θα σας φαινόταν μια υπόγεια διάβαση που θα ένωνε το Ρωμαικό ωδείο-θεατράκι και τα αρχαία ακριβώς απέναντι;

29
3146

Ανάμεσα στο «θα» και το «πρέπει» είναι το πέλαγος

Αγαπητοί μου φίλοι εύχομαι σε καθέναν από εσάς ξεχωριστά Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά με υγεία, αγάπη, ευτυχία σε εσάς και τις οικογένειες σας.

Αφορμή για αυτό που θα διαβάσετε στην συνέχεια είναι τα έργα των ημερών που γίνονται στο

νησί μας και έχουν προκαλέσει μια αναστάτωση.

Παρουσιάζουν τα έργα αυτά ως μάνα εξ ουρανού, λες και ο Κώος πολίτης τα έχει πραγματικά ανάγκη και χρόνια τώρα απορούν πως ζούσαμε και χωρίς αυτά.

Πλατείες, αγάλματα, τρενάκια και πολλά άλλα ενώ οι δρόμοι για παράδειγμα στο Τιγκάκι, στο Μαρμάρι, στο Πυλί και γενικά σε όλο το νησί είναι σε κακό χάλι και ταλαιπωρούν εμάς άλλα και τους τουρίστες που έρχονται και ξοδεύουν τα λεφτά τους για να περάσουν καλά και (υποτυίθεται) να χαλαρώσουν.

Δεν θα σταθώ σε αυτό όμως καθώς  δεν είναι της παρούσης και διότι δεν είμαι ο κατάλληλος για να το κρίνω αυτό.

Είναι όμως κακό να βαφόμαστε και να υποστηρίζουμε κάτι που γίνεται ξέροντας εκ των προτέρων πως είναι λάθος άπλα για να είμαστε με τον (αρχηγό)

Θα ήθελα μέσα λοιπόν από αυτό το άρθρο να κάνω μια πρόταση άλλα και ταυτόχρονα μια ερώτηση σε όλους εσάς. Αλήθεια, πως θα σας φαινόταν μια υπόγεια διάβαση που θα ένωνε το Ρωμαικό ωδείο-θεατράκι και τα αρχαία ακριβώς απέναντι στην οδο Γρηγορίου Ε’;

Που πραγματικά πιστεύω εκείνο το σημείο έχει μεγάλο πρόβλημα εδώ και χρόνια και κάθε χρόνο ταλαιπωρεί και εμάς άλλα και τους επισκέπτες μας- τουρίστες.

Γίνονται ατυχήματα συχνά, οι πεζοί το καλοκαίρι δεν μπορούν να περάσουν απέναντι, δημιουργούνται εντάσεις κυκλοφοριακό και πολλά αλλά.

Μήπως όντως έχουμε πραγματικά ανάγκη κάποιο τέτοιο έργο αντί… τα αγάλματα ας πούμε;

Φανταστείτε το σαν μια ωραία διάβαση στολισμένη σαν τις στάσεις του μετρό Αθήνων όπως θα δείτε και στις παραπάνω φωτογραφίες,  αλλα και ως συνολική αναβάθμιση της όλης περιοχής εκεί.

Και μήν ξεχνάτε πως οι εποχές αλλάζουν και η τεχνολογία προχωράει. Γιατί ο δήμος να μην έχει μια σύγχρονη ιστοσελίδα που, όλος ο κόσμος, όχι μόνον οι Κώοι πολίτες, να στέλνουν και να συζητάνε ανάλογες ιδέες και προτάσεις που θα μπορούν να βοηθήσουν άλλα και να δώσουν πατήματα για νέα ουσιώδη έργα στην εκάστοτε δημοτική αρχή για το έργο της.

Σας ευχαριστώ πολύ .

Ν.Σ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ – ΚΩΣ

29 ΣΧΟΛΙΑ

    • …Καλυτερα αερογεφυρα παρα υπογεια διαβαση γιατι εκει κατω γινονται ολα!
      κλεψιες και βιασμοι!!

  1. Αγαπητέ αναγνώστη,βρίσκεσαι στην Ελλάδα,οπότε αυτά που προτείνεις δυστυχώς δεν γίνονται..Keep dreaming πάντως!

  2. Περισσότερους από 11.000 επισκέπτες αναμένεται ότι θα υποδεχθούν την επόμενη εβδομάδα οι Χανιώτες, καθώς στο λιμάνι της Σούδας θα προσεγγίσουν έξι κρουαζιερόπλοια.
    Ηδη το Μεγάλο Σάββατο κατέπλευσε το κρουαζιερόπλοιο «MEIN SCHIFF 3» με 2.726 επιβάτες και 1.018 άτομα πλήρωμα προερχόμενο από τον Πειραιά.
    Συνολικά φέτος έχουν προγραμματιστεί 87 προσεγγίσεις πλοίων κρουαζιέρας στα Χανιά, αριθμός που αναμένεται να είναι μεγαλύτερος λόγω και εκτάκτων προσεγγίσεων.
    Πηγή: ΑΠΕ

  3. ΤΡΕΝΟΔΗΜΑΡΧΕ.Χανιά: «Πλημμύρισαν» με περισσότερους από 3.000 επισκέπτες ανήμερα του Πάσχα, τα Χανιά.

    Με περισσότερους από 3.000 επισκέπτες «πλημμύρισαν» σήμερα, ανήμερα του Πάσχα, τα Χανιά.
    Η εταιρεία κρουαζιερόπλοιων P&O CRUISES επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Λιμάνι της Σούδας και τον προορισμό των Χανίων με το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο VENTURA. Το πλοίο με χωρητικότητα 3.078 επιβάτες και 1.205 άτομα πλήρωμα κατέπλευσε στη Σούδα στις 8:00 προερχόμενο από την Μαγιόρκα της Ισπανίας και θα αναχωρήσει στις 18:00 με προορισμό την Μύκονο. http://www.aegeanews.gr/news/greece-society/65470/chania-plimmyrisan-perissoterous-apo-3-000-episkeptes/

  4. Αν γίνει σωστά και με λογικό κόστος θα έλεγα γιατί όχι. Αν είναι να μας κοστίσει κάνα εκατομμύριο και να πλημμυρίζει κάθε φορά που βρέχει καλύτερα να βάλουμε ένα φανάρι.

  5. Αυτο μαλιοστα ειναι εργο που απορω πως ζουμε τοσο καιρο χωρις αυτο.Βρε ο καθενας με την τρελα του εισαστε.Εγω λεω να κανει και κυλιομενα πεζοδρομια να μην κουραζομαστε να περπαταμε.Τι αλλο θα σκευτητε για να κανετε αντιπωλητευση στο Δημαρχο?Ναι δεν εχει αντιπαλο.Βλεπετε καποιον να βγαινει και να το λεει ?Οχι σαν τον αναγνωστη να βαζει απο πισω ανθρωπακια να κανουν και καλα αντιπωλητευση.Να βγει μπροστα.Να προτεινει τι θα εκανε διαφορετικο.

  6. Καλή ιδέα θα ήταν για μία υπόγεια διάβαση που να συνδέει το Ασκληπιείο και τον Πλάτανο του Ιπποκράτη! 😉
    Φίλε αναγνώστη καλή η ιδέα σου, όμως μιλάμε ότι στα συγκεκριμένα Αρχαία, εδώ και χρόνια υπάρχει το αιώνιο πρόβλημα με τα χόρτα!! Εδώ δεν μπορούν να βρουν μία λύση για τα χόρτα, η υπόγεια διάβαση μας μάρανε…!!
    Έρχονται και τα επισκέπτονται οι ξένοι και νομίζουν ότι βρίσκονται στον Αμαζόνιο. Άσε που ο καθένας όταν περνά από τον Άγιο Παντελεήμονα, όλο και κάποια σκουπίδια θα πετάξει από κάτω στα Αρχαία.
    Για αυτό λοιπόν, ωραία η ιδέα σου αλλά μόνο στη θεωρία γιατί στην πράξη…άστα να πάνε!!!

    • Νάντος πάλι ο Γιαννάκης με τα κίτρινα κρινάκια, έχει ένα μετροπόντικα στην κεφάλα του που σκάβει...

      Πάντως για τα χόρτα στους αρχαιολογικούς χώρους υπάρχει λύση… να βάλουμε μερικά πρόβατα και προβατίνες σαν του λόγου σου να τρώνε ότι φυτρώνει και να κατεβάζουν έξυπνες φαϊνές ιδέες.

      • Μεγαλύτερο πρόβατο από σένα δεν υπάρχει φιλαράκο!! Μάλιστα είσαι πρόβατο που πάσχει από λιστερίωση γιατί βόσκεις στα πουρνάρια!! Μείνε μακριά λοιπόν από τους ανθρώπους για να μην τους μολύνεις!!

  7. ΠΡΟΣ.Τι αλλο θα σκευτητε για να κανετε αντιπωλητευση στο Δημαρχο?

    Ο ΤΡΕΝΟΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΚΑΗΚΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ.ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΣΕΡΛΗ!!!!!!!

  8. ΠΡΟΣ.Τι αλλο θα σκευτητε για να κανετε αντιπωλητευση στο Δημαρχο?

    ΑΥΤΟΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ.ΞΕΧΝΑ ΤΟΝ.ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.

  9. και θα πρέπει κάποτε να σταματήσουμε να αναζητούμε σε τέτοιες πρωτοποριακές ιδέες, κάθε πιθανό και απίθανο αρνητικό σημείο.

  10. ΡΩΜΑΙΚΟ ΩΔΕΙΟ- ΑΡΧΑΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΡΕΝΩΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  11. Νοσοκομείο Νοσοκομείο Νοσοκομείο Νοσοκομείο Νοσοκομείο Νοσοκομείο Νοσοκομείο (χωρίς να διαφωνώ και για την υπόγεια διάβαση… αν και κάτι μου λέει ότι θα βρεθούν αρχαία και μετά θα κλείσει ο κεντρικότερος δρόμος της πόλης χαλαρά για 2 – 3 χρονάκια)

  12. Ναι, τώρα θα φέρουμε και το μετροπόντικα να μας ανοίξει το τούνελ. Εδώ τα αρχαία δεν φαίνονται από τα χόρτα, πινακίδες δεν υπάρχουν για να εξηγούν τι είναι το κάθε τι. Έχουμε γίνει ρεζίλι. Περιμένουμε από τους Ιταλούς φοιτητές που έρχονται στο νησί μας κάθε χρόνο τέτοια εποχή να μας τα καθαρίσουν. Σαν δεν ντρεπόμαστε!!!

  13. Αγαπητέ συμπολίτη..το μεγαλύτερο έργο που θα μπορούσε να κάνει η Δημοτική Αρχή,είναι να καθαρίσει το αίσχος της περιοχής της Αρπαγής της Ευρώπης…όταν λέω να καθαρίσει εννοώ απ τις πρέζες,τις σύριγγες και τις ..κουράδες..τα σκουπίδια παντός είδους.Δούλεψα σαν εποχικός στο Ωδείο και μπορώ να σου ανεβάσω και υπογεγραμμένα τα έγγραφα με φωτογραφίες συνημμένες,πριν τόσα χρόνια…το μέρος χρησιμοποιούνταν σαν Δημόσιο ουρητήριο Ανθρώπων ,αλλά και σκύλων περιοίκων που μπροστά στους Αρχαιολόγους και Τουρίστες κατουρούσαν…Υπήρχαν ξεναγοί που ενώ ξεναγούσαν στο χώρο τα πάτησαν ή είχαν ατυχήματα με σύριγγες,προφυλακτικά…ενώ υπήρχαν αυτοσχέδια κρεβάτια για λαθραίους σε διάφορα σημεία..ένα άλλο πρόβλημα του Αρχαιολογικού χώρου είναι τα σιχαμένα απόνερα πλυσίματος των Επιχειρήσεων που κατέληγαν εκεί και οι ξένοι τα έβλεπαν και τα φωτογράφιζαν..Το ξαναλέω,δεν φτάσαμε άδικα στον πάτο,και ούτε άδικα δεν θα βγούμε.Άγονο χωράφι που δεν καλλιεργείται τίποτα,παρά μόνο τσουκνίδα.

  14. Βρε παιδιά σας το έχω πει τόσες φορές. Ο Κυρίτσης δεν έχει χρόνο για τέτοια μικροπράγματα. Ασχολείται αποκλειστικά με τα ασφαλιστικά κατά του προαναχωρησιακού και το δημοψήφισμα κατά ΤΟΥ ΧΟΤ ΣΠΟΤ. Λίγο το έχετε?

  15. 43.000.000 για αποχετευτικο πυλι-κεφαλος και 10.000.00 για χοτ σποτ-προαναχωρισιακο συνολο 53.000.000 εκατομμυρια!!!!!!

    για να εχουν μελι οι υπουργοι,περιφερειαρχες,δημαρχοι κλπ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΞΕΦΤ 10.000.000 ΓΙΑ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!!!!!!!ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΡΗΜΑΔΙΟ!!!!ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ!!!

  16. Εγω προτεινω να ξαναδουμε λιγο το προγραμμα του αειμνηστου απουλητου αρχηγου. Για οσους δεν τον ξερουν ας ρωτησουν τους πατεραδες τους.Μια γεφυρα να μας ενωσει με την Καλυμνο θα ηταν οτι πρεπει σημερα…αλλα που να το καταλαβει ο παλιο δημαρχος.Ετσι αναγνωστη?

  17. ας φτιαξουμε πρωτα τις επιγειες διαβασεις που κανενας δεν δεν σεβεται…. κι ας μας λειπουν οι υπογειες…. και το κοστος μεγαλο κι ασε που θα μπλεξουμε κ με την αρχαιολογια…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ